Arouca – Tondela 1:2 (kon.) | Benfica – Guimarães 5:0 (kon.) | Feirense – Sporting 2:1 (kon.)
konec
FC Arouca
1:2 (1:1)
CD Tondela
Sobota 13.05.2017, 17:00 • Estádio Municipal de Arouca, Arouca (kapacita: 7.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu ze zápasu nejvyšší portugalské ligy, ve kterém se spolu střetnou celky FC Arouca a CD Tondela. Ačkoliv nepůjde o souboj nějakých top celků, zápas to bude důležitý pro oba. Domácí i hosté totiž stále bojují o setrvání v nejvyšší soutěži pro příští rok, Arouca (15. místo, 32 bodů) je na tom s šestibodovým náskokem na Tondelu (17. místo, 26 bodů) o něco málo lépe, jisté to ale nemá. Oba celky tak potřebují naplno bodovat, a tak nás určitě nečeká žádný nudný zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Arouca: Bolat – Adilson, Anderson Luis, Bastos, Bernardes, Costa V., Crivellaro, Jubal, Santos, Tomane, Valente
    Náhradníci: Rui Sacramento – Costa G., Mateus, Gonzalez, Nelsinho, Silva, Velazquez

    CD Tondela: Ramos – Kaka, Cardoso, David Bruno, Eli, Goncalves, Jailson, Murillo, Osorio, Pedro, Tavares
    Náhradníci: Janota – Wagner, Ferreira, Flores, Monteiro, Pica, Pite.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků jsou již nastoupení na hřišti, poslední válečné porady a může se začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili hostující fotbalisté, kteří míč poslali hned do zadních řad, žádný nečekaný atak se tak pro začátek nekoná.
     
    2
    Brzy se ale hosté osmělili a po pravé straně zatáhli míč na polovinu domácích, tam se obrana o balon postarala odkopnutím za branku.
     
    3
    Následný rohový kop přinesl jen centr do vápna, tam se k němu ale nikdo z útočících hráčů nedostal, a tak se domácí mohli vlastně poprvé dostat k balonu.
     
    4
    Další pěkná akce hostů, tentokrát se Eli protáhl po levé straně, Anderson Luis ale stihl včas zakročit. Tondela pak neuspěla ani z druhého rohového kopu.
     
    4
    Domácí jsou v tomto zápase považování za mírnějšího favorita, hosté tak musí od začátku makat na sto procent, pokud chtějí setrvat v nejvyšší soutěži i příští rok.
     
    5
    Arouca se dostala do první veliké šance! Vitor si krásně naběhl pro přihrávku na kraj vápna, jeho přízemní střela ale letěla mimo branku.
     
    6
    Malinký stadion zatím zeje prázdnotou, obsazena je jen jedna tribuna a ani ta není plná, atmosféra tak není prakticky žádná.
     
    7
    Adilson si musel v souboji Jailsonem pomoct faulem, poprvé se tak přerušuje hra kvůli takovémuto prohřešku, vše se obešlo jen domluvou, ačkoliv to byl faul z kategorie tvrdších.
     
    8
    Hosté nyní vícekrát vhazovali balon do hřiště, nenašli si ale žádné volné spoluhráče, a tak u toho těžili domácí.
     
    9
    Rychle se rozvíjející akci Tondely museli zastavit domácí opět jen pomocí faulu, znovu to ale bylo uprostřed hřiště, a tak z toho nic nehrozí.
     
    10
    Arouca právě vstřelila branku!
    Klobouk dolů před nádhernou střelou, kterou vykouzlil domácí CRIVELLARO! Dovedl do balon přes polovinu hřiště před vápno, zasekl si jej, přehodil a levačkou ze stoje krásným obloučkem poslal balon do branky odrazen od břevna!
    10. CRIVELLARO - 1:0
     
    11
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Tomu říkám úvod zápasu! Hosté se dostali do krásné akce, kde ale přišli o balon ve vápně. Ten se pro ně naštěstí odrazil na nohu PEDRA NUNA, který se do něj opřel a nedělalo mu řádný problém rozvlnit síť za Bolatem.
    11. Pedro NUNO - 1:1
     
    13
    Pokud to takto bude pokračovat celý zápas, máme se na co těšit. Prvních deset minut bylo nudnějších, dvě krásné branky tomuto zápasu ale na atraktivitě hodně přidaly!
     
    14
    Hosté se hned pokoušeli o další ohrožení domácí branky, finální přihrávka ale byla moc dlouhá, a tak se k balonu dostal jako první Bolat.
     
    15
    Slyšet jsou nyní i fanoušci, kteří rozjíždějí své první chorály, hned je pohled na celou hru mnohem příjemnější.
     
    16
    Obě mužstva se u balonu pravidelně střídají, nikdo si zatím nevytvořil větší tlak, ačkoliv o něco aktivnější mi přijdou hosté.
     
    18
    Tondela se opravdu o něco více tlačí kupředu, znovu si akcí po pravé straně vybojovala rohový kop.
     
    18
    Ten rozehrával střelec vyrovnávací branky Pedro Nuno, tentokrát ale tak přesný nebyl, balon našel jen domácí hráče.
     
    20
    Domácí se již poněkolikáté nepodařil přechod přes polovinu hřiště, hosté ale hned vzápětí balon, který vybojovali, ztratili, a tak pokračuje Arouca.
     
    21
    Akce dva na dva, kdy se k přihrávce snažil ve vápně dostat Murillo, dříve tam ale byl brankář Bolat.
     
    23
    Hra je dost neklidná, prakticky všem hráčům balony odskakují, trávník možná nebude jeden z nejkvalitnějších. Fanoušci sice stále fandí, pro oko nezaujatého diváka jde ale o nudnější část hry.
     
    24
    První rohový kop měli možnost zahrát domácí, při zpracování ve vápně ale jeden z nich zahrál rukou, a tak byla hra pochopitelně přerušena.
     
    26
    Obrovská šance hostujícího celku! Eli dostal perfektní přihrávku za obranu, byl sice tísněn, ale i tak prostor na zakončení měl, tváří v tvář brankáři ale branku o centimetry minul!
     
    27
    Domácí se pokoušeli zahrozit z protiútoku, ale nezadařilo se.
     
    28
    Znovu byl v šanci Eli, tentokráte z podobné pozice zkoušel brankáře přelobovat. To se i podařilo, ale balon si to namířil do spojnice tyčí! Eli už se pomalu do branky blíží...
     
    29
    Hosté hrají stále lépe a lépe, předzvěsti o domácím favoritovi tak nyní svou roli moc neplní. I když, výkon může být jakýkoliv, důležité je skóre a to je stále nerozhodné.
     
    31
    Domácí si sami dělají zbytečné problémy. Pozdě se zbavují míče, sami se dostávají pod tlak.
     
    32
    Faul hodný klidně i červené kartě. Vitor ve výskoku šlapákem atakoval Osoria, ten se zvedá jen velmi těžko. Naštěstí pro něj schytal tento zákrok do holenních chráničů.
     
    33
    Po krátkém přerušení způsobeném ošetřováním se hosté hned hnali do útoku, tentokrát jejich akce skončil jen balonem mimo branku. Domácí se tak mohou zase na chvíli ujmout balonu.
     
    34
    Špatná přihrávka ale Aroucu opět o míč připravuje, hra domácích se vůbec nelepší, hosté to mají nyní mnohem snazší než na začátku zápasu a určitě toho budou chtít využít.
     
    35
    Tavares si na polovině hřiště vyšlápl na Tomaneho, rozhodčí ale vše viděl a dle pravidel odpískal.
     
    36
    Domácí po dlouhé době ohrozili brankáře Ramose, ten následně rychle rozehrál a Eli málem mohl znovu zakončovat, ale chyběl mu nějaký ten metřík.
     
    37
    Hra byla přerušena, jelikož ve středu hřiště zůstal ležet jeden z domácích, hosté následně míč sportovně odevzdali. Jak se ukázalo, o nijak závažný faul nešlo, spíš byl pád o něco přihrán.
     
    38
    Arouca se ke konci prvního poločasu trošičku zlepšuje, její hráči ale velmi ochotně padají k zemi a rozhodčí na to má jasný názor, Tondele fauly nepíská.
     
    39
    Hosté skvěle vybojovali balon a rychle mířili kupředu, Eli byl znovu sám za obranu, zastavil jej ale odmávaný ofsajd, který ale ve skutečnosti být pískán neměl.
     
    40
    Brankář Bolat si dával s rozehrávkou hodně načas a od domácího publika si vysloužil hlasitý pískot.
     
    41
    První poločas nám pomalu bude končit, skóre vyrovnané se určitě budou chtít hráči ještě změnit. Zatím k tomu mají blíže hosté, kteří si těch šancí vytvářejí podstatně více, štěstí ale moc nepřeje.
     
    42
    Valente pálil zpoza vápna a po dlouhé době chtěl zaměstnat brankáře Ramose, k tomu ale balon nedošel, jelikož byla střela zblokována mimo branku.
     
    44
    Hosté se pokoušeli o rychlou akci po pravé straně, ale Murillo si zamotal balon pod nohami, a tak skončil až na střídačce.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje v první poločase jednu minutku, čas na zvrácení vedení na svou stranu ještě oba celky mají.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce a rozhodně jsme se nenudili. Po prvních deseti minutách jsme viděli rychle za sebou dvě krásné branky, ve zbytku poločasu pak i několik šancí, ale další branky už nepadly. Hosté jsou mnohem aktivnější, je na nich vidět větší chuť, domácí obrana nepracuje zrovna nejlépe a směrem kupředu to také není žádný zázrak. Uvidíme, jak se bude dařit ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté se ihned na úvod druhé půle dostali kupředu, domácí obrana ale tentokrát zapracovala dobře.
     
    47
    U postranní čáry se rozcvičuje spousta hráčů. Do druhé půle zůstaly sestavy nezměněny, uvidíme, jestli se za pár minut něco změní.
     
    48
    Hosté mají balon ve svém moci, domácí jsou všichni zalezlí na své polovině, polovina z nich skoro ve vápně a pečlivě brání.
     
    50
    Domácí se také dostali do první akce, centr do vápna ale jako první odvrátil hlavičkou obránce.
     
    52
    Stále stejný obraz hry, hosté jsou tím týmem, který aktuálně tvoří, vymýšlí kudy proniknout, kdežto domácí pouze brání a čekají na chyby a protiútoky.
     
    53
    Osorio (TND) musel zastavit unikajícího Tomaneho, a je za jeho zákrok po zásluze potrestán žlutou kartou. Zajímavá standardka pro domácí.
     
    54
    Vitor se pokoušel pálit hned z rozehrávky, dal ale balonu ale až přílišnou rotaci, a ten se tak dostal mimo hřiště, ještě než doletěl do branky.
     
    55
    Na hřišti se dost přitvrdilo, rozhodčí si nyní bude muset dát pozor, aby se to až moc nezvrtlo.
     
    56
    Eli dnes nemá svůj den. Tentokrát dostal rychlou přihrávku ve vápně, při pokusu o otočku si ale balon ukopl a to už se ho poté ujal obránce.
     
    57
    André Santos si nyní počíhal na Murilla, který schytal pěkně tvrdý zákrok, žlutit se ale nyní nebude.
     
    58
    Následnou standardku zakončoval po centru hlavičkou Kaka, balon ale poslal nad branku.
     
    59
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Artur Moreira, přichází Mateus.
     
    60
    Domácí jsou stále pod tlakem, nemohou balon ani odkopnout, natož ho získat a tvořit nějakou útočnou akci.
     
    61
    Nakonec se jim podařilo uprchnout po levé straně, centr do vápna ale nikoho nenašel, hosté se v pohodě ubránili.
     
    62
    Eli dostal vysoký pas, který si na prsou zpracoval a pokoušel se zakončit z první ze vzduchu, balonem však ohrozil maximálně okolní ptactvo či letový provoz nad stadionem.
     
    63
    Pokud dnes Tondela vyhraje, stále ještě se bude moct zachránit, to by ale její hráči museli začít proměňovat šance, především pak Eli.
     
    64
    Domácím se po dlouhé době daří chviličku hrát s balonem, zásluhu na tom má i čerstvý Mateus.
     
    65
    Do vápna před Ramose se sice snesl centr, nikdo asi z pěti hráčů na něj ale nedokázal zareagovat.
     
    66
    Domácí ale poté pokračovali akci a ohrozili branku. Střídající Mateus vypálil tvrdě z hranice vápna, střela ale skončila nakonec v náruči Cláudia Ramose.
     
    67
    Eli si vedl v klidu balon po levé straně, když se pod něj vrhl Jubal (ARC) a podkosil ho, druhá žlutá karta pro domácí.
     
    67
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Cardoso, přichází Wagner.
     
    69
    S přibývajícím časem se zase domácí o něco zlepšují, a tak by druhý poločas nemusel být jednostranný. Okem nezaujatého diváka bych uvítal i další branku.
     
    70
    David Bruno (TND) si nyní vysloužil žlutou za takový zákrok-nezákrok na Jubala. Zbytek hostujícího týmu si o tom myslí své, což dali sudímu jasně najevo.
     
    72
    Při zpracování balonu byl ve vápně sražen k zemi Osorio, rozhodčí dal ale jasně najevo, že penaltu pískat nebude.
     
    73
    Domácí se pokoušeli protáhnout rychle kupředu po pravé straně, tam ale bylo bránících hráčů, a tak byla aktivita rychle ukončena.
     
    75
    Střelec úvodní branky domácíc Crivellaro (ARC) zezadu podťal protihráče, sudí na něj vytáhl žlutý kartonek. Za tuto bravu ještě může být rád.
     
    76
    Minuty ubíhají a oba celky začínají být nervóznější, což se projevuje hlavně na tvrdosti hry a chybování.
     
    77
    Eli byl před vápnem jasně stažen k zemi, zajímavá standardka hostujícího celku.
     
    78
    Tým Tondela právě vstřelil branku!
    Obrovská radost hostujících fanoušků, kteří pomalu skáčou na hřiště! PEDRO NUNO se přímo ze standardky trefuje střelou o tyč a posílá domácí do vedení!
    78. Pedro NUNO - 1:2
     
    79
    Tohle není pro host velmi důležitý gól. Pokud dnes vyhrají, budou mít ztrátu na 16. Moreirense jen jeden bod a o sestupujícím se rozhodně v posledním kole.
     
    80
    Hosté se teď budou asi soustředit hlavně na bránění, po několik šancí se jim konečně podařilo vstřelit druhou branku, a tak by asi o náskok nechtěli přijít.
     
    81
    Navíc mohou klidně ještě hosté sáhnout po dvou střídáních, a tak nějaký čas určitě ušetří.
     
    82
    Uvidíme, k čemu se dokáží domácí vybičovat, určitě se ještě pokusí výsledek zápasu zvrátit.
     
    83
    Jeden z hostujících hráčů zůstal s křečí ležet na hřišti, na pomoc ihned přispěchal Santos.
     
    84
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Pedro Nuno, přichází Monteiro.
     
    85
    Na hřišti znovu zůstává ležet další hostující hráčů. Teď nelze určit, jestli má opravdu nějaké zdravotní problémy, nebo jde hlavně o tahání času.
     
    86
    Domácí se nyní drží na míči, hosté jsou stáhnutí před vlastní vápnem, to bude ještě zajímavý závěr.
     
    87
    Santos to vzal na sebe, jeho dalekonosná střela zpoza vápna ale skončil hodně daleko od branky, fanoušci ho odměnili pískotem.
     
    88
    André Santos (ARC) nyní na polovině hřiště zatáhl Eliho za dres, ještě tak vidí žlutou kartu.
     
    90
    Základní hrací doba nám už skončila, rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Hosté si v pohodě drží balon na polovině hřiště, nikam se neženou a domácí je ani nijak nenapadají.
     
    90+2
    Teď se balon dokonce dostal až k Ramosovi, ten v pohodě odkopává, stále hrají hosté.
     
    90+3
    Začíná poslední minutka, ještě je připraveno jedno střídání. Uvidíme, jestli na něj vůbec dojde.
     
    90+3
    Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Murillo, přichází Pité.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, mírný favorit Arouca nakonec končí poražen, z vítězství 2:1 se totiž raduje Tondela. Hostující celek tak drží naději na udržení a v posledním kole jednoznačně porazit Bragu, což nebude nic jednoduchého. Na 16. místě je aktuálně Moreirense a to čeká Porto, papírově to tak je lehčí los pro Tondelu.
     
    Ode mě je to dnes vše, děkuji za sledování. (18:59:13)

    Tomáš Hála

    Branky: 10. Crivellaro – 11. Pedro Nuno, 78. Pedro Nuno

    Karty:   32. Vitor (ARC), 67. Jubal (ARC), 75. Crivellaro (ARC), 88. André Santos (ARC) – 53. Osorio (TND), 70. David Bruno (TND)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 21:11.
    FC Arouca: Bolat – Adilson, Anderson Luis, Bastos, Moreira (59. Mateus), Costa V., Crivellaro, Jubal, Santos, Tomane, Valente
    Náhradníci: Rui Sacramento – Costa G., Mateus, Gonzalez, Nelsinho, Silva, Velazquez

    CD Tondela: Ramos – Kaka, Cardoso (67. Wagner), David Bruno, Eli, Goncalves, Jailson, Murillo (90+3. Pité), Osorio, Pedro (84. Monteiro), Tavares
    Náhradníci: Janota – Wagner, Ferreira, Flores, Monteiro, Pica, Pité
    bahis siteleri