Inter – Sassuolo 1:2 (kon.) | Sampdoria – Chievo 1:1 (kon.) | Cagliari – Empoli 3:2 (kon.)
Palermo – Janov 1:0 (kon.) | Turín – Neapol 0:5 (kon.) | Bologna – Pescara 3:1 (kon.)
Crotone – Udinese 1:0 (kon.) | AS Řím – Juventus 3:1 (kon.)
konec
AS Řím
3:1 (1:1)
Juventus FC
Neděle 14.05.2017, 20:50 • Stadio Olimpico • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a někdy zase u Serie A na shledanou. (22:47:13)
     
    Zápasové statistiky

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:6.
     
    Je hotovo! AS Řím doma zaskočil Juventus a díky dvěma brankám ve druhém poločase oddálil šesté oslavy Staré dámy v řadě. Po padesáti minutách se krásným pokusem prosadil Stephan El Shaarawy, pár minut na to přidal třetí zásah Radja Nainggolan.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Higuaín mohl alespoň snížit, dnes mu ale nebylo přáno
     
    90+5
    Poslední šance utkání, Gonzalo Higuaín dostal přihrávku do vápna a následně zakončoval. Rána k tyčce byla ovšem vyražena brankářem Szczęsnym.
     
    90+4
    Je téměř jasné, že se dnes slavit titul v Itálii nebude. AS Řím tyto oslavy posouvá minimálně do příštího týdne, kdy Juventus vyzve Crotone.
     
    90+3
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Francesco Totti.
     
    90+2
    Paulo Dybala nyní vběhl do vápna a možná se po zásahu bránícího hráče mohla pískat penalta. Gonzalo Higuaín to nevydržel a obořil se na rozhodčího, je potrestán.
     
    90+1
    Obrana domácího celku je nyní celkem rozevřená. Emerson naběhl po levé straně do vápna, jeho levačka ale skončila vysoko nad brankou.
     
    90
    Mohamed Salah se prodral do rychlého protiútoku, který byl zakončen až ve vápně Buffona. Bránící hráči egyptského hráče o míč připravili.
     
    89
    Mehdi Benatia si na polovině hřiště vyšlápl na pronikajícího Emersona a tvrdým faulem jej poslal k zemi. Vidí první žlutou kartu pro jeho celek.
     
    88
    Hodně naivně to nyní zkoušel hostující útočník Paulo Dybala. Ten prostupoval snad pěti bránícími hráči, zakončit se mu logicky již nepovedlo.
     
    87
    Emerson bude pokračovat. Opustí travnatou plochu a následně se na hřiště hned vrátí. Do konce utkání zbývají poslední minutky.
     
    86
    Na travnaté ploše leží Emerson, kterého ve vzdušném souboji trefil právě Leonardo Bonucci. Uvidíme, zda tento brazilský bránící hráč bude v pořádku.
     
    85
    Leonardo Bonucci si parádně naběhl na centrovaný míč z levé strany. Mandžukić jej parádně našel, míč skončil jen těsně vedle branky!
     
    84
    Zajímavý závar před brankou domácího celku. Do zakončení se nakonec dostal Mario Lemina, jeho pokus byl ale ztečován nad branku.
     
    82
    Snažení Juventusu nikam nevede. Stará dáma kombinuje, ale je to bez přihrávky do vápna, nějakého zakončení či čehokoliv jiného.
     
    81
    Poslední minuty utkání moc atraktivní nejsou. Domácí celek se pokouší něco vymyslet, ale myslí na obranu. Na tahu jsou totiž hosté.

    David Panuška

    Branky: 25. De Rossi, 56. El Shaarawy (Nainggolan), 65. Nainggolan (M. Salah) – 21. Lemina (Higuaín)

    Karty:   46. Fazio (ASR), 50. De Rossi (ASR), 60. Paredes (ASR) – 89. Benatia (JUV), 90+2. Higuaín (JUV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:6.
    AS Řím: Szczęsny – Rüdiger, Manolas, Fazio, Emerson – De Rossi, Paredes – M. Salah (90+3. Totti), Nainggolan (78. Juan Jesus), El Shaarawy – Perotti (70. Grenier).
    Náhradníci: Alisson, Lobont – Grenier, Juan Jesus, Peres, Rui, Gerson, Spinozzi, Totti, Tumminello, Vermaelen.

    Juventus FC: Buffon – Lichtsteiner (64. Dani Alves), Bonucci, Benatia, Asamoah – Lemina, Pjanić, Sturaro (69. Dybala) – Cuadrado (77. Marchisio), Higuaín, Mandžukić.
    Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Dani Alves, Sandro, Barzagli, Dybala, Chiellini, Mandragora, Marchisio, Mattiello, Rincón.
    thejrc.org