Nancy – Saint-Étienne 3:1 (kon.) | Lorient – Bordeaux 1:1 (kon.) | Lille – Nantes 3:0 (kon.)
Marseille – Bastia 1:0 (kon.) | Lyon – Nice 3:3 (kon.) | PSG – Caen 1:1 (kon.)
Toulouse – Dijon 0:0 (kon.) | Angers – Montpellier 2:0 (kon.) | Rennes – Monaco 2:3 (kon.)
Guingamp – Méty 1:0 (kon.)
konec
EA Guingamp
1:0 (1:0)
FC Méty
Sobota 20.05.2017, 21:00 • Stade du Roudourou, Guingamp • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou závěrečný hvizd, který nám ukončil sezónu 2016/17. EA Guingamp tuto sezónu zakončil výhrou 1:0 na svém hřišti proti Métám. Domácí tým nakonec obsadil celkové desáté místo se ziskem 50 bodů, naopak Méty skončily 14. se ziskem 43 bodů. Sezóna je tedy u konce a už teď se můžeme těšit na tu nadcházející. To by bylo z mé strany všechno. Já se s Vámi loučím, přeji Vám příjemný zbytek víkendu a u dalšího přenosu zase někdy na počtenou. (22:51:44)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 11:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Méty mají zřejmě poslední šanci jak zvrátit tento nepříznivý průběh dnešního zápasu.
     
    90+2
    Nill De Pauw si naběhnul do domácí šance z druhé vlny a následně se dostal ke střele. Jenže zvolil střelu jeho slabší nohou, a proto to tak tato střela vypadala.
     
    90+1
    Rozhodčí dnešního zápasu se rozhodnul nastavit tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Jordan Ikoko se nadvakrát pokusil poslat míč do pokutového území, ale ani jednou to nevyšlo. Jeho dva centry byly dvakrát zblokované pozornou obranou.
     
    89
    Hráči Mét teď vsadí všechno do útoku, protože i nadále prohrávají o jeden gól a čas do konce zápase utíká velmi rychle.
     
    88
    Lucas Deaux mohl tento zápas rozhodnout, ale tento centr byl na tohoto hráče moc dlouhý. Hostující brankář si pro tento míč došel a ihned ho uvedl do hry dalekým odkopem na domácí polovinu.
     
    87
    Chris Philipps se ocitnul na trávníku, a proto rozhodčí přerušuje hru. Tento hostující hráč si vyžádal lékařské ošetření, hrát se tedy nebude.
     
    86
    Střídání v týmu FC Metz: ze hřiště odchází Yann Jouffre, přichází Gauthier Hein.
     
    86
    Hráči Mét byli blízko k vyrovnání, ale ve finální fázi nedokázal Cheick Doukouré zamířit mezi tři tyče, míč skončil v zámezí.
     
    85
    Hráči Mét se snaží, ale zatím je to k ničemu. Možná to změní následující standardní situace, která příjde za malý moment na řadu.
     
    84
    Hostující brankář se protáhne v závěru utkání odkopem od své branky. Tento brankář spěchá, protože jeho tým i nadále prohrává o jeden gól.
     
    83
    Domácí tým se drží na hostující polovině na dostřel jejich branky, ale žádná střela zatím nepřichází. Zřejmě to bude zápas o jedné brance, která tento zápas rozhodne.
     
    82
    Nill De Pauw si naběhnul na přední tyč, kde se snažil zakončovat do odkrytého místo v hostující brance. Jenže jeho střela byla zablokována do zámezí. To znamená další rohový kop pro domácí tým.
     
    81
    Máme před sebou posledních deset minut základní hrací dobu tohoto zápasu, zároveň taky posledních deset minut letošní sezóny Ligue 1.
     
    80
    Hosté se i nadále trápí v koncovce. Domácí obranu dokáží překonat, ale míč dopravit do branky už ne. Guingamp i nadále drží těsně vedení.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Simon Falette (FC Metz).
     
    78
    V pokutovém území se dral k hlavičce Simon Falette, ale vypomohl si útočným faulem, který tuto šanci ukončí.
     
    77
    Hostům se pomalu krátí čas na vyrovnání, zbývající čas je pro hosty nepřítel číslo jedné. Až poté je na řadě domácí tým.
     
    76
    Domácí tým bude v 76. minutě zahrávat rohový kop, má šanci na opětovné zvýšení svého vedení. Tento roh docela vyšel, ale Kawašima si tuto hlavičku pohlídal.
     
    75
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Sloan Privat, přichází Nill De Pauw.
    Střídání v týmu FC Metz: ze hřiště odchází Georges Mandjeck, přichází Florent Mollett.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Chris Philipps (FC Metz).
     
    74
    Konec zápasu je pomalu za dveřmi. Domácí tým drží od 29. minuty chudé vedení 1:0. Toto vedení je v závěru zápasu velmi ošidné.
     
    73
    Christophe Kerbrat se na hranici vápna dostal ke střele, ale jeho střela byla dost nepřesná, proto míč zamířil do zámezí.
     
    72
    Na centr Chrise Philippse si naběhnul Mevlüt Erdinç, ale nedokázal umístit míč mezi tři tyče domácí branky. Stav zůstává i nadále stejný.
     
    71
    Jenže tlak hostů nekončí, Méty mají k dispozici rohový kop, který může ohrozit čisté konto domácího týmu. Jenže ani tento roh nevyšel podle představ.
     
    70
    Volný přímý kop se Métám nepovedl, domácí obrana si s tímto počinem poradila a míč odvrátila daleko od své branky, do bezpečí.
     
    69
    Na hřišti registrujeme menší roztržku mezi hráči obou týmů. Rozhodčí jim rázně domlouvá a následně hosté vrací míč v duchu fair-play domácím hráčům.
     
    68
    Domácí tým se po kratší přestávce tlačí na hostující polovinu, ale obrana Mét se zatím ve druhém poločase drží a nepouští domácí hráče do výraznějšího tlaku.
     
    67
    Jenže tento rohový kop nevyšel podle představ. Rozhodčí píská útočný faul a ukazuje proti hostující brance.
     
    66
    Méty cítí šanci na vyrovnání, a proto se také tlačí do zakončení. Jmenovitě Matthieu Udol, ale ten se proti dvou hráčům nedokázal prosadit. Nemusí zoufat, jeho tým má rohový kop.
     
    65
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Moustapha Diallo, přichází Thibault Giresse.
     
    65
    Na druhé straně má práci i domácí brankář, ale práce spočívá pouze v odkopu míče zpět na hostující polovinu.
     
    64
    Lucas Deaux se dokázal prosadit přes svého strážce a následně i dokázal vypálit, ale dost nepřesně. Hostující brankář může zůstat v klidu.
     
    63
    Rychlý výpad domácích hráčů končí faul Simona Faletta. Rozhodčí k němu přibíhá a rázně mu domlouvá, příští to bude za kartu.
     
    62
    Domácí tým se dává menší přestávku od ofenzivní hry a dává příležitost svému soupeři, ale ten toho nedokáže potřebně využít.
     
    61
    Sloan Privat dnes nemá v zakončení štěstí. Jeho první střela ve druhém poločase je dost nepřesná.
     
    60
    Hostující trenér pomalu vsází na útok a posílá na hřišti rozeného střelce. Uvidíme, jak se tento tah na útočnou hru vyplatí.
     
    59
    Střídání v týmu FC Metz: ze hřiště odchází Thibaut Vion, přichází Mevlüt Erdinç.
     
    58
    Karl-Johan Johnsson se protáhne odkopem od své branky, s tímto odkopem ovšem někde výrazně nespěchá.
     
    57
    Étienne Didot poslal do pokutového území dost nepřesný centr, který sice našel kopačku spoluhráče, ale ten si tento prudký centr nedokázal zpracovat a o míč tedy přišel.
     
    56
    Guingamp měl sérii dvou rohových kopů, ale ani jeden nevyšel podle představ. Pro míč z toho druhého rohu si počkal hostující brankář, který ho sebral přímo ze vzduchu.
     
    55
    Domácí tým už slavil zisk rohového kopu, ale nejdřív se musel spokojit s autovým vhazováním. Roh přišel až vzápětí. Domácí tým má šanci na vstřelení své druhé branky.
     
    54
    Moustapha Diallo se dral do zakončení z voleje, ale to mu také nesedlo. Ovšem tento hráč nemusí zoufat, domácí tým je i nadále u míče.
     
    53
    Na vysněnou branku si domácí musí ještě počkat, protože v této příležitosti Sloan Privat selhal. Nebo neselhal, ale pouze orazítkoval pravou tyč hostující branky.
     
    52
    Hra nám opět po kratším přerušení pokračuje. Domácí se tlačí na polovinu soupeře. Chtějí zvýšit své vedení v tomto zápase a tímpádem uklidnit i hru.
     
    51
    Fernando Marçal De Oliveira se ocitnul na trávníku po nevybíravém zákroku jednoho z hostů. Hra je momentálně přerušena.
     
    50
    Úvod druhého poločasu je zatím dost nepřesný a to z obou stran. Mírně navrh mají hosté, kteří jsou na začátku poločasu aktivnějším týmem.
     
    49
    Méty se snaží opět přiblížit na dostřel domácí branky, ale tentokrát jim to nevýjde. Renaud Cohade se s míčem dostal do zámezí, domácí brankář bude odkopávat od své branky.
     
    48
    Cheick Doukouré se dral do zakončení, ale domácí brankář dnes chytá s naprostým přehledem a míč tedy skryl do svých rukavic.
     
    47
    Domácí tým rozvážnou kombinací překonává střed hřiště a míří na útočnou polovinu. Méty se čím dál více stahují do hloubi své poloviny.
     
    46
    Domácí tým uvedl míč do druhého poločasu a určitě bude chtít navázat na povedenou první půli dnešního zápasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:01.
     
    Máme za sebou úvodní poločas dnešního zápasu mezi EA Guingamp a FC Méty. Domácí tým byl po celý poločas aktivnějším týmem. To nám může dokázat statistika střelby. Hosté se dostali k první střele až v samém závěru poločasu díky Renaudovi Cohademu. V první půli jsme byli svědky pouze jedné branky a ta padla do sítě právě Mét. Po skvělé akci Sloana Privata se dostal k míči Moustapha Diallo a poslal svůj tým do vedení. Na druhý poločas, který nám začne za necelých patnáct minut Vás srdečně zvu.

    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče: 52% – 48%
    Střely celkem: 12 – 2
    Střely na/mimo branku: 4/6 – 0/1
    Zblokované střely: 2 – 1
    Rohové kopy: 3 – 0
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 4 – 6
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se ke střele dostal hostující Renaud Cohade, ale jeho střela byla zblokována hned prvním domácím hráčem, který byl poblíž.
     
    44
    První poločas se nám blíží ke svému konci. Dvě minuty před koncem základní hrací doby první půle vede i nadále Guingamp nad svým soupeřem z Mét 1:0.
     
    43
    Jordan Ikoko si musel dát pozor na nepřesnou přihrávku svého spoluhráče, protože na něj nepříjemně dotíral jeden z hostujících hráčl. Domácí obránce radši zvolil přihrávku ke svému brankáři.
     
    42
    Domácí tým se nadechuje k závěrečnému tlaku v prvním poločase. Zřejmě se bude snažit o navýšení svého vedení, o tzv. gól do šatny.
     
    41
    K hlavičce se opět dral Moustapha Diallo. Tentokrát míč z jeho hlavy skončil vysoko nad brankou. Kawašima bude odkopávat od své branky.
     
    40
    Jenže tento útok netrvá dlouho a Méty se opět musí bránit. Domácí tým má opět k dispozici rohový kop.
     
    39
    Akce hostů končí taktickým faulem Étienna Didota na útočné polovině. Domácí obrana se může zformovat, aby mohla čelit možnému útoku z řad hostů.
     
    38
    Fernando Marçal De Oliveira se natahoval ke střele z hranice vápna, ale jeho projektil byl zblokován pozornou obranou. Stav zápasu zůstává i nadále stejný, Guingamp vede 1:0.
     
    37
    Domácí tým je prostě zatím v prvním poločase lepší a to dokazuje toutou akcí, kdy se k zakončení dostal Mathieu Bodmer. Ejdži Kawašima předvedl další výborný zákrok.
     
    36
    Lucas Deaux se i přes dotírající protihráče dostal k nebezpečnému centru, který málem nadělal paseku v hostujícím pokutovém území. Hostující obrana teď měla velké štěstí.
     
    35
    Méty se uchylují ke zbytečným faulům na své polovině. Tohle domácím stačím a opět pomalu postupují na dostřel jejich branky. Jenže jejich následná kombinace vede až přes své stopery na půlce.
     
    34
    Střelec úvodní branky Moustapha Diallo si naběhnul na tento centr z rohového kopu, který mu adresoval kapitán domácího celku. Jenže jeho hlavička byla nepřesná a skončila mimo tři tyče.
     
    33
    Domácí tým si hlídá své vedení a drží míč na svých kopačkách. Postupnou kombinací se dostává na hostující polovinu. Dokonce budou zahrávat rohový kop.
     
    32
    Jordan Ikoko se dostal do pokutového vápna, ale v závěrečné fázi jeho akce si míč předkopnul a tímpádem se dostal do zámezí. To byl konec velice slibné akce domácího celku.
     
    31
    Rychlá akce v podání domácích končí v zámezí. Nepřesnou přihrávku, která zamířila do autu adresoval jeden z domácích záložníků. Méty budou vhazovat.
     
    30
    Máme před sebou posledních patnáct minut prvního poločasu. Méty musí dotahovat jednobrankové manko a zatím se jim v útočné fázi moc nedaří.
    29. Moustapha DIALLO - 1:0
     
    29
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Tak přece jsme se dočkali úvodní branky! Nepřesnost hostující kombinace potrestal MOUSTAPHA DIALLO, který se dostal k přízemnímu centru a ten poté uklidil do hostující branky. EA Guingamp tedy od 29. minuty vede nad svým sokem 1:0. Asistence: Sloan Privat.
     
    28
    Ejdži Kawašima si připisuje další zákrok, tentokrát proti střele Jordana Ikoka ze střední vzdálenosti.
     
    27
    Moustapha Diallo se tlačil k hlavičce, ale pomohl si faulem. Rozhodčí tento čin viděl a odpískal proti domácí brance. Akce Guingampu prozatím končí.
     
    26
    Sloan Privat je dnes při chuti, ale v zakončení mu není přáno. V další jeho slibné šanci nedokázal z voleje trefit bránu. Takže následuje další odkop od branky, tentokrát v podání hostujícího brankáře.
     
    25
    Matthieu Udol se dostal na levé straně k centru, ale ten byl moc přetažený a končí v zámezí. Domácí brankář se protáhne odkopem od branky.
     
    24
    Domácí tým je v této části hry více na míči, ale nedokáže pořádně ohrozit hostující branku. To samé platí o hostech, kteří sice nedrží míč, ale těží z rychlých brejků.
     
    23
    Cheick Doukouré vybojoval na svou osobu nedovolený zákrok a tímpádem se hosté dostávají opět k míči a tímpádem se taky můžou přesunout ve větším počtu na domácí polovinu.
     
    22
    Rychlý útok hostů končí neúspěchem, tedy nepřesnou přihrávkou na rozběhnutého Renauda Cohadeho. Pro míč si v klidu došel Karl-Johan Johnsson, který s rozehrávkou opět nikde nespěchá.
     
    21
    Fernando Marçal De Oliveira se snaží o odpískání faulu na svou osobu, ale tohoto aktu se nedočká. Rozhodčí ukazuje na hostující branku. Japonský brankář ve službách FC Méty bude odkopávat od své branky.
     
    20
    Domácí tým má opět míč pod svou kontrolou a postupnou kombinací se dostává na útočnou polovinu hostů. Jenže tam jejich akce končí, protože obrana Mét je zatím výborná.
     
    19
    První poločas se nám pomalu přesouvá do své druhé části a stále čekáme na úvodní branku v utkání. Nejblíže k tomuto činu byli domácí hráči po šanci Sloana Privata.
     
    18
    Hostující celek měl k dispozici zajímavou standardní příležitost, ale ta nevyšla podle představ. Pro míč si v klidu došel domácí brankář, který s rozehrávkou nějak nespěchá.
     
    17
    Moustapha Diallo napřáhnul zhruba ze třiceti metrů ke střele. Ejdži Kawašima se musel natáhnout, ale zasahovat nemusel. Poté bude odkopávat od své branky.
     
    16
    Mathieu Bodmer se snažil najít svým centrem volného spoluhráče v pokutovém území, ale jeho centr našel hlavu obránce Mét, který míč odvrátil daleko do bezpečí.
     
    15
    Do první vážnější šance se právě dostal domácí Sloan Privat, ale hostující brankář byl připraven a míč pokryl. Stav na časomíře zůstává i nadále stejný.
     
    14
    Ejdži Kawašima je u míče a všem svým spoluhráčům ukazuje, že by se měli více tlačit na domácí polovinu. Jeho nákop je ovšem nepřesný a končí na kopačkách domácích obránců.
     
    13
    Sloan Privat je v úvodních minutách dost využíván. Tentokrát si nedokázal poradit s dlouhou přihrávkou svého spoluhráče a míč tedy propadnul do zámezí.
     
    12
    Jenže domácí tým se k výraznému tlaku nemá, jejich přihrávky jsou dosti nepřesné a mnohdy končí v zámezí. Jako třeba teď po přihrávce Moustaphy Dialla.
     
    11
    Hráči domácího celku se snaží přebrat od svého soupeře režii hry a to se jim také daří. Méty se musí stáhnout na vlastní polovinu, kde budou čelit možným nájezdům domácí ofenzívy.
     
    10
    Domácí Guingamp je poprvé na delší dobu u míče, ale vzápětí o něj přichází. Hlavní vliv na to měl domácí útočník Sloan Privat, který se ocitnul v ofsajdu.
     
    9
    Cheick Doukouré vtrhnul do pokutového území, ale vzápětí byl odstaven od míče. Hráči Mét ovšem nemusí zoufat, protože budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    8
    Hráči Mét se snaží rychlou kombinací dostat za obranu domácích, ale to se jim zatím moc nedaří. Domácí obrana je pozorná a takové náznaky jsou ihned odvráceny.
     
    7
    Sloan Privat se v pokutovém území dostal k hlavičce. Jenže jeho hlavička postrádala přesnost, a proto skončila vysoko nad brankou. Ejdži Kawašima se protáhne odkopem od své branky.
     
    6
    Lucas Deaux vybojoval pro svůj tým výhodu autového vhazování v blízkosti pokutového území hostů. Jenomže aut místo toho, aby zamířil do vápna, tak se domácí tým vrátil k přihrávkám v obraně.
     
    5
    Hostující celek se pomalu, ale jistě přibližuje na dostřel domácí branky. Následný centr jednoho z nich ovšem skončil v rukavicích domácího brankáře, který poté rozehrál na krátko na volného spoluhráče.
     
    4
    Na obrazu hry se níc zásadního nemění. Méty jsou na míči a s přehledem kombinují po celé šíři hřiště. Domácí pouze napadají jejich zatím přesnou rozehrávku.
     
    3
    Méty se snaží režírovat hru, domácí tým se drží na své polovině a čeká na chyby svého soupeře v rozehrávce.
     
    2
    Hned ve druhé minutě jsme byli svědky první šance hostů a poté i domácích, ale ani jedna z nich neskončila úvodní brankou utkání.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního zápasu patřil hostům, kteří neváhali a hned nakopávali míč na útočnou polovinu. Ovšem tento nákop skončil v zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat (C), Bodmer, Marçal De Oliveira – Deaux, Diallo, Didot – Salibur, Privat, Regis Coco.
    Náhradníci: Guivarch – Sorbon, Correira, De Pauw, Giresse, Livolant, Ahlinvi.

    FC Metz: Kawašima – Rivierez, Philipps, Falette, Udol – Mandjeck, Doukouré – Jouffre, Cohade, N'Guette – Vion.
    Náhradníci: Didillon – Basin, Hein, Mollett, V. Thill, Erdinç, Efouba Ayissi.

    Rozhodčí: R. Buquet – N. Danos, C. Gringore – C. Dos Santos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Zápas, který budeme sledovat je zápas týmů, které od sebe dělí pouze čtyři body ve středu tabulky. Lépe je na tom domácí tým, který je desátý se ziskem 47 bodů. Méty jsou na 14. místě se ziskem 43 bodů. Tahoun domácích nese jméno Jimmy Briand. Tento šikovný hráč dokázal vsítit 12 branek, na druhé straně je to Cheíck Diabate, který dal o čtyři méně. Forma z posledních zápasů je u obou týmů celkem podobná.
     
    I ve Francii se bude o tomto víkendu loučit s fotbalovou sezónou. V tomto on-line přenose se podíváme na zápas, ve kterém o nic nejde. EA Guingamp přivítá na svém hřišti FC Méty. Výkop je naplánován na 21:00, tak buďte u toho s námi. Zápasem Vás provede Jan Mládek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Jan Mládek

    Branky: 29. Diallo (Privat)

    Karty:   74. Philipps (MTZ), 79. Falette (MTZ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 11:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.
    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat (C), Bodmer, Marçal De Oliveira – Deaux, Diallo (65. Giresse), Didot – Salibur, Privat (75. De Pauw), Regis Coco.
    Náhradníci: Guivarch – Sorbon, Correira, De Pauw, Giresse, Livolant, Ahlinvi.

    FC Méty: Kawašima – Rivierez, Philipps, Falette, Udol – Mandjeck (75. Mollett), Doukouré – Jouffre (86. Hein), Cohade, N'Guette – Vion (59. Erdinç).
    Náhradníci: Didillon – Basin, Hein, Mollett, V. Thill, Erdinç, Efouba Ayissi.

    Rozhodčí: R. Buquet – N. Danos, C. Gringore – C. Dos Santos
    thejrc.org