Slovensko – USA 1:6 (kon.) | Francie – Česko 2:5 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:4 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:3 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
2:3 (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Finsko
Neděle 14.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paříž • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z AccorHotels arény je to vše. Těším se znovu zítra na počtenou a nyní přeji dobrou noc. (22:38:03)
     
    Fanoušci opouštějí svá místa v hledišti a v aréně zhasínají světla. To je znamení toho, že je další hrací den hokejového mistrovství světa u konce. Šampionát pokračuje již zítra dalšími dvěma zápasy v každém ze dvou měst.
     
    Dvě minuty a 36 sekund před koncem prodloužení se podařilo Finům ukončit zápas. Švýcaři začali utkání mnohem lépe a zdálo se, že půjde o jednoznačnou záležitost. Jenže od druhé třetiny polevili a naopak Finové se zlepšili. Vyrovnat se jim však podařilo až ve třetí třetině. Předtím sice měli několik šancí, ale ty se jim nedařilo proměňovat. Švýcaři mohli v závěru třetí třetiny využít přesilovku a zápas ukončit ještě v základní hrací době, ale to jim nevyšlo. Při hře tři na tři byli úspěšnější finští hokejisté.
     
    AccorHotels arénou zní finská státní hymna na počest vítěze.
     
    Nejlepší hráči zápasu
    Raphael Diaz (SUI)
    Harri Säteri (FIN)
     
    Konec zápasu.
    62:24 Valtteri FILPPULA - 2:3

     
    62:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    O vítězi je už rozhodnuto. VALTTERI FILPPULA si najel k brankáři šikovně hokejkou nasměroval puk vedle Genoniho betonu ke vzdálenější tyči. Asistence: Matti-Veli Savinainen, Juuso Hietanen.
     
    61:38
    Obrovská šance jednoho z Finů, jenže ten nezvládl přehodit beton švýcarského brankáře a rozhodnout zápas.
     
    61:06
    Finové na modré čáře udělali chybu a jeden ze švýcarských hráčů, který měl zkroucený dres tak, že mu nebylo vidět číslo, jel na brankáře Säteriho. Ale nakonec ho dohnal jeden z Finů a zabránil katastrofě.
     
    60:25
    Andres Ambühl se prodral do levého kruhu, ale finský hráč mu nedovolil zakončit.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:9.
     
    Ani druhý víkendový večerní zápas neskončil po 60 minutách, a tak i tentokrát bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy. Když naposledy oba celky hrály prodloužení, tak Švýcarsko i Finsko vyhrály. Jenže tentokrát může zvítězit pouze jeden tým. Kdo to bude? Komu bude hra tři na tři vyhovovat víc?
     
    Prodloužení začne přibližně ve 22:26.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Třetí třetina se už jen dohrává. Ani jeden z týmů se nikam nehrne, remíza soupeřům očividně vyhovuje. Za nepříjemného pískotu nespokojených fanoušků, zejména těch švýcarských, si hráči jen přihrávají a čekají na začátek prodloužení.
     
    59:06
    Oba týmy ještě střídají, vhazovat se bude ve středovém kruhu.

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 5. Herzog (Richard, Untersander), 11. Genazzi (Loeffel) – 20. Hietanen (Savinainen, Aho), 48. Rantanen (V. Lajunen, Aho), 63. Filppula (Savinainen, Hietanen)


    Švýcarsko: Genoni (Schlegel) – Diaz (C), Furrer (A), Kukan, Untersander, Loeffel, Genazzi, Marti – Praplan, Hollenstein, Haas – Rüfenacht, Schäppi, Almond – Ambühl (A), Suter, Malgin – Bodenmann, Suri, Herzog – Richard.
    Finsko: Korpisalo (Säteri) – Ohtamaa, Honka, Jaakola (A), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Kukkonen (C), Järvinen – Aho, Filppula (A), Rantanen – M. Aaltonen, Kemppainen, Pyörälä – Savinainen, Sallinen, Pihlström – J. Lajunen, Hännikäinen, Osala.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Ohlund (SWE) – Dedioulia (BLR), Suchánek (CZE)

    Diváci: 10 860
    bahis siteleri