TK k závěru MS v ledním hokeji 2017 (kon.)
konec
Tisková konference k závěru Mistrovství světa v ledním hokeji 2017

Sobota 20.05.2017, 14:00 • LANXESS arena, Köln • Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, její účastníci odešli do útrob stadionu. Pro tuto chvíli přejeme dobré odpoledne, přihlásíme se z hlediště za několik minut ze zápasu Kanada – Rusko. (14:23:21)
     
    14:21
    Otázka na Reného Fasela:
    Jak to vypadá se startem hráčů z NHL na olympijských hrách?

    Diskutovali jsme o tom tento týden. Přijela Sandra Montero z NHL. Dnes jsme měli setkání ohledně logistiky. Každá země má plán B, ale každý je připravený. Stále máme dveře otevřené, ale je důležité udělat deadline. Na start hráčů z NHL je stále malá naděje.
     
    14:18
    Otázka novináře: Kdy by mohlo Německo pořádat další mistrovství?

    Nemohu teď říct přesné datum. Hodně zemí totiž chce mistrovství pořádat, proto není jednoduché se k pořádání této akce dostat. Možná by to bylo reálné za sedm let. Byli bychom rádi, kdyby to vyšlo.
     
    14:16
    RF: Pravidla byla všem známá před turnajem, nikdo nemohl být překvapený. Vím, že ruský tým byl měl s vlakem problémy a že pro kanadu by asi bylo jednodušší přicestovat do Kolína. Ale taková byla předem daná pravidla. Musím také říct, že ruský tým to zvládl statečně a nezaznamenali jsme žádné větší stížnosti.
     
    14:16
    Zástupce ruského tisku se ptá René Fasela, proč ruský tým jako druhý ve skupině musel cestovat na čtvrtfinále do Paříže. Uvedl, že to bylo nesportovní.
     
    14:16
    Otázka novináře: Byla chyba prodávat na zápas Německo – Kanada dražší vstupenky? Nebyly totiž vyprodány.

    Odpověď Franze Reindla: Náš úspěch byl důvod ke zdražení vstupenek. Neměli jsme sice vyprodáno, ale bylo bylo to i tak fajn.
     
    14:15
    V Rusku bylo celkové číslo 417 000 tisíc, což Kolín již překonal. V Minsku 643 000, což nejspíš také překonáme do neděle i my, alespoň doufám, řekl Henner Ziegfeld.
     
    14:14
    Henner Ziegfeld: V Kolíně nad Rýnem celkově navštívilo zápasy 401 000 diváků, odhadujeme, že finální číslo bude 455 000.
     
    14:12
    Henner Ziegfeld: Nyní máme průměr 13 400 návštěvníků na zápas, celkově odhadujeme, že navštíví šampionát 678 000 diváků, nyní je toto číslo 625 000.
     
    Henner Ziegfeld pokračuje shrnutím návštěvnosti v Kolíně nad Rýnem. Bylo prodáno 600 000 tisíc vstupenek. Bylo zde hodně Rusů, kteří hojně navštěvovali arénu. Navštívilo nás však ale i hodně fanoušků z jiných zemí, například ze Švédska, Slovenska, Lotyšska atd.
     
    Henner Ziegfeld: Paříž skončila na celkovém číslu diváků 224 000, což je o 10 000 méně než v Ostravě v roce 2015. V Paříži bylo mistrovství dobře organizované. Chtěl bych francouzským organizátorům poděkovat.
     
    14:08
    Henner Ziegfeld: Mám nějaké informace o divácích. Šampionát se konal ve specifických hokejových zemích. A navíc jej pořádaly právě dvě země. Nejdříve bych chtěl mluvit o divácích v Paříži.
     
    14:09
    FR: Měli jsme určité problémy s ledem při zápasech Slovenska. Nakonec jsme zjistili, že příčinou byl ochranný krém / sprej (body oil), který hráči používali.
     
    14:06
    Franz Reindl: Spolupráce s francouzskými kolegy pro nás byla velice základní a důležitá. Měli jsme 400 hráčů a 92 z nich bylo z NHL. Dobrá atmosféra dělala mistrovství velice zajímavé. Hrál se navíc hezký hokej. 72 zemí bylo pozváno na IIHF kongres. Francouzský tým udělal v Paříži velice dobrou práci, i pro Němce bylo čtvrtfinále úspěch.
    Účastníci tiskové konference
     
    14:04
    Nyní mluví prezident IIHF René Fasel. Přeje všem hezké odpoledne. Říká, že to bylo zajímavé mistrovství světa. Byla zde skvělá atmosféra, a to jak v Paříži, tak zde v Kolíně nad Rýnem, kde chodilo více lidí. Velice důležitá byla práce dobrovolníků, kterým moc děkujeme.
     
    14:04
    Tiskový mluvčí zahájil tiskovou konferenci.
     
    Tisková konferece se uskuteční v kolínské LANXESS areně. Zúčastní se jí:

    René Fasel, prezident IIHF

    Franz Reindl, prezident organizačního výboru Mistrovství světa v ledním hokeji 2017

    Henner Ziegfeld, generální sekretář organizačního výboru Mistrovství světa v ledním hokeji 2017
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Vojtěch Drbohlav

    Hosté TK
    René Fasel - prezident IIHF
    Franz Reindl - prezident organizačního výboru Mistrovství světa v ledním hokeji 2017
    Henner Ziegfeld - generální sekretář organizačního výboru Mistrovství světa v ledním hokeji 2017
    thejrc.org