Angers – PSG 0:1 (kon.)
konec
Angers SCO
0:1 (0:0)
Paris Saint-Germain
Sobota 27.05.2017, 21:00 • Stade de France • Francouzský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům kvalitní kopané. Sezóna ve Francii sice skončila, ale ještě je na programu finále francouzského poháru, do kterého se probojovaly celky Angers SCO a Paris Saint-Germain.
     
    Angers SCO

    Domácí fotbalisté ve finále poháru vyzvou hvězdný Paris Saint-Germain a i když vědí, že proti tomuto celku rozhodně nebudou favoritem, pokusí se pařížský tým alespoň hodně potrápit.

    Cesta Angers SCO do finále

    Angers – Granville 2:1
    Angers – Caen 3:1
    Angers – CA Bastia 1:0
    Angers – Bordeaux 2:1
    Angers – Guingamp 2:0
     
    Paris Saint-Germain

    Hosté z Paříže po tom, co neobhájili titul v Ligue 1, kterou nakonec vyhrálo Monako, si budou chtít spravit chuť alespoň ve finále poháru a získat alespoň jednu z tuzemských trofejí. V zápase s Angers budou rozhodně hráči PSG favoritem a na hřišti svého dnešního soupeře se vynasnaží tuto roli naplnit. Uvidíme, jak to nakonec celé dopadne. Zápas si rozhodně nenechte ujít.

    Cesta PSG do finále

    PSG – Bastia 7:0
    PSG – Rennes 4:0
    PSG – Niort 2:0
    PSG – Avranches 4:0
    PSG – Monako 5:0
     
    Vzájemná utkání

    V Ligue 1 se v právě ukončené sezóně utkaly oba celky dvakrát a pokaždé se z vítězství 2:0 radoval pařížský celek. Bude tomu tak i ve finále francouzského poháru?
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Letellier – Cissokho, Traoré, Thomas, Manceau – Santamaria – N´Doye, Mangani, Pepe, Ekambi – Diedhiou
    Náhradníci: Bamba, Berigaud, Capelle, Pavlović, Petrić, Sunu, Tait

    Paris Saint-Germain: Aréola – Aurier, Marquinhos, Silva, Maxwell – Verratti, Motta, Matuidi – Di María, Cavani, Draxler
    Náhradníci: Guedes, Kimpembe, Lo Celso, Pastore, Rabiot, Lucas, Trapp

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Pacelli.
     
    Aktéři obou celků jsou již na hrací ploše a utkání tak bude moci za malou chvíli začít.
     
    Ještě proběhne focení hráčů a úvodní výkop finále francouzského poháru se už nezadržitelně blíží.
     
    A před samotným výkopem ještě proběhne minuta ticha za oběti teroristického útoku v Manchesteru. Hráči i rozhodčí nastoupí s černými páskami.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ekambi z poloviny hřiště poslal míč směrem k brance PSG, jenomže Aurier byl připraven a akci Angers tak dokázal zastavit.
     
    2
    Následně pak byli u míče hráči v červených dresech, tedy Paris Saint-Germain, ale Matuidi, jenž se napřáhl z dvaceti metrů, branku netrefil.
     
    2
    A nyní už to byla lepší střela z kopačky Di Maríi, jenž kousek před velkým vápnem vystřelil, ale jeho rána skončila pouze vysoko nad brankou Angers.
     
    3
    Diedhiou to zkoušel sám přes obranný val hráčů PSG, ale neprošel. Poté ještě zpětnou přihrávkou vyzval Ekambiho, ale ani druhý jmenovaný branku PSG neohrozil.
     
    5
    Draxler poslal k zemi soupeře a hráči Angers tak zahrávali volný přímý kop. Ale ze standardní situace se prosadit nedokázali.
     
    7
    Hráči PSG čím dál více ožívají a hned předvedli další pohlednou akci, jenže Cavani svou střelu poslal jen vedle branky Angers.
     
    8
    A znovu se nyní prezentoval Angel Di María, jenž z pravé strany naservíroval míč do pokutového území, jenže celou akci jeho týmu zastavila pozorná obrana.
     
    9
    Po něm to pak zkoušel Draxler, ale také jeho centr do vápna byl zastaven. Tentokráte brankářem Angers Letellierem.
     
    10
    Další akce PSG byla zmařena, když se ke střele napřáhl Verratti, jenže i jeho projektil byl zablokován.
     
    11
    Matuidi dostal přihrávku od Di Maríi a hned se ocitl těsně před brankářem Letellierem, který dalším parádním zákrokem šance Parisu zneškodnil!
    11. Matuidiho šanci zlikvidoval brankář Angers.
     
    13
    Hned na to střílel doprostřed branky Edinson Cavani, ale jeho střela neměla moc síly a pro Letellliera tak nebyl problém ji zneškodnit.
     
    14
    Nicméně u míče jsou opět hráči v červených dresech a hned se snaží o další průnik před branku Angers.
     
    14
    Pepe se chtěl prodrat mezi obránci PSG a dostat se poté do ohrožení branky Aréoly. Jenomže obrana byla znovu pozorná a Angers do šance nepustila.
     
    16
    Další šance agilního Edinsona Cavaniho brankou neskončila. Tentokráte hrála prim také obrana týmu Angers.
     
    17
    A po něm byl také v dobré pozici Verratti, jenže jeho přízemní střela obranou Angers neprošla.
     
    19
    Vůbec první roh zahrávali hráči PSG, k jeho exekuci se pak postavil Ángel Di María, jenže centrovaný míč branku Angers neohrozil.
     
    20
    Edinson Cavani spálil další šanci svého celku, který tak opět skóre finále neotevírá. Zatím se hráči Angers s favoritem utkání drží.
     
    22
    O další akci se nyní postarali hráči Angers, kteří se dostali do blízkosti Aréolovy branky, jenže následoval odkop za zadní čáru a pro Angers je tu také rohový kop.
     
    22
    Mangani ovšem poslal míč jen do náruče Aréoly, který ho chytá ze vzduchu do svých rukavic.
     
    24
    Na druhé straně to zkoušel svou střelou také Draxler, ale ten svou střelu příliš přetáhl a skončila tak opět vysoko nad brankou Angers.
     
    27
    Thiago Silva po dalším rohovém kopu dostal míč pod kontrolu, ale dobře ho nezpracoval a tak znovu končí celá akce hráčů PSG.
     
    29
    Ekambi si naběhl přímo před branku PSG, ale ke střele se nakonec nedostal. Marquinhos se vložil do jeho rány a pomohl tak Aréolovy, že nemusel vůbec zasahovat.
     
    30
    Cavani a po něm také Di María mohli znovu ohrozit branku Angers, jenže obrana byla zase na svém místě. V právě probíhající třicáté minutě tak na úvodní gól tohoto finálového zápasu stále čekáme.
     
    31
    Edinson Cavani je stále hodně aktivní a nyní byl v další šanci před brankou Angers. Jenže nebylo by mu to stejně nic platné, byl totiž v ofsajdové pasti.
     
    32
    Di María utekl po pravé straně obraně Angers, ale nakonec se Cissokho stihl vrátit a celou jeho akci dokázal včas zastavit.
     
    33
    Cissokho centroval míč směrem k brance PSG, ale nikdo na jeho přihrávku tam nebyl. Angers se tak připravili o další slibnou akci na území pařížského celku.
     
    34
    Do velkého vápna poslal míč Aurier, ale znovu se dobře postavili obránci Angers, kteří další útok Paris Saint-Germain zastavili.
     
    36
    Di María převzal přihrávku od Draxlera, ale jeho střela z otočky se mezi tři tyče nevešla. Opět šance na straně Paříze první brankou zápasu neskončila.
     
    37
    Znovu Di María v akci. V pokutovém území si vyskočil na vzdušný míč po rohovém kopu, ale jeho střela hlavou skončila jen nad brankou Angers.
     
    38
    Di María srazil těsně před velkým vápnem Pepeho k zemi a dlouho se diskutovalo a hra tak neplynula. Hráči Angers se domnívají, že byl měl dostat žlutou kartu.
     
    40
    Nakonec ji Di María dostává a následovat tak bude nebezpečný volný přímý kop jen kousek před velkým vápnem.
     
    41
    Z tohoto mráčku ovšem nezapršelo a na druhé straně se zrodila další šance pro Di Maríu. Ten po pravé straně unikl všem, ale k přesnější střele se nakonec vůbec nedostal.
     
    43
    Thiago Motta po souboji se soupeřem upadl k zemi a bude tak potřebovat ošetření.
     
    44
    Nakonec je v pořádku a bude tak moci pokračovat ve hře. První poločas se už chýlí ke svému konci a stále jsme branku neviděli.
     
    45
    Aurier vystřelil zblízka na Letelliera, ale míč si cestu do branky nenašel a skončil jen kousek od levé tyče Letellierovy brány.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví první poločas o dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    45+1
    Na Cavaniho mířil další centr, ale ten byl příliš prudký a hvězda PSG na něho nakonec nedosáhla. Do asi poslední akce v prvním poločase se tak vydají hráči Angers.
     
    45+2
    Aréola nyní ze vzduchu chytil nebezpečnou střelu hráčů Angers a poté bude mít odkop od své branky.
     
    45+3
    Aurier podrazil soupeře a je z toho další žlutá karta pro PSG.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas finálového duelu mezi Angers a Paris Saint-Germain je u konce. V něm měli hráči PSG jasnou herní převahu, ale zúročit ji gólem nedokázali. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry. Druhý poločas začne ve 22:10.
     
    Držení míče: 31% – 69%
    Střely na branku: 1 – 3
    Rohové kopy: 1 – 4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Maxwell uvolnil Draxera, ale druhý jmenovaný svou střelu ukvapil. Po ní se pak radovala obrana Angers, která další šanci PSG zastavila.
     
    48
    Di María opět prošel obranou Angers jako nůž máslem, ale těsně před Letellierem svou střelu poslal hodně mimo.
     
    50
    Na druhé straně se netrefil Ekambi a série neúspěšných útoků na obou stranách tak pokračuje i nadále.
     
    52
    Dva rohové kopy nyní zahrávali hráči Paris Saint-Germain, ale ani v jednom případě branku Angers neohrozili.
     
    53
    Pepe byl nyní otřesen po srážce se soupeřem a chvíli se opět nehrálo. Nakonec ale může pokračovat dále a hráči Angers tak sportovně vrací míč hráčům PSG.
     
    55
    Vysoký míč pro Diedhioua, který si ho nakonec sklepl před sebe, ale se střelou už to bylo horší. Ta skončila mimo tři tyče.
     
    56
    Kousek před velkým vápnem se k prudké střele odhodlal Diedhiou, ale ani tentokráte recept na branku Aréoly nenašel.
     
    57
    Další velká šance těsně před brankou Angers. Po střele Matuidiho se vyznamenal znovu Letellier, jenž míč odvrátil mimo ohrožení vlastní branky!
    57. Letellier zlikvidoval další šanci PSG.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Diedhiou (Angers SCO).
     
    59
    Volný přímý kop měli k dispozici ze slibné pozice hráči PSG. K němu se postavil Ángel Di María, který poslal míč do boční sítě Letellierovy branky. Další velká šance PSG.
    59. Di María zahrával volný přímý kop a míč poslal do boční sítě Letellierovy brány.
     
    61
    Cavani s Verrattim si vyměnili míč a posledně jmenovaný se pak opřel do střely, která ovšem skončila opět úplně mimo.
     
    63
    Matuidi hlavičkoval těsně před brankou Angers, ale míč přelétl břevno a skončil daleko za brankou. Hráči PSG nadále buší do vrat Angers, ale zatím je to marné.
     
    63
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Diedhiou, přichází Bamba.
     
    64
    Maxwell nacentroval míč do pokutového území, na něj ale nedosáhl Cavani, který tak spálil další šanci svého celku.
     
    66
    Ekambi nadvakrát střílel na branku Aréoly, ale ten nemusel zasahovat. Pomohla mu totiž obrana PSG a to bude nyní znovu u míče a už míří do útoku.
     
    66
    Maxwellův centr do vápna zablokovala pozorná obrana Angers, která tak opět podržela svůj tým a s PSG i nadále drží krok.
     
    68
    Hráči Angers vycítili šanci a nyní přidali na obrátkách. Následkem toho byla další jejich akce a po střele Ekambiho znovu úřadovala obrana PSG.
     
    69
    Domácí Traoré tvrdě poslal k zemi svého soupeře a vyfasoval za to další žlutý kartonek.
     
    70
    Po volném přímém kopu se k hlavičce kousek za značkou pokutového kopu dostal Edinson Cavani, jenže míč poslal pouze vysoko nad branku Angers.
     
    71
    Cavani byl uvolněn Di Maríou do úniku, ale prvně jmenovaný si nechal míč utéci hodně před sebe a rázem tak z další šance PSG nebylo zhola nic.
     
    71
    N´Doye hlavičkoval po centru Manganiho, ale z výskoku poslal míč jen vedle pravé tyče Aréolovy branky. Angers tak zase vystrčili růžky.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Draxler, přichází Pastore.
     
    73
    S přibývajícím časem je vidět tlak na obou stranách, jenže ten opět gól nepřinesl. Čekat tak musíme i nadále.
     
    74
    Pastore centroval míč z pravé strany, ale poslal ho pouze na hlavu Bamby, který tak odvrátil nebezpečí a míč poslal mimo ohrožení Letellierovy branky.
     
    76
    Pastore znovu založil akci PSG, jenomže znovu to bylo pouze do obrany soupeře. Angers se tak zmocnili míče a už s ním míří do útočné akce na druhé straně.
     
    77
    Cissokho doslova sebral míč Pastoremu, jenž se snažil o průnik před branku Angers. To se mu nakonec tedy nepovedlo a u míče znovu bude soupeř.
     
    79
    Aréola z výskoku chytl míč, který před jeho branku poslal z pravé strany Cissokho. Následovat tak bude odkop od jeho brány.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby, u míče jsou hráči PSG, kteří míří do další akce.
     
    81
    Aréola musel znovu do výskoku, aby chytil do svých rukavic vzdušnou střelu Ekambiho.
     
    82
    Maxwell si naběhl do blízkosti branky Letelliera, střelou po zemi se ho snažil ohrozit, jenže brankář Angers byl pozorný a míč má ve své moci.
     
    83
    Ekambi byl v další dobré šanci, jenže ani tentokráte se skóre nemění. Zatím to vypadá, že zápas spěje do prodloužení.
     
    85
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Pepe, přichází Tait.
     
    86
    Cavani se dostal do další slibné šance před brankou Angers, ale ten poslal pouze kousek od pravé tyče branky soupeře.
     
    86
    Verrattiho střelu se snažil dorážet Di María, ale celou akci zastavil znovu pozorný brankář Angers Letellier.
     
    87
    Pastore uvolnil po pravé straně Di Maríu, ale druhý jmenovaný pak poslal míč přímo do obrany Angers. Stále se tak skóre nemění a čas kvapem běží. Moc času už oběma týmům nezbývá.
     
    88
    Verratti se snažil prostrčit míč Cavanimu, to se mu ovšem nepodařilo a rázem tak skončila další šance týmu PSG.
     
    89
    Rohový kop pro PSG branku Angers znovu neohrozil. Di María poslal míč úplně mimo pokutové území a chytá se pak za hlavu.
     
    90
    Po dalším rohovém kopu PSG neuspělo a do dalšího úniku se tak mohou vydat hráči Angers.
     
    90
    Druhý poločas hlavní rozhodčí nastavil o dvě minuty navíc.
     
    90+1
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný závěr tohoto zápasu. Už to vypadalo, že dojde na prodloužení, ale opak byl pravdou. PSG zahrávalo rohový kop, po něm se pak dostal míč před branku Angers, kde si ho nešťastně do vlastní sítě srazil ISSA CISSOKHO a stává se tak smolařem zápasu.
    90+1. CISSOKHO - 0:1 - vlastní branka
     
    90+3
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Santamaria, přichází Berigaud.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem francouzského poháru se stává Paris Saint-Germain. Jeho hráči tak získávají trofej za vítěz poháru. Takže sezóna je pro ně rozhodně úspěšná, i když se jim nepodařilo obhájit titul. Pro Angers utkání skončilo hodně smolně, celý zápas drželi s PSG krok, nakonec však rozhodla vlastní branka Cissokha.
    Vítězem francouzského poháru se stalo hvězdné Paris Saint-Germain.

     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:6.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (23:05:32)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 90+1. Cissokho (vla.)

    Karty:   58. Diedhiou (AGR), 69. Traoré (AGR) – 40. María (PSG), 45+3. Aurier (PSG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:6.
    Angers SCO: Letellier – Cissokho, Traoré, Thomas, Manceau – Santamaria (90+3 Berigaud) – N´Doye, Mangani, Pepe (85. Tait), Ekambi – Diedhiou (63. Bamba)
    Náhradníci: Bamba, Berigaud, Capelle, Pavlović, Petrić, Sunu, Tait

    Paris Saint-Germain: Aréola – Aurier, Marquinhos, Silva, Maxwell – Verratti, Motta, Matuidi – Di María, Cavani, Draxler (72. Pastore)
    Náhradníci: Guedes, Kimpembe, Lo Celso, Pastore, Rabiot, Lucas, Trapp

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Pacelli
    ocianews.com