HFK Olomouc – Zlín B 2:1 (kon.) | Mohelnice – Zlínsko 1:0 (kon.) | Hlučín – Hulín 0:2 (kon.)
Blansko – Olomouc B 1:0 (kon.) | Třebíč – Petřkovice 1:1 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
2:1 (2:0)
FC Zlín B
Sobota 27.05.2017, 17:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas, který ze začátku vypadal na jasnou záležitost, nakonec dostal přece jen šmrnc. Zlínští se totiž ze své první šance dokázali prosadit, čímž se dostali na rozdíl jediné branky. I nadále se sice nemohli dostat přes holickou obranu, ale ve stejné situaci byli i domácí. Závěr byl už pouze o tom, zda se Zlín dostane přes zdržující holickou jedenáctku. Obrovská chuť za třemi body však nakonec zvítězila, Holice se tak dostává zpět do boje o záchranu, rozhodne se však až v posledních dvou kolech. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek sobotního večera. (18:55:25)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu nad standardní hrací čas!
     
    89
    Vyčkávaní, tedy de facto zdržování, Holických pokračuje. Domácí se nakonec ještě dostanou k jednomu rohovému kopu, který si bere na starost Rýdel.
     
    88
    Holice se nadále pokouší dostávat balón do rohu hřiště, kde se pokouší o přerušování a kouskování hry. Zlínským tato taktika vůbec nevyhovuje, jeho útočníci jsou bezradní.
     
    87
    Poslední střídání zápas si připravil kouč Palička, na pozici Ondřeje Kováče naskakuje Tomáš Langer.
     
    86
    Holice se snaží ukazovat taktickou vyčkávanou, ale Zlín se proti této variantě snaží vymezit. Jeho držení míče totiž celý plán na udržení vedení ničí.
     
    Dnešní utkání sleduje 113 diváků.
     
    84
    Nekuda si naběhl za celou obrannou linii Zlína, ale jeho snahu přerušuje jeho ofsajdové postavení.
     
    83
    Filip Rýdel dostal žlutou kartu za taktický zákrok na vlastní polovině.
     
    82
    Horka mohl celý zápase de facto rozhodnout! Po rohu se dostal k hlavičce, ale jeho pokus mířil těsně vedle branky. Zlín měl velkou dávku štěstí.
     
    81
    Domácí sice stále tlačí, ale Dostál spolu se spoluhráči drží stále své naděje na zisk bodu. Holice je v mnoha případech navíc bezradná v zakončení.
     
    80
    Rýdlovo provedení standardní situace sice vypadalo ze začátku zajímavě, ale centr byl až příliš vysoký. Míč tak zamířil pouze do zámezí.
     
    79
    Martin Vašulka dostává žlutou kartu za tvrdý skluz na pravém křídle.
     
    77
    Hosté musí sáhnout opravdu ke střídání, místo zraněného Radima Tkadlece jde na hřiště Jan Vičánek.
     
    77
    Na hřišti zůstal ležet zlínský Tkadlec, neboť má zřejmě křeče. Na hřiště bude muset zamířit zlínský zdravotník, vysoké teploty se začínají projevovat.
     
    76
    Domácí podruhé vystřídali, na pozici Jana Šteigla nastupuje Michael Weinlich.
     
    75
    Holici se v této chvíli moc kombinačně nevede, jejich přihrávkám totiž v těchto okamžicích schází přesnost, což vyhovuje jen a jen hostům.
     
    74
    Mlýnek obrovskou gólovku, nicméně střela z hranice vápna mu o trochu nevyšla. Balón totiž proletěl těsně vedle levé tyčky.

    Johan Čáp

    Branky: 4. Šteigl, 9. Źák – 65. Blanař

    Karty:   83. Rýdel (HFK) – 79. Vašulka (ZLB)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Vedral, Buček, Horka, Pyclík (71. Nekuda), Šteigl (76. Weinlich), Kováč (87. Langer), Rýdel (C), Žák, Přikryl, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Nekuda, Weinlich, Marek, Langer, Krejčí

    FC Zlín B: Dostál – Michálek, Tkadlec (77. Vičánek), Stuchlík (60. Gettler), Blanař (C), Žůrek, Chwaszcz, Petřík, Vašulka, Tkadlec, Mlýnek M. (67. Mlýnek V.)
    Náhradníci: Lebánek – Gettler, Mlýnek V., Vičánek

    Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Kontoršikov

    Diváci: 113
    ocianews.com