Bayern – Freiburg 4:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 4:3 (kon.) | Mönchengladbach – Darmstadt 2:2 (kon.)
Hertha – Leverkusen 2:6 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Mohuč 2:0 (kon.) | Hamburg – Wolfsburg 2:1 (kon.)
Ingolstadt – Schalke 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 0:0 (kon.) | Frankfurt – RB Lipsko 2:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:3 (2:1)
Werder Brémy
Sobota 20.05.2017, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ousmane Dembèlé, přichází Sven Bender.
     
    90+2
    Miloš Veljković v závěru zápasu předvedl ostrý faul, za který byl potrestán žlutou kartou.
    89. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 4:3
     
    89
    Dortmund právě vstřelil branku!
    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG se postavil ke druhé penaltě Dortmundu v zápase a přízemní střelou zamířil k levé tyči! Borussia vede po dalším obratu skóre těsně před koncem 4:3 a Pierre-Emerick Aubameyang je aktuálně s 31 góly nejlepším střelcem německé Bundesligy!
     
    88
    Philipp Bargfrede přišel do souboje s Christianem Pulišićem, který zakončoval na dlouhou nohu, příliš pozdě, a Dortmund bude v závěru zápasu kopat druhou penaltu!
     
    87
    Šindži Kagawa předvedl ve středu hřiště ostrý faul, za který vzápětí vyfasoval žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Lamine Sané, přichází Maximilian Eggestein.
     
    82
    Pierre-Emerick Aubameyang po pravé straně po skvělém sprintu pronikl do šestnáctky a přízemním centrem hledal na hranici malého pokutového území nabíhajícího Marca Reuse, který se po míči natahoval marně a navíc ve skluzu narazil do vzdálenější levé tyče!
     
    78
    Vzápětí pálil zpoza šestnáctky přesně k levé tyči po zemi Šindži Kagawa, Felix Wiedwald ale opět zůstal nepřekonán, když míč konečky prstů vytáhl na rohový kop!
     
    77
    Christian Pulišić napřáhl na pravé straně šestnáctky z úhlu k prudké přízemní střele, která mířila k přední tyči, Felix Wiedwald byl ale včas na zemi a míč vyrazil!
    75. Marco REUS - 3:3
     
    75
    Dortmund právě vstřelil branku!
    MARCO REUS vybojoval pokutový kop, který vzápětí sám proměnil, když napálil míč ze značky pokutového kopu do pravého horního rohu brány! V Dotmundu je skóre vyrovnané 3:3!
     
    74
    Lamine Sané fauloval na levé straně šestnáctky z pohledu Borussie Marca Reuse a bude se kopat penalta!
     
    72
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Florian Grillitsch, přichází Philipp Bargfrede.
     
    72
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Nuri Şahin, přichází Gonzalo Castro.
     
    70
    Felix Wiedwald chtěl u levé tyče stáhnout centr Borussie ze vzduchu, jenže se k míči nedostal a Marc Bartra vystřihl fantastické nůžky, které mířili pod břevno, brankář Werderu ale svou chybu napravil a míč vyrazil!
     
    69
    Christian Pulišić byl hráčem, který se po krásném centru na vzdálenější pravé tyči dostal k hlavičce, Felix Wiedwald ale míč vyrazil na rohový kop!
    68. Max KRUSE - 2:3
     
    68
    Werder právě vstřelil branku!
    MAX KRUSE si naběhl na levé straně šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku Zlatka Junuzoviće od levé postranní čáry a poté z úhlu nádherným lobem přehodil vybíhajícího Romana Bürkiho! Další úžasný obrat v zápase, po kterém Werder Brémy vede 3:2! Asistence: Zlatko Junuzović.
     
    62
    Florian Grillitsch ve středu hřiště dlouho váhal s přihrávkou a poté si hodil míč do pohybu, jenže to už bylo příliš pozdě a Nuri Şahin ho ostře dojel. Další žlutá karta.
     
    61
    Ulisses García upletl na levé straně obranné poloviny svého týmu pěknou vánočku a Ousmane Dembèlé mu zezadu podkopl nohy, za což následovala žlutá karta.
     
    58
    Nuri Şahin si krásně zpracoval míč lehkým dotykem do běhu a Fin Bartels se po něm poté ohnal rukou. Žlutá karta.
    46. Fin BARTELS - 2:2
     
    46
    Werder právě vstřelil branku!
    Max Kruse si na levé straně hřiště naběhl na fantastický dlouhý pas od rohového praporku a po jeho skvělém zpracování do běhu míč zatáhl do šestnáctky, na jejíž levé straně udělal skvělou zasekávačku a FIN BARTELS po jeho zpětné přihrávce poslal míč do odkryté brány! Werder vyrovnal pouhých 40 sekund po začátku druhého poločasu! Asistence: Max Kruse.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Erik Durm, přichází Christian Pulišić.
     
    46
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Theodor Gebre Selassie, přichází Serge Gnabry.
    42. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:1
     
    42
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ousmane Dembèlé po nepřesném zakončení Werderu po rohovém kopu našel v šestnáctce fantastickým lobem PIERREA-EMERICKA AUBAMEYANGA, který ze vzduchu z otočky míč pravačkou napálil pod břevno! Borussia otočila skóre a vede 2:1! Asistence: Ousmane Dembèlé.
     
    38
    Šindži Kagawa si na levé straně šestnáctky naběhl na krásnou přihrávku za obranu a z ostrého úhlu točil míč po zemi ke vzdálenější pravé tyči, Felix Wiedwald ale jeho pokus fantastickým zákrokem vytáhl na rohový kop a Pierre-Emerick Aubameyang se na vzdálenější tyči natahoval marně!
     
    33
    Zlatko Junuzović si naběhl do šestnáctky na fantastický kolmý pas za obranu a mohl rychle odpovědět, jenže Roman Bürki proti němu rychle vystartoval a hrudí jeho pokus vyrazil!
    32. Marco REUS - 1:1
     
    32
    Dortmund právě vstřelil branku!
    MARCO REUS si naběhl do šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku Šindžiho Kagawy se středu hřiště a vestoje drobným lobem přes pravou nohu Felixe Wiedwalda zamířil k levé tyči! Borussia vyrovnala. Asistence: Šindži Kagawa.
     
    27
    Ousmane Dembèlé rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a po jeho dalším parádním centru se uprostřed šestnáctky dostal k hlavičce Matthias Ginter, jehož pokus těsně minul levý horní roh brány! Felix Wiedwald si pořádně oddechl.
    19. Raphaël Guerreiro protáhl ruce brankáře Felixe Wiedwalda.
     
    19
    Raphaël Guerreiro napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné táhlé střele levačkou, která mířila přesně pod břevno, jenže také doprostřed brány, kde ji Felix Wiedwald volejbalovým zákrokem vytáhl nad břevno!
    15. Z centru Marca Reuse nakonec byla nebezpečná střela!
     
    15
    Marco Reus si naběhl na levé straně na krásný kolmý pas za obranu a z ostrého úhlu ho posílal před bránu. Z centru nakonec bylo velmi nebezpečné zakončení, které v bližším levém horním rohu brány orazítkovalo břevno, a míč se odrazil zpět do hry!
     
    11
    Sokratis Papastathopoulos u levé postranní čáry před zraky obou střídaček objal Fina Bartelse a viděl žlutou kartu.
     
    9
    Sokratis Papastathopoulos poslal do šestnáctky z pravého křídla parádní centr, do kterého se ve výskoku opřel hlavou Pierre-Emerick Aubameyang, míč ale těsně minul pravou tyč!
    7. Zlatko JUNUZOVIĆ - 0:1
     
    7
    Werder právě vstřelil branku!
    Fin Bartels poslal před bránu z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu nebezpečnou přihrávku, po které se na hranici malého pokutového území natahoval Ulisses García. Erik Durm mu sice míč fantastickým skluzem na poslední chvíli vypíchl, u pravé tyče se ale dostal k dorážce ZLATKO JUNUZOVIĆ, jehož pokus brankář Roman Bürki nohama vykopl, jenže míč už byl za brankovou čárou! Werder zaskočil Dortmund a vede 1:0! Asistence: Ulisses García.
     
    3
    Borussia rozehrála na pravé straně hřiště rohový kop a po hlavičce Sokratise Papastathopoulose se na vzdálenější levé tyči ocitl v obrovské šanci Pierre-Emerick Aubameyang, z blízkosti ale míč napálil pouze do hrudi Felixe Wiedwalda, od něhož se odrazil do zámezí!

    Tomáš Reiner

    Branky: 32. Reus (Kagawa), 42. Aubameyang (Dembèlé), 75. Reus (pen.), 89. Aubameyang (pen.) – 7. Junuzović (U. García), 46. Bartels (M. Kruse), 68. M. Kruse (Junuzović)

    Karty:   11. Papastathopoulos (DOR), 61. Dembèlé (DOR), 62. Şahin (DOR), 87. Kagawa (DOR) – 58. Bartels (BRM), 88. Bargfrede (BRM), 90+2. Veljković (BRM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 12:5. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:17.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos, Bartra – Durm (46. Pulišić), Dembèlé (90+3. S. Bender), Şahin (72. G. Castro), Kagawa, Guerreiro – Aubameyang, Reus (C).
    Náhradníci: Weidenfeller – Schmelzer, G. Castro, S. Bender, Pulišić, Rode, Mor.

    Werder Brémy: Wiedwald – Veljković, Sané (86. M. Eggestein), N. Moisander – Gebre Selassie (46. Gnabry), Grillitsch (72. Bargfrede), Delaney, Junuzović (C), U. García – Bartels, M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Bargfrede, M. Eggestein, Kainz, C. Pizarro, Gnabry.

    Rozhodčí: Günter Perl

    Diváci: 81360
    ocianews.com