Granada – Espanyol 1:2 (kon.)
konec
Granada CF
1:2 (1:2)
Espanyol Barcelona
Pátek 19.05.2017, 20:45 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. LaLiga má na programu poslední 38. kolo a my budeme sledovat duel mezi Granadou a barcelonským Espanyolem.
     
    Granada tuhle sezonu vůbec, ale vůbec nezvládla. Na svém konte má pouze 20 bodů, je poslední a je jasné, že LaLigu opustí. Domácí se velmi trápí, vstřelili pouze 29 branek a mají nejhorší útok a druhou nejhorší obranu, tak uvidíme, jak zvládnou poslední duel.

    Espanyol Barcelona je na tom o dost lépe. Hosté získali zatím 53 bodů a jsou na desáté pozici. Pokud by Espanyol dnes vyhrál a Alaves i Eibar zaváhali, tak skončí barcelonský celek na osmé pozici.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Espanyol – Granada 3:1
    Granada – Espanyol 1:1
    Espanyol – Granada 1:1
    Granada – Espanyol 1:2
    Espanyol – Granada 2:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Granada: Ochoa – Vezo, Lombán (C), Ingason, Litri – Krhin, Agbo – Cuenca, Pereira, Entrena – Ramos.
    Náhradníci: da Silva – G. Silva, Boga, Angban, Carlos, Hongla, Malle.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Navarro, David López, D. Reyes, Aarón – Jurado, V. Sánchez (C), Roca, Piatti – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Prieto – R. Duarte, V. Álvarez, F. Caicedo, H. Pérez, Á. Vázquez, Melendo.

    Rozhodčí: Gómez – Núñez, Nevado.
     
    K utkání je vše připraveno, oba celky včetně rozhodčích jsou na hrací ploše a co nevidět tak začínáme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Od úvodního výkopu byli u míče domácí hráči, ale ve středu hřiště o něj přišli. José Manuel Jurado se pak dostal k balónu a otočil hru na opačnou stranu.
     
    2
    Po nepřesné střele Granady měl výkop od své branky hostující brankář Diego López a znovu poslal míč daleko od své vlastní branky.
     
    2
    Marc Navarro číhal za polovinou hřiště a dožadoval se přihrávky, jenže té se nakonec nedočkal a míč tak končí znovu v moci domácího brankáře.
     
    3
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Hosté se hned z dalšího útoku ujímají vedení. LÉO BAPTISTÃO si naběhl na přihrávku svého spoluhráče do pokutového území, míč se ještě odrazil od jednoho z obránců domácích, ale nebylo to nic platné. Léo Baptistão poslal míč za bezmocného Ochou a hosté tak vedou rozdílem jedné branky – 0:1.
    3. Léo BAPTISTÃO - 0:1
     
    4
    Domácí se snažili hned z další akce srovnat, jenže střela Pereiry skončila mimo tři tyče. Naopak do další akce míří znovu hosté.
     
    6
    Další nepřesnosti byly k vidění na obou stranách. Naposledy se nepovedla střela Veza a opět to jsou hosté, kteří mohou zaútočit.
     
    8
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hosty úvod jako hrom. Během osmi odehraných minut vedou už o dva góly. Léo Baptistão centroval míč z pravé strany před domácí branku a domácí RÚBEN VEZO si ho ve skluzu nešťastně srazil do vlastní sítě – 0:2.
    8. Rúben VEZO - 0:2
     
    9
    Domácí fotbalisté tak mají co dohánět už v úvodu tohoto zápasu. Hosté jsou hodně aktivní a i nyní se dostali do slibné šance. Obrana domácích ale tentokráte zapracovala velmi dobře.
     
    10
    Domácí fotbalisté jsou jako opaření a nejde jim vůbec nic. Naopak hosté hrají uvolněně, aby ne, jejich náskok jim to umožňuje. José Manuel Jurado pálil z hranice velkého vápna a i tato střela byla pro domácí nebezpečná.
     
    11
    Isaac Cuenca na druhé straně pak založil další šanci, místo přihrávky na volného spoluhráče ovšem střílel sám, ale bylo to pevné obrany Espanyolu.
     
    12
    Nyní musel hostující brankář sebrat míč kousek od své branky, aby nehrozila šance domácích. Poté hru uklidnil a poslal míč zpět do hry. Hosté jsou tak znovu na balónu.
     
    14
    José Manuel Jurado udělal dvě kličky na vlastní polovině, to se mu nakonec nevymstilo, i když na něho číhali dva domácí hráči. Nakonec poslal míč na malou domů pro Lópeze, který ho už odkopává směrem dopředu.
     
    15
    Domácí znovu nic před brankou Espanyolu nevymysleli a je tu stejná situace jako před malou chvilkou. U míče je brankář hostů a za malý okamžik provede odkop od své branky.
     
    16
    Domácí dlouho kombinovali na polovině Espanyolu, ale ke kloudné akci se před brankou Diega Lópeze nedostali. Zatím jsou v utkání hodně bezmocní.
     
    17
    Jenže ani na druhé straně nevymysleli nic hosté a Granada tak bude v tuto chvíli u míče, se kterým už míří před hostující branku.
     
    18
    Před ní pak střílel Isaac Cuenca, ale ani jeho střela příliš branku Lópeze neohrozila. Ten tak bude moci v pohodě rozehrát balón zpět do hry.
     
    20
    Domácí mírně ožili a snaží se s utkáním něco udělat. Času mají ještě rozhodně mnoho, aby dokázali minimálně srovnat s hosty krok.
     
    22
    Granada právě vstřelila branku!
    No a je to tady. Hráči Granady konečně našli recept na obranu hostů a dávají kontaktní branku. ANDREAS PEREIRA se napřáhl ke střele kousek před velkým vápnem a svou střelu umístil k levé tyči z pohledu hostujícího brankáře, který sice vystihl směr letu míče, ale nakonec na něho nedosáhl. Domácí hráči jsou tak zpět ve hře – 1:2. Asistence: Adrián Ramos.
    22. Andreas PEREIRA - 1:2
     
    23
    Po akci hostů došlo k faulu a následovat tak bude volný přímý kop pro Espanyol.
     
    24
    Jenže z této standardní situace nezapršelo a po jeho zahrání jsou u míče hráči Granady a okamžitě míří do další útočné akce.
     
    25
    David López musel nyní zachytit míč po nenápadné střele domácích a hned ho posílá zpět mezi své spoluhráče. Do útoku nyní míří hráči Espanyolu.
     
    27
    Po ztrátě míče hostů z Espanyolu se k míči dostali znovu domácí hráči a okamžitě si to namířili směr branka hostů.
     
    28
    Krásnou individuální akci předvedl střelec první domácí branky Andreas Pereira, ale jeho střela z kraje velkého vápna tentokráte mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    29
    A do třetice Andreas Pereira, ten se znovu rozeběhl s míčem směrem dopředu, ale narazil na tvrdou hráz v podobě hostujícího obránce, který ho do zakončení vůbec nepustil.
     
    31
    Hra se trochu uklidnila a svůj um nyní předváděla především obrana obou celků. V tuto chvíli už jsou ale u míče znovu hosté a snaží se operovat před Ochoaou.
     
    32
    Hosté se dostali postupně do útoku, ale rozběhnutého Davida Lópeze zastavila tentokráte obrana na straně domácího celku.
     
    34
    Granada bude zahrávat nebezpečný volný přímý kop kousek před velkým vápnem po faulu jednoho z hostů.
     
    35
    K jeho zahrání se postavil Andreas Pereira a jeho dělovka donutila brankáře Diega Lópeze vyskočit a vytěsnit míč svou rukavicí nad branku hostů. Moc nechybělo a mohlo být vyrovnáno!
    35. Pereira ohrozil branku hostů po standardní situaci.
     
    37
    Domácí Granada nyní zahrávala dva rohové kopy za sebou, ale ani jednou z těchto standardních situací branku hostů neohrozila.
     
    38
    Rohový kop budou mít také k dispozici hosté. Léo Baptistão poslal poté míč do pokutového území, ale nikdo z jeho spoluhráčů ho nedokázal poslat za záda domácího brankáře.
     
    39
    David López poslal k zemi Pereiru, poté se mu ale ihned omluvil a vše vyřešila domluva hlavního sudího. Žlutou kartu jsme tedy zatím neviděli.
     
    40
    Ten znovu rozehrál Andreas Pereira, jenže u míče byl dříve Marc Navarro, který ho v letu poslal hlavou směrem k vlastnímu brankáři. López tak bude mít odkop.
     
    41
    Héctor Litri několika kličkami nakonec neposlal domácí celek do útoku. Hostům pomohl obránce Aarón, jenž ho nakonec o míč čistě připravil.
     
    42
    Hráči Granady zvýšili tempo a v závěru první půle se několikrát snažili o srovnání stavu skóre. Nicméně šance z kopačky Pereiry skončila bez gólového efektu.
     
    43
    Na druhé straně pak založili pohlednou akci také hosté z Espanyolu, jenže střela z dobrých dvaceti metrů Pabla Piattiho skončila hodně vysoko nad domácí brankou.
     
    44
    Hostující Marc Roca chtěl potáhnout míč směrem do pokutového území, ale za jeho zády stál obránce David Lombán a celou akci hostů zastavil pohledným obranným zákrokem.
     
    45
    Míč je ve středu hřiště a v momentě série přihrávek domácích hráčů hlavní sudí kouká na hodinky, nic nenastaví a ukončuje první poločas tohoto zápasu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Na branky byl tedy celkem bohatý, padly totiž hned tři. Nejprve už ve třetí minutě rozvlnil síť hostující Léo Baptistão, chvíli na to pak hosté vedli už o dva góly, když si vlastní brankou srazil míč do vlastní sítě Rúben Vezo. Domácí stihli ještě snížit na rozdíl jediné branky díky Andreasi Pereirovi a rozhodně nás tak čeká zajímavá druhá půle, která začne ve 21:45 hodin.
     
    Držení míče: 50% – 50%
    Střely na branku: 6 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté zatlačili před domácí brankou a k malé domů se nakonec rozhodl jeden z domácích hráčů a následovat tak bude odkop domácího brankáře.
     
    47
    Nicméně u míče jsou znovu hosté z Espanyolu, kteří ho zachytili ve středu hřiště a už s ním míří na útočnou polovinu.
     
    48
    O míč přišli znovu domácí hráči kousek před velkým vápnem a další útočnou akci tak zakládají znovu fotbalisté Espanyolu, kteří jsou od úvodních minut druhé půle mnohem aktivnější.
     
    49
    Diego Reyes si naběhl těsně před branku domácích a svou střelou orazítkoval levou tyčku branky Granady. Bylo to ale po hraničním ofsajdu, takže pokud by padl gól, zřejmě by neplatil. Akce to ale byla ze strany hostů velmi pohledná.
    49. Reyes orazítkoval levou tyčku branky Granady.
     
    50
    Poté se k míči dostali domácí hráči a vytvořili si další útočnou akci, ve které se ale do přesnějšího zakončení nedostali.
     
    52
    Andreas Pereira se dostal do zakončení po další pěkné akci, ale jeho střela zamířila pouze vysoko nad hostující branku.
    52. Pereira předvedl další pěknou akci, ale po ní poslal míč jen vysoko nad.
     
    53
    A na druhé straně pak střílel José Manuel Jurado, ale míč prosvištěl pouze těsně vedle branky Granady. Hra má stále vysoké tempo a takový fotbal se divákům musí líbit.
     
    55
    Po sérii akcí na obou stranách bylo nyní k vidění několik nepřesností. Ale u míče jsou už hosté a míří znovu na polovinu domácích.
     
    57
    David López střílel z velké dálky, přesto míč umístil jen těsně nad domácí branku. Hosté znovu zvyšují své tempo a snaží se přidat ještě další pojistku.
     
    58
    Rúben Vezo vyslal do úniku Isaaca Cuencu, jenže tomu poté míč nesedl a poslal ho jen vedle hostující brány.
     
    60
    Střídání v týmu Granada: ze hřiště odchází Andreas Pereira, přichází Jean Carlos.
     
    62
    Roca přidržel svého soupeře a dostává za to žlutou kartu, vůbec první v tomto utkání.
     
    63
    David Lombán zahrál volný přímý kop kousek před velkým vápnem a míč poslal jen těsně vedle pravé tyče branky Espanyolu!
    63. Lombán po volném přímém kopu umístil míč jen kousek od pravé tyče hostující branky.
     
    64
    Jean Carlos, nová akvizice na hřišti, vlétl do pokutového území jako neřízená střela, ale jeho následná střela byla zablokována obranou hostů. Domácí znovu útočí, ale srovnání stavu zatím nepřichází.
     
    66
    Hosté přitvrdili hru a dalšího faulu se dopustil Piatti. Rozhodčí tak neváhal a vytáhl další žlutou kartu na vrub hostujícího celku.
     
    68
    Domácí fanoušci se dožadují vyrovnání a nyní svými hlasivkami mohutně povzbuzovali domácí celek. Zatím je to ale znovu bez odezvy.
     
    69
    Domácí poslali míč za zadní čáru a následovat tak bude rohový kop pro Espanyol.
     
    70
    Hosté zahráli rohový kop nakrátko, k míči se napodruhé dostal Pablo Piatti, ale jeho dalekonosný lob skončil jen na obraně domácího celku.
     
    71
    Hráči Granady dlouho operovali před hostující brankou, jenomže po jejich střelách míč skončil vždy mimo tři tyče.
     
    73
    Gerard Moreno se prosmýkl obraně Granady, dostal se před brankáře Ochoau, ale poté se ke střele nedostal, protože ho o míč obral jeden z hostujících obránců.
     
    75
    Další pokus o akci ze strany hráčů v tmavých dresech, tedy těch hostujících, ale ti marně dobývali domácí bránu. Zatím ovšem drží svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    77
    Střídání v týmu Granada: ze hřiště odchází Uche Henry Agbo, přichází Martin Hongla.
     
    78
    Jean Carlos pálil z dobrých dvaceti metrů a míč skončil jen těsně nad brankou hostujícího celku.
     
    80
    Další akce domácích, kterou zastavil ofsajd, ve kterém si ocitl Adrián Ramos. Granadě se zatím nedaří stále srovnat nepříznivý stav.
     
    81
    Z pravé strany nabíhal těsně před hostující branku Isaac Cuenca, ale Diego López vytasil pohotový zákrok a jen díky němu není stav srovnán!
    81. Lópezův zákrok proti Cuencovi.
     
    82
    Domácí hráči neustále tlačí před hostující brankou, na branku Diega Lópeze mířila další střela, ale znovu to bylo velmi nepřesné.
     
    84
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Pablo Piatti, přichází Víctor Álvarez.
     
    84
    Střídání v týmu Granada: ze hřiště odchází Juanan Entrena, přichází Jeremie Boga.
     
    85
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Hernán Pérez.
     
    85
    Další útočnou akci hostů zastavila obrana Granady, která poslala míč do bezpečí. Následovat tak bude další útočná akce domácích fotbalistů.
     
    86
    Jeremie Boga se snažil proháčkovat obranou Espanyolu, jenže to se mu nepovedlo. Aarón ho dokázal o míč čistě připravit a poslal tak míč na opačnou stranu.
     
    87
    Zápas se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Stále hosté vedou rozdílem jediné branky a domácím se zatím nedaří najít recept podruhé na Lópeze, který je mezi třemi tyčemi neprůstřelný.
     
    89
    A další útočná akce Granady, která gólem nekončí. Domácí jsou v posledních chvílích znovu hodně aktivní, ale chybí tomu přesnější zakončení.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví tento zápas o dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Hned v první minutě nastavení dostal žlutou kartu Álvarez, jenž poslal nedovoleně k zemi protihráče.
     
    90+1
    Po šanci domácích skončil míč za zadní čárou a následoval tak rohový kop. Po něm ale hráči Granady nic nevymysleli a už jim moc času nezbývá.
     
    90+2
    Míč pak měli na svých kopačkách hosté a už nikam nespěchali. Po posledním útoku už se nic nestane. Zápas je tak u samého konce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec ve druhém poločase branka nepadla a hosté tak své těsné vedení uhájili. Domácí se tak budou muset smířit s tím, že v posledním utkání sezóny Primera Division odejdou ze hřiště bez bodu a v příští sezóně budou hrát o soutěž níže. Granada totiž sestupuje do druhé španělské ligy.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:9.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (22:36:55)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 22. Pereira (Ramos) – 3. Baptistão, 8. Vezo (vla.)

    Karty:   62. Roca (ESB), 66. Piatti (ESB), 90+1. V. Álvarez (ESB)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:9.
    Granada CF: Ochoa – Vezo, Lombán (C), Ingason, Litri – Krhin, Agbo (77. Hongla) – Cuenca, Pereira (60. Carlos), Entrena (84. Boga) – Ramos.
    Náhradníci: da Silva – G. Silva, Boga, Angban, Carlos, Hongla, Malle.

    Espanyol Barcelona: Diego López – Navarro, David López, D. Reyes, Aarón – Jurado, V. Sánchez (C), Roca, Piatti (84. V. Álvarez) – Baptistão (85. H. Pérez), G. Moreno.
    Náhradníci: Prieto – R. Duarte, V. Álvarez, F. Caicedo, H. Pérez, Á. Vázquez, Melendo.

    Rozhodčí: Gómez – Núñez, Nevado

    Diváci: 10 503
    thejrc.org