Olomouc B – Vel. Meziříčí 2:0 (kon.) | Vyškov – Mohelnice 5:0 (kon.) | HFK Olomouc – Třebíč 3:0 (kon.)
Hulín – Blansko 3:0 (kon.) | Petřkovice – Kroměříž 0:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc B
2:0 (2:0)
FC Velké Meziříčí
Sobota 20.05.2017, 10:15 • Andrův stadion - hřiště č. 2, Olomouc • Moravskoslezská fotbalová liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezké sobotní dopoledne, Fortuna MSFL dnes pokračuje svým 26. kolem, které už může pomoci k vykrystalizování konečné tabulky. Prvním soubojem dnešního dne bude střetnutí mezi Sigmou „B“ a Velkým Meziříčím. Utkání startuje v 10:15!
     
    SK Sigma Olomouc „B“
    Rezerva olomoucké Sigmy zažívá letos velmi pohodovou sezónu. Po jistotě postupu A-týmu má navíc reálnou možnost na postup do Fortuna národní ligy, kam by se svěřenci trenéra Augustina Chromého dostali v případě, že by se lídr soutěže vzdal druholigové příslušnosti, o čemž se v kuloárech celkem vydatně mluví. K této případné šanci však olomouckému výběru zatím schází důležitá podmínka, a to nacházet se na druhém místě. Tu totiž i díky překvapivým ztrátám Sigmy na hřištích soupeřů přebral „pod svou působnost “ Hlučín, jenž má jednobodový náskok na třetí rezervu olomouckého klubu. V závěru sezóny by tak měli Hanáci znovu výrazně zabrat, v tom jim však brání paradoxně i úspěch druholigového týmu, který v situaci, kdy má jistý postup, pravidelně vytěžuje i opory rezervy, které tak nemohou týmu v MSFL často pomoci. Tento fakt jen potvrzují poslední dva zápasy domácích, ve kterých nedokázali zvítězit, což v sezóně nebylo pro Sigmu až tak časté. Nejlepšími střelci týmu jsou stále Marek Schmidt s Jakubem Yunisem, kteří mají na kontě šest branek.
     
    FC Velké Meziříčí
    Klub z Vysočiny na podzim překvapoval celou fotbalovou veřejnost, když se nacházel na velice zajímavém druhém místě. Avšak stejně jako v loňské sezóně nastal na jaře menší výsledkový útlum. Hráči pod taktovkou kouče Libora Smejkala se tak sesunuli na čtvrtou příčku. I ta je však momentálně pro tým, který v MSFL působí v novodobé historii teprve druhou sezónu, velmi a to i přes to, že na lídra tabulky mají hosté už čtrnáctibodové manko. S formou jasnou však na tom podobně jako jejich dnešní soupeř, tři poslední kola nedokázalo Meziříčí zvítězit, neboť dvakrát prohrálo a jednou remizovalo. Velkou personou, která se stará o bodové zisky fotbalistů z Vysočiny, je bezesporu 33letý forvard Pavel Simr, jenž si už letos dokázal osmnáctkrát najít cestu k bráně soupeřů s gólovou tečkou k tomu, čímž je jen o jednu branku pozadu za uničovským snajprem Alešem Krčem, který vede ligovou tabulku střelců.
     
    Poslední 3 ligová utkání obou týmů

    SK Sigma Olomouc B
    17.05.2017 Uničov x Sigma „B“ 0:0
    13.05.2017 Líšeň x Sigma „B“ 2:0
    07.05.2017 Zlín „B“ x Sigma „B“ 0:4


    FC Velké Meziříčí
    14.05.2017 Velké Meziříčí x Hulín 2:2
    06.05.2017 Otrokovice x Velké Meziříčí 4:1
    03.05.2017 Velké Meziříčí x Hlučín 1:2
     
    Poslední vzájemný zápas v letošní sezóně
    16.10.2016 Velké Meziříčí x Sigma „B“ 5:1
     
    V Olomouci máme momentálně příjemné jarní počasí, hráči obou celků se momentálně rozcvičují na hrací ploše.
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je Alex Denev, na čarách pak bude působit duo Robert Hájek-Tomáš Sedláček. Jako delegát asociace bude na utkání přítomen pan Jaroslav Beneš.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc B: Reichl – Surzyn, Antl, Ambrozek, Kotouč (C), Štěrba, Bala, Vichta, Látal, Yunis, Seibert
    Náhradníci: Skýva – Neuer, Schmidt, Danis, Vychodil, Antwi, Rychter

    FC Velké Meziříčí: Kruba – Šimáček, Kriegsmann, Bouček, Dolejš, Šuta, Smejkal, Krejčí (C), Pokorný, Demeter, Mucha
    Náhradníci: Čermák P. – Liška, Nevoral, Čermák J.

    Rozhodčí: Denev – Hájek, Sedláček.
     
    Obě mužstva právě nastupují na trávník, utkání za malý okamžik začíná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Meziříčí se snažilo hned na začátku inicovat první útočnou akci,ale přihrávka Šimáčka na Kriegsmanna byla až příliš dlouhá. Sigma tak může uklidnit hru.
     
    2
    Ambrozek se snažil tvořit hru na pravém křídle, jenže přes meziříčské obranné bloky neprošel. Domácí si alespoň vybojovali vhazování kousek od rohového praporku.
     
    3
    Bala hledal po dobrém najetí do středu Yunise, jenže přihrávat přes hráče se mu moc nevyplatilo. Hosté se tak dokázali prvnímu většímu útočnému náporu vyhnout bz větších následků.
     
    4
    Ambrozek zůstal ležet po lehkém zatáhnutí a dres na půlící čáře, rozhodčí přerušuje pro viditelný faul hru a nechává rozehrávat Sigmu.
     
    5
    Krejčí si připisuje první gólovku zápasu! Po náběhu do vápna se dokázal postarat o zajímavou střelu, která však nakonec letěla těsně vedle tyče. Míč byl navíc tečován, čeká nás tak první roh.
     
    6
    Meziříčí se rohový kop moc nevyvedl, centr do vápna byl sice přesný, ale Demeter hlavičkoval pouze vysoko nad bránu.
     
    7
    Dolejš se dostával do olomouckého vápna, což se mu málem celkem bez větších problému povedlo. Surzyn ho ale okamžitě zastavuje a nedává mu ani metr náskoku, čímž celou akci utnul.
     
    8
    Dolejš se ukázal znovu v zajímavé šanci, avšak jeho hlavička tentokrát moc neplechy neudělala. Pozorný Reichl ji totiž bez větších potíží zastavuje.
     
    9
    Štěrba zůstal ležet na půlící čáře, což byl jasný pokyn pro rozhodčího, aby přerušil hru. Sigma se tak může po dlouhé době zkonsolidovat.
     
    10
    Velké Meziříčí se zatím daří svého soupeře celkem účelně přehrávat, což domácí zjevně dost překvapuje. Olomoucká jedenáctka se s jeho hrou nedokáže pořádně vypořádat.
     
    11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku, ovšem překvapivě na druhé straně, než jsme mohli čekat! Domácí se dostali do prvního vážnějšího breaku, který po nahrávce Yunise chladnokrevně proměnil střelou k tyči JAN AMBROZEK. Brankář Kruba byl bez větší šance na úspěšný zákrok.
     
    12
    Meziříčí je opticky psychicky rozhozeno, jeho ofenzivní akce už nemají takovou údernost jako před malou chvilkou. Sigma tak bez potíží kombinuje na své polovině a nepouští hosty prakticky k míči.
     
    13
    Látal se pokoušel prosazovat po pravém křídle, ale tentokrát přes obrannou hráz neprošel. Hosté mohou rozehrávat od zadních řad.
     
    14
    Spolupráce Vichty s Látalem se nakonec nepovedla, jedna špatná přihrávka pokazila dlouho připravovanou akci. Meziříčí si tak může na chvíli vydechnout.
     
    15
    Sigmě se daří držet po delší dobu míč na svých kopačkách, Meziříčí teď chybí jasně drajv, který jej zdobil před obdrženou brankou.
     
    16
    Dolejš se pokoušel procpat před Reichla, ale zradil jen první dotyk. Surzyn tak propadlý míč bez problému sbírá.
     
    17
    Látal byl až příiiš aktivní při napadání, rozhodčí mu tak při kontaktu se Smejkalem píská útočný faul.
     
    18
    Vichta a Látal, právě tato dvojice momentálně nejvíce zaměstnává hostující obranu. V akcích této dvojice však stále schází přesnost, což vyhovuje jen a jen Meziříčí.
     
    20
    Šimáček byl při odehrávání míče dohrán Látalem, pomezní sudí píská další útočný faul Olomouce a dává hostům pokyn k rozehrávce.
     
    21
    Ambrozek se znovu protlačil do šance, jenže svůj centr na Yunise dostatečně nevypiloval. Olomoucký forvard tak jen marně vyskakoval na hlavičku, míč totiž skončil v autu.
     
    22
    Meziříčí bude kopat další roh, hostům se vyplatila momentálně velmi účelné presování olomoucké rozehrávky.
     
    23
    Ani tentokrát však rohový kop hostů nic významného nepřinesl, míč totiž přeletěl všechny nabíhající hráče a zapadl do zámezí.
     
    24
    Sigma se pokoušela dostat do náporu, ale propadlý balón Surzyn nakonec dopředu nedostal. Rozehrávka domácího manšaftu ta pokračuje až od Reichla.
     
    25
    Vichta dokázal podržet balón před dotírajícími hráči soupeře a procpal se dopředu. Sudí však písknutím přerušuje hru kvůli narušené výhodě.
     
    26
    Štěrba se postavil ke standardní situaci, ale jeho proveden nebylo úspěšné. Míč se totiž snesl mimo dosah jeho spoluhráčů.
     
    27
    A další nepřesný nákop do olomoucké ofenzivní lajny, Kruba tak může balón bez problému sbírat na hranici šestnáctky do rukavic.
     
    28
    Demeter nevydržel nápor Látala a skácel se na trávník, Meziříčí bude mít rozehrávku pár metrů za půlící čárou.
     
    29
    Yunisovi tentokráte náběh za obranu nevychází, pomezní rozhodčí jej totiž i přes jeho protesty nachytal v ofsajdu.
     
    29
    Patrik Mucha dostal žlutou kartu za zákrok na Štěrbu na půlící čáře.
     
    30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A Sigma je už ve dvoubrankovém vedení! Po hezkém voleji Látala se dostal k jemné teči JAKUB YUNIS, který prokázal parádní přehled a dobrou techniku. Kruba míč jen mohl sledovat, neboť zákrok byl v této situaci prakticky nemožný.
     
    32
    Hosté sou znovu dost zaskočení, protože i tentokrát předvedli další velký kiks. Sigma se tak dostává znovu k držení balónu.
     
    32
    Eduard Smejkal dostal žlutou kartu za zákrok na Ambrozka u střídaček.
     
    34
    Olomouc je v této chvíli znovu pánem hřiště, hosté nadále nevytváří žádný velký odpor, což vyhovuje právě jen domácímu manšaftu.
     
    35
    Yunis byl v napadání až příliš aktivní, neboť narazil do brankáře Kruby. Rozhodčí však dává pokyn k pokračování hry.
     
    36
    Ambrozek se dostal k centrování zpoza šestnáctky, jenže jeho záměr spoluhráči nepochopili. Balón však s jemnou tečí přece jen zapadl těsně vedle branky.
     
    37
    Olomoucký roh moc nebezpečí nepřinesl, nízký centr totiž obránci hostů bez problému odvracejí a odkopávají míč alespoň přes půlku.
     
    38
    Kotouč zůstal ležet na trávníku po jemném zákroku Dolejše, Sigma tak bude pokračovat ve své kombinační rozehrávce až od Reichla.
     
    39
    Olomouci se v této chvíli rozhodit blok Meziříčí moc nedaří, rychlá křídla domácích totiž nedokáží dostat míče na své spoluhráče do vápna.
     
    40
    Látal je v této chvíli velmi aktivní, což po delší době dostává Sigmu do šance. Navíc se v této chvíli bude kopat rohový kop.
     
    41
    Štěrba při rohovém kopu padá ve vápně, ale rozhodčí zůstává naprosto v klidu a dává pokyn k pokračování hry. Meziříčí se pro tuto chvíli ubránilo.
     
    41
    Jan Štěrba za své předchozí protesty proti verdiktu sudího obdržel žlutou kartu.
     
    43
    Dolejš natropil po olomouckém fatálu v rozehrávce menší problémy u Reichlovy brány, ale i tentokrát jej zradil první dotyk. Seibert tak nakonec balón bez problému sbírá a uklidňuje celou situaci.
     
    44
    Na půlce zůstal ležet Šimáček po tvrdém zákroku zezadu, Velkému Meziříčí se tak nabízí jedna z posledních možností pro ohrožení branky v tomto poločasu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas přinesl nakonec přece jen dvě branky, neboť Velké Meziříčí nedokázalo ani v koncovce ohrozit olomouckou branku. Rezerva Sigmy přesto celou pětačtyřicetiminutovku ukázala celkem velkou převahu, jak už je prakticky na jejím hřišti zvykem. Hosté se s její ofenzivní taktikou nedokázali popasovat, což je i důvodem jejich dvoubrankového manka. Uvidíme, zda se ještě fotbalisté z Vysočiny dokážou dostat zpět do zápasu, druhá půle odstartuje v cca 11:15.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Bouček první akci Sigmy okamžitě přerušuje, místo složitého řešení raději míč odpálil do zámezí. Sigma tak bude vhazovat.
     
    47
    Dolejš skončil po kontaktu s Seibertem za pomezní čarou a nevypadá úplně v pohodě, neboť se drží za koleno. rozhodčí však předchozí zákrok přešel bez povšimnutí.
     
    48
    Ambrozek se dostal do konfliktu s Pokorným, který nakonec skončil po pošťuchování trávníku. Sudí měl co dělat, aby vzájemnou rozepři dokázal ukončit.
     
    49
    Ambrozek se ve vápně nezorientoval a poslal centr příliš vysoko, Meziříčí tak dostává možnost breakové situace!
     
    50
    Kotouč však možnost hostů velmi rychle přerušuje pozorným obranným zákrokem. Ve spolupráci s Reichlem pak celou situaci uklidňuje.
     
    51
    Antl si ve snaze vybojovat míč podržel Smejkala za dres, Meziříčí tak bude rozehrávat kousek od vlastního vápna.
     
    52
    Kotouč měl velké problémy při rozehrávce, neboť atakující Šuta byl připraven na jakýkoli kiks. Olomoucký stope však situaci zvládl.
     
    53
    Olomouc nebyla daleko třetí branky! Látal se dostal ke střele na hranici malého vápna, ale připravený Kruba jeho ránu zlikvidoval. Meziříčí si může pořádně oddechnout.
     
    54
    Látal znovu ukazuje, že po svém otci podědil hodně fotbalových vlastností, neboť se procpal skoro do zakončení. Předtím jej však fauloval Michal Bouček, který dostává žlutou kartu.
     
    55
    Při standardce si znovu hledal prostor Látal, ale na vzdálenější tyči pro něj nakonec místo nezbylo. Sigma se tak musí honem rychle vracet zpět.
     
    56
    Meziříčské přečíslení je však rychlostí blesku přerušeno faulem Baly, hosty tak čeká zajímavá standardní situace.
     
    57
    Bouček však svůj kop nedokázal dostat mezi tři tyče, Reichl se tak za míčem jen ohlédl a chystá se na dlouhý odkop směrem ke spoluhráčům v ofenzívě.
     
    58
    Střet Šuty s Antlem vyústil v menši postrkovanou, ale rozhodčí tento spor hned utnul. Hosty tak čeká další přímý volný kop.
     
    59
    Ale ani tentokrát se hráči Velkého Meziříčí nedokázali prosadit z vápna, centr odvracejí olomoučtí hráči ve zdi.
     
    60
    Hosté se teď hodně rozčilovali nad výrokem pomezního sudího ohledně toho, kdo půjde vhazovat. Situaci musí klidnit až hlavní sudí.
     
    61
    Hosté poprvé střídají, místo Patrika Muchy jde na hřiště Lukáš Liška.
     
    62
    Domácím se v ofenzívě v této chvíli moc nedaří, Meziříčí totiž bez větších problémů jejich ataky přerušuje hned v samotném počátku, což ještě dává hostům menší šanci na zdramatizování.
     
    63
    Kotouč musel ve vápně na poslední chvíli odkopávat míč do zámezí, neboť několik chyb bránících hráčů vytvořilo dost nepřehlednou situaci. Meziříčí bude vhazovat kousek od rohového praporku.
     
    64
    Dolejš se velmi rozčiluje nad výrokem sudího ohledně ofsajdového postavení, Meziříčí i přesto však musí svůj útok přerušit a vrátit se do defenzivního postavení.
     
    66
    Ambrozek byl v napadání až příliš aktivním, čímž přinutil sudího k zapískání nedovoleného zákroku. Hosté tak budou rozehrávat od zadních řad.
     
    67
    Látal ukázal své technické schopnosti a vybojoval další roh pro Sigmu, Meziříčí teď bylo v obraně dost nejisté.
     
    68
    Dnes však Olomouci rohové kopy moc nesvědčí, špatný centr totiž nabízí hostům pouze další breakovou situaci, která může postupovat do otevřené obrany Sigmy.
     
    68
    Jan Kotouč dostává žlutou kartu za zákrok na unikajícího Pokorného.
     
    69
    Hosté už podruhé střídají, na pozici Jaroslava Krejčího totiž přichází Jakub Čermák.
     
    69
    I Augustin Chromý i připravil střídání v základní sestavě, místo Jakuba Vichty jde do hry Emanuel Antwi.
     
    72
    Hosté jsou v této chvíli velmi aktivní, což je i důvodem velké zaměstnanosti defenzívy Sigmy, pro tuto chvíli však drží a nepouští soupeře do zakončení.
     
    73
    Antwi byl v napadání až příliš nabuzený, což vyústilo v další útočný faul. Hosté tak dostanou míč znovu na své kopačky.
     
    74
    Yunis s Látalem připravili parádní akci a ještě zkoušeli nabízet míč Ambrozkovi. Posledně jmenovanému však scházel k dokončení akce jeden krok. Meziříčí mělo v této chvíli velkou dávku štěstí.
     
    75
    A další překombinovaná akce Sigmy. Hosté tak i tentokrát dostávají balón na své kopačky bez větší snahy a mohou soustředit znovu na ofenzivní choutky.
     
    76
    Ambrozek zůstal ležet na půlící čáře, avšak sudí dává Sigmě výhodu. Yunis byl však při kombinaci nakonec nepřesný.
     
    76
    Patrik Pokorný dostává za předchozí faul na Ambrozka žlutou kartu. Za následující zákrok pak dostal žlutou kartu Radek Látal.
     
    78
    Meziříčí se po jemném faulu Baly dostane k zajímavé standardce, Sigma staví několikačlennou zeď, kterou si ještě koriguje hlasitými pokyny brankář Reichl.
     
    79
    Meziříčský přímý kop však nebyl žádnou hrozbou pro domácí manšaft, nejvýše vyskočivší Štěrba totiž balón odhlavičkoval mimo dosah hostujících hráčů.
     
    80
    Velkému Meziříčí se v ofenzívě stále pořádně nedaří, i tentokrát totiž po menším presu o balón hloupou chybkou přicházejí a nabízejí rozehrávku Sigmě.
     
    80
    Domácí dnes napodruhé střídají, místo Jakuba Yunisa naskakuje do hry Štefan Danis.
     
    82
    Danis mohl mít parádní nástup! Po rychlé průniku totiž pálil jen těsně vedle branky, a to navíc i s přispěním teče Kriegsmanna. Olomouc tak má k dispozici rohový kop.
     
    83
    Ani tento roh však nebyl pro domácí žádnou velkou příležitostí, příliš vysoký centr totiž sbírají fotbalisté hostujícího celku.
     
    83
    Velké Meziříčí naposledy vystřídalo, namísto Patrika Pokorného si pár posledních minut zahraje Michal Nevoral.
     
    85
    Antwi zkusil utrhnout pár metrů podél lajny, avšak po jemném brnknutí o o kotník už leží na trávníku. Domácí tým bude pokračovat v držení míče, neboť podle sudího byl tento souboj obohacen o nedovolený zákrok.
     
    85
    Na řadě je poslední střídání zápasu, Martina Antla vystřídal Filip Richter.
     
    87
    Danis ukázal svůj polozapomenutý potenciál a rychlým průnikem do vápna pořádně vystrašil meziříčskou obranu, ale jeho rána nakonec letěla těsně vedle levé tyče.
     
    88
    Hosté ještě zkoušejí postupovat směrem k brance, ale jejich snažení už postrádá potřebný drajv a překvapení. Sigma si tak závěr celkem s přehledem hlídá.
     
    89
    Ani tentokrát se hosté nedostávají do vápna, Kotouč totiž odkopl balón bez většího přemýšlení do zámezí a oba celky spíš už je čekají na závěrečný hvizd.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas už nepřinesl žádnou branku, neboť domácí tým celou dobu předváděl relativně dobře takticky zvládnutý výkon. Velké Meziříčí se sice celou dobu snažilo o přidání kontaktní branky, jenže se nedostalo prakticky k žádné příležitosti. Sigma se tak dostává na chvíli na druhou pozici, Hlučín však má ještě jeden zápas k dobru. Meziříčí se naopak čelo ještě více vzdaluje. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (12:10:56)

    Johan Čáp

    Branky: 11. Ambrozek, 30. Yunis

    Karty:   41. Štěrba (OLB), 68. Kotouč (OLB), 76. Látal (OLB) – 29. Mucha (VEM), 32. Smejkal (VEM), 54. Bouček (VEM), 76. Pokorný (VEM)


    SK Sigma Olomouc B: Reichl – Surzyn, Antl (85. Richter), Ambrozek, Kotouč (C), Štěrba, Bala, Vichta (69. Antwi), Látal, Yunis (80. Danis), Seibert
    Náhradníci: Skýva – Neuer, Schmidt, Danis, Vychodil, Antwi, Rychter

    FC Velké Meziříčí: Kruba – Šimáček, Kriegsmann, Bouček, Dolejš, Šuta, Smejkal, Krejčí (C) (69. Čermák), Pokorný (83. Nevoral), Demeter, Mucha (61. Liška)
    Náhradníci: Čermák P. – Liška, Nevoral, Čermák J.

    Rozhodčí: Denev – Hájek, Sedláček

    Diváci: 100
    thejrc.org