Breda – Nijmegen 1:0 (kon.) | Maastricht – Kerkrade 0:0 (kon.) | Alkmaar – Utrecht 3:0 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
3:0 (2:0)
FC Utrecht
Čtvrtek 25.05.2017, 20:45Nizozemská Eredivisie • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:40:32)
     
    Je dobojováno! Domácí Alkmaar vstoupil do souboje o postup do pohárové Evropy domácí výhrou 3:0! V prvním poločase otevřel skóre Joris van Overeem a ještě před přestávkou si vlastní branku vsítil Yassin Ayoub ! Po přestávce se sice Utrecht dostal více do hry, ale domácí obrana dnes pracovala na podtrženou jedničku. V 65. minutě navíc přidal třetí branku Alkmaaru Wout Weghorst ! Alkmaar si tak do odvety odváží parádní výsledek!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nacer Barazite se v pokutovém území natahoval po obloučku z levé strany. Hostující fotbalista ale nedokázal zakončit, jelikož Krul skvěle vyběhl a došel si pro míč.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Joris van Overeem, přichází Guus Til.
     
    89
    Zakaria Labyad si na malém vápně našel centr z levé strany, ale z těžké pozice hlavičkoval vysoko nad břevno domácí branky.
     
    88
    Sean Klaiber dostal nabito na hranici pokutového území. Hostující fotbalista napřáhl levačkou, ale po zemi daroval Krulovi snadný zákrok.
     
    87
    Utrecht kombinuje na polovině Alkmaaru a stále hledá skulinku v domácí defenzívě. Nikdo v modrém dresu ale zrovna nehýří pohybem.
     
    86
    Nacer Barazite si naskočil na dlouhý aut do pokutového území. Střídající fotbalista si ale nesrovnal mířidla a hlavou zamířil mimo tři tyče.
     
    85
    Dnešní utkání se už pouze dohrává. Ani jeden z celků se nikam nežene a domácí celek si užívá fantastickou podporu svých fanoušků.
     
    84
    Sean Klaiber už se zapojil zpátky do hry a ihned podpořil ofenzívu Utrechtu náběhem po pravé straně hřiště. Z těžké pozice ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    83
    Sean Klaiber byl faulován na polovině domácího celku. Hostující hráč schytal zásah do stehna a zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    82
    Domácí fotbalisté sportovně odevzdali míč soupeři a Utrecht už opět kombinuje na polovině soupeře. Obrana Alkmaaru je dnes neprostupná.
     
    81
    Hra je přerušena! Na trávníku totiž zůstává ležet Ridgeciano Haps, který schytal střelu do obličeje. Uvidíme, zda domácí fotbalista dnešní duel dohraje.
     
    80
    Domácí fanoušci tleskají každé vydařené přihrávce svého celku. Alkmaar svého soupeře k ničemu nepouští ani v závěru dnešního duelu.
     
    79
    Alkmaar rozehrával další přímý kop. Po secvičeném signálu zakončoval Ridgeciano Haps, jehož ránu z ostrého úhlu kontroloval brankář pohledem.
     
    78
    Wout Weghorst si řekl o přihrávku za obranu, ale jeho spoluhráč se rozhodl uklidnit hru rozehrávkou do kombinace. Alkmaar už nikam nespěchá.
     
    77
    Jonas Svensson neuhlídal soupeře u postranní čáry a hostům se podařilo odcentrovat. Nacer Barazite vypálil z hranice pokutového území, nicméně jeho pokus byl hodně nepřesný.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 17. van Overeem, 33. Ayoub (vla.), 65. Weghorst

    Karty:   59. S. Amrabat (UTR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11.
    AZ Alkmaar: Krul – J. Svensson, Vlaar, Luckassen, Haps – M. Seuntjens, van Overeem (90. Til), S. Wuytens – Stengs (63. Helmer), Weghorst, dos Santos.
    Náhradníci: Rochet – Bel Hassani, Helmer, Hatzidiakos, M. Johansson, Lewis, Ouwejan, B. Rienstra, Tanković, Til, van der Linden.

    FC Utrecht: Jensen – Klaiber, Leeuwin, W. Janssen, Hardeveld (46. Braafheid) – S. Amrabat (71. Barazite), Brama, Ayoub – R. Živković (71. Kerk), Labyad, Haller.
    Náhradníci: Ruiter – Barazite, Braafheid, Kerk, Ludwig, D. Rosheuvel, Troupee, van der Maarel, van der Meer.
    Neděle 28.05.2017
    Utrecht - Alkmaar 3:0

    Branky: 13. W. Janssen, 28. Haller, 82. Kerk

    Karty:   17. W. Janssen (UTR), 109. Ludwig (UTR) – 23. Weghorst (ALK), 34. Luckassen (ALK), 59. dos Santos (ALK), 90+5. Krul (ALK)   67. Luckassen (ALK)

    Neproměněná penalta: 90+6. Haller (UTR), brankář Krul zneškodnil


    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Pantelis Hatzidiakos (ALK)
    1:0   Sébastian Haller (UTR)
    2. série:
    1:1   Stijn Wuytens (ALK)
    2:1   Willem Janssen (UTR)
    3. série:
    2:1   Joris van Overeem (ALK)
    3:1   Zakaria Labyad (UTR)
    4. série:
    3:2   Fred Friday (ALK)
    3:2   Andreas Ludwig (UTR)
    5. série:
    3:3   Ron Vlaar (ALK)
    4:3   Nacer Barazite (UTR)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 32:3. Střely mimo: 13:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 25:20.
    bahis siteleri