Slavia – Brno 4:0 (kon.) | Plzeň – Jihlava 2:0 (kon.) | Příbram – Zlín 0:2 (kon.)
Slovácko – Sparta 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Teplice – Dukla Praha 0:1 (kon.)
Karviná – Jablonec 0:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 27.05.2017, 17:00 • Všesportovní stadion Hradec Králové • ePojisteni.cz liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z prvoligového fotbalu z Hradce Králové to tak je ode mě minimálně na rok vše, díky za přízeň a u dalších zápasů na počtenou. (19:01:33)
     
    Je za námi zápas, který už v tabulce nic nemohl změnit a trochu to podle toho vypadalo i na hřišti. S přispěním toho, že i v Hradci dnes panuje skutečně velké teplo, přinesl zápas asi maximum, co mohl. A když domácí ke konci zápasu vsítili jedinou branku utkání, loučí se s ligou výhrou. Momentálně sice mají stejný počet bodů s Jihlavou, ta však má lepší skóre ze vzájemných duelů a Votroky tak jarní odveta může v této chvíle obrovsky mrzet.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bohemians se to částečně povedlo, ovšem scházela tomu koncovka, Hradec se s ligou rozloučí pravděpodobně těsnou výhrou.
     
    90+3
    Martan ještě takticky fauloval a Pražané mají poslední možnost poslat dlouhý balón ze své poloviny nejlépe až do vápna Východočechů.
     
    90+2
    Ottmar pochopitelně s výkopem neváhal, a když se k němu dostal, byla z toho poměrně dobrá příležitost na průnik od Pázlera. Hosté se však stihli rychle vrátit, takže koncovkou toto neskončilo.
     
    90+1
    Nastavují se nakonec tři minuty, z nichž první již běží, a to s tím, že se odehrává především nedaleko pracoviště domácího brankáře.
     
    89
    Před velkým vápnem Hradce natáhl Frizoni, ke své smůle ale trefil jen svého spoluhráče, takže Ottmar do hry nyní vůbec nemusel zasáhnout.
     
    88
    Domácí hráč bude pokračovat a stejně tak i celá koncovka dnešního zápasu. S nastavením mají hosté na vyrovnání zhruba čtyři minuty, povede se jim to?
     
    87
    Když už dobrý balón před Ottmara přišel, bylo to s faulem. Milan Černý byl totiž zasáhnut kopačkou do hlavy a hostující Blecha za to po právu dostává žlutou kartu.
     
    86
    Domácí se snaží hostující rozehrávku vysoko napadat, takže Bohemians má nyní poměrně problémy dostat se k nějakému lepšímu centru .
     
    85
    Pražané se hned usadili na polovině Hradce, kde se budou chtít rychle najít odpověď na vedoucí branku Votroků.
    84. František ČECH - 1:0
     
    84
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec se skutečně za poslední minuty po právu dočkal! Ladislav Martan z pravého křídla dostal míč na malé vápno, kde ho trochu se štěstím dokázal dostat do sítě FRANTIŠEK ČECH! Tento mladík v dresu Hradce tak oslavuje vůbec svůj třetí start v nejvyšší české soutěži brankou – 1:0!
     
    82
    Nejblíže ke koncovce měl zřejmě Bartek, který však musel míč usměrňovat patou, a to se mu podle očekávání moc přesně povést nemohlo.
     
    81
    Pokračovat se bude rohovým kopem hostů, na pozoru tak musí být především defenziva Východočechů.
     
    79
    Hradec je v posledních chvílích jasně lepší a úvodní branka na zápasu je možná na spadnutí! Nutno podotknout, že Fryšták ale musel za druhý poločas zasahovat prozatím zřejmě jen proti jedné střele mezi své tři tyče.
     
    77
    Dnešní zápas sleduje 1495 diváků.
     
    76
    Netrvalo dlouho a Votroci tentokrát už vypálil, i tato hodně prudká rána ale letí vedle branky a na tribunách to jen zahučelo.
     
    76
    Pázler proběhl s míčem po levé straně a ve vápně se snažil najít Vlkanovu, ten se však proti přesile hostujících hráčů do koncovky nedostal.
     
    75
    Chvíli se hrálo zase blíže k brance domácích, ovšem Hradec získal brzy míč zpět na svoje kopačky a je to tak on, který se teď žene zpět na hostující polovinu.
    74. Pázler slušně zakroutil přímý kop, který jen těsně minul hostující bránu.
     
    74
    Do balonu se nakonec opřel Pázler a jeho povedená rána přes zeď zamířila těsně nad břevnem!
     
    73
    Dobrou standardní situaci budou moci nyní předvést také domácí, kteří ji budou rozehrávat jen pár metrů před hranicí velkého vápna.
     
    72
    Žlutou kartu dostává František Čech (FC Hradec Králové).
     
    72
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Igor Súkenník.
     
    71
    Je to tak, Ottmar musel vyšvihnout svůj první zákrok! Balón totiž zamířil na pravou stranu velkého vápna, odkud šel po chvíli přímo na branku, nebýt rychlého zákroku domácího brankáře, hosté by se dostali do vedení.
     
    71
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Bernardo Frizoni.
     
    70
    Hosté budou rozehrávat už několikátý přímý kop v dnešním zápase, povede se jim tentokrát vymyslet i pořádné zakončení?
     
    69
    Na druhé straně prolétl ke koncovce Malinský, kterou vyslal ze střední vzdálenosti. Svižná rána neměla špatné parametry, ovšem zamířila vedle pravé tyče.
     
    68
    Hra se přestěhovala zpět na polovinu domácího celku, kde se Bohemians snažili vymyslet něco levou stranou hřiště, to se jim však nepovedlo. Ztracený balon však záhy vybojovali zpět.
    66. Šípek mohl otevřít skóre, ale jeho slibná střela byla sražena na roh.
     
    66
    Z ničeho nic se v obrovské šanci ocitl hradecký Šípek! Jeho střela z prostoru kousek za penaltovým puntíkem však byla sražena na roh a ani toto tak první brankou zápasu nekončí!
     
    64
    Zraněného Jirsáka nahrazuje na trávníku Janoušek.
     
    62
    Na hranici pokutového území byl spíše nastřelen Mašek, míč od něho tak zamířil sice trochu směrem na bránu, nakonec však vedle.
     
    61
    Ošetřován je hradecký Jirsák, Bohemians tak mají početní výhodu, kterou se snaží rychle převtělit ve vedoucí branku.
     
    58
    Hrstka hráčů se nyní rychle seběhla kolem jednoho z hostů, který se ocitl na trávníků, ovšem dostatečně daleko do velkého vápna hostů. Pokračovat se ale bude bez nutného vystřídání.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Adam Vlkanova (FC Hradec Králové).
     
    56
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Tomáš Berger, přichází Filip Blecha.
     
    56
    Poslední chvíle začíná být aktivnější hostující celek, který se snaží hrozit především rychlými balony za obranu Hradce. Ottmar ale ještě proti nějaké štiplavé střele zasahovat nemusel.
     
    54
    I druhá polovina zápasu se hraje za mohutného tepla, které tempu zápasu také jistě nepřidává. Každopádně už i ve druhém poločase platí, že se o balon bojuje především ve středu pole a k brankám se hra moc nedostává.
     
    52
    Domácí z rohu přímo nezakončilo, odražený balón ale zřejmě Pázler napálil mezi tři tyče. Rána sice neměla razanci, ovšem Fryšták i tak musel zasáhnout a je to tak snad první střela na jeho bránu..
     
    51
    Hradec sice fauloval, z následného přímého kopu ale hosté nic nevymysleli a navíc se bude pokračovat rohovým kopem Hradce, jenž ho vybojoval z protiakce.
     
    50
    Bohemians se konečně dostali k míči a snaží se překvapit Hradec rychlý protiútokem.
     
    49
    Hradečtí opět začali poločas velice aktivně a stejně jako ze začátku první půle se drží v útoku. Ovšem k žádné další závažnější střele se ještě nedostal.
     
    47
    Martan se hned ze začátku druhého poločasu hnal po pravé straně za balon, který i první dostihl a poté prudce vypálil. Trefil však jen boční síť hostující branky!
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jevgenij Kabajev, přichází Jan Kuchta.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Adam Vlkanova.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Tohle vypadalo konečně nebezpečně! Hostující Mašek měl balon na své noze doslova přilepený a rychlými kroky se dostal až k brance, kde mu však pod nohy skočil brankář Ottmar a schoval míč do náruče.
     
    44
    Snad první rohový kop v zápase rozehrávali hosté, i tady byl však na správném místě a ve správný čas stoper Čech, jenž na přední tyči odhlavičkoval kulatý nesmysl až skoro mimo hřiště.
     
    44
    I nadále však platí, že první poločas až na jednu nebezpečnější hlavičku hostí, jinak žádnou zajímavější situace směrem na branku nepřinesl..
     
    43
    Bohemians už vlétli do útoku, kde však o balón po chvíli přišli.
     
    43
    Balón je zpět na kopačkách hostů, ti s rozehrávkou směrem dopředu příliš nespěchají.
     
    41
    Malinský na polovině hřiště nahrál ke středovému kruhu na Trubače, který hned našel ulici pro Pázlera. Ten sice jednoho bránícího hráče obehrál, s tím druhým se však střetl a také se dožadoval odpískání penalty. Ani zde se ale o faul podle sudího nejednalo.
     
    40
    Standardní situace Pražanů odvrací hlavou Čech a Hradec se zkusí dostat rychlým protiútokem před branku!
     
    39
    Hra se už opět přestěhovala do středu pole, kde se snaží být aktivnější hostující celek, kterému se to možná i nepatrně daří, ovšem stále mu schází vážnější zakončení směrem mezi tři tyče.
     
    Omlouváme se za výpadek, nyní už by mělo být vše v pořádku.
    31. Žlutá karta
     
    31
    Tohle mohlo dopadnou více než zajímavě! Martan se dostal okolo jednoho bránícího hráče, se kterým se zřejmě poté ještě ve vápně střetl a z následného pádu se dožadoval pokutového kopu. Jenomže sudá Matějček naopak dává hradeckému hráči žlutý kartónek.
     
    29
    Klokanům se v útoku logicky zalíbilo, takže se i nadále snaží připravit skutečně první práci pro brankáře Ottmara, ten si zatím může libovat, jelikož jako jediný z hráčů stojí v náramném stínu, který na něho vrhá jedno z lízátek.
     
    28
    ...Spíše ne, obrana Hradce byla dobře rozestavena a navíc dokázala z první dostat balon hned ze svého území.
     
    27
    Hosté budou mít další přímý kop, přinese alespoň on něco zajímavého?
     
    25
    Zápas skutečně ztratil alespoň malý náboj, který přinesl Hradec ze začátku svoji aktivní hrou směrem dopředu. Teď je to totiž spíše přetahovaná o balon, která příliš věcí ke zmínění nepřináší.
     
    24
    K útočným choutkám se odhodlali hosté, jenž sice dlouho obsazovali prostor kolem velkého vápna Ottmara, nakonec ale ani oni nic závažnějšího nevymysleli.
     
    22
    Poslední chvíle utkání toho příliš zajímavého nepřinášejí, každopádně zraky diváků se i nadále upínají zřejmě více na půlku Bohemians, kde se však ke gólové situaci neschyluje.
     
    20
    Malinský dostal dobrou přihrávku do jeho levou stranu, odkud se dokázal prokličkovat do vápna. Následně ho ale dobře odclonil obránce hostů a míč končí těsně mimo hrací plochu. Vykopávat bude brankář Pražanů a hráči se tak rychle musí stěhovat zase na hradeckou polovinu.
     
    19
    V Hradci Králové panuje dnes také velmi teplé počasí, trávník na Malšovickém stadionu je však velmi dobře připraven a zřejmě i pokropen, protože především Hradečtí se dnes už několikrát odhodlali především v útoku ke skluzům, kterým jim zatím vycházejí a pomáhají neztrácet tolik balonu a pouště Bohemians do protiútoků.
    17. Zapomenutý Havel z malého vápna zazdil tutovku.
     
    17
    A hosté skutečně mohli být ze své první příležitosti ve vedení! Dlouhý balón usměrnil před malé vápno Šmíd a hlavou do něho poté trkl Havel. Ten však o kousek přestřeluje!
     
    16
    Rušno možná bude poprvé před Ottmarem, Bohemians mají zajímavý přímý kop!
     
    16
    Netrvalo dlouho a Hradec znovu vypálil, Milan Černý natáhl v dobré příležitost před pokutovým územím a jeho prudká rána končí zhruba metre vedle levé tyče.
     
    15
    Hradečtí se střelecky osmělili a tentokrát to dokonce z vápna zkoušel Pázler, i jemu ale případnou radost pokazil hostující hráč, tentokrát Šmíd, jenž skluzem dopravil balón rychle mimo své velké vápno.
     
    14
    A tak se to pokusil změnit Marek Plašil, jenž natáhl z nějakých pětadvaceti metrů a jeho prudký projektil musel obrana hostů poslat na rohový kop.
     
    13
    Hraje se ve středu pole, kde je větší aktivita vidět na straně Východočechů, ovšem z tohoto prostoru příliš branky nepadají...
     
    11
    Standardní situace se Bohemians vůbec nevydařila a míč míří rychle ven z pokutového území Hradce. Domácí se chtěli vzápětí dostat do brejkové situace i oni ale o balon přicházejí...
     
    10
    Mašek sice dostal balón, ovšem až moc prudký, takže u něho byl dříve Milan Černý, který však proti přesile nemohl uspět a Pražané tak vybojovali alespoň rohový kop.
     
    9
    Po delší době se do útoku dostal hostující celek, vymyslí něco levou stranou hřiště?
     
    7
    Na dlouhý centr Malinského si na pravém křídle nabíhal Martan, při střetu s obráncem ale dle hlavního sudí fauloval a odkopávat tak bude zřejmě brankář Fryšták.
     
    5
    Votroci se snaží zůstat neustále ve stejném tempu hry, které spustili hned z úvodu. K balonu se však už začínají dostávat také Bohemians, takže se obraz hry postupně vyrovnává.
     
    3
    Rychle se musel vrátit do obrany stoper Čech, jelikož na branku míříl rozeběhnutý Kabajev, jenž měl navíc balon na noze. Ani on ale nebyl účastníkem první střely na branku.
     
    2
    Od začátku zápasu je aktivnější Hradec Králové, který se drží od prvních chvil na polovině Pražanů. K ohrožení branky se ale zatím nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Minimálně na rok naposledy vás u první fotbalové ligy vítám z Hradce Králové! Po minulém kole je totiž o všem podstatném na spodku tabulky rozhodnuto a souhra výsledků Východočechům tak nepřinesla do posledního kola ani teoretickou naději na záchranu. Hradečtí tak už pouze budou soutěžit na dálku z Příbramí o to, kdo obsadí nepopulární a s největší pravděpodobnostní nic neřešící předposlední, respektive poslední pozici v tabulce. Ani Bohemians se však nebudou chtít s letošním ročníkem rozloučit prohrou a s vidinou alespoň většího závěrečného bodového zisku se budou na Malšovickém stadionu snažit ukořistit tři body!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Novotný

    Branky: 84. Čech (Plašil)

    Karty:   31. Martan (HKR), 58. Vlkanova (HKR), 72. Čech (HKR) – 87. Blecha (BOH)


    FC Hradec Králové: Ottmar – Plašil, Bederka, Čech, M. Černý (C) – Malinský, Jirsák (64. Janoušek), Trubač (46. Vlkanova), Martan – Pázler, Šípek (72. Súkenník).
    Náhradníci: Stejskal – Chleboun, Krátký, Vlkanova, Janoušek, Súkenník, Žondra.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Bartek (C), Švec, Šmíd, Havel – M. Hašek, Hubínek, Mašek, Jirásek (71. Frizoni), Berger (56. Blecha) – Kabajev (46. Kuchta).
    Náhradníci: Šrámek – Dostál, Kuchta, Blecha, Frizoni.

    Rozhodčí: Matějček – Urban, Vlček
    thejrc.org