Řecko – Haiti 3:1 (kon.) | Portugalsko – Francie 5:2 (kon.)
konec
Řecko
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Haiti
Středa 07.06.2017, 14:00 • Tipsport Arena, Pardubice (kapacita: 10 300 míst) • Mistrovství světa mužů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Tento výsledek znamená jediné, Řeky čeká v zítřejším čtvrtfinále USA, Haiti se ještě může poprat o postup do vyšší divize v bojích o 9.- 12. místo, které proběhne taktéž zítřejší hrací den. Velké překvpaení B-poolu tak má ještě celkem reálnou šanci na velký úspěch, do horší divize pro zítřejší rok sestupuje pouze jedenáctý a dvanáctý celek. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (15:44:39)
     
    Nejlepší hráči utkání: Joshua Barbas (GRE) – Rubens Morne (HAI)
     
    Konec zápasu.
     
    44:41
    Haiti už je opravdu psychicky dole, Řekové si dělají ze svým soupeřem prakticky, co chtějí, a už spíše očekávají závěrečnou sirénu.
     
    43:46
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Haiti (Olivier Gibsson Aimé – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Řecko (Petar Karvouniaris – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    43:01 BARBAS - 3:1
     
    43:01
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Všechny naděje na postup Haiti jsou zřejmě pryč! MICHAEL BARBAS se obtočil kolem branky a střelou k tyči nachytal brankáře Régiste-Augustina v nejnevhodnější okamžik, neboť mu míček prošel těsně vedle lapačky. Asistence: Chris Vagenas, Michael Pinios.
     
    42:11
    Haiti je v plném počtu, může tak zřejmě začít jeho cesta za vyrovnáním!
     
    41:47
    Arkalis se rozhodl k daleké palbě z modré čáry, jenomže míček moc daleko neprošel. Haitská obrana jej za cenu vlastního zdraví zblokovala.
     
    40:37
    Řekové budou pokračovat v přesilovce pěti proti čtyřem, Haiti se v těchto minutách prakticky nedostává ze svého obležení v obranné třetině.
     
    40:11
    Haiti půjde na malou chvíli do tří, Odnell Achille (HAI) totiž obdržel dvouminutový trest za podražení.
     
    39:36
    Na obou týmech je vidět velká vážnost tohoto utkání, jelikož se nikomu z nich nedaří dostávat se do ofenzivních možností. Chyb se raději vyvarovávají pozornou hrou do defenzívy.
     
    38:37
    Paul-Arthur Plaisir (HAI) však svému týmu v této chvíli moc nepomáhá, neboť jeho zákrok v rohu, kdy trefil soupeře hokejkou do obličeje, haitskou přesilovku velice brzy přerušuje.
     
    38:21
    Chris Vagenas (GRE) právě v tuto chvíli míří na trestnou lavici, jeho hákování tak nabízí Haiti velkou šanci na vyrovnání.
     
    37:33
    Řekové mohly celý zápas rozhodnout! Barbas už už posílal míček směrem na Vagenase, jenomže v poslední chvíli mu do trajektorie přihrávky vložil čepel Décosse. Haiti tak ještě stále žije!
     
    36:19
    Rampotinose zřejmě jeho spoluhráči moc nepochválí, neboť byl hlavním viníkem zakázaného uvolnění, které je v této situaci dost netaktické. Haiti se totiž jednoduše dostává jen pár metrů na dostřel Bitsakisovy branky.
     
    35:21
    Haitská obrana pracuje momentálně na plné obrátky, řečtí útočníci tak nemají moc prostoru na průniky k soupeřově brance. Hokejbalisté z Karibiku chtějí jednoznačně ještě Reky pozlobit.
     
    34:33
    Řecké ofenzivní choutky jsou v tento okamžik přerušeny. Karvouniaris se nacházel v brankovišti, čehož si rozhodčí okamžitě všimli. Hra se tak vrátí do středního pásma.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 15. Argiris (Pinios, Karvouniaris), 15. Pinios, 44. Barbas (Vagenas, Pinios) – 14. Paul (Décosse)


    Řecko: Bitsakis (Vrettis) – Adamou, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – Barbas J., Alvo, Argiris, Arkalis E., Arkalis P., Barbas M., Barbas R., Kakivelos, Karvourniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Romano, Vagenas
    Haiti: Régiste-Augustin L. (Province) – Achille, Aimé, Décosse, Fils-Aimé, Gabriel, Kender Channon, Nadeau – Benel, Dorneval, Cherubin, Chéry, Jean-Denis, Lamy, Meroné, Morne, Paul, Plaisir C.A., Plaisir P-A., Raphael, Vérician

    Rozhodčí: Petr Škrobák, Michal Škrobák (oba CZE)
    thejrc.org