Německo – Kamerun 3:1 (kon.) | Chile – Austrálie 1:1 (kon.)
konec
Německo
3:1 (0:0)
Kamerun
Neděle 25.06.2017, 17:00 • Olimpijskij stadion Fišt, Soči • Konfederační pohár • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:10:05)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 9:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:8.
     
    Je konec, Němci splnili roli favorita a nepříjemný Kamerun porazili poměrem 3:1, díky čemuž si zařídili postup z prvního místa skupiny! V semifinále je čeká Mexiko, druhou dvojici utvoří týmy Portugalska a Chile. Dnešní německá výhra se nerodila vůbec snadno, v úvodních dvaceti minutách to byli Lvi, kdo se častěji držel na balonu a diktoval tempo hry. Až poté se Löwovi svěřenci začali osmělovat, ovšem jak Can, tak Kimmich své pokusy poslali těsně vedle branky. V nastaveném čase první půle se africký celek mohl dostat do překvapivého vedení, ale pokus, který vyslal Zambo Anguissa, zneškodnil ter Stegen.

    Do druhého poločasu nastoupil Die Mannschaft o poznání odvážněji. Odměněni byli už v osmačtyřicáté minutě, kdy se krásně pod horní tyč trefil Kerem Demirbay, pro kterého se jednalo o premiérovou trefu v německém národním celku. Ve čtyřiašedesáté minutě byl za faul na Cana vyloučen Mabouka, kterého sudí poslal pod sprchu až na základě opětovného zhlédnutí celé situace u videa. Na 2:0 zvyšoval další hráč, který se v reprezentaci prosadil poprvé, na hlavičku Tima Wernera nedokázal Ondoa dosáhnout. Kamerunci se ale ani v oslabení nevzdávali, na rozdíl jediné branky snížil Vincent Aboubakar, tři minuty nato se však podruhé v utkání trefil Timo Werner. V samotném závěru si Němci vypracovali ještě několik příležitostí, všechny ale zneškodnil výborně chytající Ondoa. Speciálním se dnešní duel určitě stal pro Joachima Löwa, který německou reprezentaci dovedl už k jubilejnímu stému vítězství!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zambo Anguissa nasměroval svůj pas přesně na Aboubakarovy kopačky, který si položil Rüdigera a poté zvedl hlavu, načež nalezl na hranici šestnáctky číhajícího Toka Ekambiho, ten ale z první zacílil jen na tribunu.
     
    90+2
    V samotném závěru zápasu je ještě žlutou kartou odměněn Marvin Plattenhardt, který jasným faulem přerušil rodící se brejk kamerunského celku.
     
    90+2
    Němci už si s hodně unaveným soupeřem dělají, co chtějí. Henrichs s Brandtem hru svého týmu obrovsky oživili a potvrdili to i nyní, když vyšachovali celou obranu soupeře. Druhý jmenovaný pak přenechával balon Canovi, jeho pokus ale obětavě zastavil Siani.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit tři minuty. Dočkáme se ještě nějaké branky?
     
    90
    Aminu Younesovi asi není přáno. Mladičký německý záložník se v krátkém časovém sledu ocitl v druhé stoprocentní šanci, když jej přihrávkou našel Werner, ovšem Younes ani tentokráte tváří v tvář Ondoovi neuspěl.
     
    89
    Výborný zákrok kamerunského brankáře! Henrichs se vrhl mezi dva protihráče, nakonec ale balon k překvapení všech přenechal Brandtovi, který ještě nahrával Younesovi. Záložník Ajaxu se pokusil o technické zakončení ke vzdálenější tyči, Ondoa ale jeho ránu eliminoval.
     
    88
    Michael Ngadeu vyslal z vlastní poloviny zajímavý nákop až do šestnáctky soupeře. Tam se k němu dostal střídající Toko Ekambi, rána z první mu ale absolutně nesedla, obrana Německa mohla zůstat v klidu, stejně tak i gólman ter Stegen.
     
    87
    Siani si udělal dobrý den z Younese, kterého u lajny krásně obešel. Na to konto se záložník belgického Oostende dostal až do šestnáctky, jeho přihrávku ale stačil zablokovat Süle.
    86. Timo Werner (GER)
     
    86
    Málem jsme byli svědky hattricku! Younes přenechal balon Canovi, který celou akci ještě vyšperkoval sklepnutím pro Wernera. Ten se ocitl úplně osamocen před gólmanem soupeře, střelou z otočky jej ale překonat nedokázal.
     
    85
    Zadní vrátka ale nechávají poněkud otevřená. Na obranné polovině teď zůstal jen Michael Ngadeu, žádnou ošemetnou situaci ale řešit nemusel, Werner si totiž míč po Younesově nákopu zpracoval rukou.
     
    84
    Do konce utkání už příliš času nezbývá, Kamerunci se ale i nadále prezentují velice sympaticky, když se i přes oslabení o jednoho muže nebojácně vrhají do útoku a stále trápí německou defenzivu.
     
    82
    Střídání v týmu Kamerun: ze hřiště odchází Christian Bassogog, přichází Karl Toko Ekambi.
    81. Timo WERNER - 3:1
     
    81
    Německo právě vstřelilo branku!
    Skóre 2:1 netrvalo příliš dlouho, tři minuty po kontaktní brance Kamerunu se totiž Němci prosazují už potřetí a troufám si říci, že vítězství si dnes už sebrat nenechají! Na kraji šestnáctky se míče po pěkné uličce od Brandta zmocnil Henrichs, jenž našel v šestnáctce nehlídaného TIMA WERNERA, na jehož ránu neměl Ondoa sebemenší šanci dosáhnout.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 48. Demirbay, 66. Werner, 81. Werner – 78. Aboubakar

    Karty:   90+2. Plattenhardt (GER)   64. Mabouka (CAM)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 9:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:8.
    Německo: ter Stegen – Süle, Rüdiger, Ginter – Kimmich, Rudy (74. Henrichs), Can, Demirbay (77. Brandt), Plattenhardt – Draxler (C) (80. Younes) – Werner.
    Náhradníci: Trapp, Leno – Mustafi, Hector, Henrichs, Goretzka, Wagner, Stindl, Younes, Brandt, Demme.

    Kamerun: Ondoa – Mabouka, Ngadeu, Teikeu, Fai – Siani, Djoum (58. Ngamaleu), Zambo Anguissa – Bassogog (82. Toko Ekambi), Aboubakar, Moukandjo (C) (70. Guihoata).
    Náhradníci: Onana, Bokwé – Mandjeck, Ngamaleu, Zoua, Boumal, Guihoata, També, Oyongo, Toko Ekambi, Owona, Ngwem.

    Rozhodčí: Wilmar Roldán – Alexander Guzman, Cristian de la Cruz (všichni Kolumbie)
    bahis siteleri