Inter – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Chievo 1:1 (kon.) | Cagliari – Empoli 3:2 (kon.)
Palermo – Janov 1:0 (kon.) | Turín – Neapol 0:5 (kon.) | Bologna – Pescara 3:1 (kon.)
Crotone – Udinese 1:0 (kon.) | AS Řím – Juventus 3:1 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
3:2 (3:0)
Empoli FC
Neděle 14.05.2017, 15:00 • Stadio Sant'Elia, Cagliari • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (16:55:12)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 16:11.
     
    Po tříbrankové smršti Cagliari z prvního poločasu by asi málokdo odhadoval, že se bude bojovat o body až do závěrečného hvizdu. Úvodní pětačtyřicetiminutovka patřila domácímu týmu, který byl výrazně aktivnější a po gólů Marca Saua se dostal do vedení. Následně přidal také dvě zásahy Diego Farias. Do druhého poločasu ale hráči Empoli vlétli a vybudovali si tlak. Především střídající Miha Zajc rozproudil útok hostujícího týmu. Právě Zajc dostal Empoli do hry první brankou. Následně na druhou nahrál Maccaronemu a bylo to jen o jednu branku. Mezitím ještě neproměnil pokutový kop Manuel Pacciarelli, který nakonec stál Empoli alespoň jeden bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostující hráči šli dokonce v přečíslení na domácí branku. Celou akci ale zpomalil Zajc a toho využil k zisku míče Padoin. Na druhé straně mohlo být definitivně rozhodnuto, ale Farias hlavičkoval jen vedle pravé tyče.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Již v nastaveném čase se pokusil překvapit Krunić centrem na přesní tyč, ale Pucciarelli hlavičkoval jen daleko vedle branky.
     
    90
    Empoli je ve velkém tlaku u pokutového území soupeře. Dlouhý pas měl najít Zajce, ale do hlavičky se opřel Alves. Je tady však rohový kop pro Empoli.
     
    89
    Hosté jsou najednou plní energie a snaží se ještě vyrovnat. To se ale podepisuje také na otevřené obraně Empoli, kterou mohl potrestat Ionita, ale nebyl přesný se svou střelou.
     
    88
    Střídající Han se pokoušel vybojovat pokutový kop pro domácí celek, ale rozhodčí byl v dobrém postavení a všiml si skoku domácího fotbalisty.
    86. Massimo MACCARONE - 3:2
     
    86
    Empoli právě vstřelilo branku! Je tady přece jenom ještě zápletka. Na pravé straně výrazně oživil hostující útok Miha Zajc, který si tentokrát poradil s obráncem a poté naservíroval parádní nahrávku do pokutového území na MASSIMA MACCARONEHO, který už jen nastavil kopačku a dostat míč do sítě.
     
    85
    Po faulu ve středu pole mohl rozehrávat Alves volný přímý kop. Dlouhým pasem však našel jen volného soupeře u postranní lajny.
     
    84
    Zajc byl znovu s míčem na kopačce v pokutovém území. Nyní už ale jeho kličku do středu Alves přečetl a ke střele se hostující útočník nedostal.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy do konce zápasu. Empoli již otevírá defenzivu a toho mohou využít domácí útočníci.
     
    81
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Marco Sau, přichází Kwang-Song Han.
    80. Miha ZAJC - 3:1
     
    80
    Empoli právě vstřelilo branku! Empoli ještě lehce dramatizuje závěr zápasu. MIHA ZAJC je na trávníku jen tři minuty a už překonává jako první hráč Empoli Rafaela v domácí brance. Skvěle si z pravé strany přešel do středu a dělovkou pod břevno nedal soupeři šanci.
     
    78
    Domácí šli hned ve třech do rychlého protiútoku, ale Sau zdržel přihrávku na Borriella a hosté se poté už stačili vrátit do obrany.

    Vít Schück

    Branky: 8. Sau (Isla), 18. Farias, 45. Farias (Tachtsidis) – 80. Zajc (Krunić), 86. Maccarone (Zajc)

    Karty:   41. Pisacane (CAG), 69. Alves (CAG) – 45+1. Bellusci (EMP), 50. El Kaddouri (EMP)

    Neproměněná penalta: 55. Pucciarelli (EMP), brankář Rafael zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 16:11.
    Cagliari Calcio: Rafael – Isla, Pisacane, Alves, Murru – Tachtsidis, Barella (77. Padoin) – Farias, Pedro (68. Ionita), Sau (C) (81. Han) – Borriello.
    Náhradníci: Crosta, Bizzi – Di Gennaro, Miangue, Faragò, Padoin, Ionita, Capuano, Deiola, Han, Salamon.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Bellusci, Costa, Pasqual – J. Mauri (62. Maccarone), Dioussé, Croce – El Kaddouri (52. Krunić) – Pucciarelli (C), Baba Thiam (77. Zajc).
    Náhradníci: Pelagotti, Pugliesi – Zambelli, Dimarco, Maccarone, Veseli, Zajc, Barba, Ćosić, Jakupovič, Krunić, Tello.
    thejrc.org