Bayern – Freiburg 4:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 4:3 (kon.) | Mönchengladbach – Darmstadt 2:2 (kon.)
Hertha – Leverkusen 2:6 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Mohuč 2:0 (kon.) | Hamburg – Wolfsburg 2:1 (kon.)
Ingolstadt – Schalke 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 0:0 (kon.) | Frankfurt – RB Lipsko 2:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:3 (2:1)
Werder Brémy
Sobota 20.05.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Poslední kolo německé Bundesligy nabídne zajímavý souboj, v němž půjde o evropské poháry. Borussia Dortmund usiluje o udržení třetího místa zajišťující přímý postup do UEFA Champions League, zatímco Werder Brémy si v posledním kole může zajistit předkolo UEFA Europa League. Hosté ovšem musí nutně zvítězit a navíc se ohlížet na výsledek Freiburgu.
    SESTAVY: Předpokládané složení jedenáctek obou týmů.

     
    BORUSSIA DORTMUND

    Dortmund se bude v posledním zápase proti Werderu Brémy snažit udržet domácí neporazitelnost a zároveň zůstat na třetím místě zajišťující v nadcházející sezóně přímou účast v UEFA Champions League. Do středu zálohy se měl postavit Gonzalo Castro, nakonec ale začne na střídačce, zatímco Julian Weigl je mimo hru poté, co si minulý týden proti Augsburgu zlomil kotník a postihl ho hodně nepříjemný závěr letošní sezóny.
    FOTO: Kustod týmu Borussie Dortmund během přípravy kabiny.

     
    WERDER BRÉMY

    Trenér Alexander Nouri byl odměněn za svou práci, když s ním klub na začátku tohoto týdne podepsal novou smlouvu. Jeho svěřenci prožívají fantastickou druhou polovinu sezóny a rádi by skončili mezi nejlepšími šesti týmy, což by jim zajistilo účast v UEFA Europa League. Do sestavy Werderu se vrací Niklas Moisander, který nahradí suspendovaného Roberta Bauera. Santiago Garcia je mimo hru kvůli zranění.
    FOTO: Fanoušci jsou před posledním zápasem v dobré náladě.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos, Bartra – Durm, Dembèlé, Şahin, Kagawa, Guerreiro – Aubameyang, Reus (C).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schmelzer, G. Castro, S. Bender, Pulišić, Rode, Mor.

    Werder Brémy: Wiedwald – Veljković, Sané, N. Moisander – Gebre Selassie, Grillitsch, Delaney, Junuzović (C), U. García – Bartels, M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Bargfrede, M. Eggestein, Kainz, C. Pizarro, Gnabry.

    Rozhodčí: Günter Perl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté obou týmů právě nastoupili na hrací plochu a po vzájemném podání rukou bude moci důležitý souboj v závěru letošní sezóny Bundesligy o evropské poháry začít. Blíže ke splnění snů jsou domácí hráči.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Werder Brémy vstoupil do utkání aktivněji a dvakrát se snažil prosadit podél pravé postranní čáry, jenže ani v jednom případě neuspěl. Brankář Roman Bürki rozehrával od své branky.
     
    2
    Na opačné straně se snažila podél pravé postranní čáry zaútočit i Borussia, jenže kolmá přihrávka směrem na Ousmaneho Dembèlého byla příliš prudká. Následovalo vhazování Werderu.
     
    3
    Borussia rozehrála na pravé straně hřiště rohový kop a po hlavičce Sokratise Papastathopoulose se na vzdálenější levé tyči ocitl v obrovské šanci Pierre-Emerick Aubameyang, z blízkosti ale míč napálil pouze do hrudi Felixe Wiedwalda, od něhož se odrazil do zámezí!
     
    4
    Vzrušení nakonec bylo zbytečné, protože pomezní rozhodčí odhalil ofsajd, kvůli němuž se nakonec odkopávalo od brány.
     
    5
    Marco Reus a Šindži Kagawa kombinovali na levé straně šestnáctky, kde se Reusovi snažil Kagawa kolmou přihrávku za obranu oplatit, jeho zpětný pas byl ovšem nepřesný.
     
    7
    Werder právě vstřelil branku!
    Fin Bartels poslal před bránu z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu nebezpečnou přihrávku, po které se na hranici malého pokutového území natahoval Ulisses García. Erik Durm mu sice míč fantastickým skluzem na poslední chvíli vypíchl, u pravé tyče se ale dostal k dorážce ZLATKO JUNUZOVIĆ, jehož pokus brankář Roman Bürki nohama vykopl, jenže míč už byl za brankovou čárou! Werder zaskočil Dortmund a vede 1:0! Asistence: Ulisses García.
    7. Zlatko JUNUZOVIĆ - 0:1
     
    9
    Sokratis Papastathopoulos poslal do šestnáctky z pravého křídla parádní centr, do kterého se ve výskoku opřel hlavou Pierre-Emerick Aubameyang, míč ale těsně minul pravou tyč!
     
    10
    Ze zápasu uplynulo téměř deset minut a Werder Brémy vede na hřišti Borussie Dortmund po skvělém vstupu 1:0.
     
    11
    Sokratis Papastathopoulos u levé postranní čáry před zraky obou střídaček objal Fina Bartelse a viděl žlutou kartu.
     
    14
    Šindži Kagawa posílal z levého křídla na přední tyč parádní přízemní centr, na který si naběhl Marco Reus, do zakončení se ale v těsné blízkosti hostující brány nedostal.
     
    15
    Marco Reus si naběhl na levé straně na krásný kolmý pas za obranu a z ostrého úhlu ho posílal před bránu. Z centru nakonec bylo velmi nebezpečné zakončení, které v bližším levém horním rohu brány orazítkovalo břevno, a míč se odrazil zpět do hry!
    15. Z centru Marca Reuse nakonec byla nebezpečná střela!
     
    18
    Theodor Gebre Selassie udělal v obraně chybu, které mohl využít Ousmane Dembèlé, jeho střela zpoza šestnáctky ale minula vzdálenější pravý horní roh brány a skončila mimo.
     
    19
    Raphaël Guerreiro napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné táhlé střele levačkou, která mířila přesně pod břevno, jenže také doprostřed brány, kde ji Felix Wiedwald volejbalovým zákrokem vytáhl nad břevno!
    19. Raphaël Guerreiro protáhl ruce brankáře Felixe Wiedwalda.
     
    20
    Ousmane Dembèlé rozehrál na pravé straně hřiště další rohový kop, tentokrát ale jeho centr žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    21
    Pierre-Emerick Aubameyang si nabíhal na pravé straně hřiště na kolmý pas za obranu, jenže se ocitl v ofsajdu. Svému spoluhráči každopádně za myšlenku poděkoval zdviženým palcem.
     
    22
    Werder Brémy se po úvodní brance zatáhl a Borussia už si vytvořila několik nebezpečných šancí, zatím se ji ovšem vyrovnal nepodařilo a stále překvapivě prohrává 1:0.
     
    23
    Raphaël Guerreiro na levé straně zalepil míč a po zvednutí hlavy poslal do šestnáctky parádní centr, po kterém se na značce pokutového kopu natahoval marně Pierre-Emerick Aubameyang a na vzdálenější pravé tyči také Erik Durm.
     
    24
    Ousmane Dembèlé se po odvráceném centru dostal k odraženému míči a po jeho zpracování napřáhl levačkou k prudké střele, která zpoza šestnáctky zamířila vysoko nad.
     
    25
    Florian Grillitsch se pokusil na pravé straně hřiště vypálit zpoza šestnáctky, jenže při pokusu o střelu podklouzl a jeho následný pokus zamířil nad břevno domácí brány.
     
    26
    Zlatko Junuzović nedokázal na levé straně obranné poloviny svého týmu udržet míč na hrací ploše a Ousmane Dembèlé už míří k rohovému praporku, aby rozehrál rohový kop.
     
    27
    Ousmane Dembèlé rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a po jeho dalším parádním centru se uprostřed šestnáctky dostal k hlavičce Matthias Ginter, jehož pokus těsně minul levý horní roh brány! Felix Wiedwald si pořádně oddechl.
     
    30
    Matthias Ginter ve středu hřiště ostře zajel do Fina Bartelse a místo míče zasáhl jeho nohy. Jasný faul.
     
    31
    Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut a oba týmy se během posledních okamžiků marně snaží dostat do šance. Hra se odehrává především ve středu hrací plochy.
     
    32
    Dortmund právě vstřelil branku!
    MARCO REUS si naběhl do šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku Šindžiho Kagawy se středu hřiště a vestoje drobným lobem přes pravou nohu Felixe Wiedwalda zamířil k levé tyči! Borussia vyrovnala. Asistence: Šindži Kagawa.
    32. Marco REUS - 1:1
     
    33
    Zlatko Junuzović si naběhl do šestnáctky na fantastický kolmý pas za obranu a mohl rychle odpovědět, jenže Roman Bürki proti němu rychle vystartoval a hrudí jeho pokus vyrazil!
     
    34
    Na opačné straně hřiště se málem situace opakovala, Marco Reus ale ve sprintu nedokázal míč zasáhnout.
     
    36
    Fotbalisté Werderu Brémy musí být ve střehu, Borussia totiž bude rozehrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    37
    Marco Reus rozehrál volný přímý kop, jeho následná střela ale zamířila vysoko nad bránu.
     
    38
    Šindži Kagawa si na levé straně šestnáctky naběhl na krásnou přihrávku za obranu a z ostrého úhlu točil míč po zemi ke vzdálenější pravé tyči, Felix Wiedwald ale jeho pokus fantastickým zákrokem vytáhl na rohový kop a Pierre-Emerick Aubameyang se na vzdálenější tyči natahoval marně!
     
    39
    Rohový kop Borussie z pravé strany žádné nebezpečí nepřinesl a Werder Brémy se definitivně ubránil.
     
    42
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ousmane Dembèlé po nepřesném zakončení Werderu po rohovém kopu našel v šestnáctce fantastickým lobem PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA, který ze vzduchu z otočky míč pravačkou napálil pod břevno! Borussia otočila skóre a vede 2:1! Asistence: Ousmane Dembèlé.
    42. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:1
     
    44
    Šindži Kagawa si na levé straně hřiště nabíhal na prudkou kolmou přihrávku, míč byl ale příliš prudký a skončil v zámezí. Následoval odkop od brány Felixe Wiedwalda.
     
    45
    Ulisses García zatáhl míč k levému rohovému praporku, kde po delším souboji vybojoval autové vhazování.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Zlatko Junuzović šokoval v důležitém souboji o evropské poháry Signal Iduna Park, když z dorážky procedil míč za brankovou čáru a zákrok Romana Bürkiho přišel pozdě, což potvrdila branková technologie. Borussia Dortmund ale po špatném začátku dominovala a zaslouženě se ji podařilo zápas ještě před přestávkou otočit, když nejprve vyrovnal Marco Reus a v závěru poločasu skóre otočil krásnou pohotovou střelou Pierre-Emerick Aubameyang, který má stejně jako Robert Lewandowski v souboji o nejlepšího střelce na kontě 30 gólů. Skóre po prvním poločase: Borussia Dortmund 2 Werder Brémy 1.
    TABULKA: Složení nejlepší šestice týmů po prvním poločase.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Theodor Gebre Selassie, přichází Serge Gnabry.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Erik Durm, přichází Christian Pulišić.
     
    46
    Borussia rozehrála po jednom střídání na obou stranách druhý poločas, ve kterém se bude snažit udržet jednobrankové vedení, které aktuálně Dortmund posouvá do UEFA Champions League.
     
    46
    Werder právě vstřelil branku!
    Max Kruse si na levé straně hřiště naběhl na fantastický dlouhý pas od rohového praporku a po jeho skvělém zpracování do běhu míč zatáhl do šestnáctky, na jejíž levé straně udělal skvělou zasekávačku a FIN BARTELS po jeho zpětné přihrávce poslal míč do odkryté brány! Werder vyrovnal pouhých 40 sekund po začátku druhého poločasu! Asistence: Max Kruse.
    46. Fin BARTELS - 2:2
     
    47
    Pierre-Emerick Aubameyang mohl rychle vrátit Borussii ztracené vedení, jeho prudká střela zpoza šestnáctky ale minula bližší pravý horní roh brány.
     
    50
    Ze druhého poločasu uplynulo téměř pět minut a skóre utkání je vyrovnané 2:2. Dortmund během deseti minut utkání otočil ze stavu 0:1 na 2:1, jenže krátce po přestávce o vedení přišel.
     
    51
    Christian Pulišić na pravé straně šestnáctky hledal kolmým pasem Šindžiho Kagawu, před kterým byl míč odvrácen. Ke střele se poté mohl dostat Ousmane Dembèlé, jenže podklouzl a nedokázal se včas zvednout zpět na nohy.
     
    52
    Thomas Delaney se nerozpakoval a zpoza šestnáctky napřáhl k táhlé střele, která byla hodně nepřesná.
     
    55
    Šindži Kagawa se snažil na levé straně šestnáctky uvolnit, jenže se mu to nepodařilo a navíc mu byl odpískán faul.
     
    56
    Fotbalisté Borussie Dortmund dnes potřebují vyhrát, aby bez ohledu na výsledek Hoffenheimu skončili v tabulce Bundesligy na třetím místě a zajistili si účast v UEFA Champions League.
     
    58
    Nuri Şahin si krásně zpracoval míč lehkým dotykem do běhu a Fin Bartels se po něm poté ohnal rukou. Žlutá karta.
     
    59
    Marco Reus se stejně jako Šindži Kagawa snažil uvolnit na levé straně šestnáctky a ve své snaze na rozdíl od svého spoluhráče uspěl, při zpětné přihrávce už ovšem nikoliv.
     
    60
    Max Kruse se pořádně rozčiluje poté, co podél levé postranní čáry předvedl další dlouhý sprint a byl mu odpískán ofsajd.
     
    61
    Ulisses García upletl na levé straně obranné poloviny svého týmu pěknou vánočku a Ousmane Dembèlé mu zezadu podkopl nohy, za což následovala žlutá karta.
     
    62
    Florian Grillitsch ve středu hřiště dlouho váhal s přihrávkou a poté si hodil míč do pohybu, jenže to už bylo příliš pozdě a Nuri Şahin ho ostře dojel. Další žlutá karta.
     
    63
    Po přestávce jsme svědky urputného souboje o střed hřiště, ve kterém dochází velmi často k faulům.
     
    64
    Marco Reus krásně roztáhl hru ze středu hřiště doprava, ani jeden z jeho spoluhráčů se ale na pravé straně pokutového území ke střele nedostal.
     
    65
    Sokratis Papastathopoulos se rozeběhl podél pravé postranní čáry a poté, co si dal míč daleko od nohy, ostře narazil do Ulissese Garcíi, který se od něj odrazil a skončil na zemi.
     
    66
    Raphaël Guerreiro z levé strany pokutového území a ostrého úhlu posílal do šestnáctky zpětný přízemní centr, který na přední tyči odvrátil pozorný Thomas Delaney.
     
    67
    Ousmane Dembèlé si naběhl na krásnou zpětnou přihrávku z levé strany šestnáctky a na hranici pokutového území napřáhl k přízemní střele, která byla zablokována.
     
    68
    Werder právě vstřelil branku!
    MAX KRUSE si naběhl na levé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku Zlatka Junuzoviće od levé postranní čáry a poté z úhlu nádherným lobem přehodil vybíhajícího Romana Bürkiho! Další úžasný obrat v zápase, po kterém Werder Brémy vede 3:2! Asistence: Zlatko Junuzović.
    68. Max KRUSE - 2:3
     
    69
    Christian Pulišić byl hráčem, který se po krásném centru na vzdálenější pravé tyči dostal k hlavičce, Felix Wiedwald ale míč vyrazil na rohový kop!
     
    70
    Felix Wiedwald chtěl u levé tyče stáhnout centr Borussie ze vzduchu, jenže se k míči nedostal a Marc Bartra vystřihl fantastické nůžky, které mířili pod břevno, brankář Werderu ale svou chybu napravil a míč vyrazil!
     
    72
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Nuri Şahin, přichází Gonzalo Castro.
     
    72
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Florian Grillitsch, přichází Philipp Bargfrede.
     
    74
    Lamine Sané fauloval na levé straně šestnáctky z pohledu Borussie Marca Reuse a bude se kopat penalta!
     
    75
    Dortmund právě vstřelil branku!
    MARCO REUS vybojoval pokutový kop, který vzápětí sám proměnil, když napálil míč ze značky pokutového kopu do pravého horního rohu brány! V Dotmundu je skóre vyrovnané 3:3!
    75. Marco REUS - 3:3
     
    77
    Christian Pulišić napřáhl na pravé straně šestnáctky z úhlu k prudké přízemní střele, která mířila k přední tyči, Felix Wiedwald byl ale včas na zemi a míč vyrazil!
     
    78
    Vzápětí pálil zpoza šestnáctky přesně k levé tyči po zemi Šindži Kagawa, Felix Wiedwald ale opět zůstal nepřekonán, když míč konečky prstů vytáhl na rohový kop!
     
    79
    Max Kruse z levé strany posílal do šestnáctky krásný diagonální pas, na který si nabíhal střídající Serge Gnabry, těsně před ním ale jeden z hráčů Dortmundu odvrátil míč na rohový kop.
     
    80
    Následný rohový kop Werderu z levé strany hřiště žádné nebezpečí nepřinesl. Do konce zbývá 10 minut!
     
    82
    Pierre-Emerick Aubameyang po pravé straně po skvělém sprintu pronikl do šestnáctky a přízemním centrem hledal na hranici malého pokutového území nabíhajícího Marca Reuse, který se po míči natahoval marně a navíc ve skluzu narazil do vzdálenější levé tyče!
     
    83
    Marco Reus odkulhal za postranní čáru a utkání mezi Borussií a Werderem může pokračovat. Dortmundu aktuálně patří stále třetí místo a drží pozici zajišťující přímou účast v UEFA Champions League.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Lamine Sané, přichází Maximilian Eggestein.
     
    87
    Šindži Kagawa předvedl ve středu hřiště ostrý faul, za který vzápětí vyfasoval žlutou kartu.
     
    88
    Philipp Bargfrede přišel do souboje s Christianem Pulišićem, který zakončoval na dlouhou nohu, příliš pozdě, a Dortmund bude v závěru zápasu kopat druhou penaltu!
     
    89
    Dortmund právě vstřelil branku!
    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG se postavil ke druhé penaltě Dortmundu v zápase a přízemní střelou zamířil k levé tyči! Borussia vede po dalším obratu skóre těsně před koncem 4:3 a Pierre-Emerick Aubameyang je aktuálně s 31 góly nejlepším střelcem německé Bundesligy!
    89. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 4:3
     
    90
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Reus posílal před bránu z pravé strany šestnáctky centr, který skončil pouze v náruči Felixe Wiedwalda.
     
    90+2
    Miloš Veljković v závěru zápasu předvedl ostrý faul, za který byl potrestán žlutou kartou.
     
    90+3
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Sven Bender.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Borussia Dortmund v zápase proti Werderu Brémy, ve kterém usilovala o zajištění si konečného třetího místa v Bundeslize dvakrát prohrávala, dvakrát ale dokázala za nepříznivého stavu zápasu skóre dvěma góly v řadě otočit, přičemž poslední dva přišly z penalty, které proměnili Marco Reus a Pierre-Emerick Aubameyang, který se stal s 31 brankami nejlepším střelcem letošní sezóny Bundesligy. Dortmund si zajistil účast v UEFA Champions League, zatímco Werder Brémy si v nadcházející sezóně evropské poháry nezahraje. Oba týmy se ale rozloučily stylově. Konečný výsledek: Borussia Dortmund 4 Werder Brémy 3. (17:42:48)

    Tomáš Reiner

    Branky: 32. Reus (Kagawa), 42. Aubameyang (Dembèlé), 75. Reus (pen.), 89. Aubameyang (pen.) – 7. Junuzović (U. García), 46. Bartels (M. Kruse), 68. M. Kruse (Junuzović)

    Karty:   11. Papastathopoulos (DOR), 61. Dembèlé (DOR), 62. Şahin (DOR), 87. Kagawa (DOR) – 58. Bartels (BRM), 88. Bargfrede (BRM), 90+2. Veljković (BRM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 12:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:17.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos, Bartra – Durm (46. Pulišić), Dembèlé (90+3. S. Bender), Şahin (72. G. Castro), Kagawa, Guerreiro – Aubameyang, Reus (C).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schmelzer, G. Castro, S. Bender, Pulišić, Rode, Mor.

    Werder Brémy: Wiedwald – Veljković, Sané (86. M. Eggestein), N. Moisander – Gebre Selassie (46. Gnabry), Grillitsch (72. Bargfrede), Delaney, Junuzović (C), U. García – Bartels, M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Bargfrede, M. Eggestein, Kainz, C. Pizarro, Gnabry.

    Rozhodčí: Günter Perl

    Diváci: 81360
    thejrc.org