USA – Itálie 2:1 (2:1 po s.s.) | Slovensko – Kanada 2:1 (kon.) | Česko – Velká Británie 10:0 (kon.)
konec
Česko
10:0 (2:0, 6:0, 2:0)
Velká Británie
Sobota 03.06.2017, 19:05 • Tipsport Arena, Pardubice • Mistrovství světa žen • Skupina W
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Třetí hrací den pardubického světového šampionátu v hokejbalu přinesl velkou várku zápasu, české ženy si však na svůj hvězdný start musí počkat až na samotný závěr! První zápas české reprezentace na mistrovství světa obstará duel s Velkou Británií!
     
    Zatímco mužská reprezetace má v tuto chvíli za sebou již tři utkání, ženy si na svůj start musely počkat až do sobotního večera. Česko se v ženské kategorii zúčastnilo všech dosavadních pěti šampionátů a co více, vždy získalo cenný kov. Po čtyřech bronzech před dvěma lety v Zugu přišlo zlomení semifinálového prokletí a postup do finále, z čehož nakonec po porážce s Kanadou vzešly stříbrné medaile.
     
    Nominace českého týmu na MS:

    Brankářky:
    Tupá Aneta (HC ŠD Písek), Teplá Kateřina (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice), Zechovská Kateřina (HC Slavia Praha – ženy).

    Obránkyně: Rejlová Lucie (HBC Hradec Králové 1988), Držmíšková Kateřina (TJ Lokomotiva Česká Třebová), , Němcová Kateřina (HBC Karviná), Fričová Jana (HBC CSKA Karlovy Vary), Herzigová Petra, Volková Veronika, Kosinová Karolína (všechny HC Slavia Praha – ženy).

    Útočnice: Kvasničková Petra, Hyksová Linda (obě TJ Lokomotiva Česká Třebová), Rullová Michaela, Horálková Pavlína, Patočková Barbora, Manhartová Lucie, Křížová Denisa, Přibylová Vendula, Lédlová Aneta (všechny HC Slavia Praha – ženy), Kubínová Lucie (TJ Sokol Poruba), Palová Tereza (HBC Karviná), Kábrtová Aneta (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Topičová Martina (HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice).
     
    A kdo že v prvním utkání prověří české hokejbalistky?

    Velká Británie bude do úvodního buly pasována do role outsidera. Statistiky hovoří jasně, Britky v dosavadních třech účastech skončily na osmé a dvakrát na sedmé pozici, kdy se dostaly pouze před tým z Řecka. Už nyní je ale jasné, že se na letošním turnaji dočkají svého nejlepšího výsledku, protože se v Pardubicích představí pouze šest týmů.

    Bude se úvodní zápas českých žen na šampionátu odvíjet podle předpokladů nebo se dočkáme překvapení?
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Teplá (Tupá) – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová

    Velká Británie: Jacksonová (Quigleyová) – Pearceová, Loweová, Croxallová, Serrelová, Hehirová, Painteraová, Howellová, Masonová – Kasnerová, Campbellová, Williamsová, Murdochová, Townsová, Hopkinsonová Wardová, Craigheadová, Parkerová, Cugliettaová, Taylorová, Laingová, Culshawová.
     
    Zrhuba před půl hodinou skončilo v Tipsport areně napínavé a velmi strhující utkání mezi mužskou reprezentací Česka a Spojených států. Z toho důvodu je začátek utkání žen proti Velké Británii posunut o pět minut.
     
    Britky již jsou připraveny na své střídačce k nástupu, české barvy se zatím pohybují pouze v útrobách Tipsport areny.
     
    Češky vstupují do mistrovství světa v pozici velkého favorita na zisk jedné z medailí a měly by to ukázat hned v prvním vystoupení.
     
    Do branky se postavila na straně České republiky Kateřina Teplá, brankoviště Velké Británie bude střežit Rachel Jacksonová.
    FOTO: Češky jsou připraveny čelit reprezentaci Velké Británie.
     
    A začátek duelu se ještě o několik sekund zpoždí, v brance českého týmu totiž zůstaly míčky z rozcvičky před zápasem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Úvodní vhazování zvládly lépe svěřenkyně trenéra Karla Manharta, které se velmi rychle nahrnuly do útočné třetiny.
     
    00:51
    Britky vyhodily míček pouze do středního pásma, i to jim však umožnily poslat do hry druhou formaci.
     
    01:12
    Už už to vypadalo, že se do šance dostane Vendula Přibylová, její postup ale skončil čistým zákrokem kousek za modrou čarou.
    FOTO: Žádná z brankářek tohle nevidí ráda. Kolik gólů padne?
     
    01:49
    Zatím stále čekáme na střelecký pokus na jedné či druhé straně, gólmanky se zatím s míčkem nepotkaly.
     
    02:19
    Michaela Rullová v předbrankovém prostoru přihrávku spoluhráčky promáchla, Velká Británie následně poslala balonek přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Rachel Jacksonové.
     
    03:08
    Zatím vidíme hru pouze v obranném pásmu ostrovního výběru, přesto je Jacksonová stále bez jediného zákroku.
     
    03:45
    Už to vypadalo, že Pavlína Horáková donutí Jacksonovou zasahovat, její pokus byl ale nakonec zablokován.
     
    04:33
    Skvělá individuální akce Venduly Přibylové, která sama postupovala přes útočné pásmo a ranou zápěstí prověřila Jacksonovou! Britská brankářka míček vyrazila pouze před sebe, dorážka stejné hráčky však skončila nad brankou!
     
    04:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí se však již české národní barvy radují poprvé! Vše do svých rukou znovu vzala agilní VENDULA PŘIBYLOVÁ, která obkroužila branku Velké Británie a na vzdálenější tyč neomylně zasunula míček – 1:0! Asistence: Denisa Křížová.
    04:42 Vendula PŘIBYLOVÁ - 1:0
     
    05:32
    Ani vstřelená branka touho českého týmu po útočení nezlomila, naše hráčky jsou znovu naplno nastěhovány před brankou Britek.
     
    05:55
    Nahození Kubínové od modré čáry bylo přizvednuto a skončilo mimo hrací plochu.
     
    05:55
    Ve stejném čase však dojde k prvnímu vyloučení a to na české straně. Za nedovolené bránění dostává menší trest Tereza Palová (CZE).
     
    06:22
    Naše reprezentantky se nebojí zaútočit i při vlastním oslabení a málem z toho byla druhá branka v síti britské gólmanky! Vendula Přibylová postupovala sama na branku, zkusila zakončení mezi betony, jenže gólmanka Jacksonová podržela svůj tým!
    06:22 Vendula Přibylová mohla vstřelit svůj druhý gól v oslabení.
     
    07:15
    Přesilová hra se týmu z Britských ostrovů vůbec nedaří, Češky dvakrát vyhodily a nyní dokonce vybojovaly vhazování v obranné třetině svého soupeře.
     
    07:25
    A další pokus o střelu z české strany, Lucie Manhartová od červené čáry zkusila štěstí, míček byl ale odražen vysoko nad.
     
    07:55
    Češky jsou v pěti, brankářka Teplá nadále s nulou na kontě zákroků.
     
    08:23
    Už to vypadalo na další britskou pohromu, tentokrát však finální kombinace českého reprezentačního týmu zaskřípala.
     
    08:46
    Michaela Rulová z dobré střelecké pozice trefila pouze boční síťku britské klece.
     
    09:25
    Další útočná akce českého výběru nebyla úspěšná, na vině je postavení mimo hru, které bylo v konečném součtu ještě posouzeno jako úmyslné.
     
    09:56
    Tak na konci desáté minuty zápasu je tu první zákrok Kateřiny Teplé, která musela likvidovat střelu Stephanie Townsové z prostoru mezikruží. Nakonec to pro české barvy dobře dopadlo.
     
    10:14
    Linda Hyksová mohla navýšit vedení českého týmu, měla během několika sekund snad tři stoprocentní příležitosti! Jednou prostor mezi třemi tyčemi netrefila, následně dvěma dorážkami pouze nechala vyniknout Jacksonovou!
     
    10:14
    Z následného závaru došlo k drobné potyčce, po jejímž skončení míří dvě hráčky na lavici hanby. Jmenovitě se jedná o Amy Campbellovou (GBR), která si odpyká dvě minuty za hrubost a Lucii Manhartovou (CZE), jejíž trest byl definován jako sekání. Pokračuje se ve čtyřech hráčkách na obou stranách.
     
    11:14
    Více prostoru svědčí českému týmu, střela Rullové se však až k brankářce Británie nedostala.
     
    11:45
    Britky se nemohou vymanit z českého sevření a střídají i během kombinace našich reprezentantek.
     
    12:11
    Velmi pohledně se kolem Croxallové protáhla Pavlína Horálková, která si to následně namířila přímo do brankoviště. Tam ale zatím velmi jistým způsobem vládne Rachel Jacksonová, díky které jsou ambice Britek na body stále relativně živé.
     
    12:24
    A další zákrok britské gólmanky, na druhé straně Kateřina Teplá zatím zvládá zápas v suchém triku.
     
    13:02
    Manhartová sprintovala za míčkem do útočného pásma, nakonec se ale před dvojicí Britek musela sklonit. Netrvalo však dlouho a české lvice jsou znovu u míčku.
     
    13:34
    Stoprocentní šanci nyní spálila Denisa Křížová, která vlétla do brankoviště, jenže přes ležící Jacksonovou nedokázala balonek procpat do britské sítě!
     
    13:41
    Aneta Lédlová trefuje tyčku britské branky!
     
    13:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tlak českého týmu byl smrtící a naprosto zaslouženě přichází gól číslo dva! Ihned po vhazování se míček dostal na hokejku JANA FRIČOVÉ, která přesnou ranou zápěstím do horní poloviny branky zvýšila náskok na 2:0! Asistence: Michaela Rullová.
    13:51 Jana FRIČOVÁ - 2:0
     
    14:45
    Množství šancí před britskou brankou se neztenčuje, právě naopak! Tentokrát hned dvakrát v krátké době prověřila Jacksonovou Tereza Palová.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní vystoupení českých hokejbalistek má za sebou jednu třetinu a zatím je to zápas kočky s myší. Češky mají jednoznačně navrch, soupeři vůbec nic nepovolily a zcela po zásluze vedou po gólech Přibylové a Fričové 2:0!
     
    Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše, zápas bude co nevidět pokračovat.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:24
    Ihned po vhazování se naše barvy vrhly do útoku a snaží se o třetí gólovou radost.
     
    16:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    A nemusely čekat vůbec dlouho! Po minutovém působemí v útočném pásmu dostala přihrávku na bekhend ANETA LÉDLOVÁ, v klidu si míček přehodila na forhend a neomylně zavěsila – 3:0! Asistence: Denisa Křížová.
    16:12 Aneta LÉDLOVÁ - 3:0
     
    16:40
    A znovu se vše důležité odehrávalo v brankovišti Velké Británie, bekhendový pokus Lucie Kubínové ale tentokrát gólovou radost nepřinesl.
     
    17:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Úvodní zápas české ženské reprezentace na šampionátu přináší očekávaný průběh, který si ale naše hráčky dokáží skvěle užít! Z přečíslení po pravé straně našla Petra Kvasničková neomylně hokejku LINDY HYKSOVÉ, která jemnou tečí usměrnila míček do britské sítě – 4:0! Asistence: Petra Kvasničková.
    17:12 Linda HYKSOVÁ - 4:0
     
    17:39
    Karolína Kosinová od červené čáry vypálila zhruba metr nad britskou branku, naše hráčky zůstávají s míčkem v nebezpečné zóně.
     
    18:40
    A chuť českých holek neutichají ani v nejmenším. Linda Hyksová se chtěla podruhé zapsat do střelecké listiny, nyní ale její otočka pověstnou smetanu nepřinesla.
     
    19:12
    Pavlína Horálková dostala nabito trochu nepřesně, a tak její zakončení na dlouhou ruku skončilo až v ochranné síti. Hra ale zůstane před Jacksonovou.
     
    20:06
    Velmi dlouze Češky kombinovaly v útočné třetině, žádné kloudné zakončení z toho však nevyklíčilo.
     
    20:36
    Kábrtová si skvěle řekla o přihrávku do předbrankového prostoru, rychlý pas na ní byl však na poslední chvíli sražen.
     
    20:51
    Britky sebraly fyzické síly alespoň na vyhození míčku přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    21:10
    Kábrtová znovu v akci, tentokrát zejména vleže. Po podražení na patnáctiletou českou hokejbalistku následuje vyloučení Sarah Loweové (GBR) a přesilová hra našeho výběru.
     
    21:49
    Když to nejde kombinací, zkusíme střelu. Kateřina Němcová prudkou ranou od modré ale prostor mezi třemi tyčemi minula.
     
    22:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Když netrefím poprvé branku, proč to nezkusit znovu? KATEŘINA NĚMCOVÁ dostala míček tentokrát až za modrou čáru, s ničím se nerozpakovala a prudkou ranou propálila vše před sebou! Jacksonová nic neviděla a neměla šanci gólu jakkoliv zamezit – 5:0! Asistence: Karolína Kosinová a Lucie Kubínová.
    22:02 Kateřina NĚMCOVÁ - 5:0
     
    22:02
    Po gólu číslo pět dochází ke střídání brankářek na britské straně. Jacksonovou nahradila Quigleyová.
     
    22:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    V Pardubicích to začíná zavánět debaklem. Britky vůbec nestíhají a jediné, kdy se potkají s míčkem je moment, kdy ho tahají z vlastní branky! Gól číslo šest přišel po přesném zakončení BARBORY PATOČKOVÉ – 6:0! Asistence: Lucie Manhartová.
    22:59 Barbora PATOČKOVÁ - 6:0
     
    24:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak brankářkou to nebylo. Ani náhradnice Megan Quigleyová již podruhé tahá míček zpoza svých zad. Pěknou individuální akci předvedla LINDA HYKSOVÁ, která se šikovně uvolnila a pohlednou ranou zakončila své samostatné vystoupení – 7:0! Asistence: Veronika Volková.
    24:24 Linda HYKSOVÁ - 7:0
     
    25:15
    Stále nic nového v Tipsport areně, na polovinu českých hráček začne za chvilku dopadat prach.
     
    25:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zato na druhé straně, tam to žije! Nahozený míček se od zadního mantinelu velmi rychle vrátil před branku, kde ho bleskově dopravila LUCIE KUBÍNOVÁ! Ta se ihned zmocnila balonku, protože se jedná o její premiérovou trefu v reprezentačním týmu na mistrovství světa – 8:0! Asistence: Aneta Lédlová a Lucie Rejlová.
    25:42 Lucie KUBÍNOVÁ - 8:0
     
    25:56
    Tlak českých reprezentantek nebere konce, hra se po icingu Britek vrací zpět před Quigleyovou.
     
    26:14
    Kate Parkerová si udělala výlet na polovinu českého výběru, pouze ale proháněla české hráčky s míčkem na jejich hokejkách.
     
    27:06
    Boj v rohu hřiště přinesl balonek na hokejky Britek, následuje ale pouze opět zakázané uvolnění.
     
    27:23
    Honba za devátou trefou byla předčasně ukončena pro píšťalku hlavní rozhodčí. Té soucit s Britkami tedy rozhodně nechybí.
     
    27:42
    Po střele Fričové sice vypadl míček Quigleyové z lapačky, jakékoliv dorážky ale náhradní brankářka Velké Británie včas zamezila.
     
    28:41
    Druhá část se pomalu chýlí ke svému konci, Kateřina Teplá v prostředním dějství stále bez jediného zákroku. Ono brankářka Quigleyová jich taky o moc více, vinou inkasovaných branek, nenasbírala.
     
    29:35
    Další vyhození Britek tentokrát na zakázané uvolnění nedoputovala, zdá se, že zbytek druhé třetiny již přežijí bez úhony.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Tipsport Areně v Pardubicích se nám otevřela střelnice! Britky postupem času odpadají a mohou být poměrně rády, že rozdíl ve skóre není ještě vyšší než osmibrankový. Nicméně ještě jedna třetina zbývá a ta nám přinese další várku kvalitního hokejbalu.
     
    Třetí část odstartuje přibližně v 20:18.
     
    Počet střel po druhé třetině? 42:2 pro Českou republiku – to hovoří za vše.
     
    Také v české brance se přes přestávku událo střídání, na plac jde Aneta Teplá. Zda se dotkne balonku jí ale zaručit nemůžeme.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:01
    Střídání v týmu Česka: ze hřiště odchází Kateřina Teplá, přichází Aneta Tupá.
     
    30:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jedenáct vteřin po návratu z kabin přichází devátá česká radost. Přímo pod víko nad přední tyč zamířila více než přesně LUCIE MANHARTOVÁ, která se také zapisuje do střelecké listiny dnešního zápasu – 9:0! Bez asistence.
    30:11 Lucie MANHARTOVÁ - 9:0
     
    31:35
    Převaha českého týmu se ještě umocní, domácí výběr má totiž výhodu.
     
    31:43
    Za držení míří na trestnou lavici velmi vlažným krokem Deana Cugliettaová (GBR).
     
    32:44
    Pěknou kombinaci zakončovala z voleje Pavlína Horálková, gólmanka Quigleyová se ale stihla včas přesunout a desáté pohromě zabránit.
     
    33:19
    Ostřelování britské klece neustále pokračuje, většina českých pokusů v početní výhodě je ale nepřesných.
     
    33:43
    Britky druhé oslabení v zápase přežily a mohou se těšit z kompletní sestavy. Z výsledku ale již nikoliv.
     
    34:06
    Z dalšího vyloučení má zřejmě největší radost brankářka Aneta Tupá, která se poprvé podívá, jak vypadá ženský hokejbal zblízka. Češi totiž půjdou do čtyř, vyloučena je totiž Michaela Rullová (CZE) za hru tělem.
     
    34:46
    A Tupá poprvé zasahuje, Becky Kasnerová vyslala z otočky zajímavou střelu, kterou česká gólmanka sebrala do své lapačky.
     
    35:34
    Denisa Křížová mohla vsítit desátou českou branku a zakulatit tak skóre, povedlo se jí úplně vše, jen ne přehodit ležící beton Megan Quigleyové!
     
    36:06
    Oslabení českého týmu je u konce, více v útočném pásmu opět pobývaly naše lvice.
     
    36:39
    Bekhendové zakončení Petry Kvasničkové vyrazila britská brankářka nad sebe a měla velké štěstí, že míček nakonec odskákal mimo její brankoviště.
     
    37:01
    Další střela vyšla z dílny Jany Fričové, která opět nechala vyniknout ženu v masce na straně druhé.
     
    37:08
    Sarah Loweová (GBR) míří za katr a nabízí tím českému týmu třetí přesilovou hru v dnešním zápase. Její trest byl definován jako hrubost.
     
    37:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Deset, deset, deset! Již při včerejším zápase mužů proti Itálii jsme si ověřili, že pardubická kostka umí i dvojciferná čísla a dnes je to tu znovu! Od modré čáry vyslala prudkou ránu pod břevno KATEŘINA NĚMCOVÁ, díky které se zakulatilo skóre na 10:0! Asistence: Karolína Kosinová.
    37:46 Kateřina NĚMCOVÁ - 10:0
     
    38:36
    Češky využily dvě přesilovky ze tří a z prvního zápasu si tak, s největší pravděpodobností, odnesou velmi zajímavá čísla.
     
    39:04
    Britky na útočení totálně rezignovaly a snaží se bránit co nejpřijatelnější výsledek.
     
    39:23
    Střelu Palové dorážela v předbrankovém prostoru Hyksová, Quigleyová byla ale u své levé tyče včas.
     
    39:34
    Po delší odmlce se bude vhazovat po levé ruce Anety Tupé.
     
    39:59
    Tentokrát se o dorážku střely Hyksové pokusila Michaela Rullová, ani ona ale na brankářku Velké Británie nevyzrála.
     
    40:26
    Když to nejde zblízka, zkusíme z dálky. Nahození Petry Herzigové si však britská gólmanka dokázala najít a zneškodnit.
     
    40:33
    Dnešnímu utkání přihlíží 1 054 diváků, což je historicky nejvyšší návštěva na ženském zápase v historii světových šampionátů!
     
    41:00
    Jedenáctou trefu mohla přinést Denisa Křížová, která postupovala od modré čáry sama na branku! Quigleyová jí nalákala na střelu na rukavici a následně sebrala míček do své lapačky!
     
    41:44
    Diváci neustále podporují české ženy a přejí si co nejvyšší výsledek. Všichni, kromě zhruba 30 členů britského týmu na střídačce.
     
    42:41
    Kombinace v útočném pásmu neutichá, naši hráčky jsou stále hladové po gólových úspěších.
     
    43:21
    Odstartovaly poslední dvě minuty a my věříme, že si ještě společně s hráčkami českého týmu zařveme "gól".
     
    44:05
    Bekhendový pokus Michaely Rullové ve velké rychlosti očekávanou radost nepřinesl.
     
    44:32
    Tentokrát měla Michaela Rullová před sebou téměř odkrytou branku, Megan Quigleyová se stihla včas přesunout a fantastickým zákrokem zamezila jedenáctému gólu!
     
    Konec zápasu.
     
    První vystoupení českého ženského týmu na světovém šampionátu končí vítězstvím 10:0! Očekávané, spíše povinné, tři body si tak mohou svěřenkyně Karla Manharta odškrtnout a nyní se již musí připravovat na dalšího soupeře – Itálii.
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Česko -
    Kateřina Němcová
    Velká Británie – Megan Quigleyová
     
    Na stvrzení českého vítězství si poslechněme státní hymnu České republiky!
     
    Ženský program je dnes u konce, ten hokejbalový ale ani náhodou! V Tipsport areně se uskuteční ještě souboj slovenských obhájců titulu proti Řecku, který startuje ve 21:30! (20:46:00)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. Přibylová (Křížová), 14. Fričová (Rullová), 17. Lédlová (Křížová), 18. Hyksová (Kvasničková), 23. Němcová (Kosinová, Kubínová), 23. Patočková (Manhartová), 25. Hyksová (Volková), 26. Kubínová (Lédlová, Rejlová), 31. Manhartová, 38. Němcová (Kosinová)


    Česko: Teplá (31. Tupá) – Herzigová, Kosinová, Němcová, Rejlová, Volková, Fričová, Držmíšková – Horálková, Topičová, Křížová, Patočková, Rullová, Kvasničková, Kubínová, Palová, Lédlová, Kábrtová, Manhartová, Přibylová, Hyksová
    Velká Británie: Jacksonová (23. Quigleyová) – Pearceová, Loweová, Croxallová, Serrelová, Hehirová, Painteraová, Howellová, Masonová – Kasnerová, Campbellová, Williamsová, Murdochová, Townsová, Hopkinsonová Wardová, Craigheadová, Parkerová, Cugliettaová, Taylorová, Laingová, Culshawová

    Rozhodčí: Kellerová, Lamontová

    Diváci: 1 054
    thejrc.org