Táborsko – Vlašim 3:5 (kon.) | Žižkov – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Třinec – Prostějov 4:0 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Frýdek-Místek 4:0 (kon.) | Olomouc – Ostrava 0:0 (kon.)
Sokolov – Opava 0:1 (kon.) | Znojmo – Ústí n. L. 2:2 (kon.)
konec
FK Třinec
4:0 (3:0)
1. SK Prostějov
Neděle 21.05.2017, 16:00 • Stadion Rudolfa Labaje • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 321 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (17:47:52)
     
    Hlavní rozhodčí usoudil, že není důvod k nastavení a ukončil dnešní utkání. Jednoznačné vítězství 4:0 slaví Třinec, který za třemi body vykročil již ve čtvrté minutě. Do poločasové přestávky nakonec domácí vstřelili hned tři branky a Janošikova trefa z 58. minutě už proto znamenala jen třešničku na dortu. Hosté byli v závěru blízko snížení, ale Aleš Rus hlavičkoval jen do tyče.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    V poslední minutě ještě mohli zahrozit domácí, ale rychlý protiútok vůbec nezvládli. Následně si Prostějov vypracoval rohový kop.
     
    89
    A centr od rohového praporku doputoval k Rusovi, který hlavou zakončoval pouze do tyče!
     
    88
    Šance střídá šanci. Po přihrávce z levé strany byl sám před Palečkem Adam Marčík, nicméně tomu zakončení vůbec nesedlo a domácí gólman míč posunul na roh.
     
    87
    Na druhé straně měl obrovskou šanci Vávra, který se uvolnil v pokutovém území, ale při souboji tváří v tvář trefil jen gólmana.
     
    86
    Na pravé straně pokutového území dostal hodně prostoru Skwarczek. Hostující záložník mohl pokazit Palečkovo čisté konto, ale střelu namířil nad břevno.
     
    85
    Po ošetření jednoho z domácích fotbalistů se pokračuje ve hře. Hosté nyní kombinují poblíž půlící čáry.
     
    83
    Velká šance! Matej Ižvolt dostal prostor na pravé straně pokutového území a tvrdým pokusem trefil vzdálenější tyč!
     
    82
    Teď už ale Paleček musel zasahovat, neboť ho razantním pokusem prověřil Zapletal. Nadvakrát však domácí gólman zasáhl.
     
    81
    Hodně nepovedené zakončení teď obstaral Skwarczek, který natáhl ke střele z nějakých pětadvaceti metrů. Míč letěl hodně vysoko nad bránu.
     
    80
    Na konci 80. minuty se dobrou individuální akcí prezentoval Stříž. Domácí obránce prošel a na hranici pokutového území, ale pak střílel jen do Halouskových rukavic.
     
    79
    Přes pravou stranu se domácí dostali až do pokutového území, nicméně následný závar přinesl pouze střelu do jednoho z obránců.
     
    78
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Martin Motyčka, přichází Petr Joukl.
     
    76
    Ani ze standardní situace však Prostějov nedokázal ohrozit pozorného Lukáše Palečka. Zatím se chystá třetí střídání domácích.
     
    75
    Zprava si míč na střelu navedl hostující Jan Hladík, který pouze vytloukl blokujícího soupeře. Prostějov však ještě zůstal u míče a získal volný kop.
     
    74
    Domácí už utkání prakticky jen dohrávají a v pohodě kombinují na útočné polovině. Blíže k bráně Halousky se však nedostává.
     
    72
    Ošetřený Čtvrtníček už je v zámezí a Prostějov tak mohl rozehrát volný kop. S tím si ale defenzíva domácího týmu bez problémů poradila.
     
    71
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Michal Velner, přichází Tomáš Benetka.
     
    69
    Mikk Reintam (TRI) teď při bránění zvedl nohu příliš vysoko a trefil tvář soupeře. Domácí stoper je odměněn žlutou kartou.
     
    68
    Tentokrát domácí pronikli až do pokutového území, ale Janošíkův centr z hranice šestnáctky letěl přesně do Halouskových rukavic.
     
    67
    Dario Krišto chtěl oslovit Vávru, nicméně kolmice domácího kapitána byla příliš dlouhá. Míč se stal kořistí Halousky.
     
    65
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Lubomír Machynek, přichází Adam Marčík.
     
    65
    Sám teď z malého vápna hlavičkoval Motyčka, kterému míč na hlavu posadil Vávra. V obrovské šanci ale domácí záložník netrefil bránu.
     
    64
    Velmi dobře zapracoval Čelůstka, který naprosto bez problémů ubránil napadajícího soupeře a navíc rozehrál míč ke Střížovi. Ten moc daleko nedošel.
     
    63
    Centr od rohového praporku sice spadl na hlavě jednoho z hostujících fotbalistů, ale míč poté zamířil hodně daleko od Palečkovy brány.
     
    62
    Hodně dlouhý míč od půlící čáry měl doputovat k rozběhnutému Zapletalovi, ale těsně před ním míč posunul Velner, který zapříčinil rohový kop pro Prostějov.
     
    61
    Postup hostujícího celku byl zastaven jen za cenu dalšího faulu. Centr z místa přestupku pak prošel až k Hirschovi, avšak ten už nevyprodukoval zakončení.
     
    60
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Petr Hošek, přichází Stanislav Vávra.
     
    60
    Žlutou kartu za hodně naivní pád v pokutovém území teď dostává Aleš Rus (PRO).
     
    59
    Ihned po inkasované brance se hosté vydali dopředu a získali aspoň rohový kop. Ten bude rozehrávat Flédr.
     
    58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlá akce domácího celku končí čtvrtou brankou! Roztažení hry totiž doputovalo k MICHALU JANOŠÍKOVI, který si poradil s jedním obráncem a poté zleva bez potíží prostřelil hostujícího brankáře.
     
    57
    Snad poprvé v druhé půli se Prostějov aspoň chvíli držel na polovině soupeře. Vše ale pokazila velmi nepřesná přihrávka Skwarczka.
     
    56
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Sečkář, přichází Zdeněk Fládr.
     
    55
    Při ojedinělé šanci se dopředu tlačil Jan Hladík, který měl proti sobě jen jednoho obránce, ale přes toho projít nedokázal. Z protiútoku si míč na střelu navedl Stříž, který bránu minul jen o centimetry.
     
    54
    Hned dvakrát teď domácí centrovali před Halousku, ale ani jeden míč se nedostal k hráči, který by případně mohl zakončovat.
     
    53
    Důrazně byl atakován Reintam, kterého povalil střídající Čtvrtníček. Je tedy odpískán faul hostujícího útočníka.
     
    52
    Ze středu hřiště se dopředu vydal Motyčka, který míč nakonec přesunul ke Střížovi. Obránce domácího celku však nezvládl osobní souboj a následovat bude odkop.
     
    51
    Hodně neurovnaná kombinace hostujícího celku skončila přihrávkou mířící za postranní čáru. Stříž proto bude vhazovat.
     
    50
    Až nyní hosté uklidňují hru a kombinují poblíž svého gólmana. Domácí však vytahují dvojici hráčů, která soupeře dostává pod tlak.
     
    49
    Třinec se znovu dostal až k pokutovému území, avšak finální přihrávka byla zastavena Halouskou. Prostějov by rád také zaútočil, ale zatím se vůbec nedostává k míči.
     
    48
    Obléhání pokutového území nyní ukončil Dario Krišto, který se odhodlal k přízemní střele z dvaceti metrů. Míč doputoval jen vedle brány.
     
    47
    Nadále jsou jednoznačně aktivnější fotbalisté Třince. Jejich další akci sice zastavil pozorný Hýbl, ale ten míč odkopl jen do zámezí.
     
    46
    Domácí drží míč na útočné polovině a až do pokutového území si to nyní namířil Motyčka. Jeho průnik po narážečce se spoluhráčem skončil nepřesnou přihrávkou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu a ukončuje první poločas. Ve vedení je domácí celek, který soupeře načal již trefou Petra Hoška ze čtvrté minuty. O třináct minut později se ještě prosadil Šimon Šumbera a nedůraz prostějovské obrany v závěru poločasu využil i Martin Janošík. O přestávce tak hosté mají hodně důvodů k zamyšlení.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tohle zavání velkým debaklem. Hostující obrana několikrát neodkázala odvrátit míč do bezpečí a tak kulatý předmět propadl až k MARTINU JANOŠÍKOVI, který byl sám na levé straně pokutového území a prostřelil Halousku ranou do horní části brány.
     
    42
    Naopak to je ale Hošek, kdo se zjevil za obranou soupeře. Sám před Halouskou ale nemířil přesně a navíc je znovu máván ofsajd.
     
    41
    Ani jeden z celků teď nemá výraznou převahu. Více se dopředu tlačí Prostějov, který by před přestávkou rád korigoval velmi nepříznivý stav.
     
    39
    Přes dva hráče teď míč prošel až na střed pokutového území, kde byl připravený Hirsch. Jeho střela však neprošla přes jediného obránce Třince a Paleček zůstal v klidu.
     
    38
    Prostějov se na chvíli nastěhoval na útočnou polovinu, nicméně k ohrožení Lukáše Palečka tato akce nevedla. Třinečtí míč vrací zpátky za půlící čáru
     
    36
    Znovu se domácí tlačili až do blízkosti Halousky, ale poněkolikáté byl odmáván poměrně výrazný ofsajd jednoho z domácích.
     
    35
    Nakrátko rozehraný rohový kop doputoval ke Krištovi, který i přes důrazného obránce Prostějova postoupil blíže k bráně. Střela ale neprošla přes hradbnu těl.
     
    34
    Znovu musela být obrana Prostějova pozorná, neboť zleva centroval jeden z domácích. Na první tyči byl míč posunut za brankovou čáru.
     
    32
    Velmi dobrá akce třineckých fotbalistů skončila přihrávkou na Šumberu, který se pohyboval na hranici malého vápna. Zakončení ale zneškodnil Halouska a navíc byl pískán ofsajd.
     
    31
    Zatímco na polovině Třince leží zraněný Michal Sečkář, domácí neváhali a dostali míč do blízkosti brankové čáry. Hýbl však akci soupeře bez větších problémů ubránil.
     
    30
    Defenzíva Prostějova znovu musela řešit zajímavou akci domácího celku. V tomto případě však Třinec vybojoval jen vhazování, po kterém přišla ztráta míče.
     
    29
    Standardní situaci tentokrát vybojoval Prostějov, který však pouze odcentroval do pokutového území. Menší závar před Palečkem vyřešila třinecká obrana.
     
    27
    Pro dnešek má odpracováno David Píchal. Těžko říct, zda je zraněn nebo neplnil své úkoly, ale na hřiště jde každopádně Josef Čtvrtníček.
     
    27
    Tlak domácího celku nadále neustává. Tentokrát Třinec rozehrával rohový kop, po kterém se míč dostal k Velnerovi. Jeho centr nebyl přesný.
     
    26
    Domácí vybojovali standardní situaci, která byla rozehrána nacvičeným signálem. Přes Šumberu se míč dostal až k Motyčkovi, ale ten z otočky nemířil přesně.
     
    25
    Obrovská šance Třince. Zprava se do pokutového území dostal Hošek, který měl dostatek prostoru na zakončení a trefil břevno!
     
    24
    Další akce domácího týmu teď nepřinesla výraznější posun k Halouskovi. Následně však Hošek předal míč rozběhnutému Ižvoltovi, jenž provětral hostující obranu.
     
    23
    Skwarczek se teď ze středu hřiště pokusil roztáhnout hry na Sečkáře, nicméně až k němu míč nepustil jeden z domácích obránců.
     
    22
    Kombinace třineckých fotbalistů znovu nevypadala vůbec špatně, nicméně tentokrát je odmáván zcela jasný ofsajd. Míč si proto v klidu staví Halouska.
     
    21
    Hošek si seběhl až k postranní čáře, ale tam byl atakován hned dvěma protihráči a nakonec nevybojoval ani vhazování. Chvíli nato se však Malý prezentoval chybnou rozehrávkou.
     
    20
    Nedůrazně odvrácená přihrávka z levé strany se zjevila před Šumberou, který naváhal a z prvního doteku míč napálil na bránu. Kulatý předmět těsně minul pravou tyč!
     
    20
    Po volném kopu se sice Prostějov dostal k zakončení, ale to Palečka vůbec neohrozilo. Následuje odkop v podání domácího brankáře.
     
    19
    Nedovoleným zákrokem se provinil Martin Motyčka, který hodně důrazně atakoval jednoho ze soupeřů. Sudí to řeší domluvou.
     
    18
    Domácí jsou znovu u míče, ale tentokrát musí postupovat do plných a zatím nenacházejí cestu od půlící čáry.
     
    17
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je to 2:0! Blesková akce po pravé straně vyústila v přetažený centr na Janošíka. Domácí záložník míč vrátil před Halousku a toho zblízka překonal naprosto osamocený ŠIMON ŠUMBERA!
     
    15
    Velmi dobře se teď vrátil Stříž, který dotíral na sprintujícího Hladíka a nakonec ho dokázal odzbrojit skluzem. Domácí obrana volí poklidnou rozehrávku.
     
    14
    Mezi dvěma obránci se zjevil nedůrazně bráněný Michal Malý. U hostujícího fotbalisty dokonce přistál svižný centr, ale Paleček přesto nemusel zasahovat.
     
    13
    Fotbalisté Prostějova se ale hodně osmělují a znovu to zkusili střelou z hranice pokutového území. Výsledkem je zisk dalšího rohu.
     
    12
    Centr na bližší tyč sice našel hlavu jednoho z hostujících fotbalistů, avšak míč šel několik metrů vedle Palečkovy brány.
     
    12
    Příliš dlouho si míč na střelu chystal Michal Zapletal. Nakonec sice vypálil, ale hned první bránící hráč Třince kulatý předmět srazil na roh.
     
    11
    Rychlý protiútok byl sice zastaven, ale Motyčka si vykoledoval aspoň faul soupeře. Po následném volném kopu obrana Prostějova musela řešit Velnerův centr.
     
    10
    Na pravé straně se cosi kloudného pokusila vymyslet trojice prostějovských hráčů. Po vhazování ale přišla rychlá ztráta a Třinec rozjíždí další akci.
     
    9
    Obrana Prostějova znovu zaspala a na Halousku se řítil Šumbera. Gólman hostujícího celku však bleskově vyběhl, čímž soupeři znemožnil gólové zakončení.
     
    8
    Standardní situace třineckého mužstva již nepřinesla ohrožení hostujícího brankáře. Hra se přesouvá k polovině hřiště.
     
    7
    Na konci sedmé minuty se do výborné střelecké pozice dostal Šimon Šumbera, který zakončoval z hranice pokutového území, ale Halouska míč vytěsnil na roh.
     
    5
    Prostějov se pokusil o kombinaci na útočné polovině, ale znovu poměrně rychle přišel o míč a dopředu opět spěchá aktivní Janošík.
     
    4
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení. Obrana Třince zneškodnila centr Zapletala a poté rozjela bleskový protiútok. Míč nalevo potáhl Janošík, který kulatý předmět posunul před PETRA HOŠKA a tomu už stačilo překonat vyběhnuvšího Halousku. Přesnou střelou k tyči tak učinil!
     
    4
    Dlouhý nákop teď musel vyřešit Mikk Reintam, který byl donucen k obranému skluzu. Míč putuje do zámezí a hrát tak budou hosté.
     
    3
    Až nyní se k míči dostávají fotbalisté Prostějova. Po dvou vhazováních se jim ale nepodařilo dostat míč k Píchalovi.
     
    2
    Hostující celek se zatím vůbec nedostává do kombinace a vyčkává na vlastní polovině. Třinečtí se snaží najít mezeru v rozestavení soupeře.
     
    1
    Třinec se pokusil o první útočnou akci, nicméně vysoký míč letící za obranu Prostějova nedokázal zpracovat rozběhnutý Šimon Šumbera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Po minutě ticha věnované zesnulému kronikáři třineckého sportu, Eduardu Machaczkovi, je vše připraveno k úvodnímu výkopu. Ten obstarají domácí fotbalisté.
     
    Trojice rozhodčích již přivádí aktéry dnešního zápasu. Domácí se představí ve své obvyklé červené barvě, hosté oblékli modré dresy.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner, M. Čelůstka, Reintam, Stříž – Šumbera, Janošík, Krišto (C), Motyčka, Ižvolt – Hošek.
    Náhradníci: Adamuška – Benetka, Joukl, Avdić, Vávra, Latocha.

    1. SK Prostějov: Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Hirsch (C) – Hladík, Skwarczek, Zapletal, Machynek – Píchal, Sečkář.
    Náhradníci: Neoral – Čtvrtníček, Fládr, Schuster, Alaverdašvili, Smékal, Marčík.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Vít Melichar, Michal Pfeifer.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    12.11.2016 Prostějov – Třinec 0:0
    27.8.2015 Prostějov – Třinec 1:0 pp. (MOL Cup)
     
    1. SK PROSTĚJOV

    Na rozdíl od domácích se hosté po roční návštěvě v druhé nejvyšší soutěži znovu vrátí do MSFL. Za 28 zápasů totiž Prostějov získal pouhých dvanáct bodů a sestup má jistý již nějaký ten pátek. Na hřištích soupeřů navíc 1. SK dosud získal jen jeden bod, přičemž skóre z těchto utkání činí 8 vstřelených a 51 inkasovaných branek. Dnes budou Prostějovští jednoznačně v roli outsidera.

    Posledních pět utkání

    13.5.2017 Prostějov – Žižkov 2:0
    10.5.2017 Táborsko – Prostějov 3:0
    6.5.2017 Prostějov – České Budějovice 0:3
    29.4.2017 Pardubice – Prostějov 5:0
    22.4.2017 Ústí n. L. – Prostějov 3:0
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Dvanáctý tým Fortuna národní ligy má dvě kola před koncem jistotu záchrany a dnes tak může hrát naprosto v klidu. Jedná se navíc o poslední domácí zápas letošní sezóny a Třinec se tak s fanoušky rozhodně bude chtít rozloučit vítězstvím. Navíc je Třinec na domácí půdě vůbec šestým nejlepším týmem celé ligy. Aktuálně ale svěřenci Jiřího Nečka vůbec nehrají dobře, když z poslední tří zápasů mají 0 bodů a skóre 1:10.

    Posledních pět utkání

    13.5..2017 Pardubice – Třinec 2:0
    10.5.2017 Třinec – Opava 1:3
    6.5.2017 Vlašim – Třinec 5:0
    2.5.2017 Třinec – Frýdek-Místek 2:1
    22.4.2017 Sokolov – Třinec 1:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 4. Hošek, 17. Šumbera, 44. Janošík, 58. Janošík

    Karty:   69. Reintam (TRI) – 60. Rus (PRO)


    FK Třinec: Paleček – Velner (71. Benetka), M. Čelůstka, Reintam, Stříž – Šumbera, Janošík, Krišto (C), Motyčka (78. Joukl), Ižvolt – Hošek (60. Vávra).
    Náhradníci: Adamuška – Benetka, Joukl, Avdić, Vávra, Latocha.

    1. SK Prostějov: Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Hirsch (C) – Hladík, Skwarczek, Zapletal, Machynek (65. Marčík) – Píchal (27. Čtvrtníček), Sečkář (56. Fládr).
    Náhradníci: Neoral – Čtvrtníček, Fládr, Schuster, Alaverdašvili, Smékal, Marčík.

    Rozhodčí: Ondřej Berka – Vít Melichar, Michal Pfeifer

    Diváci: 321
    ocianews.com