Tomsk – Samara 0:2 (kon.) | Orenburg – Ufa 1:1 (kon.) | Ural – Lok. Moskva 1:2 (kon.)
Spartak – Groznyj 3:0 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | Machačkala – Rostov 1:2 (kon.)
Zenit – FK Krasnodar 1:0 (kon.) | Arsenal Tula – Perm 0:0 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
0:2 (0:0)
CSKA Moskva
Středa 17.05.2017, 18:30 • Kazan Arena, Kazaň. Kapacita: 45,105 diváků. • Ruská Premier Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání je u konce, hosté v dnešním zápase pečlivou a přesnou hrou potvrdili, že nejsou předních příčkám Ruské Premier Ligy náhodou. Za to domácí hráči Kazaně také potvrdili, že jejich hra letos není taková, na jakou jsou její fanoušci zvyklí.

    V první půli drželi více míč na kopačkách hráči CSKA, kteří se dostali i do občasných šancí, žádnou z nich ale v branku proměnit nedokázali, hosté jim také nehodlali oponovat a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

    Do druhé půle vstoupili hosté opět aktivně, hra byla jednoznačně v jejich režii. Vše vygradovalo ve 49. minutě, kdy byl zřejmě chybně vyloučen Caktaš. Poté se domácí hráči zatáhli na svoji polovinu a hosté kombinovali. Dlouho se prosadit nedokázali, až v 72. minutě se vynikající ránou z přímého kopu prosadil Vitinho. Hosté i přes inkasovanou branku a oslabení obranu příliš neotevřeli. V 90+3. minutě ale dokázal uniknout Vitinho s Dzagojevem a ti dokonali dnešní dílo.

    Utkání tak zná vítěze, je jím zcela zaslouženě Moskevské CSKA, a i když je pro ně titul už dávno v tabu, rozhodně jim tyto 3 body pohou v cestě do LM! Jelikož jejich sok z Petrohradu dokázal doma porazit Krasnodar, bude boj o předkola nejprestižnější soutěže světa ještě zajímavý. Hráči CSKA jej mají ale pevně ve svých rukou, jelikož v další a zároveň posledním utkání hostí trápící se Machačkalu.

    Tohle je pro dnešní den ode mně vše, díky za pozornost, přeji příjemný zbytek středečního dne a někdy příště, třeba u Ruské Premier Ligy, napočtenou. (20:32:44)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Alan DZAGOJEV - 0:2
     
    90+3
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A přesto si dnešní vítězství hosté pojišťují! Vitinho si na levém křídle pohrál s obráncem, poté nakopl míč na ALANA DZAGOJEVA, který tvrdou ránou prostřelil bezmocného Ryžikova! Ihned poté sudí končí utkání!
     
    90+2
    Hosté drží míč na polovině soupeře, u rohového praporku se jim zjevně líbí.
     
    90+1
    Hosté ještě ušetřili trochu času střídáním, sudí dnešního utkání ale nastavuje další 3 minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Čalov, přichází Zoran Tošić.
     
    89
    Golovin přihrával osamocenému Čalovovi za obranu domácích, ten byl ale až moc osamocený, čehož si sudí všiml a odpískal ofsajdové postavení.
     
    88
    Na zemi zůstává po jednom z tvrdých soubojů ležet Natcho, zřejmě ale vinou křečí ve stehně.
     
    87
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Yann M'Vila, přichází Ilzat Achmetov.
     
    86
    A další nepřesnosti v kombinaci hostů zaviňují ztráty míče. Jonathas ale zkouší střílet spíše ze zmaru, jelikož jeho pokusy jsou bez razance a o přesnosti ani nemluvě.
    84. Čalov ani Dzagojev vedení CSKA nenavýšili!
     
    84
    Ale tohle je neuvěřitelné! Nejprve se vynikajícím zákrokem po střele Čalova prezentovat Ryžikov, následně se ale ke střele do úplně prázdné brány dostal Dzagojev, který ji o pořádný kus minul. Nevím, zda mohou domácí více děkovat Ryžikovi, nebo bohu!
     
    83
    Vyloučení Caktaše rozhodně utkání ovlivnilo, byla ale pouze otázka času, kdy se domácím jejich pasivita vymstí. Aktuálně sice kombinují na polovině hřiště, jejich přihrávky jsou ale bez jakéhokoli nápadu.
     
    82
    Místo toho, aby branka hostů utkání oživila, myslím tím útočnou snahu domácích směrem dopředu, ještě víc se hra uklidnila a hosté kombinují na své polovině. Domácí již rozhodně nemají čas vyčkávat.
     
    81
    Po přihrávce Golovina se o střelu z malého vápna pokoušel Čalov, střílel ale přes hráče a jeho pokus skončil hodně vedle Ryžikovy branky.
     
    80
    Hosté se neštítí ani přihrávek mezi dvěmi hráči, navyšuje se tak procentuální úspěšnost jejich přihrávek, především ale čas, který rozhodně potřebují domácí.
     
    79
    Ti sice zareagovali ziskem míče, poté ale nepřesným centrem z levé strany zhatil jejich šance Tkačuk. Akinfejev si jeho nepřesný míč pohlídal.
     
    78
    Hosté kombinují na polovině domácího celku, výsledek 1:0 by jim ale rozhodně stačil, proto se také nikam nehrnou a vyčkávají na reakce protihráčů.

    Daniel Bertók

    Branky: 72. Vitinho, 90+3. Dzagojev (Vitinho)

    Karty:   49. Caktaš (RKZ)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:9.
    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Zambrano, Kambolov, Sergio Sánchez – O. Kuzmin (55. Song), Caktaš, M'Vila (87. I. Achmetov), Tkačuk – Kanunnikov, Jonathas, Rochina (64. Machatadze).
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Bauer, I. Achmetov, Machatadze, Nabiullin, Song, Žemaletdinov, Ustinov.

    CSKA Moskva: Akinfejev – V. Berezuckij (57. Dzagojev), Vasin, Ignaševič – Fernandes, Golovin, Natcho, Wernbloom, Ščennikov (71. G. Milanov) – Čalov (90. Z. Tošić), Vitinho.
    Náhradníci: Ovčinnikov, Pomazun – Dzagojev, Gordjušenko, Ionov, Chosonov, Kučajev, G. Milanov, Nababkin, Z. Tošić, Žamaletdinov.

    Rozhodčí: Vilkov – Stipidi, Koloskov
    thejrc.org