Arsenal – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – West Ham 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 5:1 (kon.)
Hull City – Tottenham 1:7 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Liverpool – Middlesbrough 3:0 (kon.)
Manchester Utd. – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Southampton – Stoke 0:1 (kon.) | Swansea – West Brom 2:1 (kon.)
Watford – Manchester City 0:5 (kon.)
konec
Watford FC
0:5 (0:4)
Manchester City
Neděle 21.05.2017, 16:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Watford velmi bídným závěrem sezóny, kdy prohrál všech šest posledních zápasů, klesl až na finální sedmnácté místo, Manchester City si dnešní výhrou zajistil třetí pozici a účast v Lize mistrů pro příští sezónu. (18:00:03)
     
    Manchester City naprosto deklasoval Watford na jeho hřišti, když během úvodní hodiny hosté dokázali pětkrát skórovat a nebýt velmi malátného tempa hry v závěru utkání, možná rozdíl ve skóre mohl být ještě výrazně vyšší.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    I rozhodčí Moss už nechce utkání zbytečně prodlužovat a byť jsme v druhém poločase viděli třeba tříminutové ošetření brankáře Gomese, tak přidává jedinou nastavenou minutu a tu hraje Manchester City s míčem na vlastní polovině.
     
    90
    Iheanacho nepřesně hledal v pokutovém území Gabriela Jesuse, závěrečná čtvrthodina už s Premier League nemá moc společného.
     
    88
    O všem podstatném už je rozhodnuto i na dalších stadiónech. Mistrovský titul je již nějakou dobu v držení Chelsea, Ligu mistrů si zahrají i Tottenham a Manchester City, do kvalifikace půjde Liverpool a Arsenal se po dlouhých dvaceti letech bude muset spokojit s Evropskou ligou.

    Šestý aktuálně je Manchester United, ten ale ještě může postoupit do Ligy mistrů, pokud ve středu porazí ve finále Evropské ligy Ajax Amsterdam. Everton si zahraje kvalifikaci o postup do Evropské ligy, z nejvyšší soutěže pak sestupují rivalové ze severovýchodu Sunderland a Middlesbrough a společně s nimi i Hull.
     
    86
    Mohutný Okaka bojuje z posledních sil a dokázal zahnat hostující zadáky až k jejich rohovému praporku, bude se ale kopat od branky Caballera a Okaka svoji snahu pořádně vydýchává.
     
    84
    Závěrečné minuty nabízí dlouhé kombinace Manchesteru City povětšinou zakončené nepřesnými přihrávkami, i domácí už pouze stínují soupeřově souhře.
     
    81
    Neúspěšná souhra Clichyho se Saném u postranní čáry, přihrávka prvního jmenovaného byla příliš dlouhá a balónu se zmocnil Eleftheriou.
     
    79
    Střelecký pokus z dílny De Brunyeho, ten však atakován Doucourém atakoval spíše rohový praporek než domácí branku.
     
    77
    V závěru zápasu už zápas postrádá tempo, o všem podstatném je rozhodnuto.
     
    74
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Dion Pereira.

    Do boje se zapojil teprve osmnáctiletý Pereira, který je ve Watfordu už od svých osmi let.
     
    72
    Domácím není přáno! Doucouré nyní překonal i brankáře Caballera, ovšem nevyzrál na poslední překážku v cestě míče do sítě, když na brankové čáře jeho zakončení zablokoval Gael Clichy!
     
    71
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Kelechi Iheanacho.

    Snažení Sergia Agüera o hattrick bylo marné. Argentinec neproměnil několik mimořádných příležitostí a na závěrečných dvacet minut jej nahradí Kelechi Iheanacho. Z Agüerova výrazu je znát, že rozhodně nyní není nejspokojenější člověk na planetě.
     
    70
    Po tříminutovém přerušení už se bude moci ve hře pokračovat a to i s Heurelhem Gomesem, závěrečné střídaní tak ještě Watford může odložit.
     
    69
    Problémem tedy nebyl souboj s Agüerem, který se Gomese ani nedotkl, ale spoluhráč Behrami mu nešťastně šlápl na paži a to velmi rázně a tudíž se nelze divit, že u domácí střídačky už se rozcvičuje Costel Pantilimon, mimochodem bývalý brankář Manchesteru City.
    67.
     
    67
    Sergio Agüero nadále marně bojuje o hattrick! Tentokrát dostal skvělý pas do pokutového území, zblízka ale kolem Gomese vystřelit nedokázal, tak se s míčem otočil a poté zkusil překvapivou střelu, kterou ale Gomes fantasticky vytáhnul konečky prstů mimo branku! Nutno podotknout, že už z předchozího souboje s Agüerem v ten moment byl zraněný a nyní si vyžádal výraznější ošetření.
     
    65
    Od praporku hosté rozehráli nakrátko a byť se hned s míčem přesunuli zpět do středu pole, tak nadále mají hru pevně pod kontrolou

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 5. Kompany (De Bruyne), 23. Agüero (De Bruyne), 37. Agüero (Sané), 41. Fernandinho (Jesus), 58. Jesus (Agüero)

    Karty:   45+1. Doucouré (WAT)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10.
    Watford FC: Gomes (C) – Holebas, Mariappa, Janmaat (39. Eleftheriou) – N. Amrabat (59. Deeney), Cleverley, Doucouré, Capoue, Mason – Niang (74. Pereira), Okaka.
    Náhradníci: Pantilimon, Gilmartin – Deeney, Eleftheriou, Pereira, Watson, Zúñiga.

    Manchester City: Caballero – Fernandinho, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Y. Touré (62. Sagna), De Bruyne – Jesus, Silva, Sané (62. Navas) – Agüero (71. Iheanacho).
    Náhradníci: Gunn – Navas, Iheanacho, Kolarov, Stones, Sagna, Sterling.

    Rozhodčí: Moss – Hatzidakis, Halliday
    thejrc.org