Mexiko – Venezuela 0:1 (kon.) | Německo – Vanuatu 3:2 (kon.) | Anglie – Jižní Korea 1:0 (kon.)
Guinea – Argentina 0:5 (kon.)
konec
Mexiko
0:1 (0:1)
Venezuela
Pátek 26.05.2017, 10:00 • Suwon Word Cup Stadium • Mistrovství světa U20 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Venezuelský Sergio Córdova je aktuálně nejlepším střelcem celého mistrovství světa, vstřelil čtyři branky. Otázkou ovšem zůstává, jaký je jeho zdravotní stav. V 86. minutě tohoto zápasu střídal. Informace o jeho stavu zatím k dispozici nejsou a předpokládám, že na toto téma bude realizační tým Venezuely mlčet nebo mlžit. Jde o klíčového hráče mužstva. (12:05:32)
     
    Venezuela má na tomto turnaji výbornou obranu, odehrála tři zápasy, skóre má 10:0 a získala všech devět bodů. Mexiko je se čtyřmi body (3 za výhru, jeden za remízu) na druhém místě tabulky skupiny B.
     
    Fotbalisté Venezuely vyhrávají tento bojovný zápas 1:0, po pěkné akci se prosadil v prvním poločase Sergio Córdova. Střelec jediné branky se v 86. minutě nechal vystřídat a zápas pro něho skončil. Mexiko hrálo aktivně, snažilo se něco vymyslet před brankou soupeře, ale neproměnilo ani jednu ze svých šancí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    To už se dostáváme do poslední minuty hry nastaveného času. Mnoho fotbalové krásy tento duel nenabídl, viděli jsme jednu jedinou branku, prosadil se Sergio Córdova.
     
    90+2
    Rohový kop rozehrával Manuel Mayorga, ale jeho pokus odvrátila obrana Venezuely.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty hry nad rámec základní hrací doby. Tuto dobu má Mexiko na pokus o vyrovnání.
     
    90
    Dostáváme se do poslední minuty hry ve druhém poločase, sledujeme hru plnou osobních soubojů. Hraje se na polovině.
     
    88
    V poklidném tempu se zápas dohrává, Venezuela vede o jednu branku, ale zdá se, že přišla o Sergia Córdovu, který v zápase nemůže pokračovat, a tak byl vystřídán.
     
    86
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Sergio Córdova, přichází Luis Ruiz.
     
    85
    Pět minut zbývá do konce druhého poločasu, Mexiko se stále snaží vyrovnat, ale zatím marně hledá recept na obranu Venezuely.
     
    84
    Sergio Córdova, autor zatím jediné branky v zápase, končí po odehrání míče na zemi. Jsou u něho lékaři. Nejprve to vypadalo na křeč, a tak byla přinesena nosítka. Hráč odchází z trávníku bez pomoci ostatních, snad bude v pořádku.
     
    82
    José Hernández podstoupil tvrdý souboj s protihráčem na polovině hrací plochy, vyhrál, a tak Venezuela pokračovala v akci.
     
    81
    Uriel Antuna rozehrával volný kop, ale nedokázal přesně centrovat před branku. Mexiko se snaží, ale bojuje s přesností přihrávek a střel.
     
    79
    Brayton Vázquez dobře vypálil, ale jeho pokus zastavil brankář Wuilker Faríñez.
     
    79
    Alan Cervantes a Uriel Antuna se neustále střídají v rozehrávání standardních situací. Nyní to byl Uriel Antuna, kdo z volného kopu vyslal míč na branku. Jeho ránu v pohodě kryje brankář.
     
    78
    Abraham Romero uvedl míč do hry dlouhým výkopem, následně se Yeferson Soteldo dostal do zakončení, v pokutovém území byl atakován, podle hlavního rozhodčí podle pravidel v pořádku. Pravdou je, že hráč Venezuely pádu poněkud přidal.
     
    76
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Adalberto Peñaranda, přichází Ronaldo Chacón.
     
    75
    Patnáct minut hry nás dělí od konce druhého poločasu, Venezuela stále vede o jednu branku, prosadil se v prvním poločase Sergio Córdova.

    Jan Prošek

    Branky: 33. Córdova

    Karty:   59. Cervantes (MEX) – 37. R. Hernández (VNZ), 45+1. Soteldo (VNZ), 55. Peña (VNZ), 69. Velásquez (VNZ)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:15.
    Mexiko: Romero – Cortés, E. Álvarez, Agüayo, Mayorga – Cervantes, Antuna, López (52. Lara), Cisneros (56. Yrizar) – Aguilar (39. Vázquez), Aguirre.
    Náhradníci: Joel García, F. Hernández – Zamudio, Magaña, Vázquez, U. Torres, Esquivel, Venegas, Lara, Yrizar.

    Venezuela: Faríñez – Velásquez, Ferraresi, J. Hernández, Peñaranda (76. Chacón) – Y. Herrera, Peña, Soteldo, Lucena – Córdova (86. Ruiz), R. Hernández.
    Náhradníci: Graterol, R. Sánchez – Quero, Makoun, Chacón, Hurtado, H. García, Sosa, Mejías, Ruiz.

    Rozhodčí: Eriksson – Klasenius, Wärnmark
    thejrc.org