Bermudy – Libanon 1:6 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.) | Itálie – Haiti 2:0 (kon.)
USA – Řecko 3:4 (po pr.) | Kajmanské ostrovy – Hongkong 2:3 (kon.) | Slovensko – Portugalsko 4:0 (kon.)
Česko – Indie 3:1 (kon.) | Velká Británie – Arménie 4:2 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 5:1 (kon.)
po prodl.
USA
3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Řecko
Čtvrtek 08.06.2017, 13:00Mistrovství světa mužů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou napínavé čtvrtfinálové utkání mezi USA a Řeckem. Spojené státy sice dlouho vedly, ale nakonec jejich sen o medaili končí velmi brzy. Nezvládly totiž prodloužení, řecký hrdina Kevin Kuzmarski gólem v 51. minutě rozhodl a poslal jihoevropský tým do boje o cenné kovy. Pro Američany je to, vzhledem k prvnímu místu ve skupině A2, veliké zklamání. Ode mě je to zatím vše, hezký zbytek dne. (14:52:58)
     
    Konec zápasu.
    50:13 KUZMARSKI - 3:4
     
    50:13
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na straně Řecka, která propukla po této rozhodující akci! Řečtí hokejbalisté od začátku do konce duelu bojovali jako lvi a tady je pro ně sladká odměna. Michael Barbas výborně vyřešil situaci na levém kruhu. Neukvapil se, počkal, až mu doběhne KEVIN KUZMARSKI. A ten už s klidem na duši provedl kličku do bekhendu po zemi. Rethage na míček těsně nedosáhl a inkasoval. Rozhodčí ještě musel přezkoumat, zda gól nepadl do posunuté klece, ale nakonec platí. Asistence: Michael Barbas.
     
    49:07
    Nyní jsou to pro změnu Američané, kdo daleko víc kouše v útočné třetině. I když to nejsou vyložení tutovky, Ioannis Vrettis musí být v pozoru a čekat jakoukoli pecku z jakéhokoli místa.
     
    48:35
    Důležitý zákrok Vrettise na brankovišti. Jeden z útočníků USA tam poslal míček a další dva čekali na dorážku. Z řeckého gólmana ale naštěstí pro hosty balonek nevypadl.
     
    48:00
    Alvo si dělal zálusk na skórování z pozice na levém kruhu. Jenže jakmile vystřelil, jeho pokus někdo těsně před americkou brankou dokázal zblokovat.
     
    47:08
    Dva na dva na straně amerického útočného pásma. Jenže zatím v prodloužení nejsme svědky větších šancí, brankáři jsou takřka bez práce.
     
    46:19
    Štiplavá střela Koreyho Wilsona po jeho naběhnutí do mezikruží. Vrettis byl ale moc dobře připravený na to, aby tenhle pokus vyrazil.
     
    45:58
    Také Američané se v nastaveném čase pokusili o první založení útoku. Ale jejich rychlá rozehrávka končí na zakázaném uvolnění.
     
    45:16
    Nahození Řecka do prostoru za brankou, tam ale nikdo v bílém dresu nečekal. Je ale vidět, že hosté mají na začátku prodloužení větší chuť útočit.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tohle bude drama až do úplného konce. V základní hrací době padly na každé straně tři branky, takže o postupujícím do semifinále rozhodne buď desetiminutové prodloužení, nebo samostatná střílení.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
    44:47
     
    44:47
    Ale nemuselo to tak být! Chvíli před koncem mohl rozhodnout před brankou úplně volný Chris Vagenas. Teď muselo Američanům pořádně zatrnout.
     
    44:37
    Poslední vteřiny třetí třetiny, tenhle zápas velmi pravděpodobně půjde do prodloužení.
     
    44:02
    Korey Wilson nahodil balonek ze středního pásma za řeckou branku, ale tam už nečekal nikdo z jeho spoluhráčů. Hrát tak může Řecko.
     
    43:27
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Už to skoro vypadá, jako by obě strany chtěly spíše bránit. Pokud ale nepadne branka, následuje desetiminutové prodloužení.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Senecal, 13. Liebers (Sullivan), 27. Kissel (Daugherty) – 5. J. Barbas (Pitsikoulis, Vagenas), 23. Pitsikoulis (Kuzmarski), 37. Pinios (Rompotinos, Kakivelos), 51. Kuzmarski (M. Barbas)


    USA: Rethage (Sheehan) – Bayne, Hildreth, Caron, Carter, Defazio, Liebers, Zimmick – Housser, Ruiz, Schlegel, Black, Daugherty, Gregory, Hackett, Hickey, Kiesel, Merchant, Petito, Senecal, Sullivan, Warila, Wilson
    Řecko: Vrettis (Bitsakis) – Adamou, Goulakos, Hinios, Pinios, Rompotinos, Tzaferis – J. Barbas, Alvo, Argiris, E. Arkalis, P. Arkalis, M. Barbas, R. Barbas, Kakivelos, Karvourniaris, Klitrinos, Kuzmarski, Pitsikoulis, Romano, Vagenas

    Rozhodčí: Hollett, Černý
    thejrc.org