Slavia – Brno 4:0 (kon.) | Plzeň – Jihlava 2:0 (kon.) | Příbram – Zlín 0:2 (kon.)
Slovácko – Sparta 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Bohemians 1905 1:0 (kon.) | Teplice – Dukla Praha 0:1 (kon.)
Karviná – Jablonec 0:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
0:2 (0:1)
FK Jablonec
Sobota 27.05.2017, 17:00 • Městský stadion, Karviná - Ráj • ePojisteni.cz liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Poslední kolo uzavírá ročník 2016/17 ePojisteni.cz ligy. Z osmi utkání se již pouze ve čtyřech hraje o důležité body, zbytek programu jen kosmeticky upraví tabulku. Jedno z těchto "nedůležitých" utkání se hraje také na Městském stadionu v Karviné, kde domácí MFK Karviná hostí severočeského soupeře FK Jablonec. Tyto kluby klidného středu tabulky sice nemají žádné starosti a půjdou do utkání s čistou hlavou, neznamená to ale, že by neměly motivaci. Oběma jde o konečné umístění v horní polovině tabulky. V případě Karviné se do ní dostat, v případě Jablonce se v ní udržet. Cíle se však může splnit maximálně jednomu z týmů. Který to bude?
     
    MFK Karviná

    Karviná sice vstoupila do jara solidně, po 20. kole okupovala 6. místo a začala pokukovat po páté pozici trápícího se Zlína, ale vše zlomil nešťastně prohraný zápas s Plzní v polovině března. Včetně něj prohráli Slezané 5 utkání v řadě a začali se propadat tabulkou. Na konci dubna však dokázali ve velmi důležitém souboji porazit Hradec Králové a odvrátili hrozící záchranářské starosti. Přesto ale v klubu nemohou být s jarní částí příliš spokojeni. Pouhá 3 vítězství a hlavně vyloženě odevzdané zápasy na hřištích slabších soupeřů (Příbram, Bohemians) by měly být varováním pro další ročník. Teď však má Karviná stále na dosah horní polovinu tabulky a dostat se do ní je hlavní motivací týmu v posledním kole. Hráči sice nemají větší problém se střelbou gólů, ale hra směrem dozadu je velmi špatná. Pouze Příbram a Hradec dostaly v sezóně více branek. Čisté konto udržel tým pouze 6x v ročníku, naposledy před více než 2 měsíci se Zlínem. To ho ale v současnosti nemusí příliš trápit a může si poslední zápas nováčkovské sezóny hlavně užít.

    Aspoň jednou v této sezóně nastoupilo v lize za Karvinou již 32 hráčů, ale ani jeden z nich se nemůže pyšnit plným počtem zápasů. Třem z nich jedno utkání chybí, ať již z důvodu karetních trestů, zranění, nebo jiných. Nejlepším střelcem týmu je záložník Lukáš Budínský se 7 zásahy, aspoň jednou se v sezóně trefilo hned 17 různých hráčů. Nejlepším nahrávačem je záložník Marek Janečka s 6 asistencemi. Nejtrestanějším hráčem je záložník Jan Šisler se 7 žlutými kartami, další ale rozhodně nepřidá, neboť je na listině zraněných hráčů. Vyloučen byl v sezóně dosud jediný hráč, záložník Filip Panák.

    Aktuální bilance Karviné:
    29 zápasů, 9 vítězství, 7 remíz, 13 porážek, skóre 39:47, 34 bodů a 10. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Bohemians – Karviná 2:0
    Karviná – Sparta 1:1
    Slovácko – Karviná 1:1
    Karviná – Hradec 4:2
    Teplice – Karviná 1:0
     
    FK Jablonec

    Severočeský klub patří dlouhodobě do průměru české ligy, jsou však sezóny, ve kterých se dokáže vyšvihnout do horních pater a bojovat o poháry. V tomto ročníku to neplatilo, Jablonec strávil v podstatě celý rok ve středu tabulky. Může za to především velké množství remíz. 12 nerozhodných výsledků je třetím nejvyšším počtem v celé soutěži. 4 přitom nasbíral v posledních 4 utkáních, navíc naposledy zvítězil před více než měsícem a půl nad na jaře tragickým Zlínem. Klub, který se nyní musí potýkat také se zatčením svého stále ještě faktického předsedy Miroslava Pelty, sice dokáže potrápit silnější soupeře, ale nedokáže přehrát ty slabší. Výkony ve druhé části jara ho dostaly do pozice, kdy v posledním kole může opustit horní polovinu tabulky, což se mu naposledy stalo přesně v polovině soutěže. Znamenalo by to druhou nejhorší konečnou ozici za posledních 9 let. Hráči tak jistě budou mít určitou motivaci toto utkání vyhrát. Jablonec patří mezi ofenzívněji hrající týmy nejvyšší soutěže, je pátý v počtu vstřelených branek a přes zápornou zápasovou bilanci si udržuje aktivní skóre. Ukáže svoji sílu v útoku i v posledním kole?

    V zelenobílém dresu Jablonce se v této sezóně představilo přesně 30 hráčů, ani jeden z nich však nenastoupil ve všech utkáních. Nejblíže k tomu měl záložník Michal Trávník, který dosud chyběl na hřišti pouze jednou, nyní si ale připíše druhou absenci kvůli karetnímu trestu. Nejlepším střelcem týmu je útočník Ondřej Mihálik se 7 zásahy, doplňují ho šestigóloví útočník Martin Doležal a záložník Mirzad Mehanović. Aspoň jednou se ze vstřelené branky radovalo 13 hráčů. Nejlepším nahrávačem je záložník Michal Trávník se 7 asistencemi. Nejtrestanějším hráčem je obránce Vojtěch Kubista s 8 žlutými kartami. Také on bude v tomto utkání kvůli karetnímu trestu chybět. Jediným vyloučeným hráčem v celé sezóně je útočník Martin Doležal.

    Aktuální bilance Jablonce:
    29 zápasů, 8 vítězství, 12 remíz, 9 porážek, skóre 41:38, 36 bodů a 8. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Jablonec – Teplice 0:0
    Liberec – Jablonec 1:1
    Jablonec – Plzeň 2:2
    Slavia – Jablonec 1:1
    Jablonec – Příbram 2:4
     
    Vzájemné zápasy

    Jablonec nehrál pouze první ročník samostatné české ligy, od té doby v ní nikdy nechyběl. MFK Karviná naopak hraje nejvyšší soutěž premiérově a historie klubu navazuje na oddíl, který působil téměř celou svoji existenci maximálně v krajských soutěžích. V poháru se tito soupeři nikdy nepotkali. Historicky první vzájemný souboj se tak odehrál až loni na konci července v prvním kole této ligové sezóny. V Jablonci sice Karviná začala dobře a v poločase vedla 3:1, avšak po změně stran doplatila na nezkušenost a školácké chyby, Jablonec utkání otočil a zvítězil 5:3.
     
    Tento duel bude pikantní hlavně pro Tomáše Wágnera a Jaroslava Zeleného. Wágner je v Karviné na hostování právě z Jablonce, navíc červencový vzájemný zápas rozhodl ve prospěch svého mateřského klubu hattrickem. Po dohodě obou klubů dnes může hrát a pokusit se o podobný kousek. Zelený v zimní přestávce putoval opačným směrem, avšak natrvalo. Ihned se zařadil mezi důležité hráče svého nového týmu.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Laštůvka – Jan Moravec, Hošek, Jovanović, Eismann (C) – Smrž, Weber – Budínský, Panák, Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Pindroch – Košťál, Holík, Puchel, Vondra, Lingr, Dressler.

    FK Jablonec: Hrubý – M. Kysela, Pernica, Hübschman (C), Zelený – Diviš, Považanec, Pospíšil, Matěj Hanousek – Doležal, Mihálik.
    Náhradníci: Valeš – Masopust, Mehanović, Breda, Janković, Bulíř.

    Rozhodčí: Nenadál – Peřina, Horák.
     
    Ve značně okeštěných sestavách nastupují oba týmy do posledního utkání sezóny. Domácím chybí, vesměs kvůli zdravotním problémům, pilíře záložní řady Šisler a Janečka. Hosté přicestovali bez zraněných Beneše, Jiráčka a Zreľáka, karetní tresty nepustí do hry Kubistu a Trávníka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Dnes nebude v Karviné ani zdaleka vyprodáno. Přes pěkné počasí budou pořadatelé rádi za nahlášení třítisícové návštěvy.
     
    Aktéři utkání právě vstupují na trávník. Domácí v tradičních bílých dresech, hosté v zelenočerné kombinaci.
     
    Výkop do první půle provedou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Podruhé během úvodní půlminuty je míč u brankáře Laštůvky.
     
    1
    Ztráta míče a faul na polovině. Hrát budou hosté.
     
    2
    Karvinští si sami zadělali na obrovské problémy před vlastní brankou, Laštůvka se navíc zmohl pouze na slabý odkop, ale míč končí za brankovou čárou, aniž by se něco stalo.
     
    3
    Zatím hodně pouťové tempo. Hráčům se zatím nechce moc běhat.
     
    4
    Zelený se efektní patičkou zbavil dotírajícího Wágnera, avšak kloudnou akci nezaložil.
     
    5
    Domácí přenesli hru na levou stranu, následný censtr byl sice sražen před šestnáctku, tak se ale dostal ke střele Smrž a protáhl Hrubého pokusem k tyči.
     
    6
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Z první pořádné akce jde Jablonec do vedení! Po přihrávce za obranu v podání Mihálika se sám před Laštůvkou ocitl MARTIN DOLEŽAL, počkal, až se Laštůvka trochu položí a střelou do horní části branky zapisuje sedmý gól v sezóně! Asistence: Ondřej Mihálik.
     
    7
    Z protiútoku zahrozil Kalabiška, na levém křídle byl zcela osamocen, ale křížou střelu těsně nedokázal umístit mezi tyče! Hrubý si přesto na míč lehce sáhl, Karviná má rohový kop.
     
    8
    Centr z rohu důraznou hlavičkou odvrací Doležal.
     
    9
    Další příležitost Severočechů, po drobných zmatcích v domácí obraně se ke střele z téměř nulového úhlu dostal Mihálik, ale netrefil branku.
     
    10
    Dva centry Karviné, nejprve z levé, vzápětí z pravé strany. Ten druhý sklepl na zadní tyči Wágner na malé vápno, kde v hlavičkovém souboji uspěl Panák, avšak jeho oblouček doprostřed nenadělal Hrubému problémy.
     
    12
    Nadějný útok Slezanů zastavuje odmávaný ofsajd Budínskému, jehož prudká střela tak byla zcela zbytečná.
     
    13
    Považanec napřáhl na 25 metrech, ale trefil míč vnějším nártem a podle toho to také dopadlo.
     
    13
    Hošek musel na kolena, ale přízemní centr z levé strany dokázal hlavou zastavit. Následně Moravec nevěděl, jak odkopnout míč, to zvládl až následně Smrž.
     
    14
    Trstný kop u střídaček rozehrál Jablonec nakrátko a akci zahajuje až od Hrubého.
     
    15
    Panák rozjížděj rychlý protiútok, ale při pokusu o kličku Pernicovi ho obránce fauloval. Trestný kop.
     
    16
    Po rozehrání standardky se k centru z levé strany dostal Kalabiška, míč se snášel na zadní tyč k velkému chumlu hráčů, ve kterém si ale dokázal udělat místo Hrubý a bylo po akci.
     
    17
    Kalabiška pronikl do šestnáctky z levé strany, Budáínský se následně snažil najít prostor k přihrávce před branku, ale dobrý skluz obránce mu v tom zabránil.
     
    17
    Karviná zatlačila soupeře a vypracovala si další dobrou příležitost! Z hranice vápna se opřel do míče Panák, ale Hrubý doskočil k pravé tyči včas! Rohový kop.
     
    18
    Také druhý domácí roh odvrátil dobře stojící a hlavičkující Doležal.
     
    18
    Ale Karviná zůstala u míče, z pravé strany přilétl na malé vápno prudký míč, který však jeden z domácích hráčů nedokázal usměrnit na branku.
     
    19
    Budínský a Panák měli možnosti ke střelbě uvnitř pokutového území, jejich pokusy ale byly zablokovány.
     
    20
    Nákop za obranu na rozběhnutého Wágnera dobře přečetl Hrubý a včasným vyběhnutím zmařil možnou šanci Karviné.
     
    21
    Hosté se vymanili z tlaku a kombinují na polovině.
     
    22
    Karviná po zisku míče nezvládla rychlý přechod do útoku a Jablonec pokračuje v pomalé kombinaci.
     
    22
    Po faulu na pronikajícího Kalabišku bude Karviná kopat pokutový kop!
     
    23
    Kysela za penaltový faul dostává žlutou kartu.
     
    23
    Wágner však nezvládl tíhu okamžiku a penaltu neproměnil! Jeho střela proletěla nad břevnem až mezi diváky!
    23. Penalta
     
    24
    Jovanović zaváhal při zastavování obloučku a nechal se obrat o míč Doležalem. Hosté však vzápětí špatně odcentrovali.
     
    25
    Diviš se se sice dobře rozbíhal do volného prostoru, ale z ofsajdové pozice.
     
    26
    Na druhé straně se mezi obránci prosmýkl Panák, ale v rozhodující situaci nedokázal zkrotit míč k noze a na hřišti ho již nedoběhl.
     
    27
    Po odkopu Laštůvky prodlužoval míč za stopery Kalabiška, ale Hrubý k němu měl nejblíže, takže se žádné vzrušení nekonalo.
     
    28
    Na centr z levého křídla naskakoval Diviš, avšak pomohl si u toho faulem.
     
    28
    Protiakci zakončil nápřahem na půlkruhu Panák, ale neumístil míč a jeho bomba po zemi pro Hrubého znamenala jen přikleknout na zem a sebrat míč.
     
    29
    Jablonci se nepodařilo udržet míč na kopačkách, ale domácí také nic pořádného nevymysleli, neboť jejich dlouhý nákop mířil do ofsajdu.
     
    30
    Wágner vyhrál souboj tělo na tělo s jedním z obránců, následnou situaci 2 na 2 řešil přihrávkou Panákovi, který si na půlkruhu srovnal míč, ale trefil pouze stopera před sebou.
     
    31
    Centr z pravé strany srazil jeden z jabloneckých na roh.
     
    31
    Centr z rohu obrana odvrátila, Weber následně nekopl dobrý pas zpět do šestnáctky a hosté jdou do brejku.
     
    32
    Diviš sice na hranici šestnáctky dobře zasekl a na okamžik se zbavil obránce, ale uklouzl u toho a příležitost ke střele propásl. Následně nezvládl ani přihrávku na Mihálika, který nabíhal ze druhé vlny.
     
    33
    Wágner v další obrovské šanci! Centr z pravé strany si sklepl hrudí na pravačku, ale následně z 9 metrů přestřelil!
    33. Wágner pálí šanci za šancí! Tentokrát ze slušné blízkosti přestřelil.
     
    34
    Obrana domácích řeší ošemetnou situaci odkopem na roh, pro Jablonec první v zápase.
     
    34
    Drobný závar před Laštůvkou, několik hlaviček a závěrečná nepovedená sřela Diviše, kterou sebral ze vzduchu Laštůvka. Máván je zároveň ofsajd.
     
    35
    Budínský nezvládl přejít přes protihráče a vrací míč Jablonci.
     
    36
    Severočeši nikam nespěchají a snaží se hrát v klidu.
     
    37
    Krásný fotbalový moment. Eismann si naběhl na levé křídlo, ideálním centrem vybídl k hlavičce Budínského, ten dobře trkl do míče k zadní tyči, ale Hrubý se vznesl a elegantním zákrokem míč lapil.
    37. To byla paráda! Parádní centr Eismanna prodloužil Budínský, ale Hrubý byl pozorný.
     
    38
    Hosté se hnali do rychlého protiútoku, ale nepohlídali si při náběhu ofsajd.
     
    39
    Eismannův centr mířil zhruba do prostoru penalty, Hrubý však zatím ve svém pokutovém území vládne.
     
    40
    Jakmile jsou hosté u míče a nemají možnost jít do brejku, hra se výrazně zpomaluje. Diviš však nezvládl udržet míč proti Eismannovi.
     
    41
    Mihálik dostal míč do pravého křídla, jeho přízemní centr odkopl do zámezí Hošek. Diviš jde vhazovat.
     
    42
    Dlouhý aut šanci nepřinesl, domácí odkopávají na půlku.
     
    42
    Severočeši vůbec nikam nespěchají, ale zároveň se sami zbavují míče přihrávkou do ofsajdu na levém křídle.
     
    43
    Kalabiška při snaze uvolnit se přes Kyselu pravděpodobně omylem udeřil soupeře do tváře.
     
    44
    Následně se provinil faulem v souboji také Wágner.
     
    44
    Na závěr poločasu bude Jablonec zahrávat druhý rohový kop.
     
    45
    Centr na zadní tyč vracel před branku Zelený, tam však vládli domácí obránci.
     
    45
    Po centru z pravé strany zakončoval v akrobatické pozici Panák. Míč mířící do zámezí udržel na hřišti Kalabiška, ale obránci ho odkopávají.
     
    45
    Ještě jedna poněkud zoufalá střela zpoza vápna v podání domácích hráčů končí první poločas. Hrubý neměl problém zasáhnout.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní dějství tohoto utkání začalo až rekreačním tempem starých pánů a zdálo se, že se nebude na co dívat. Vše změnila první pořádná akce zápasu, za obranou Karviné se ocitl Doležal a tváří v tvář Laštůvkovi zachoval chladnou hlavu. Vzápětí mohl srovnat Kalabiška, ale mířil těsně mimo. V dalších minutách se Slezané dostali do tlaku, ale Panákovu tvrdou střelu zpoza vápna Hrubý chytil u pravé tyče. Ještě větší možnost vyrovnat měl po faulu na Kalabišku z penalty Wágner, ale vůbec ntrefil branku. Ještě v průběhu prvního poločasu to mohl odčinit, ale další tutovku také poslal pánubohu do oken. Když se po eismannově centru neprosadil ani hlavičkující Budínský, šlo se do kabin za nejtěsnějšího vedení Jablonce. Ten využil jednou střelu na branku, na druhé straně má Hrubý na svém kontě šest více či méně těžkých zákroků.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Střely na branku: 6-1
    Střely mimo: 4:2
    Rohové kopy: 3-2
    Ofsajdy: 2-5
    Fauly: 9-4
    Žluté karty: 0-1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Hráči jsou zpět na trávníku, ještě před rozehráním proběhnou střídání na obou stranách.
     
    Výkop provedou hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První střídání Karviné. Hoška nahrazuje Košťál.
     
    46
    Zároveň také první střídání Jablonce. Diviše nahrazuje Masopust.
     
    46
    Hned z první akce Karviné po změně stran mohlo být vyrovnáno! Míč po centru z pravé strany propadl až na levou stranu k osamocenému Kalabiškovi, jehož tvrdá rána končí vedle banky!
     
    47
    Další útočný pokus domácích znamaná rohový kop.
     
    48
    Roh již Jablonec v poklidu ubránil, ale na míč se nedostal. Karviná však musí hrát až od Laštůvky.
     
    49
    A provedla to výborně! Uvolnila Kalabišku na pravé straně, ten si na hranici pokutového území stáhl zasekávačkou míč na levou nohu a parádně vystřelil na zadní tyč, což však Hrubý čekal a vyrazil míč ven z vápna!
    49. Trápení domácích pokračuje. Kalabiškovu ránu k zadní tyči vyrazil Hrubý.
     
    50
    Jablonec se poprvé ve druhé půli podíval před branku soupeře a bude kopat roh.
     
    51
    Z něj však nic nevymyslel a Laštůvka si rovná míč na odkop.
     
    51
    Faul hostů poblíž pravého rohu vlastního pokutového území. Budínský u míče.
     
    52
    Odraz míče po Budínského centru znamenal gólovou šanci pro Košťála, ten však prudkou ranou zblízka minul levou tyč!
     
    53
    Další útočný pokus domácích zastavuje faul u střídaček, Jablonec však dlouho na míči nezůstal.
     
    54
    Budínský si srovnal míč na hranici šestnáctky a vypálil, míč pravděpodobně poněkud zaplaval, takže Hrubý se ve vzduchu musel přetáčet, ale zvládl míč vyrazit na roh.
    54. Hrubý drží Severočechy. Tentokrát zlikvidoval Budínského střelu do středu branky.
     
    54
    Drobné zmatky po rohovém kopu, Doležal promáchl míč, což Hrubý zrovna nečekal, ale dokázal ho zastavit dříve, než vzniklo nějaké nebezpečí.
     
    55
    Jablonec právě vstřelil branku!
    MARTIN DOLEŽAL se stává nejlepším střelcem Jablonce v sezóně s osmi góly! Výborným náběhem na malé vápno se dostal před obránce a ideální přihrávku Zeleného z levé strany neměl problém uklidit pod nohami přesouvajícího se Laštůvky do sítě! Asistence: Jaroslav Zelený.
    55. Martin DOLEŽAL - 0:2
     
    56
    Další rohový kop Karviné.
     
    57
    Opět nedobře zahraný. Tyto situace se dnes Slezanům vůbec nedaří.
     
    59
    Doležal pošilhával po hattricku, ale tentokrát jeho náběh Košťál zachytil a znemožnil mu pořádné zakončení. Nepříliš prudká hlavička o zem sice znamená první zákrok Laštůvky v zápase, ale ten byl z kategorie velmi jednoduchých.
     
    60
    Karviná se sice snaží o tlak, ale vlastní nepřesností se sama připravuje o příležitosti.
     
    61
    Po centru z pravého křídla zakončoval polovysokou nohou Smrž a jeho oblouček nezapadl zrovna daleko za pravou šibenicí. Nicméně je to za brankou, takže Hrubý jde odkopávat.
     
    63
    Další akce z pravé strany, zpětná přihrávka na hranici pokutového území, kde střílel Kalabiška, ale pouze po zemi a doprostřed.
     
    64
    Po delší době Jablonec v útoku, ofsajd na levém křídle ale jeho plány hatí.
     
    64
    Domácí chtěli střídat, ale nakonec z toho sešlo kvůli nějakému technickému problému.
     
    65
    Weber chtěl vyslat kolmici mezi beky, ale neudělal to dobře.
     
    66
    Druhé střídání Jablonce. Mihálika nahrazuje Mehanović.
     
    66
    Ve stejném čase střídá podruhé i Karviná. Smrže nahrazuje Vondra. První pokus o střídání se nepovedl, protože byl z nějakého důvodu označen za střídaného Eismann.
     
    66
    Wágner sice musel na malém vápně couvat, aby se dostal k hlavičce, ale trefil ji parádně. Co však bylo ještě lepší, byl reflex pravé ruky Hrubého, který bravurně vyrazil míč nad břevno! Rohový kop.
    66. Fantastický Hrubý! Tentokrát vyrazil Wágnerovu hlavičku z malého vápna.
     
    67
    Rohový kop rozehraný nakrátko, následný centr nikoho z domácích hráčů nenašel.
     
    69
    Kalabiška měl velkou možnost, ale ranou ze 13 metrů trefil posledního obránce stojícího před již zakročujícím Hrubým.
     
    70
    Vzápětí se domácí dopustili při napadání faulu a Jablonec si může oddechnout.
     
    71
    Budínský byl po centru z levé strany zcela sám před Hrubým, ale nedokázal hostujícího brankáře prostřelit! Hrubý zatím předvádí mimořádný výkon!
     
    72
    Série dvou nedovolených zákroků Slezanů posouvá Jablonec na útočnou polovinu.
     
    73
    Pěkná kombinace Jablonce na levém křídle. Od Zeleného se přes Masopusta dostal míč až k zakončujícímu Mehanovićovi, který prudkou ranou těsně minul zadní tyč!
     
    74
    Karviná nedokázala před šestnáctkou soupeře nic vymyslet a nyní se musí rychle vracet zpět.
     
    74
    Masopust pronikal po pravé straně do šestnáctky, ale jeho pokus o střelu byl sražen na rohový kop stínujícím obráncem.
     
    75
    Odražený míč po rohovém kopu napálil z 23 metrů Pospíšil a jeho nenápadný pokus proskákal jen těsně vedle pravé tyče Laštůvky, který na tuto střelu vůbec nijak nereagoval.
     
    76
    Narážečku Slezanů na půlkruhu vystihl Pernica a založil brejk, který z brankové čáry nedokázal zakončit Mehanović. Střílel do boční sítě.
     
    77
    Karviné se v útoku vůbec nic nedaří.
     
    78
    Velmi aktivni střídající Mehanović si na hranici vápna stehnem dvakrát zažonglovbal s míčem, než ho dokázal zkrotit k noze. Následná střela mířila doprostřed branky a Laštůvka neměl problém zasáhnout.
     
    79
    Jovanović velmi dlouho objímal Doležala, až rozhodčí odpískal faul.
     
    80
    Poslední střídání Karviné. Webera nahrazuje Lingr.
     
    81
    Karviná vhazovala na levém křídle, avšak rychle míč ztratila a Jablonec postupuje vpřed.
     
    To vše před zraky 3 228 nepříliš spokojených diváků.
     
    82
    Hosté na levém křídle nic nevymysleli a Karviná přešla rychle do protiútoku. Kalabiška z pravé strany přihrával Lingorvi, který nedokázal ani vystřelit, ani si míč zpracovat.
    82. Karvinský zmar nekončí. Slibnou kombinaci zahnali domácí až do zámezí.
     
    83
    Poslední střídání Jablonce a celého utkání. Pospíšila nahrazuje Breda.
     
    84
    Karvinští jsou na útočné polovině bezradní, přesto jim skalní fanoušci děkují za výkony v celé sezóně.
     
    85
    Jablonec se na chvilku ocitl u míče, ale ve středu pole o něj zase rychle přišel a Budínský na polovině rozjíždí protiútok.
     
    86
    Eismann si naběhl do levého křídla, ale jeho přihrávka na malé vápno našla adresáta pouze u Hrubého.
     
    87
    Tentokrát se již domácí do zakončení dostali, ale to ani nestojí za řeč.
     
    87
    Teprve druhý faul Jablonce ve druhém poločase.
     
    88
    Mehanović vystihl přihrávku do levé strany, následně si nabíhal do brejku, ale míč se k němu zpátky nedostal.
     
    89
    Lingr nacentroval z levé strany, Kalabiška místo střely z voleje zpracovával míč a následně zakončoval velmi slabě, navíc byl jeho pokus zastaven obránci.
     
    90
    Zápas se pouze dohrává. Karviná by ráda vstřelila čestný gól, ale zatím na to nemá.
     
    90
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    90+1
    Před Panákem uklidil míč skluzem Hübschmann do autu.
     
    90+1
    Odkop Severočechů za polovinu ukončuje zápas.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Hráči obou týmů se navzájem zdraví ve středu hřiště, sezóna pro ně právě skončila. Domácí borce ještě čeká rozlučka se skalními fanoušky.
     
    Druhý poločas byl festivalem karvinské marnosti. V její hře se nacházelo příliš mnohi nepřesností, přesto si trvale udržovala územní převahu a vypracovala si mnoho šancí. Narážela však na nejlepšího hráče zápasu, brankáře Jablonce Hrubého, který předvedl mimořádný výkon a 11 úspěšnými zákroky udržel čisté konto. Naopak výbornou produktivitu ukázal útočník Severočechů Doležal, který druhou střelou v zápase vstřelil druhý gól po perfektní přihrávce Zeleného. Na domácí straně postupně pálili šance Kalabiška, Košťál, Budínský, Wágner a znovu Budínský. Hlavně proti Wágnerově hlavičce a druhé šanci Budínského se Hrubý opravdu zaskvěl. Nejlepší výkon brankáře, jaký Karviná v této sezóně viděla, rozhodl o vítězství Jablonce 2:0.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 67%-33%
    Střely na branku: 11-4
    Střely mimo: 7-5
    Rohové kopy: 7-4
    Ofsajdy: 2-6
    Fauly: 16-7
    Žluté karty: 0-1
     
    Výsledek utkání nakonec nezměnil pozici v tabulce ani u jednoho týmu. Jablonec tak končí v sezóně 2016/17 ePojisteni.cz ligy na 8. pozici, Karviná o 2 příčky níže.
     
    Premiérová sezóna MFK Karviná v nejvyšší české soutěži je minulostí. Ročník 2017/18 startuje již za dva měsíce. Příjemné fotbalové prázdniny vám přeje Libor Štěpán. (19:08:39)

    Libor Štěpán


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 6. Doležal (Mihálik), 55. Doležal (Zelený)

    Karty:   23. M. Kysela (JAB)

    Neproměněná penalta: 23. Wágner (KAR), mimo


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 16:7.
    MFK Karviná: Laštůvka – Jan Moravec, Hošek (46. Košťál), Jovanović, Eismann (C) – Smrž (66. Vondra), Weber (80. Lingr) – Budínský, Panák, Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Pindroch – Košťál, Holík, Puchel, Vondra, Lingr, Dressler.

    FK Jablonec: Hrubý – M. Kysela, Pernica, Hübschman (C), Zelený – Diviš (46. Masopust), Považanec, Pospíšil (83. Breda), Matěj Hanousek – Doležal, Mihálik (66. Mehanović).
    Náhradníci: Valeš – Masopust, Mehanović, Breda, Janković, Bulíř.

    Rozhodčí: Nenadál – Peřina, Horák

    Diváci: 3 228
    thejrc.org