Venezuela – Německo 2:0 (kon.) | Argentina – Anglie 0:3 (kon.) | Vanuatu – Mexiko 2:3 (kon.)
Jižní Korea – Guinea 3:0 (kon.)
konec
Venezuela
2:0 (0:0)
Německo
Sobota 20.05.2017, 07:00 • Stadion Mistrovství Světa, Tedžon • Mistrovství světa U20 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (08:58:20)
     
    Dnešní zápas je tedy u konce a favorizované Německo musí zkousnout porážku. Venezuela totiž parádně zvládla začátek druhého poločasu a po trefě Ronalda Peñi šla do vedení. O tři minuty později se navíc prosadil i Sergio Córdova a na tyto branky Němci nedokázali odpovědět. Nutno říci, že Německo si za celý zápas nevypracovalo jedinou pořádnou šanci.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě přichází taktické střídání Venezuely. Místo Eduina Quera jde na trávník José Hernández.
     
    90+3
    Dopředu šla trojice německých fotbalistů, nicméně Reese se hodně ukvapil a ze třiceti metrů vypálil vysoko nad bránu.
     
    90+3
    Až teď se pokračuje ve hře, ale míč dostávají Venezuelané, kteří v pohodě rozehrávají až přes brankáře.
     
    90+2
    Jeden z venezuelských fotbalistů zůstal po souboji s Condem na trávníku. Samozřejmě přijde ošetření a další průtahy.
     
    90+1
    Neumann to nemyslel vůbec špatně, ale jeho kolmá přihrávka doputovala přesně do Faríñezových rukavic.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    88
    A žlutou kartu za předchozí strkanici dostává i Phil Neumann (GER).
     
    88
    Nyní už je na trávníku Jan Hurtado, jenž vystřídal právě Adalberta Peñarandu.
     
    88
    Adalberto Peñaranda je střídán, ale příliš mu to trvá a proto dostává žlutou kartu.
     
    87
    Za onen faul vidí žlutou kartu Amara Conde (GER).
     
    87
    Rychlý protiútok Venezuely byl ukončen nedovoleným zákrokem. Následně se rozpoutala strkanice, neboť Peñaranda se jen tak posadil na trávník.
     
    86
    Nyní už sice jeden z Němců zakončoval, ale razantní střelou z pravé strany byl trefen pouze blokující soupeř.
     
    85
    Až nyní byla k vidění chvilková kombinace v blízkosti pokutového území Venezuely. K zakončení se však němečtí fotbalisté nedostali.
     
    84
    Po krátkém ošetření Luceny se znovu hraje. Dopředu míří Němci, nicméně defenzíva Venezuely soupeře nepouští blíže k bráně.
     
    82
    Po souboji s Ochsem teď Lucena zůstal na trávníku a bude potřebovat ošetření. Na trávník už přichází zdravotníci.
     
    81
    Střídá také Venezuela. Odpracováno má Yeferson Soteldo, kterého nahradil Luis Ruiz.
     
    80
    Německo má dostřídáno. Hřiště opouští téměř neviditelný Suat Serdar, který přepustil místo Törlesi Knöllovi.
     
    79
    Jenže Philipp Ochs trefil pouze zeď a Mittelstädt následným pokusem nemířil do prostoru brány.
     
    78
    Velká šance pro Německo. Conde si to namířil přímo do pokutového území a na hranici šestnáctky byl faulován. Osobně bych řekl, že se měla kopat penalta, ale i volný kop vypadá nadějně.
     
    76
    Venezuelané docela bez problémů drží míč hodně daleko od své brány. K ohrožení Reimanna sice nedochází, ale to za stavu 2:0 není až tak potřeba.
     
    75
    Hodně velká nepřesnost. Dva němečtí hráči si teď nedokázali přihrát na nějaké čtyři metry a Venezuela tak bude vhazovat.
     
    74
    Německo trochu přidalo, ale znovu se dostalo jen k vysokému centru ze strany. Po chvíli byl navíc odpískán Baduho faul.
     
    73
    Až nyní se Němci dostali k centru do pokutového území. Obrana Venezuely si sice věděla rady, ale ze svého útoku pak Venezuelané nic nevytěžili.
     
    72
    Navíc si to Peña namířil přímo na bránu a zpoza pokutového území hodlal prověřit Dominika Reimanna. Ten zasahovat nemusel.
     
    72
    Volný kop Venezuely sice nepřinesl nic zajímavého, ale stejně dopadla následná akce mladých Němců. Venezuela pevně drží otěže zápasu.
     
    71
    Možnost rychlé akce s Peñaranda pokazil, když nezpracoval míč prvním dotekem, ale poté si aspoň vykoledoval faul Condeho.
     
    70
    Naopak se teď Němci museli soustředit na defenzívu, neboť Reimanna přízemní střelou prověřil jeden z venezuelských reprezentantů. Míč však neletěl do prostoru brány.
     
    69
    Registrujeme pouze další neúspěšnou akci Německa. Finální přihrávka mířící před Faríñeze byla naprosto v pohodě ubráněna.
     
    68
    Další střídání německé reprezentace. Místo Dominika Schada zaujme Matthias Bader.
     
    66
    Venezuelané zahrávali volný kop, nicméně ten byl německou obranou v pohodě ubráněn. Následný roh vyústil v útočný faul na Reimanna.
     
    65
    Na levé straně se dopředu tlačil Peñaranda, nicméně jeho akce skončila na pozorném Neumannovi. Německo pak podniklo rychlou akci, kterou zákrokem vyřešil Faríñez.
     
    63
    Německo nutně potřebuje nějaký impuls a tím by mohlo být střídání. Hřiště opouští Gino Fechner, kterého nahradí Kentu Malcolm Badu.
     
    62
    Na druhé straně letěl pěkný centr do prostoru před gólmanem Faríñezem. Stoperská dvojice Venezuely však byla připravená.
     
    61
    Nedovoleného zákroku se dopustil Peña, který se okusil vybojovat míč na pravé straně útočné poloviny.
     
    60
    Německo se teď vůbec nemůže dostat do potřebného tempa. Obrana Venezuely pořád pracuje naprosto dokonalým způsobem.
     
    58
    Nedovolený zákrok si chtěl vykoledovat Ochs, nicméně rozhodčí na jeho pád nebral ohledy a nechává míč na kopačkách Venezuelanů.
     
    57
    Výborně zahraný rohový kop se na zadní tyči pokusil trefit jeden z Venezuelanů, ale míč prolétl jen kolem vzdálenější tyče Reimannovy brány.
     
    56
    Pro Německo mohlo být ještě hůře. Mezi dvěma obránci se totiž dopředu tlačil rychlonohý Peña, ale tomu byl míč v rozhodujícím momentu odkopnut za brankovou čáru.
    54. Sergio CÓRDOVA - 2:0
     
    54
    Venezuela právě vstřelila branku!
    A je to 2:0! Nedůrazně odvrácený centr za obranu Německa sebral Peñaranda, který chvíli držel míč na hranici pokutového území, ale poté ho doprava posunul k SERGIU CÓRDOVOVI. Venezuelský záložník se prosadil přízemní střelou na bližší tyč!
     
    53
    Jenže Venezuela je v obraně opravdu hodně pozorná a ukazuje, že postup na úkor Brazílie nebyl jen tak náhodný.
     
    52
    Pokračuje se ve hře a dopředu se pochopitelně tlačí Německo. Zatím se ale nedostalo dále než k půlící čáře.
    51. Ronaldo PEÑA - 1:0
     
    51
    Venezuela právě vstřelila branku!
    Reprezentace z Jižní Ameriky trestá nepřesnost v obraně Německa a jde do vedení! Hodně nejistý byl Neumann, který míč nedostal do bezpečí a dal tak šanci RONALDU PEÑOVI, který se zjevil sám před Reimannem a toho bez problémů překonal.
     
    49
    Venezuela přispěchala s další akcí a tentokrát vybojovala volný kop. Rozehrávat se bude z levé strany a poměrně daleko od brány.
    47. Sám před Reimannem Peña neuspěl
     
    47
    Obrovská šance Venezuely! Peña dostal výbornou přihrávku před soupeřova brankáře, ale Reimann bleskově vyběhl z brány a zneškodnil gólovou příležitost.
     
    46
    Německo do druhé půle vstoupilo aktivně a okamžitě se nastěhovalo na útočnou polovinu. Následoval však pouze centr do Faríñezovy náruče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 8:02.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a týmy jdou do kabin za bezbrankového stavu. Nutno říci, že utkání je zatím hodně opatrné. Ani jeden z celků si dosud nepřipravil nějakou gólovou příležitost a veškeré střelecké pokusy jsou spíše z větších vzdáleností. Doufejme, že se v druhém poločase dočkáme aspoň jedné branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hodně daleký nákop z poloviny Německa doputoval do rukavic venezuelského brankáře. To je také poslední, co jsme v této půli spatřili.
     
    45
    Na druhé straně zaútočil Reese, který však kulatý předmět posunul jen hodně daleko od Faríñezovy brány. Mezitím bylo oznámeno jednominutové nastavení.
     
    45
    Na začátku 45. minuty se pěkně uvolnil Córdova, který se zprava protlačil do pokutového území, avšak poněkud nepřesným zakončením minul Reimannovu bránu.
     
    44
    Serdar vlétl do pokutového území, avšak u přízemní přihrávky z pravé strany byl rychleji Faríñez. Následně je pískán faul německého fotbalisty.
     
    43
    Reimann si teď při rozehrávce vůbec nerozuměl s Gimbetem, kterého zahnal až k postranní čáře. Dokonce bude Venezuela vhazovat.
     
    42
    Philipp Ochs to znovu zkusil razantní střelou zpoza pokutového území, ale opět trefil jen prostor, který hlídal pozorný Faríñez.
     
    41
    Opět si Peña při napadání pomohl nedovoleným zákrokem, když povalil Benedikta Gimbera. Ten se stal cílem Peñova faulu už poněkolikáté.
     
    40
    K míči se tlačil Peña, ale činil tak příliš důrazně a výsledkem byl nedovolený zákrok vůči Gimberovi. Hrát bude opět Německo.
     
    39
    V závěru poločasu jsou němečtí fotbalisté aktivnější, ale Faríñeze zatím nějakou přesnější střelou nezaměstnali. Nyní se hraje na polovině hřiště.
     
    37
    Němci se začínají zastřelovat. Tentokrát pálil Philipp Ochs, který natáhl ke střele z 25 metrů a Faríñez se za míčem pouze ohlédl. Střela však nešla do prostoru brány.
     
    35
    Další akci vyřešil Conde individuálně, když si posunul míč na levačku a razantním pokusem Faríñeze donutil ke skoku. Kulatý předmět nakonec letěl pár decimetrů vedle vzdálenější tyče.
     
    35
    Na hranici pokutového území se snažili kombinovat Němci. Nakonec však budou pouze vhazovat, neboť defenzíva Venezuely byla velmi pozorná.
     
    33
    Na půlící čáře šel do tvrdého skluzu Eduin Quero (VNZ), který je po ataku Condeho odměněn kartónkem žluté barvy.
     
    33
    Faulem se provinil Neumann, který si navíc pustil pusu na špacír a je hlavní rozhodčí si ho zve na kobereček. Zatím je vše řešeno domluvou.
     
    32
    Stále se však Německo drží na polovině soupeře a pokouší se přiblížit k bráně Wuilkera Faríñeze. Zatím je to bez šance na úspěch.
     
    31
    Rychlejší akci teď podniklo Německo, avšak Serdar celou akci hodně zabrzdil a vše skončilo jen prudkou přihrávkou na obsazeného Ochse.
     
    30
    První opravdu velmi dobrá šance. Venezualané se uvolnili na pravé straně, Soteldo v pokutovém území našel Peñu, avšak ten vypálil z prvního doteku příliš vysoko.
     
    29
    Opět se do akce hodlal zapojit Amara Conde. Jenže to by mu spoluhráči museli poslat poněkud pomalejší přihrávku.
     
    28
    Kombinace německé reprezentace opět výrazně zaskřípala. Conde se pokusil vrátit míč spoluhráči, ale ten už na kulatý předmět u postranní čáry nedosáhl.
     
    27
    Hodně slabou střelou se prezentoval Philipp Ochs, který si nachystal míč na levou nohu, ale pak doslova daroval míč Faríñezovi.
     
    26
    Na útočné polovině to zatím ze strany favorizovaného Německa není ani zdaleka ideální. Teď byl však Serdar faulován.
     
    25
    Nadějná akce tři na tři skončila hodně nepovedenou přihrávkou Peñarandy, který míč poslal příliš daleko od rozběhnutého spoluhráče.
     
    24
    Reimann si připisuje první úspěšný zákrok na šampionátu. Z nějakých třiceti metrů ho prověřil Ronald Hernández, ale nejednalo se o nebezpečnou střelu.
     
    24
    Conde sice získal míč u pokutového území soupeře, avšak následovala jen ztráta a rychlý brejk Venezuely. Ananou míč dostal do autu.
     
    23
    Jihoamerická reprezentace pokračovala v ofenzívě, avšak Ronald Hernández zahrál rukou. Dopředu může zamířit Německo.
     
    22
    Německý záložník nakonec potřeboval ošetření, ale nyní už v pohodě kráčí do zámezí. Reprezentace evropské země bude chvíli bránit v deseti.
     
    21
    Venezuela se několik desítek vteřin drží na útočné polovině, avšak možnost ohrožení Reimanna zatím nepřišla. Teď centroval Ronald Hernández, ale ten trefil jen choulostivé partie Mittelstädta.
     
    19
    Rychlá německá akce vyústila v příliš prudkou přihrávku na Ochse. Následně se o vysunutí Peñy pokusili Venezuelané, ale Reimann měl blíže k míči.
     
    18
    Z další standardní situace sice Venezuela vůbec nezahrozila, ale nadál pokračuje u míče. Německo je teď hodně zatažené.
     
    17
    Pozdě šel do skluzu Gino Fechner (GER), který trefil kotník Yangela Herrery a vidí žlutou kartu.
     
    16
    Znovu byla akce německé reprezentace vytlačena až na polovinu hřiště. Dobře napadající Peña navíc jednoho ze soupeřů málem připravil o míč.
     
    15
    Německo kombinuje poblíž půlící čáry, ale prostor na nějaký výrazný postup k Faríñezově bráně zatím nemá. Defenzíva Venezuely je pozorná.
     
    14
    Opravdu parádní centr z místa přestupku teď prolétl jen kousek od dvou skvěle si nabíhajících Venezuelanů. Nakonec míč doputoval za brankovou čáru.
     
    13
    Zbytečným faulem si pomohl Ananou, který povalil jednoho z fotbalistů Venezuely. Standardní situace ve prospěch reprezentace z Jižní Ameriky.
     
    12
    Konečně mohl jeden z celků zaútočit do trochu zaskočené obrany soupeře. Bylo to Německo, které podniklo pěknou akci, ale ta nebyla zakončena úspěšně.
     
    11
    Registrujeme první střelecký pokus zápasu. Z úctyhodné dálky to zkusil Serdar, nicméně tomu se zakončení svezlo po nártu a zamířilo hodně daleko od Faríñezovy brány.
     
    11
    Teď sice Venezuela mohla postupovat dopředu, ale akce podél postranní čáry skončila pouze míčem v zámezí.
     
    10
    Opravdu hodně časo si hráči pomáhají nedovoleným způsobem. Stejně tak před chvílí učinil Peña a záhy po něm i Sergio Córdova.
     
    9
    Pěkných centr Philippa Ochse doputoval přesně do Faríñezových rukavic. Poté chtěl Peña podniknout rychlý výpad do otevřenější obrany, nicméně úspěch neslavil.
     
    8
    Nyní se ale Condemu otevřel prostor na levé straně a Ronald Hernández ho opět zastavil jen za cenu faulu.
     
    7
    Utkání je zatím z obou stran poměrně opatrný. Ani jeden z celků se v úvodu nechce dopustit zbytečné chyby, která by mohla znamenat nepříjemnosti.
     
    6
    Také Conde př rohovém kopu volil centr na bližší tyč, ale ani on nebyl úspěšný. Venezuela se posléze snažila kombinovat, avšak výsledkem byl Peñův faul.
     
    5
    Příliš důrazný byl tentokrát Ronald Hernández, který u rohového praporku povalil Ochse. Následoval volný kop Německa, ale ten byl odvrácen na roh.
     
    5
    Zajímavá přihrávka na bližší tyč nakonec přeci jenom letěla pouze na hlavu jednoho z bránících Němců. Ti hru rychle přenáší na útočnou polovinu.
     
    4
    Volný kop Venezuely rozehrál Lucena. Jeho prudký centr byl odvrácen, ale následně ještě jihoamerická reprezentace vybojovala rohový kop.
     
    3
    Jenže ofenzivní choutky Německa byly zastaveny nedovoleným zákrokem Amary Condeho. Navíc se po chvíli faulem provinil i Philipp Ochs.
     
    2
    Fotbalisté Venezuely se ještě chvíli drželi u míče, ale nyní už bude rozehrávat Dominik Reimann, neboť míč šel po vhazování soupeře až za brankovou čáru.
     
    1
    Venezuela utkání zahájila úvodním výkopem, po kterém se odhodlala k vysokému nákopu na soupeřovu polovinu. Defenzíva Německa si však situaci pohlídala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zazněly státní hymny obou zemí a hráči již si podávají ruce. Velkou zajímavostí je, že sporné momenty dnes hlavní rozhodčí bude moct konzultovat s kolegou u videa!
     
    Úvodní sestavy:

    Venezuela: Faríñez – R. Hernández, Velásquez, Ferraresi, Quero – Córdova, Lucena, Y. Herrera (C), Soteldo – Peñaranda, Peña.
    Náhradníci: Graterol, Sánchez – J. Hernández, Makoun, Chacón, Hurtado, Sosa, Mejías, Ruiz.

    Německo: Reimann – Gimber (C), Ananou, Fechner, Schad – Conde, Mittelstädt, Neumann, Ochs – Reese, Serdar.
    Náhradníci: Brodersen, Moritz – Bader, Badu, Arweiler, Knöll.

    Rozhodčí: Ghead Grisha (EGY) – Reduana Achik (MAR), Waleed Ahmed (SDN).
     
    NĚMECKO U20

    Na rozdíl od svého dnešního soupeře se Německo šampionátu do 20 let účastnilo hned desetkrát. V roce 1981 sice naši západní sousedé vyhráli titul, ale v posledních letech se ne a ne probojovat do bojů o medaile. Hodně na hraně byl loni samotný postup na toto mistrovství, neboť mladí Němci museli jít do boje o páté postupové místo. V souboji s Nizozemskem v 88. minutě prohrávali, ale nakonec dokázali zvítězit po penaltách.

    Kvalifikace – Mistrovství Evropy do 19 let

    Základní skupina

    11.7.2016 Německo – Itálie 0:1
    14.7.2016 Německo – Portugalsko 3:4
    17.7.2016 Rakousko – Německo 0:3

    Zápas o postup na MS

    21.7.2016 Německo – Nizozemsko 4:3 pp.
     
    VENEZUELA U20

    Mladíci z jihoamerické Venezuely se na šampionát probojovali podruhé v historii. V roce 2009 se tým postavený kolem Salomona Rondona probojoval ze základní skupiny, ve které porazil Nigérii i Tahiti, čímž si za Španělskem zajistil druhou pozici. V osmifinále však Venezuela narazila na Spojené arabské emiráty, které jí vystavily stopku. Na letošní mistrovství světa se Venezuela probojovala díky třetímu místu z jihoamerického mistrovství do 20 let.

    Kvalifikace – Mistrovství Jižní Ameriky do 20 let

    Základní skupina

    19.1.2017 Uruguay – Venezuela 0:0
    23.1.2017 Peru – Venezuela 1:1
    25.1.2017 Venezuela – Bolívie 0:0
    27.1.2017 Argentina – Venezuela 0:0

    Nadstavbová část

    30.1.2017 Kolumbie – Venezuela 1:1
    2.2.2017 Ekvádor – Venezuela 2:4
    5.2.2017 Brazílie – Venezuela 1:0
    8.2.2017 Uruguay – Venezuela 0:3
    11.2.2017 Argentina – Venezuela 2:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 07:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 51. Peña, 54. Córdova (Peñaranda)

    Karty:   33. Quero (VNZ), 88. Peñaranda (VNZ) – 17. Fechner (GER), 87. Conde (GER), 88. Neumann (GER)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 29:18.
    Venezuela: Faríñez – R. Hernández, Velásquez, Ferraresi, Quero (90+4. J. Hernández) – Córdova, Lucena, Y. Herrera (C), Soteldo (81. Ruiz) – Peñaranda (88. Hurtado), Peña.
    Náhradníci: Graterol, Sánchez – J. Hernández, Makoun, Chacón, Hurtado, Sosa, Mejías, Ruiz.

    Německo: Reimann – Gimber (C), Ananou, Fechner (63. Badu), Schad (68. Bader) – Conde, Mittelstädt, Neumann, Ochs – Reese, Serdar (80. Knöll).
    Náhradníci: Brodersen, Moritz – Bader, Badu, Arweiler, Knöll.

    Rozhodčí: Ghead Grisha (EGY) – Reduana Achik (MAR), Waleed Ahmed (SDN)

    Diváci: 5 049
    thejrc.org