Kanada – Chorvatsko 6:1 (kon.) | Finsko – Německo 5:2 (kon.) | Slovensko – USA 1:8 (kon.)
Švédsko – Česko 2:3 (kon.)
konec
Finsko
5:2 (0:0, 1:1, 3:0, 1:1)
Německo
Neděle 25.06.2017, 16:00 • Zimní stadion Ondreje Nepely • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to již protentokrát vše a nezapomeňte sledovat večerní zápas české reprezentace. Děkuji za pozornost a na shledanou. (17:35:22)
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 13:6 (10:2).
    Tresty: (2:2) 1:1.
    Využití: 1:1.
     
    Dochází k úpravám zápisu o střelcích. První branku Finů nakonec vstřelil Eemeli Suomi, asistence mají Lepaus a Pukka. Asistenci u druhé branky hokejistů v modrých dresech měl kromě Suomiho ještě Jouni Aalto.
     
    Utkání nakonec končí podle očekávání, tedy vítězstvím Finska a to poměrem 5:2. O výhře celek Suomi rozhodl především ve třetí čtvrtině, a to i přestože v tomto období byli Němci aktivnější.

    Hráči utkání:

    Alexander Preibisch (GER), Juha Taponen (FIN)
     
    Konec zápasu.
     
    47:00
    Alexander Preibisch mohl přidat svou druhou branku v utkání! Po jeho rychlém brejku ale svou ránu nasměroval pouze do břevna, od kterého se kotouč odrazil na brankovou čáru a poté mimo nebezpečné území!
     
    46:19
    Filimonow předvedl během několika chvil dva velmi dobré zásahy. Němci působí hlavně v defenzivě velmi odevzdaným dojmem.
     
    45:04
    Rychlý kontr Němců zakončil Poetzel svižnou ranou a Taponen ještě svižnějším zásahem. Skóre se nemění, na čemž nic nezměnila ani skutečnost, že byl po zákroku finský gólman sražen na hrací plochu.
     
    44:49
    O výhře je rozhodnuto, Finové udržují kotouč na svých hokejkách.
     
    43:46
    Krásný zákrok Filimonowa proti pokusu Suomiho z pravé strany! Finský forvard mířil do poloodkryté branky po dalším pasu z levé strany, nakonec ale trefil pouze lapačku gólmana, která byla do prostoru strčena jako poslední, víceméně zoufalý krok.
     
    42:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesně čtyři vteřiny zbývaly z trestu Preibische, když výběr Suomi znovu skóroval. Prosadil se po krásné přihrávce Lepause z pravého kruhu SIMO MERTANEN. Asistence: Teemu Lepaus, Eemeli Suomi.
     
    42:19
    Teemu Lepaus viděl místo u pravé tyče, nevyslal však dostatečně rychlou střelu na to, aby ji nezachytila lapačka brankáře Filimonowa.
     
    42:00
    Němci se osvobozují.
     
    41:26
    Ránu Aalta z vrcholu pravého kruhu Filimonow viděl a uschoval ji do své náruče.
     
    41:08
    Vyloučení v týmu Německo (Preibisch – 1,5 min., hrubost).
     
    40:35
    Bude se vylučovat! Další ponechaná výhoda pro Finsko.
     
    39:54
    Tvrdý souboj u mantinelu v úrovni finské branky se obešel bez trestu. Pokračuje se ve hře, Finové vyvážejí kotouč.
     
    38:28
    Lachner zakončil souboj 1 na 1 přízemní ranou, se kterou neměl Taponen sebemenší potíže.
     
    37:40
    Kiikinen naservíroval kotouč před brankou úplně osamocenému Pellinenovi před brankou. Ten však bekhendem nemířil přesně a Mertinoviče tak vůbec neohrozil.

    RR

    Branky a nahrávky: 17. Suomi (Lepaus, Pukka), 31. Lepaus (Suomi, Aalto), 35. Joki-Erkilla (Palanto, Markkanen), 36. Kiiskinen (Pantanen, Lappalainen), 43. Mertanen (Lepaus, Suomi) – 23. Preibisch (Brazda), 37. Dueck (Lachner, Krzizok)


    Finsko: Taponen (Airasvaara) – Markkanen, Pukka, Lepaus, Suomi – Partanen, Lappalainen, Joki-Erkkila, Palanto – Penttinen, Aalto, Pellinen, Kiiskinen – Mertanen
    Německo: Martinovič (35. Filimonow) – Toelzer, Dueck, Lachner, Krzizok – Jiřík, Brazda Tob., Brazda Tim., Preibisch – Jeske, Poetzel, Toth, Deubler – Schiessl, Gomow.

    Rozhodčí: Kralj Crt (SLO), Williams Dylan (CAN)

    Diváci: 213
    thejrc.org