USA – Itálie 2:1 (2:1 po s.s.) | Slovensko – Kanada 2:1 (kon.) | Česko – Velká Británie 10:0 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Kanada
Sobota 03.06.2017, 15:00 • Malá hala, Pardubice (kapacita: 500 míst) • Mistrovství světa žen • Skupina W
     
    Na palubovce pardubické Malé haly se právě udal velký historický milník! Po šesti letech je totiž kanadský výběr na mistrovství světa jakýmkoliv týmem poražen. Slovenky ukázaly, že na šampionát přijely ve špičkové formě. Kanaďanky naopak v průběhu celého zápasu hledaly účinnou cestu do útoku, která často ale byla dost kostrbatá. Úvodní den ženské fáze turnaje tak přináší znovu parádní podívanou, která byla podpořena i naprosto plným hledištěm. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek sobotního odpoledne. (16:30:19)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Zuzana Tomčíková (SVK) – Jamie Lee Rattrayová (CAN)
     
    Konec zápasu.
     
    44:29
    Slovenky v této chvíli pociťují, co to je být pod tlakem kanadské mašiny. Hráčky ze zámoří ale zatím správný recept nenacházejí.
     
    44:02
    Slovenský tým vyhazuje míček přes všechny čáry, zároveň s tím si trenérka Beáta Rišianová vyžaduje tieme-out.
     
    43:17
    Keanová s Tulkovou nadvakrát dorážely poskakující míček za ležící Tomčíkovu, avšak Frühauf si v brankovišti dokázala udělat pořádek. Kanaďanky však v obranném pásmu zůstanou.
     
    42:27
    Kanada si bere oddechový čas!
     
    42:27
    Rattrayová nebyla daleko vyrovnání! Rozhodujícím článkem, v tom, že Kanada stále prohrává, je však Tomčíková, která předvádí další z řady svých excelentních zákroků.
     
    41:32
    Slovenky zatím marně hledají skulinku v kanadské čtveřici, Kanaďanky jsou takticky velmi vyspělé a nenechávají svého soupeře prakticky vystřelit.
     
    40:04
    Jamie Lee Rattrayová si půjde za předchozí zákrok odsedět dvě minuty a trestnou lavici, sudí faul vyhodnotily jako hrubost.
     
    39:53
    Kanaďanky měly tak velké problémy se zpracováním skákavé přihrávky, až se dopustily faulu. Rozhodčí signalizují odložené vyloučení.
     
    38:41
    Pravlíková už může zasáhnout do hry, Slovensko těžký moment ustálo bez úhony a mže okamžitě pokračovat v útoku.
     
    37:42
    Kanaďanky sice dlouho pálily jednu ránu za druhou, ale nakonec se z útočného pásma samy vyprovodily. Po špatné rozehrávce si navíc zapisují zakázané uvolnění, čímž si cestu před vlastní bránu během deseti sekund zopakují.
     
    36:41
    Eagleová padá u boxu časoměřičů na palubovku, což je jasným pokynem pro rozhodčí k vynesení trestu. Kanadské hráčce totiž k pádu pomohla jemným zákrokem Petra Pravlíková (SVK).
     
    36:19
    Drakeová je znovu ve hře, Slovensko svou další početní výhodu nevyužije.
     
    35:26
    Slovenská přesilovková formace v těchto okamžicích svého soupeře fyzicky vyčerpává, žádný střelecký pokus si ale nepřipisuje. Kanadská obrana tak pouze stínuje, což však Slovenky donucuje k opuštění útočného pásma.
     
    34:19
    Kanadský výběr je potrestán za špatné střídání, trest si odsedí Aprill Drakeová (CAN).
     
    33:46
    Kanada je opravdu všude o krok dříve než slovenský výběr, Tomčíková je tedy logicky ve velkém zápřahu. Momentálně však žádné chyby nevytváří.
     
    32:32
    Slovenský tým se v těchto okamžicích nemůže osvobodit ze sevření svých soupeřek. Kanadské ofenzivní snažení začíná nabývat na síle, několikanásobné mistryně světa aktuální výsledek totiž logicky netěší.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 17. Vargová (Pravlíková), 19. Ihnaťová (Frühauf, Jurčová) – 22. Rattrayová


    Slovensko: Tomčíková (Rišianová, Zuziaková) – Záborská, Frühauf, Horváthová, Lalíková, Pravlíková, Gaborčíková, Žitňanská, Kežmarská – Kapustová, Jurčová, Ihnaťová, Vargová, Gauríková, Kochanová, Krajňáková, Dzurinová, Vršková, Görögová, Gajdošová, Stašová, Finďová, Kľučiková
    Kanada: Girouardová (Sugijamaová) – Berzinsová, Marszová, Coozeová, Johnstonová, Duhamelová, Tinklerová – Kurioová, Tulková, Desmierová, Rattrayová, Eagleová, Francisová, Traversaová, Keanová, Skeatsová, Palottaová, Swansonová, Drakeová

    Rozhodčí: Radka Synková, Patricie Vokálová (obě Česká republika)
    thejrc.org