Olomouc B – Vel. Meziříčí 2:0 (kon.) | Vyškov – Mohelnice 5:0 (kon.) | HFK Olomouc – Třebíč 3:0 (kon.)
Hulín – Blansko 3:0 (kon.) | Petřkovice – Kroměříž 0:2 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
3:0 (1:0)
HFK Třebíč
Sobota 20.05.2017, 17:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne, Fortuna MSFL dnes pokračuje velmi důležitým kolem, které může být rozhodující pro konečnou klasifikaci tohoto ročníku. Jedním z nejsledovanějších duelů pak bude i střetnutí o holou záchranu, které obstará HFK Olomouc s Třebíčí. Utkání startuje v 17:00!
     
    1. HFK Olomouc
    Klub s velkou tradicí se nachází nad propastí. Stejný klub, který kdysi proháněl druholigisty a pral se o postup mezi fotbalovou smetánku se potřetí v řadě musí strachovat o setrvání v třetí nejvyšší soutěži. Po hlasech z minulého ročníku o odchodu majitele Vladimíra Dostála navíc není ohledně budoucnosti klubu vůbec nic jistého, což jen víc a víc trápí mnohé olomoucké příznivce. Příklady Drnovic nebo Lázní Bělohrad jsou až příliš známé... Na jaře navíc Holici nevychází ani už několikrát osvědčená „kúra“ v podobě povolání Vlastimila Paličky, na jistou nesestupovou příčku totiž čtyři zápasy před koncem ztrácejí, dá se říci, propastných šest bodů. V situaci, kdy soupeři kolem HFK pravidelně bodují, tak záchrana začíná být čím dál více jen zbožným přáním než realitou, Holice totiž nevyhrála více jak měsíc. Nejlepším střelcem v kádru je aktuálně kapitán Luboš Horka se čtyřmi přesnými trefami.
     
    HFK Třebíč
    Třebíč zažívá také jedno velké déjà vu. Prakticky přesně před rokem totiž také sváděl tvrdé boje o setrvání v MSFL, které se nakonec povedlo jen díky velkému štěstí. Letos to vypadalo s týmem z Horácka celkem slušně, pohyboval se na předních místech tabulky a do jara vstupoval s 11 body náskoku nad sestupovým pásmem. Kvůli odchodu opor a trenéra však přišel logicky útlum, který vyústil až skoro pád na samotné dno. Přesto však ještě fotbalisté z Vysočiny drží první příčku se stoprocentní jistotou záchrany s pětibodovým náskokem na 14. Líšeň. I právě dnešní zápas může rozhodnout o výsledku této sezóny pro dva kluby, bude to opravdu boj na ostří nože. Nejlepšími střelci hostů jsou momentálně Patrik Bogner a Michal Dočekal, kteří mají na kontě oba po osmi brankách.
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    1. HFK Olomouc
    13.05.2017 Kroměříž x HFK Olomouc 2:0
    06.05.2017 HFK Olomouc x Uničov 2:4
    03.05.2017 Vyškov x HFK Olomouc 1:1

    HFK Třebíč
    14.05.2017 Třebíč x Zlín „B“ 2:2
    06.05.2017 Třebíč x Kroměříž 3:2
    03.05.2017 Otrokovice x Třebíč 2:1
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    15.10.2016 Třebíč x 1. HFK 3:0 (MSFL 2016/17)
    23.04.2016 1. HFK x Třebíč 2:0 (MSFL 2015/16)
    27.09.2015 Třebíč x 1. HFK 3:2 (MSFL 2015/16)
     
    V Olomouci máme momentálně sice zamračeno, ale teploty jsou na květen velmi příjemné, což kvalitě fotbalu jen pomoci. Oba celky momentálně podstupují předzápasové rozcvičení.
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je pan Jakub Vojkovský , na čarách bude působit Jakub Mojžíš a Paskal Trigas. Jako delegát asociace bude na utkání přítomen pan Petr Mikel.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Mucha – Vedral, Nekuda, Buček, Horka, Šteigl, Kováč, Rýdel (C), Žák, Přikryl, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Weinlich, Pyclík, Marek, Krejčí,

    HFK Třebíč: Staněk – Bagnon, Igbinoba, Dočekal, Peručica, Bogner, Heřmánek, Johnson, Komínek (C), Karásek, Novotný
    Náhradníci: Hagara – Šmíd, Hronek, Bence

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Trigas.
     
    Oba manšafty právě vcházejí na hrací plochu, utkání za malý okamžik začíná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bagnon se hned v úvodu zápasu pokoušel centrovat do vápna, ale jeho záměr se mu až tak moc nevydařil. Mucha totiž míč bez potíží chytá do rukavic.
     
    2
    Třebíč zatím často přichází velmi smolně o míč, Holice tak nemá moc problémů s rychlou kombinací, která ji však zatím k žádným šancím nedostává. Soupeř je totiž v obrně pozorný.
     
    3
    K Rýdlovi se sice šťastně odrazil balón těsně před vápnem, avšak jeho unáhlená střela moc nebezpečí nepřináší. Balón letěl několik metrů nad brankou.
     
    4
    Šteigl sice padá ve vápně, ale rozhodčí dává pokyn k pokračování. Třebíč tak čelit penaltě zřejmě prozatím nebude.
     
    5
    Johnson se nachytán skoro ve třímetrovém ofsajdu, Vedral tak bude rozehrávat kousek od vápna, navíc si vypomůže přihrávkou na Muchu.
     
    6
    Šteigl se sice tlačil do zakončení, avšak ani natřikrát se přes obranný blok Třebíče neprosadil. Hlavně Komínek je zatím rozdílovým hráčem v momentálním rozložení sil u třebíčského vápna.
     
    7
    Buček se mohl stát mužem činu, když se dostal ke střele z hranice šestnáctky. Ne moc dobře umístěná střela však nebyla pro Staňka velkým problémem, protože lehce zasahuje.
     
    8
    Peručica se po velkém kiksu Vedrala dostal k palbě, ale i on skončil na umění brankáře. Mucha totiž míč chytá do rukavic a okamžitě rozehrává.
     
    8
    David Komínek obdržel žlutou kartu za stáhnutí Šteigla v zajímavě vypadající šanci.
     
    10
    Holická standardka nic zajímavého nepřinesla, Rýdel totiž neukázal nic ze svého střeleckého artikl, neboť pálil pouze vyoko nad bránu.
     
    11
    Nekuda se sice pokoušel o vysoké napadání, ale nic ze své snahy nakonec nevytěžil. Brankář Staněk, který má zkušenosti i z Británie, totiž tuto situaci bez problému zvládá.
     
    12
    Heřmánek s Novotným zatím dělají velké problémy holické obraně, ale Vedral zatím situaci vždy nějak zvládl. Jeho řešení však jsou často velmi unáhlená, což vyhovuje jen hostům.
     
    13
    Bagnon musel rychle odkopávat balón před dotírajícím Nekudou, nakonec to však zvládl s grácií. Třebíč si může na chvíli oddechnout.
     
    15
    Marc Cyril Bagnon dostal žlutou kartu za faul na unikajícího Bučka.
     
    15
    Standardka Holice znovu nic důležitého nepřináší, Rýdelův kop totiž nikoho nenašel a Šteigl poté pálil až příliš nad. Staňka tak čeká odkop od brány.
     
    16
    Holice se zatím nedokáže moc popasovat s přesností finální přihrávky, i proto tak zatím Třebíč čelí bez větší újmy, a to i přesto, že zatím tahá za kratší konec.
     
    17
    Domácí čeká další přímý kop, tentokrát se o menší faul postaral Dočekal, když si podržel protihráče za dres.
     
    18
    HFK právě vstřelil branku!
    Holice se dostává do vedení! FILIP RÝDEL se opřel do střely při standardce a jen potvrdil své technické kvality, když napálil míč přímo na bližší tyč. Staněk zřejmě tuto variantu nečekal, i proto tak byl v zákroku pozdě.
    18. RÝDEL - 1:0
     
    19
    Kováč byl až příliš aktivní při napadání rozehrávky, Bagnona si tak lehce přidržel za dres, což neušlo hlavnímu sudí, který píská nedovolený zákrok.
     
    20
    Šteigl se v této chvíli unáhlil, což přerušuje postup Holických směrem vpřed. Třebíč si navíc bez větší snahy vybojoval míč zpět na své kopačky.
     
    21
    Bagnon dnes zatím na pravé straně válí, neboť i tentokrát Kováče jednoduše obalamutil a navíc si vybojoval výhodu. Třebíč však následně svou akci brzdí.
     
    22
    Horka se dostal ke střelbě zpoza šestnáctky a hned z toho velká šance na zvýšení domácího náskoku! Jeho střela však letěla těsně vedle branky.
     
    23
    Nekuda byl tentokrát o trochu rychlejší, než by bylo zdrávo. Rozhodčí mu tak píská ofsajd.
     
    24
    Byla nařízena penalta po faulu na Šteigla!
    24. Za tento faul byla odpískána penalta
     
    25
    Luboš Horka však penaltu neproměňuje! Jindřich Staněk mu totiž vystihl stranu a přízemní ránu bez problému vyrazil.
    25. Penalta
     
    26
    Holice je viditelně nastalou situací psychicky sklíčená, Třebíč se totiž začíná dostávat znovu zpět do hry, což vyhovuje hlavně hostům.
     
    27
    Rýdel sice nejdřív myslel, že vyrobil velkou chybu, ale sudí s menší prodlevou nakonec přece jen zapískal faul Bognerovi, který domácího kapitána o balón obral. Proti verdiktu rozhodčího nepomůžou ani protesty.
     
    28
    A další tvrdší zákrok, Johnson totiž přitvrdil v napadání a Řehák byl hned pod tlakem, až se nakonec dostal na zem. Sudí znovu přerušuje hru.
     
    29
    Domácí tým má prozatím stále větší držení balónu, ale z této statistiky aktuálně nic netěží. Třebíč totiž operuje v hlubokém obranném bloku.
     
    30
    Rýdel si dlouho udržel Bognera za zády, až to třebíčský záložník nevydržel a fauloval. Holice rozehrává kousek za půlící čárou.
     
    31
    Holice trochu zvýšila napadání a hned z toho byla šance. Šteigl však přes dva obránce nakonec neprošel, ale roh přece jen vybojoval.
     
    32
    Žák se dostal hezkým přiklepnutím do středu ke střelbě, ale přízemní ránu k tyči přece jen Staněk pohlídal. Holici tak čeká další roh.
     
    33
    Holický roh ni důležitého nepřinesl, hostující stopeři si situaci bez potíží pohlídali a své soupeře doslova zneutralizovali. Domácí se tak musí vracet na svou půlku.
     
    34
    Šteigl byl nadvakrát sražen na trávník, ale sudí k zapískání faulu nepřistoupil. Holická střídačka tak sice protestuje, ale na verdiktu rozhodčích to už přece jen nezmění.
     
    35
    Žák si zvýšenou aktivitou nakonec vybojoval roh, když zkusil nacentrovat do vápna. Pozorný Karásek si ale pas pohlídal a srazil jej alespoň do zámezí.
     
    36
    Holice si roh zopakují, Bogner totiž odhlavičkoval balón znovu za postranní čáru.
     
    37
    Tentokrát si rohový kop pohlídal pozorný brankář Staněk, když letící míč vyboxoval před vápno. Domácí tým se tak musí honem rychle vracet na vlastní polovinu hřiště.
     
    38
    Žák se dostal znovu k velké šanci, když si počkal na nabíhajícího Přikryla. Holický defenzivní hráč však nakonec pálil o několik centimetrů nad břevno.
     
    39
    Na hřišti zůstává ležet zřejmě lehce pochroumaný Igbinoba. Na hřiště tak musí zamířit kustodi.
     
    40
    Igbinoba se musí vrátit za postranní čáru, zřejmě nejde o nic vážného, neboť opticky chodí bez omezení.
     
    41
    Holice si vytvořila menší nápor, který inicioval hlavně Nekuda. Stejný hráč však nakonec akci překombinoval a přišel o moment překvapení, čímž tak Třebíč dokázala své obranné řady zatáhnout a akci utnout.
     
    42
    Šteigl se dostal do velké šance, ale při střele zazmatkoval a pálil příliš nad. Staněk by v případě zákroku moc nadějí na zneškodnění neměl.
     
    43
    Michal Dočekal dostává žlutou kartu za ostrý zákrok na Kováče.
     
    44
    Žák si zapsal další velkou gólovku! Holický záložník se přiblížil k odraženému míči a po rychlé otočce okamžitě střílel. Staněk proti míči vyšvihl levou kopačku.
     
    45
    Rozhodčí bude nastavovat jednu minutu nad standardní hrací čas!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas přinesl překvapivě velmi zajímavou podívanou, i přes to, že se utkaly dva celky ze spodních pater tabulky. Na Holici však byla přece jen vidět větší snaha a chuť o rozhodnutí, tudíž i proto vedou domácí o jednu branku, a to měli ještě několik gólovek nebo možnost penalty. Ta však byla neproměněná, což se v domácím prostředí může 1. HFK dost nevyplatit stejně jako v minulých zápasech s podobný průběhem. Velmi zajímavý druhý poločas startuje v cca 18:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Řehák se snažil okamžitě vyslat míč na brankáře Staňka, ale nikdo z jeho spoluhráčů mu do vápna nenabíhal. Třebíč tak bude pokračovat v rozehrávce.
     
    47
    Domácí v této chvíli odevzdávají sportovně balón soupeři, sudí totiž zřejmě nesprávně nařídil vhazování. Staněk tak bude rozehrávat do zadních řad.
     
    48
    Třebíč je velmi aktivní, což se ukazuje na herní pohodě Holice. Hosté se totiž dostávají do čím dál více šancí a nepouštějí domácí tým vůbec do šancí.
     
    49
    Dočekal se valil do obrovské šance, ale v rozhodující okamžik zaskočil na své pozici Mucha, který předvádí parádní zákrok. Domácí tak měli obrovskou dávku štěstí!
     
    50
    Nekuda se dostával do obrovské možnosti, ale ještě přece jen zkoušel přihrávat. Šteigl však při střele upadl a balón trefit nedokázal.
     
    52
    Karásek byl při obranné fázi podle všeho viníkem nedovoleného zákroku, domácí tak budou rozehrávat z půlící čáry. Holice je však v těchto chvílích neefektivní.
     
    53
    Řehák předvedl dal nepřesný pas, čímž nabízí míč přímo na kopačky Třebíče. Hosté se tudíž velmi jednoduše dostávají k rozehrávce a okamžitě kombinují směrem vpřed.
     
    54
    Žák se tlačil na branku, avšak přes pozorného Komínka se dostat nedokázal. Třebíč tak pro tuto chvíli svého soupeře ubránila.
     
    55
    Třebíč je v těchto chvílích velmi aktivní a viditelně chce zápas ještě zdramatizovat. Holice naopak znovu prožívá už svou typickou krizi ve druhé půli.
     
    56
    Šteigl se při střele z dálky až příliš unáhlil, jeho rána totiž letěla asi o dva metry nad bránu. Staněk se nemusel ani pokoušet vybíhat z brankové čáry.
     
    57
    Buček se pokusil naběhnout za obrannou řadu, ale jeho náběh byl až příliš rychlý. Rozhodčí tak zřejmě správně píská ofsajdové postavení.
     
    58
    Další faul Holice přerušuje hru, Třebíč je v této fázi zápasu opravdu aktivní, o což se starají hlavně pohyblivá křídla. Hosté však standardní situaci zahodili nepřesným rozehráním.
     
    59
    Přikryl sice předvedl efektní parádičku, nicméně v následném postupu na branku přehnal razanci své přihrávky na Žáka. Třebíč tak bude vhazovat.
     
    60
    Třebíč střídá jako poprvé, místo Idoda Preciouse Johnsona jde do hry Radim Bence.
     
    61
    Domácí nadále nedokáží zvýšit svou aktivitu, což prospívá Třebíči, která je naopak ve druhé půli jako vyměněná. K brankovému příspěvku to však zatím nestačí.
     
    62
    Šteigl nedokázal přihrávat při breaku do vápna, avšak ze své aktivity ještě vybojoval roh. Holice se dostanou na chvíli znovu k soupeřově brance.
     
    64
    HFK právě vstřelil branku!
    Domácí se nakonec prosazují podruhé! Po ose Příkryl-Šteigl se balón dostal do vápna, odkud se ještě míč do branky nedostal. Staněk totiž dokázal reagovat, PETR NEKUDA už však míč do sítě napálil bez větších problémů.
    64. NEKUDA - 2:0
     
    65
    Olomoucký manšaft je velmi nabuzená nastalou situací, Šteigl na několikrát v posledních vteřinách zkoušel centrovat, jenže Třebíč se dokázal zatáhnout. Její blok před vápnem je velmi bytelný.
     
    66
    Šteigl ale tentokrát ukázal parádní techniku, jenže narazil na výborného Staňka, který balón vytěsnil konečky prstů. Holice čeká další roh.
     
    67
    Holice se při rohovém kopu k ničemu významnému nedostala, třebíčtí hráči totiž míč dostali z vápna do bezpečí.
     
    68
    Kováč nakonec dokázal po své chybě vyvézt balón pře půlku, za kterou byl stažen protihráčem. Holice tak čeká další zajímavá standardní situace.
     
    69
    Rýdel znovu ukázal své střelecké dovednosti z dob minulých, když napálil míč obrovskou rychlostí těsně nad břevno. Staněk se jen ohlédl.
     
    70
    HFK právě vstřelil branku!
    Holice dnes ukazuje, jak i dokáže ovlivnit psychika! Žák totiž předvedl až nevídané sólo a krásný centr přímo na hlavu FILIPA RÝDELA. Staněk neměl možnost na úspěšný zákrok.
    70. RÝDEL - 3:0
     
    70
    Kouč Sobota musí na nastalou situaci velmi rychle reagovat, místo Richarda Novotného jde na hřiště Michal Šmíd.
     
    71
    Třebíč je opravdu psychicky dole, neboť vyrábí jednu chybu za druhou. Holici tato situace velmi vyhovuje, protože se dokáže dostat do útočných akcí bez větších problému.
     
    Dnešní utkání sleduje 120 diváků.
     
    73
    Buček se postaral o tvrdý faul, sudí však v této chvíli ještě ke kartě nepřistoupil a nechává rozehrávat hostující tým zpoza půlící čáry.
     
    74
    Filip Rýdel dostal žlutou kartu za tvrdší skluz před vápnem.
     
    75
    Domácí manšaft hraje s opravdu velkou grácií, jejich akce začínají ukazovat, že holičtí fotbalisté ještě nejsou dle tabulky tak dole, jak by se mohlo znát. Třebíč dnes narazila na lepšího soupeře.
     
    76
    Holice dnes poprvé střídá, místo Jana Šteigla jde na hřiště Ondřej Pyclík.
     
    77
    Třebíč se zkusil dostat ke střelbě a nakonec to i málem povedlo. Cent Karáska totiž letěl nebezpečně vedle břevna.
     
    79
    Třebíč dnes naposledy střídá, místo Michala Dočekala jde do zápasu Petr Hronek.
     
    79
    Třebíčí se nadále nedaří, její hra už nemá ani moc prvků variability nebo překvapení, Holičtí hráči tak prakticky jen zápas dohrávají.
     
    80
    Žák se zkoušel dostat do vápna, jenomže přece jen až příliš váhal. Třebíč tak bez problému tuto akci přerušuje.
     
    81
    Žák byl znovu v akci, neboť pálil přímo na branku. Staněk však zapisuje parádní zákrok, kterým zachraňuje svůj tým od velké pohromy.
     
    82
    Holice tlačí a nadále ukazuje, že si chce jít za vítězstvím. Třebíčský manšaft stále postrádá mnoho prvků, které by měly normálně vézt k vítězství. I proto tak momentálně vidíme jednostranně vypadající utkání.
     
    83
    A znovu Žák! Jeho střela však letěla příliš nad bránu, což může být pokynem k otočení kombinace Hosté se totiž mohou na chvíli uklidnit.
     
    84
    Holice je dnes opravdu psychicky velmi dobře sehraná, protože její akce dnes po velmi dlouhé době vypadají velmi zajímavě. Třebíčtí hráči už však postrádají motivaci, čímž domácím situaci usnadňují.
     
    85
    Holice podruhé střídá, místo Petra Nekudy jde na hrací plochu Martin Krejčí.
     
    86
    Pyclík se sice postaral o tvrdou střelu, ale míč letěl pouze vedle branky. Holice se tak musí rychle vracet na svou půlku hřiště.
     
    87
    Holice naposledy střídá, Ondřeje Kováče vystřídal Michael Weinlich.
     
    88
    Řehák byl nachytán v těsném ofsajdu, Třebíč dostává ještě k dispozici rozehrávku.
     
    89
    Oba celky zápas u chtějí spíše dohrát, než aby předváděli větší útočné manévry. Olomoucký tým si je už zjevně vědom svého dnešního úspěchu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nepřinesl, jak je u Holice zvykem, její ustrašený výkon, ale spíše takticky dobře zvládnutou hru. Třebíčský tým už se nedokázal popasovat s olomouckou hrou a obdržel ještě dvě branky, které však vyplynuly z velkého a odůvodněného tlaku. Tento výsledek tak Holici vrací znovu do boje o záchranu, ti body v této fázi sezóny mají obrovskou cenu. ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:57:48)

    Johan Čáp

    Branky: 18. Rýdel, 64. Nekuda, 70. Rýdel

    Karty:   74. Rýdel (HFK) – 8. Komínek (TRE), 15. Bagnon (TRE), 43. Dočekal (TRE)

    Neproměněná penalta: 25. Horka (HFK), brankář Staněk zneškodnil


    1. HFK Olomouc: Mucha – Vedral, Nekuda (85. Krejčí), Buček, Horka, Šteigl (76. Pyclík), Kováč (87. Weinlich), Rýdel (C), Žák, Přikryl, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Weinlich, Pyclík, Marek, Krejčí,

    HFK Třebíč: Staněk – Bagnon, Igbinoba, Dočekal (79. Hronek), Peručica, Bogner, Heřmánek, Johnson (60. Bence), Komínek (C), Karásek, Novotný (70. Šmíd)
    Náhradníci: Hagara – Šmíd, Hronek, Bence

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Trigas

    Diváci: 120
    thejrc.org