Nashville – Anaheim 2:3 (po pr.)
po prodl.
Nashville Predators
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1) Stav série: 2:2
Anaheim Ducks
Pátek 19.05.2017, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • Play-off NHL • Finále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    70:45 Corey PERRY - 2:3
     
    70:45
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Nate Thompson si najel před bránu na prudké nahození COREYHO PERRYHO z pravého rohu útočného pásma, nakonec se ale puk odrazil na přední tyči nad levé rameno Pekky Rinneho od čepele hole P.K. Subbana! Ducks vítězí po prodloužení a ukončují sérii 10 domácích výher Predators v playoff v řadě. Stav série je na západě vyrovnaný 2:2. Bez asistence.
     
    67:26
    Pontus Åberg se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže jeho následná střela zápěstím z blízkosti zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Obrovská šance.
     
    66:30
    Filip Forsberg se před pár okamžiky ocitl v blízkosti levé tyče po odrazu puku od hrazení za bránou ve velké šanci a bekhendem se chystal puk zamést do sítě, jenže Kevin Bieksa se mu vrhl pod nohy a nataženou holí mu puk vypíchl!
    65:03 Rickard Rakell ani nadvakrát nepropálil Pekka Rinneho!
     
    65:03
    Rickard Rakell odmítl ukončit prodloužení, když se po střele z mezikruží a zákroku Pekka Rinneho dostal k dorážce, jeho druhý pokus ale skončil na levé tyče a odrazil se od ní do hry!
    59:25 Filip FORSBERG - 2:2
     
    59:25
    Nashville právě vstřelil branku!
    V Bridgestone Areně je vyrovnáno! FILIP FORSBERG si v blízkosti levé tyče najel na zpětnou přihrávku Viktora Arvidssona zpoza brány a jeho první pokus sice skončil na pravém betonu Johna Gibsona, druhý už ale prošel mezi jeho betony po ledě do brány! Predators doma předvedli comeback! Dokáží druhý zápas otočit? Asistence: Viktor Arvidsson a James Neal.
     
    58:07
    Pekka Rinne zůstal na půli cesty z brány a po zablokované střele Matthiase Ekholma naskočil na střídačku! Preds to zkouší bez brankáře.
     
    57:22
    Vzápětí se vrátil z vězení Josh Manson a Ducks v závěru utkání přečkali přesilovou hru Predators 5 na 3! Klíčový moment dnešního zápasu číslo 4.
     
    55:22
    Josh Manson dostal dvě minuty za nedovolené bránění Jamese Neala a Predators si zahrají přesilovou hru 5 na 3, která potrvá 1 minutu a 31 sekund! Domácí si vzali oddechový čas.
     
    54:53
    Kevin Bieksa fauloval Filipa Forsberga a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Predators si po krátké reklamní přestávce a gólu na 2:1 zahrají čtvrtou přesilovou hru.
    53:33 P. K. Subban - 1:2
     
    53:33
    Nashville právě vstřelil branku!
    P. K. SUBBAN si na pravém křídle zpracoval rukavicí zpětnou přihrávku Colina Wilsona podél hrazení a od modré čáry napřáhl k prudké střele s příklepem, která prošla hradbou těl a nad lapačkou Johna Gibsona zamířila k přední pravé tyči! Predators konečně propálili Johna Gibsona! Asistence: Colin Wilson a Viktor Arvidsson.
     
    53:06
    Obrovská šance Predators! Filip Forsberg mohl v blízkosti pravé tyče dorážet puk z kruhu pro vhazování do odkryté brány, jenže trefil pouze tyč. Zatímco dorážka jeho spoluhráče z mezikruží skončila na výstroji sedícího Johna Gibsona!
     
    51:25
    Colton Sissons ve středním pásmu uhýbal vestoje rozjetému Ondřejovi Kašemu, který podrazil kolenem jeho levou nohu. Další přesilová hra pro Preds.
     
    48:02
    Corey Perry operoval za bránou a poté v blízkosti pravé tyče vysekl hůl z rukou Ryana Ellise. Vyloučení a hra 4 na 4, po které si zahrají přesilovou hru Predators.
    47:01 Pekka Rinne úžasným zákrokem vychytal Silfverberga!
     
    47:01
    Ryan Getzlaf si na levém křídle vyměnil puk s Ryanem Keslerem a krásnou přihrávkou z ostrého úhlu našel před bránou Jakoba Silfverberga, který si stáhl puk rychle na bekhend a snažil se ho zasunout k levé tyči, jenže Pekka Rinne dokázal vleže puk vyrazit!
     
    46:20
    P. K. Subban ihned po vhazování v obranném pásmu Preds udeřil loktem do obličeje Rickarda Rakella stojícího těsně za ním a dostal dvě minuty. Ducks si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    45:08
    P. K. Subban nepříjemně vypálil od modré čáry a jeho střela byla sražena těsně před bránou k ledu, John Gibson ale předvedl skvělý rozštěp a puk vyrazil mimo! Predators se poté snažili dostat k dorážce, kotouč ale neprošel na bránu.
     
    40:32
    Predators v první třetině vyslali na bránu Johna Gibsona pouhé dvě střely, zatímco ve druhé hned osmnáct.
    32:36 Ryan Kesler v obrovské šanci z dorážky trefil pravou tyč!
     
    32:36
    Andrew Cogliano před bránou skvěle tečoval puk po nahození z pravého křídla, Pekka Rinne ale mezi betony kotouč do sítě nepropustil, když předvedl fantastický rozštěp! K dorážce se poté dostal v blízkosti pravé tyče Ryan Kesler, jehož pokus z blízkosti orazítkoval brankovou konstrukci! Obrovská příležitost!
    31:53 Fantastický zákrok Gibsona proti dělovce Ryana Ellise.
     
    31:53
    Ryan Ellis ihned po vhazování vypálil od modré čáry a jeho pokus mířil těsně nad ledem přesně ke vzdálenější levé tyči, John Gibson ale šel rychle do kolen a pravým betonem puk vykopl! Následná dorážka minula pravou tyč.
    30:22 Nick RITCHIE - 0:2
     
    30:22
    Anaheim právě vstřelil branku!
    NICK RITCHIE na pravé straně zavezl puk do útočného pásma a na vrcholu kruhu pro vhazování prudce zabrzdil. Poté následovala krásná střela zápěstím, která vedle levé brusle clonícího Romana Josiho zamířila nad lapačkou Pekka Rinneho do bližšího pravého horního rohu brány! Ducks odskočili v Bridgestone Areně na rozdíl dvou gólů. Predators doma prohrávají 2:0. Asistence: Nate Thompson a Sami Vatanen.
    22:10 Forsberg předvedl krásný průnik, John Gibson zákrok!
     
    22:10
    Filip Forsberg nedokázal těsně před bránou zpracovat ideálně puk, který se mu zamotal pod brusle, přesto ho na poslední chvíli dokázal usměrnit směrem k pravé tyči, John Gibson ale předvedl spektakulární zákrok, když vleže puk levým betonem vytáhl do rohu ledové plochy! Velké příležitosti předcházel jeho parádní průnik.
     
    20:41
    Filip Forsberg na pravém křídle dobře vypálil od hrazení a John Gibson na přední tyči jeho pokus vykopl levým betonem. Vzápětí to zkoušel z podobného místa Calle Järnkrok, také s jeho střelou po zpětném oblouku si ale brankáře Ducks poradil a vyrazil ji! Ostrý začátek v podání Preds, kteří se během první minuty druhé třetiny dostali ke dvěma střelám, tedy stejnému počtu střel, jako celé první třetiny!
     
    17:57
    Filip Forsberg podél střídaček zavážel puk do útočného pásma a v blízkosti modré čáry ho zezadu fauloval Ryan Getzlaf, který půjde na trestnou lavici za krosček. Také Predators si v závěru první třetiny vyzkouší přesilovou hru.
     
    15:40
    Hampus Lindholm na levé straně od modré čáry mířil přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Pekka Rinne ale zřejmě dokázal puk lapačkou vytěsnit mimo! Kotouč každopádně skončil vedle.
     
    14:18
    Faulovaný Ryan Kesler si najel na krásnou diagonální přihrávku z pravého křídla a na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím, která mířila do bližšího levého horního rohu brány, Pekka Rinne ji ale vyrážečkou vytáhl nad!
     
    13:54
    Ryan Kesler si mezi kruhy pro vhazování najížděl před bránu, kde ho krosčekem fauloval Filip Forsberg. Predators před pár okamžiky inkasovali a nyní musí čelit oslabení.
    11:30 Rickard RAKELL - 0:1
     
    11:30
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Cam Fowler využil pomalého střídání Nashvillu a krásnou kolmou přihrávkou z obranného pásma našel na levém křídle RICKARDA RAKELLA, který udělal od modré čáry pěkný oblouk směrem do útočného pásma a před vrcholem kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která nad pravým betonem Pekka Rinneho zamířila k přední levé tyči! Anaheim stejně jako v zápase číslo 3 vede v Nashvillu 1:0! Domácí budou muset otáčet. Asistence: Cam Fowler.
    09:00 Pekka Rinne lapačkou vyrazil střelu Brandona Montoura.
     
    09:00
    Brandon Montour na pravém křídle vypálil ihned po vhazování od modré čáry a dobře mířil na lapačku Pekka Rinneho, brankář domácího Nashvillu ale dokázal puk rukavicí vyrazit!
    06:09 Kombinaci mezi Rakellem a Fowlerem rozbil Pekka Rinne!
     
    06:09
    Rickard Rakell z pravého křídla a úhlu poslal puk před bránu, kde ho nebezpečně usměrňoval v rychlosti po ledě k levé tyči Cam Fowler, Pekka Rinne ale předvedl fantastický zákrok a reflex, když puk pravým betonem vykopl!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 54. P. K. Subban (C. Wilson, Arvidsson), 60. Forsberg (Arvidsson, Neal) – 12. Rakell (Fowler), 31. N. Ritchie (N. Thompson, Vatanen), 71. Perry


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Åberg, Fisher (C), Watson – C. Wilson, Järnkrok, Neal (A) – McLeod, Sissons, Parenteau. Hlavní trenér: Peter Laviolette.
    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Montour, Bieksa, Manson – N. Ritchie (C), Getzlaf, O. Kaše – Cogliano (A), Kesler, Silfverberg – Rakell, Vermette (A), Perry – Wagner, N. Thompson, Boll. Hlavní trenér: Randy Carlyle.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Kelly Sutherland. Čároví: Pierre Racicot, Brian Murphy

    Diváci: 17423
    Nashville 4 2 Anaheim
    #1 Sobota 13.05.2017 • 03:00
    Anaheim - Nashville 2:3 po prodl.
    #2 Pondělí 15.05.2017 • 01:30
    Anaheim - Nashville 5:3
    #3 Středa 17.05.2017 • 02:00
    Nashville - Anaheim 2:1
    #4 Pátek 19.05.2017 • 02:00
    Nashville - Anaheim 2:3 po prodl.
    #5 Neděle 21.05.2017 • 01:15
    Anaheim - Nashville 1:3
    #6 Úterý 23.05.2017 • 02:00
    Nashville - Anaheim 6:3
    ocianews.com