VC Ázerbájdžánu Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull) (kon.)
konec
Velká cena Ázerbájdžánu

Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull)

Neděle 25.06.2017, 15:00 • Trať: Městský okruh Baku, Ázerbájdžán • Formule 1
     
    Další Velká cena je na programu 9. července, kdy se na okruhu Red Bull Ring pojede Grand Prix Rakouska. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (17:44:21)
     
    Máme za sebou hodně zajímavou a divokou Velkou cenu Ázerbájdžánu, kterou vyhrál trochu překvapivě Daniel Ricciardo, který vytěžil z pit stopu Lewise Hamiltona a penalizace Sebastiana Vettela. Druhý nakonec dojel Valtteri Bottas, který v posledních metrech před cílem předjel Lance Strolla, který proťal cílovou pásku jako třetí v pořadí. Pro Strolla je to životní výsledek. Závod poznamenal výjezd safety caru, který se na trati objevil dokonce třikrát, načež byl závod na několik minut přerušen kvůli úlomkům ležících na dráze.
     
    Průběžné pořadí v Poháru konstruktérů po Velké ceně Ázerbájdžánu:


    1. Mercedes 250 bodů


    2. Ferrari 226


    3. Red Bull 137


    4. Force India 79


    5. Williams 37


    6. Toro Rosso 33


    7. Haas 21


    8. Renault 18


    9. Sauber 5


    10. McLaren 2

     
    Průběžné pořadí MS jezdců po Velké ceně Ázerbájdžánu:


    1. Sebastian Vettel (Ferrari) 153 bodů


    2. Lewis Hamilton (Mercedes) 139


    3. Valtteri Bottas (Mercedes) 111


    4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 92


    5. Kimi Räikkönen (Ferrari) 73


    6. Max Verstappen (Red Bull) 45


    7. Sergio Pérez (Force India) 44


    8. Esteban Ocon (Force India) 35


    9. Carlos Sainz (Toro Rosso) 29


    10. Felipe Massa (Williams) 20


    11. Nico Hülkenberg (Renault) 18


    12. Lance Stroll (Williams) 17


    13. Kevin Magnussen (Haas) 11


    14. Romain Grosjean (Haas) 10


    15. Pascal Wehrlein (Sauber) 5


    16. Daniil Kvjat (Toro Rosso) 4


    17. Fernando Alonso (McLaren) 2


    18. Jolyon Palmer (Renault) 0


    19. Marcus Ericsson (Sauber) 0


    20. Stoffel Vandoorne (McLaren) 0


    21. Antonio Giovinazzi (Sauber) 0

     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymnu vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Ázerbájdžánu: 1. Ricciardo (Red Bull), 2. Bottas (Mercedes), 3. Stroll (Williams), 4. Vettel (Ferrari), 5. Hamilton (Mercedes), 6. Ocon (Force India), 7. Magnussen (Haas), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Alonso (McLaren), 10. Wehrlein (Sauber). Závod nedokončili Palmer, Verstappen, Pérez, Massa, Räikkönen.
     
    Konec závodu.
     
    51
    DANIEL RICCIARDO jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Ázerbájdžánu. Na cílové rovince si pro druhé místo jel Lance Stroll, kterého ale v poslední možnou chvíli předjel Valtteri Bottas, jenž končí druhý! To je neuvěřitelné! Stupně vítězů tedy uzavírá Lance Stroll, pro něhož je to životní výsledek!
     
    51
    Jezdci najeli do posledního kola a Daniel Ricciardo si jede pro vítězství ve Velké ceně Ázerbájdžánu.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Ricciardo (Red Bull), 2. Stroll (Williams), 3. Bottas (Mercedes), 4. Vettel (Ferrari), 5. Hamilton (Mercedes), 6. Ocon (Force India), 7. Magnussen (Haas), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Alonso (McLaren), 10. Wehrlein (Sauber).
     
    49
    O vítězi závodu je pravděpodobně rozhodnuto, protože Daniel Ricciardo disponuje náskokem 5,7 sekundy na druhého Lance Strolla. Kanadský bažant má na třetího Valtteriho Bottase k dobru tří vteřiny.
     
    48
    Kimi Räikkönen končí své trápení ve Velké ceně Ázerbájdžánu a odstupuje ze závodu.
     
    47
    Lance Stroll stále drží druhou příčku, mladý Kanaďan a nováček v královně motorsportu má na dosah životní výsledek. Ale Valtteri Bottas se nebude chtít jen tak vzdát a nejspíš budeme svědky v závěru napínavého souboje o druhé místo.
     
    46
    Nejrychlejší kolo závodu zajel Sebastian Vettel, který ale na třetího Valtteriho Bottase ztrácí půl sekundy. Na dnešní závod nebude v dobrém vzpomínat Kimi Räikkönen, který jede na posledním místě.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Ricciardo (Red Bull), 2. Stroll (Williams), 3. Bottas (Mercedes), 4. Vettel (Ferrari), 5. Hamilton (Mercedes), 6. Ocon (Force India), 7. Magnussen (Haas), 8. Sainz (Toro Rosso), 9. Alonso (McLaren), 10. Wehrlein (Sauber).
     
    44
    Životní závod má rozjetý Lance Stroll, jemuž aktuálně patří vynikající druhá pozice. Pakliže by takto dojel do cíle, bylo by dnes u Williamsu hodně živo.
     
    43
    Esteban Ocon také klesá pořadím, kolem něj se teď prohnal Lewis Hamilton, který v současné chvíli zaujal pátou pozici.
     
    42
    Sebastian Vettel hodlá šturmovat na stupně vítězů, jeho entuziasmus tentokrát odnesl Esteban Ocon. Jezdec stáje Ferrari je momentálně čtvrtý a bude nahánět třetího Valtterího Bottase.
     
    41
    Sergio Pérez se sice vrátil do závodu, ale teď má rozbitou sedačku a vypadá to, že definitivně odstupuje z Velké ceny Ázerbájdžánu.

    Michal Šandor

    bahis siteleri