Bayern – Freiburg 4:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 4:3 (kon.) | Mönchengladbach – Darmstadt 2:2 (kon.)
Hertha – Leverkusen 2:6 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Mohuč 2:0 (kon.) | Hamburg – Wolfsburg 2:1 (kon.)
Ingolstadt – Schalke 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Augsburg 0:0 (kon.) | Frankfurt – RB Lipsko 2:2 (kon.)
konec
FC Ingolstadt 04
1:1 (1:1)
FC Schalke 04
Sobota 20.05.2017, 15:30 • Audi-Sportpark • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Německá Bundesliga má na programu své poslední kolo před letní přestávkou. V tomto on-line přenosu se podíváme na zápas FC Ingolstadt 04, který na svém hřišti přivítá výběr FC Schalke 04. Výkop je naplánován na 15:30, buďte u toho s námi. Zápasem Vás provede Jan Mládek.
     
    Pro domácí celek bude tento zápas rozlučkou s nejvyšší soutěží. Ingolstadt je na průběžném 17. místě se ziskem 31 bodů. Naopak Schalke je v klidném středu tabulky na 11. příčce. Domácí tým v letošní sezóně táhnul Almog Cohen, který nastřádal sedm branek. Na druhé straně je to Guido Burgstaller, který dokázal dát o dvě více, tedy devět. Ani jeden tým nemá v závěru sezóny brilatní formu. Ovšem hosté z Gelsenkirchenu dokázali z posledních pěti zápasů aspoň jednou vyhrát, to se o domácích nedá říct.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ingolstadt 04: Nyland – Matip, Roger, Brégerie – Hadergjonaj, Christiansen, Cohen, Suttner – Groß, Lezcano, Kittel.
    Náhradníci: Hansen – Lex, Multhaup, Leckie, Morales, Leipertz, Hinterseer.

    FC Schalke 04: Fährmann – Riether, Naldo, Nastasić, Kehrer – Stambouli, Bentaleb – Coke, Goretzka, Avdijaj – Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Huntelaar, Tekpetey, Badstuber, Geis, McKennie, H. Wright.

    Rozhodčí: F. Willenborg – S. Jablonski, C. Bornhorst.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního zápasu patřil hostím, kteří se kombinací dostali až ke svému brankáři, který zazmatkoval a poslal míč do zámezí. Ingolstadt bude mít hned v první minutě rohový kop.
     
    2
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Z rohového kopu nic nebezpečného pro Schalke nevzniklo. Ovšem nebezpečí vzniklo před brankou domácích. Po rychlé kombinaci ve středu hřiště se dostal k míči DONIS AVDIJAJ, který hned ve druhé minutě překonal bezmocného brankáře domácích. Asistence: Leon Goretzka.
    2. Donis AVDIJAJ - 0:1
     
    3
    Schalke je i nadále u míče, snaží se diktovat tempo hry a postupnou kombinací se dostat opět na dostřel domácí branky. Ingolstadt pouze brání na své polovině.
     
    4
    Do pokutového území vtrhnul Leon Goretzka, ale jeho zpracování nebylo dobré, a proto o míč přišel. Domácí brankář si trochu napravil svou reputaci a míč chytnul.
     
    5
    Schalke hraje v úvodu zápasu velmi přímočarý fotbal a to zatím platí na domácí hráče. Jenže jejich finální přihrávky zatím postrádají přesnost.
     
    6
    Sascha Riether přenesl míč dlouhou přihrávkou na druhou stranu, kde byl úplně volný Thilo Kehrer. Ten potáhnul míč do hloubi útočné poloviny a poté i centroval. Jenže bez úspěchu.
     
    7
    Na druhé straně si musel připsat zákrok Ralf Fährmann proti šanci domácího Daria Lezcana, který unikl ze spárů obránců a mašíroval si to na bránu hostí.
     
    8
    Schalke hraje v úvodu zápasu s velkou chutí. To se nedá říct o domácím týmů, který by jako byl ještě v šatně.
     
    9
    Naldo se blízko u vlastního vápna dopustil nedovoleného zákroku proti jednomu hráči z domácího mužstva. Ingolstadt má zajímavou standardní situaci k ohrožení hostující branky.
     
    10
    Míč z tohoto volného kopu letěl na přední tyč, kde bylo množství hostů. Jmenovitě Leon Goretzka si rychle zpracoval míč a odkopnul ho daleko od vlastní branky.
     
    11
    Ingolstadt se postupně zlepšuje v kombinaci a přechodu na útočnou polovinu. Jenže hostující obrana zatím pracuje na jedničku s hvězdičkou.
     
    11
    Hra byla na malou chvíli přerušena kvůli Pascalu Großovi, který se ocitnul na trávníku.
     
    12
    Na druhé straně se blýsknul rychlým přechodem do pokutového území Guido Burgstaller, který poté předložil míč úplně osamocenému Leonu Goretzkovi, který ovšem druhý gól svého týmu nepřidal.
     
    13
    I Ingolstadt umí vystrčit růžky, ale v koncovce je zatím nepřesný. Ralf Fährmann se opět může protáhnout odkopem od své branky.
     
    14
    Nabil Bentaleb nám předvedl výstavní nůžky na hranici pokutového území. Škoda jenom, že toto zakončení bylo dosti nepřesné. Tento gól by patřil do nominace o gól sezóny.
     
    15
    Máme za sebou úvodních patnáct minut dnešního zápasu. Ingolstadt nám ještě zdaleka nepředvedl svůj potenciál, ikdyž letos sestupuje do nižší ligy. Naopak Schalke hned v úvodu dalo gól a teď si hraje svou hru.
     
    16
    Další faul Nalda v blízkosti hostujícího vápna. Rozhodčí mu jasně ukazuje, že příště už to bude s kartou.
     
    16
    Markus Suttner napřáhnul k dalekonosné střele z tohoto volného přímého kopu. Ralf Fährmann musel předvést výbornou rybičku, aby tento míč vytěsnil mimo brankový prostor.
     
    17
    Schalke se opět úchylilo k postupné kombinaci na polovinu soupeře a to se jim také momentálně daří. Ingolstadt se pouze zatáhnul ke svému vápnu, kde odraží možné útočné nájezdy na jejich branku.
     
    18
    Obraz hry se nemění. Je otázkou času, kdy domácí brankář bude muset zasáhnout proti nějaké nebezpečné střele hostů.
     
    19
    Matija Nastasić nám ukázal, že je to výborný stoper. Skvělým obranným zákrokem obehrál svého soupeře a poté i dokázal konstruktivně rozehrát.
     
    20
    Ralf Fährmann byl opět v pernamenci kvůli centru Markuse Suttner a, který nebezpečně centroval na volného Daria Lezcana.
     
    21
    V akci opět Matija Nastasić, který ve vlastním pokutovém území poslal na trávník jednoho z domácích hráčů. Domácí tým se dožaduje odpískání penalty, jenže rozhodčí je proti. Hra pokračuje.
     
    23
    Hra se v této fázi zápasu uklidnila. Ani jeden tým se bezhlavě nevydává do útoku, spíše sází na postupnou kombinaci. U míče je více Schalke 04.
     
    24
    Nepřesnosti se množí v rozehrávce hostů. Jenže co je to platné, když to domácí tým neumí využít. U míče jsou tentokrát domácí.
     
    25
    Dario Lezcano vybojoval pro svůj celek výhodu autového vhazování v blízkosti pokutového území soupeře. Jenže míč z tohoto dlouhého autu se dopídil až do rukavic hostujícího brankáře.
     
    26
    Hosté se ve středu hřiště snaží tvořit hru, ale zatím jim to moc nejde. Domácí obrana si z úvodu zápasu vzala příklad a teď příkladně brání nebo celkově čte hru.
     
    27
    Sonny Kittel se prezentoval nepřesnou přihrávkou na rozběhnutého Lezcana. Tento míč byl tak nepřesný, že skončil až u hostujícího brankáře, který tento kulatý nesmysl chytnul.
     
    28
    Domácí tým vybojoval ve svůj prospěch další rohový kop. Uvidíme, co z tohoto rohového kopu vznikne.
     
    29
    Jak se dalo předpokládat, tak z tohoto rohu nebylo vůbec nic. Ovšem hostující obrana musí být ve střehu, útočná akce domácích zdaleka nekončí.
     
    30
    První poločas se nám za malou chvíli přesune do své poslední části. Schalke od druhé minuty vede 1:0 a k přidání dalších branek se nemá. To samé platí i u domácích.
     
    31
    Thilo Kehrer výborně zahrál pozičně a nepustil svého soupeře do zakončení. Hostující brankář bude opět od své branky odkopávat.
     
    32
    Hra je přerušena kvůli dvou hráčům, kteří se ocitli na trávníku. Za domácí to je Florent Hadergjonaj a za hosty Matija Nastasić.
     
    33
    Oba týmy budou hrát nějaké minuty v desíti hráčích. Ani jeden z postižených hráčů se ještě na trávník nevrátil.
     
    34
    Leon Goretzka potáhnul míč na levé straně a poté se následně snažil najít svým centrem hlavičku Guida Burgstallera. Tento centr byl nepřesný, Ørjan Nyland si došel pro tuto laskominu.
     
    35
    Rychlou kombinací Schalke kazí až finální centr Cokeho, který zablokoval jeden z domácích obránců. Stav utkání zůstává i nadále stejný.
     
    36
    Další šance pro Markuse Suttnera. Matija Nastasić se na hranici pokutového území dopustil faulu a Ingolstadt má k dispozici velmi zajímavou standardní situaci.
     
    37
    Jenže tento přímý kop nevyšel podle představ. Domácí hráč volil místo střely centr a ten byl dost nepřesný. Hostující obrana dokázala odvrátit daleko od své branky.
     
    38
    Závěr prvního poločasu se nám pomalu, ale jistě blíží. Schalke i nadále drží své hubené vítězství, ale tento výsledek by rozhodně nemusel stačit ve druhém poločasu.
     
    39
    Sonny Kittel si při zpracování pomohl rukou. Rozhodčí si tohoto přestupku všimnul a odpískal proti domácí brance.
     
    40
    Schalke zahrávalo na začátku 40. minuty rohový kop, ale ten rozhodně nevyšel podle představ.
     
    40
    Naldo nedokázal odvrátit míč ze svého pokutového území a následně poté zasáhnul protihráče rukou do obličeje. Rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop.
    40. Penaltový zákrok.
     
    41
    Ingolstadt právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil PASCAL GROSS, který ji dokázal chladnokrevně proměnit. Ingolstadt tedy čtyři minuty před koncem prvního poločasu vyrovnává stav utkání na 1:1.
    41. Pascal GROß - 1:1
     
    43
    Schalke je zřejmě zaskočeno tou to vyrovnávací brankou, jejich kombinace je opět velmi nepřesná.
     
    44
    Sonny Kittel si v té nejdůležitější části svého zpracování míč odkopnul daleko od sebe. Ralf Fährmann musel pohotově odkopnout míč ze svého vápna na hostující polovinu.
     
    45
    No podívejme se. Ingolstadt se snaží hned v prvním poločase o obrat. Jenže centr Florenta Hadergjonaje je nepřesný, a proto končí v rukavicích Ralfa Fährmanna.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    Máme za sebou úvodních 45 minut dnešního zápasu mezi Ingolstadtem a Schalke. Úvod poločasu patřil hráčům Schalke, kteří se ihned ve druhé minutě zápasu ujali vedení po brance Donise Avdijaje. Střední pasáž hry byla dost vyrovnaná. Co se týče závěru poločasu, tak ten patřil domácím, kteří ve 41. minutě dokázali využít penaltu, jmenovitě Pascal Groß dokázal překonat Ralfa Fährmanna.

    Druhý poločas bude dozajista ještě velmi zajímavý a já Vás na tuto část hry srdečně zvu!

    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče: 45% – 55%
    Střely celkem: 8 – 3
    Střely na/mimo branku: 4/2 – 2/1
    Zblokované střely: 2 – 0
    Rohové kopy: 4 – 1
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 3 – 5
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ingolstadt má před sebou posledních 45 minut v první lize. Uvidíme na jak dlouho.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Dario Lezcano (FC Ingolstadt 04).
     
    48
    Druhý poločas je zatím takový vlažný. Jako by oba týmy byly ještě o poločase v šatnách. Snad se to postupem času změní.
     
    49
    Schalke se postupnou kombinací dostalo do pokutového území svého soupeře. Leon Goretzka následně dostal na penaltu přízemní centr, jenže mu nevyšlo zpracování a jeho následná střela byla zblokována.
     
    50
    Ralf Fährmann zatím neměl ve druhém poločase žádnou práci, a proto se i nadále rozcvičuje sám u vlastní branky.
     
    51
    Už se zdálo, že byl Naldo v ofsajdu, ale nebyl. Tento brazilský stoper se ocitnul tváří tvář samotnému brankáři Ingolstadtu, který následně vytáhnul mistrovský zákrok, který drží nerozhodný výsledek.
     
    52
    Sonny Kittel měl obrovskou šanci na celkový obrat v zápase, ale i hostující brankář umí vytáhnout brilatní zákrok. Následně se do velké příležitosti dral i Dario Lezcano, ale i tohoto hráče dokázal Ralf Fährmann vychytat.
     
    53
    Po vlažném začátku se nám druhý poločas rozjíždí. Zatím nám chybí jenom branky.
     
    54
    Schalke nepřesně kombinuje, a proto míč míří na kopačky domácích. Ørjan Nyland musí prokázat skvělou rozehrávkou ve hře a to se mu také daří.
     
    55
    Guido Burgstaller vybojoval pro svůj tým výhodu rohového kopu. Výborní hlavičkáři hostů se opět stěhují do pokutového území. Míč zřejmě poletí na vysokého Nalda.
     
    56
    Míč letěl na vysokého Nalda, jenže dříve u tohoto balónu byl domácí brankář, který vyboxoval míč daleko od své branky do bezpečí.
     
    57
    Ingolstadt nám ukázal rychlý přechod do útoku v závěru s nepovedeným centrem Markuse Suttnera. Ralf Fährmann bude odkopávat od své branky.
     
    58
    Markus Suttner se snažil svým centrem najít rozběhnutého Daria Lezcana. Jeho úmysl byl dobrý, ovšem jeho centr nepřesný. Lehká práce pro hostujícího brankáře.
     
    59
    Domácí Roger zahrál výbornou poziční hru a nepustil protihráče k míči. Domácí tým zůstane u míče, protože bude vhazovat. Schalke se opět musí stěhovat do vlastní obrany.
     
    60
    Markus Suttner je v dnešním zápase při chuti. Jenže jeho centry jsou dost nepřesné, ale zkoušet se to musí. Za tento počin ho musíme pochválit.
     
    61
    Schalke se snažilo o rychlý výpad do otevřené obrany domácích. Jejich myšlenka byla dobrá, ale skvěle se vrátil Roger, který odvrátil míč do bezpečí.
     
    62
    Pascal Groß vybojoval pro svůj tým výhodo přímého kopu. Tento hráč se snažil rychle rozehrát, ale trefil pouze protihráče, hra pokračuje.
     
    63
    Po aktivní části druhého poločasu vidíme opět docela nezáživný fotbal z obou stran.
     
    63
    Byla nařízena penalta pro domácí celek.
     
    63
    Benjamin Stambouli zatáhnul ve vlastním pokutovém území protihráče za dres a ten upadnul na trávník. Rozhodčí neváhal nařídit další pokutový kop pro domácí tým.
     
    64
    Ralf Fährmann skvěle vystihnul směr střely, kterou vyslal Dario Lezcano. Tento brankář zatím drží svůj tým nad vodou.
    64. Penalta.
     
    66
    Domácí tým má velkou možnost zúročit výhodu přesilovky a rozloučit se s ligou výhrou. Uvidíme, jestli se to podaří.
     
    67
    Ralf Fährmann nespěchá s odkopem od branky. Domácí diváci dávají najevo svou nespokojenost s držováním hry.
     
    68
    Markus Suttner přidal do své sbírky další nepřesný centr, který skončil za hostující brankou. Na řadu přichází další odkop od branky, tohle hostům prozatím stačí.
     
    69
    Leon Goretzka si naběhnul za domácí vápna a z první vypálil jedovatou střelu, jenže tento projektil ihned zblokoval jeho vlastní hráč. Domácí brankář může být v pohodě.
     
    70
    Domácí tým se snaží držet na hostující polovině a to se jim také prozatím daří. Jenže zatím nepřichází žádná střela.
     
    72
    Schalke rozehrávalo rohový kop, jenže tato příležitost nebyla úspěšná. Centr Cokeho byl sražen mimo domácí vápno.
     
    73
    Sonny Kittel si neporadil se svým zpracováním a o míč vzápětí přišel. Schalke bude vhazovat míč zpátky do hry. Konec zápasu se pomalu, ale jistě blíží.
     
    74
    Šestnáct minut plus nastavení a ještě ani jeden trenér nesáhnul ke střídání. Je zřejmě, že závěr zápasu bude dost taktický.
     
    75
    Sonny Kittel si zpracoval míč, podíval se a nebezpečně vystřelil. Ralf Fährmann vytlačil tuto střelu těsně vedle své levé tyče.
     
    76
    Ingolstadt uzavíral svou smyčku na hostující polovině, ale hostující obrana zahrála výborně a odkopla daleko od své branky.
     
    77
    Sascha Riether měl teď štěstí, že rozhodčí nepísknul po jeho zákroku další penaltu pro domácí celek.
     
    77
    Střídání v týmu FC Ingolstadt 04: ze hřiště odchází Sonny Kittel, přichází Mathew Leckie.
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Donis Avdijaj, přichází Weston McKennie.
     
    78
    Weston McKennie právě zažívá svůj debut v prvním týmu Schalke 04. Zřejmě tento start má za povedenou sezónu v týmu U19.
     
    79
    Ingolstadt bude zřejmě v závěru zápasu diktovat tempo hry. Naopak Schalke bude sázet na rychlé brejky do otevřené obrany svého soupeře.
     
    80
    Máme před sebou posledních deset minut dnešního zápasu a celkově sezóny 2016/17!
     
    81
    Naldo se dostal po rohovém kopu k hlavičce, jenže tato hlavička nebyla přesná, chyběly centimetry k druhé brance.
     
    82
    Domácí tým se snaží rozloučit důstojně a to se také daří. Ovšem zisk tří bodů by byl zřejmě lepší.
     
    83
    Leon Goretzka si předkopnul míč před sebe a zároveň se pustil do dvou hráčů. Vzápětí se snažil o odpískání útočného faulu, ale rozhodčí byl proti. Hra tedy pokračuje bez přerušení.
     
    84
    Guido Burgstaller nemůže pokračovat ve hře kvůli odmávanému ofsajdu: U laviček se chystá další střídání, na hřiště zavítá Klaas-Jan Huntelaar.
     
    85
    Střídání v týmu FC Ingolstadt 04: ze hřiště odchází Pascal Groß, přichází Lukas Hinterseer.
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Guido Burgstaller, přichází Klaas-Jan Huntelaar.
     
    86
    Pro Klaas-Jana Huntelaara je tento zápas vůbec poslední v dresu Schalke. Tento holandský snajpr se dočkal ovací jak od svých, tak od domácích fanoušků.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 15200 diváků.
     
    88
    Ingolstadt se nadechuje k finálnímu tlaku v dnešním zápase. Od 64. minuty hraje přesilovku, ovšem zatím bez úspěchu.
     
    89
    Dario Lezcano napřáhnul na hranici vápna ke střele, ale Ralf Fährmann byl na svém místě připraven a míč chytnul.
     
    89
    Střídání v týmu FC Ingolstadt 04: ze hřiště odchází Roger, přichází Alfredo Morales.
     
    90
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Coke, přichází Bernard Tekpetey.
     
    90+1
    Rozhodčí dnešního zápasu nastavil dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Zápas se už pomalu dohrává, ani jeden tým se nikde v závěru nežene. Zápas zřejmě skončí nerozhodně.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Bernard Tekpetey (FC Schalke 04).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:8.
     
    Máme za sebou vzrušující druhý poločas tohoto zápasu, ve kterém jsme sice další gól neviděli, ale mimo jiné nám nabídnul červenou kartu a druhou penalto pro domácí, kterou Dario Lezcano nedal. Domácí tým se tedy rozloučil s první ligou nerozhodným výsledek 1:1. Společně s Ingolstadtem sestupuje i poslední Darmstadt. Naopak Schalke končí na 10. místě s celkovým ziskem 43 bodů, takže příští rok je sice zachráněno, ale nebude hrát evropské poháry.

    Do těchto pohárů postoupil mistrovský Bayern, druhé Lipsko a třetí Dortmund. Tyto týmy si zahrají skupinovou fázi LM. Čtvrtý Hoffenheim se o tuto šanci bude muset poprat v předkole. Do Evropské ligy míří Kolín nad Rýnem, který zažil povedenou sezónu. Naopak Hertha měla velice špatné jaro, a proto končí na šestém místě a bude si muset zahrát předkolo EL.

    A týmy, které letos dost zklamaly? Do této kolonky určitě patří Wolfsburg, který dnes prohrál v zápase o bytí, nebytí s HSV a bude muset hrát baráž. Do nové sezóny se bude muset zlepšit dvanáctý Leverkusen nebo devátý Gladbach.

    To by bylo z mé strany všechno. Nejenom Bundesliga, ale i já se s Vámi loučím a u dalšího přenosu z německé ligy zase někdy na počtenou. (17:30:27)
    Pro holandského útočníka to byly poslední minuty v dresu Gelsenkirchenu.

    Jan Mládek

    Branky: 41. Groß (pen.) – 2. Avdijaj (Goretzka)

    Karty:   47. Lezcano (ING) – 90+2. Tekpetey (SCH)   63. Stambouli (SCH)

    Neproměněná penalta: 64. Lezcano (ING), brankář Fährmann zneškodnil


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:8.
    FC Ingolstadt 04: Nyland – Matip, Roger (C) (89. Morales), Brégerie – Hadergjonaj, Christiansen, Cohen, Suttner – Groß (85. Hinterseer), Lezcano, Kittel (77. Leckie).
    Náhradníci: Hansen – Lex, Multhaup, Leckie, Morales, Leipertz, Hinterseer.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Riether, Naldo, Nastasić, Kehrer – Stambouli, Bentaleb – Coke (90. Tekpetey), Goretzka, Avdijaj (77. McKennie) – Burgstaller (85. Huntelaar).
    Náhradníci: Nübel – Huntelaar, Tekpetey, Badstuber, Geis, McKennie, H. Wright.

    Rozhodčí: F. Willenborg – S. Jablonski, C. Bornhorst

    Diváci: 15200
    thejrc.org