Německo – Mexiko 4:1 (kon.)
konec
Německo
4:1 (2:0)
Mexiko
Čtvrtek 29.06.2017, 20:00 • Olimpijskij stadion Fišt, Soči • Konfederační pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (22:10:20)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:8.
     
    Parádní semifinálové utkání je za námi, o prvenství na Konfederačním poháru budou v neděli bojovat Němci, kteří dnes porazili Mexiko 4:1! Výsledek naznačuje jasnou partii, tak tomu ale rozhodně nebylo. Německo sice do zápasu vstoupilo famózně, když se dvakrát v rozmezí dvou minut prosadil Leon Goretzka, ve zbytku prvního poločasu ale tempo hry zcela diktovala Osoriova družina. Největší šanci si v šestatřicáté minutě vypracoval Hernández, jeho pokus o přelobování německého brankáře ale těsně nevyšel.

    Ve druhém poločase hra ještě více otevřela, k vidění byla řada nadějných příležitostí na obou stranách. O vítězství Löwových svěřenců bylo rozhodnuto už půl hodiny před koncem, když na 3:0 zvýšil Timo Werner. Mexiko ale pokračovalo ve velmi sympatickém výkonu a ter Stegen musel vytáhnout několik kvalitních zásahů, jednou jej dokonce zachránilo břevno. V devětaosmdesáté minutě se hráči El Tricolor zcela zaslouženě dočkali čestného úspěchu, když se z uctivé vzdálenosti krásně trefil Marco Fabián. Poslední slovo ale měli úřadující mistři světa, na konečných 4:1 zvyšoval Amin Younes. Němce tak v neděli čeká finále proti Chile, Mexičané si zahrají o bronzové medaile proti Portugalsku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V samotném závěru si Mexiko vypracovalo dvě velké příležitosti! Nejprve zpoza šestnáctky jen těsně vedle pálil Javier Hernández, po rozehrání následného rohového kopu se k hlavičce dostal Raúl Jiménez, tentokráte ale Němce podržel zasahující ter Stegen.
    90+1. Amin YOUNES - 4:1
     
    90+1
    Německo právě vstřelilo branku!
    Chvíli to vypadalo, že se nadšení Mexičané nadechují k rozpoutaní závěrečného dramatu, Německo se ale prosazuje počtvrté a nic takového nepřipouští. Do otevřené obrany soupeře se vydal Timo Werner, jehož pokus byl ale zablokován. Balon se však odrazil příhodně pro AMINA YOUNESE, který technickou střelou ke vzdálenější tyči překonal marně se natahujícího Ochou!
     
    90
    Budou se nastavovat tři minuty.
    89. Marco FABIÁN - 3:1
     
    89
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Na tom, že Německo postoupí do finále Konfederačního poháru, už se nic nemění. Mexičané se dočkali alespoň čestného úspěchu, a za svou snahu jsou tak konečně odměněni! Po faulu na Márqueze byl nařízen volný přímý kop, který Osoriova družina rozehrála velmi rychle a nachytala svého soupeře nepřipraveného. Z uctivé vzdálenosti své štěstí zkusil Marco Fabián a nutno poznat, že to trefil opravdu luxusně, ter Stegen byl tentokráte naprosto bez šance.
     
    88
    Herrera přenesl hru na Layúna, jenž si hodlal přehodit napadajícího Younese, trefil však pouze ruku svého protihráče. Mexiko tak alespoň bude mít k dispozici další přímý kop.
     
    87
    I další z Jiménezových centrů byl odvrácen na rohový kop. Opakovala se situace z před pár minut, Layún opět našel hlavu naskakujícího si Márqueze, ten ale zamířil nad horní tyč německé svatyně.
     
    86
    Po Márquezově nahrávce to ze střední vzdálenosti zkoušel Hirving Lozano. Jeho pokus nebyl vůbec marný, trefil ale pouze v předbrankovém prostoru se pohybujícího Antonia Rüdigera.
     
    85
    Výtečný ter Stegen! Miguel Layún od rohového praporku našel naprosto nehlídaného veterána Márqueze, který hlavičkoval velmi razantně, německý gólman ale předvedl fantastický zákrok a už poněkolikáté podržel svůj tým!
     
    84
    Po Layúnově centru se k hlavičce dral Fabián, při své snaze se ale hlavou nepříjemně srazil s Antoniem Rüdigerem. Oba hráči byli pořádně otřeseni a museli podstoupit menší ošetření za postranní čárou, nyní už se ale vrací zpět do zápasu.
     
    83
    Julian Brandt vybojoval balon na vlastní polovině, načež podnikl dlouhý sprint, během něhož dokázal obejít hned tři protihráče. Poté přišla přihrávka na Wernera, který svému kolegovi však míč vrátil jen na paty.
     
    82
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Amin Younes.
     
    81
    Rafael Márquez zvedl hlavu a vymyslel krásnou průnikovou nahrávku pro Hernándeze, jenž ještě sklepával patičkou pro Lozana, ten ale jeho záměr vůbec nepochopil, čehož využil bránící Rüdiger.
     
    80
    Nyní už si Can vedl lépe, když se díky rychlému manévru zbavil Layúna. Poté kombinoval s Draxlerem, který nahrál Rudymu, na jehož pas za obranu si nabíhal Henrichs, byl ale pokryt hlídajícím Alanisem.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 6. Goretzka, 8. Goretzka, 59. Werner, 90+1. Younes – 89. Fabián

    Karty:   72. Can (GER) – 55. Jiménez (MEX)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:8.
    Německo: ter Stegen – Kimmich, Rüdiger, Ginter – Henrichs, Rudy, Goretzka (67. Can), Hector – Stindl (78. Brandt), Draxler (C) (82. Younes) – Werner.
    Náhradníci: Trapp, Leno – Mustafi, Plattenhardt, Wagner, Demirbay, Can, Younes, Süle, Brandt.

    Mexiko: Ochoa – Layún, N. Araujo, H. Moreno, Alanis – J. dos Santos (66. R. Márquez), H Herrera, G. dos Santos (63. Fabián) – Jiménez, J. Hernández, Aquino (46. Lozano).
    Náhradníci: Cota, Talavera – R. Márquez, Fabián, Vela, Damm, Peralta, L. Reyes, Lozano.

    Rozhodčí: Néstor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (všichni Argentina)
    thejrc.org