Henan Jianye – Tianjin Teda 0:0 (kon.)
konec
Henan Jianye FC
0:0 (0:0)
Tianjin Teda FC
Sobota 01.07.2017, 13:35 • Zhengzhou Hanghai Stadium • Čínská Super League • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:35.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Čínská Superliga má na programu patnácté kolo a my budeme společně sledovat duel mezi domácím Henanem Jianye FC a hostujícím Tianjin Teda FC.
     
    Henan Jianye FC

    Henan je stejně jako v loňské, tak i v letošní sezóně ve spodních patrech tabulky. Konkrétněji je to čtrnáctá pozice, tedy první nesestupová. Pouhé dvě výhry a šest remíz znamenají zisk jedenácti bodů a šestadvaceti bodovou ztrátu na první Guangzhou. Henan se navíc v posledních několika zápasů musel obejít bez svého nejlepšího střelce Christiana Bassogoga, který si plnil reprezentační povinnosti za Kamerun v rámci Konfederačního poháru.
     
    Tianjin Teda FC

    O něco lépe je na tom hostující celek dnešního utkání. Tři výhry a čtyři remízy znamenají zisk třinácti bodů a momentálně dvanáctou pozici. Tianjin je s deseti brankami druhým nejhůře střílejícím celkem soutěže, horší statistiku vstřelených gólů má už pouze poslední Yanbian. Nejzvučnějšími jmény v sestavě Tianjinu jsou rozhodně Brown Ideye či Nemanja Gudelj. První jmenovaný má zkušenosti z francouzské, anglické či ukrajinské ligy, ten druhý patřil k stavebním pilířům v nizozemské lize.
     
    Česká stopa

    Toto utkání se bude týkat také českého reprezentační záložníka Bořka Dočkala. Bývalý hráč Sparty Praha přišel do čínského Henanu na konci února, jenomže po pár zápasech přestal figurovat v základní sestavě, a navíc se mnohdy nepodíval ani na lavičku náhradníků. Zdá se, že se blýská na lepší časy. Dočkal odehrál dva poslední zápasy a při jednom z nich dokonce zařídil dvě branky. Očekávat se tak dá i nasazení do dnešního zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    Henan Jianye FC: Jen Wu – Kchuo Jang, Cchao Ku, Gomes, Čcheng Lung, Ťin-pao čung – Čao Kche, Čuo-i Feng, Dočkal, Ťing-chang Chu – Patino
    Náhradníci: Kuo-ming Wang, Wej Lung, Cheng Liou, Cheng Luo, Jao Lu, Čchang-ťie Tu, C'-ťie čchen

    Tianjin Teda FC: Čchi-pcheng Jang – Jang Cchao, Seok-Ho Hwang, Wang-sung Tchan, Chung-lu-e čao – Tung Wang, Li-jü Jang, Mirahmetjan, Jüan-i Li – Diagne, Ideye
    Náhradníci: Paj Jüe-feng, Tu ťia, Kuo Chao, Chu žen-tchien, Chuej ťia-kchang, Pchan Si-ming, Čchi-ming čou

    Rozhodčí: Haixin Li (China).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Tianjinu. Míč momentálně putuje od nohou zadáků hostujícího celku.
     
    3
    Diagne se dopustil útočného faulu, což znamená, že se k míči stěhuje Henan Jianye.
     
    4
    Kchuo Jang (Henan) se na pravé straně pokoušel o centr, ten byl však sražen za postranní čáru. Následovat bude autové vhazování.
     
    5
    Mirahmetjanovi (Tianjin) se balón zapletl mezi nohama, hostující záložník byl následně obrán o míč.
     
    6
    Ťin-pao čung (Henan) ještě zastihl balón na hrací ploše, ten však ale pouze připravil pouze na kopačky protihráčů.
     
    7
    Domácí sevřeli svého soupeře na jeho vlastní polovině, po krátké kombinace do které se zapojil i Bořek Dočkal si jeden z domácích pomohl v souboji s Chung-lu-e čaoem (Tianjin) nedovoleně.
     
    8
    Dočkal nejprve přišel o balón, posléze ho vybojoval zpět na kopačky Ťing-chang Chua, který byl v pokutovém území čistě odzbrojen.
     
    9
    Český reprezentant nyní nahrál na pravou stranu na Cchao Kua, jehož centr pouze prosvištěl pokutovým územím hostujícího mužstva.
     
    10
    Míč má momentálně v moci domácí brankář Jen Wu, který si pro něj vyběhl k hranici pokutového území.
     
    11
    Ťing-chang Chu (Henan) se pokoušel sklepnout balón na Kchuo Janga. Před ním ale včas zasáhl jeden z protihráčů.
     
    12
    Gomesova (Henan) oblíbená činnnost – dlouhá autová vhazování se tentokráte nesetkala s úspěchem. Navíc se domácí dopustili faulu na polovině hřiště.
     
    13
    Ideye při snaze získat míč povalil Gomese a je mu pískán nedovolený zákrok.
     
    14
    Hosté marně běhají za balónem. Před pár vteřinami se Henan dostával do slibné šance. Ta však byla ukončena nepřesností jednoho z domácích hráčů.
     
    15
    Čchi-pcheng Jang (Tianjin) měl velké problémy s centrovaným balónem, který dosti nepřesvědčivým zákrokem vyrazil pouze za sebe.
     
    16
    Diagne (Tianjin) se neprobil kolem postranní čáry, nakonec vybojoval pro svoje barvy alespoň rohový kop.
     
    18
    Gomes si v souboji s Mirahmetjanem pomohl proti pravidlům, hosté tak mají k dispozici standardku kousek od postranní čáry.
     
    19
    Centrovaný balón mířil přímo na domácího brankáře Jen Wua, který ho odboxoval a zároveň byl faulován.
     
    20
    Henan byl delší dobu uzamčen na své polovině, akce hostů jsou ale dosti nepřesné, stejně jako při pokusu o přenesení hry na Li-jü Janga.
     
    21
    Dočkal vyslal vzdušný vzdušný balón na Ťing-chang Chua (Henan), který si ve spolupráci s parťákem neporozuměli u pravé postranní čáry.
     
    22
    Bývalý hráč Sparty Praha nyní lehkovážným způsobem přišel o balón, z čehož pramenil centr na Diagneho, jehož hlavička zhruba o metr minula vzdálenější tyč.
    22. Diagneho hlavička minula vzdálenější tyč.
     
    23
    Tato hlavička byla zároveň prvním střeleckým pokusem dnešního utkání. Uplynulé minuty nabízejí nepřesnou hru obou celků, a navíc akce povětšinou končí ještě před šestnáctkou.
     
    25
    Domácí se po kostrbaté kombinaci dostali k balónu, konkrétněji to byl Patino, který mohl utíkat sám na brankáře. Na poslední chvíli ale přiběhl Wang-sung Tchan a podrazil domácího forvarda. Žlutá karta pro hostujícího obránce, a zároveň přímý kop pro domácí barvy.
     
    27
    Odpovědnost na svá bedra vzal český záložník Bořek Dočkal, jehož střela jen o vlásek minula branku.
    27. Dočkalova standardka.
     
    28
    Dočkal je dnes hodně aktivní. Před malou chvilkou se pokusil vysunout Ťing-chang Chua, který ale balón uviděl až na poslední chvíli.
     
    28
    Střídání v týmu Tianjin Teda FC: ze hřiště odchází Li-jü Jang, přichází Chuej ťia-kchang.
     
    29
    Se svým útočným výpadem přispěchal také Tianjin, který dokonce vybojoval roh. Ten byl rozehrán nakrátko a ze standardky tak vůbec nic nebylo.
     
    30
    U míče jsou stále hosté, kteří vymýšlejí, kudy povede další útočná akce.
     
    31
    Zmatek v pokutovém území Henanu vyřešil razantním odkopem Gomes. Míč doputoval za postranní čáru, Chung-lu-e čao (Tianjin) bude vhazovat.
     
    32
    Zhruba dva metry před šestnáctkou domácího celku byl faulován Ideye a hosté tak budou mít podobnou příležitost z přímého kopu, jako měl před pár minutami Bořek Dočkal.
     
    33
    Technickým pokusem se prezentoval Jang Cchao. Obránce Tianjinu nasměroval svůj pokus přímo do náruče Jen Wua (Henan).
     
    34
    Na hřišti momentálně polehává Chuej ťia-kchang (Tianjin), který si zřejmě odnesl nějaké menší zranění z předchozího souboje.
     
    36
    Po krátkém ošetření se pokračuje ve hře. U kulatého nesmyslu jsou hráči hostujícího celku, kteří mají v posledních minutách územní převahu.
     
    37
    Centr doletěl pouze na hlavu Čcheng Lunga (Henan), který ho odvrací pouze za cenu rohového kopu.
     
    38
    Domácí se budou i nadále bránit. Jeden z hráčů červených barev zajel do do Chung-lu-e čaa (Tianjin).
     
    39
    Zcela mimo hru je domácí forvard Patino. Nutno říci, že mu nebyla adresována žádná kloudná nahrávka.
     
    40
    Na hranici šestnáctky se k míči dostal Bořek Dočkal. Střela mu však příliš nesedla a balón pouze doskákal do rukavic Čchi-pcheng Janga (Tianjin).
     
    41
    Gomes předvedl velmi dobrý zákrok, při kterým obral o míč Ideyeho. Před námi je závěrečných necelých pět minut hry prvního poločasu.
     
    42
    Chuej ťia-kchang (Tianjin) se vyhnul jednomu z protihráčů a následně tvrdě vypálil. Do střely strčil nohu aktivní Gomes a hosté budou zahrávat roh.
     
    43
    Na ten si naskočil Brown Ideye, který svojí hlavičkou trefil pouze před sebou stojícího hráče.
     
    44
    Jeden z hostů má roztržený dres, bude tak muset jít za postranní čáru pro nový. Hosté budou hrát chvilku v početní nevýhodě.
     
    45
    Javier Patino si seběhl na Dočkalovu standardku, jenomže při zakončení tvrdě narazil do hostujícího brankáře. Bude zapotřebí lékařské ošetření.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Forvard domácího celku musel být odnesen na nosítkách a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    45+2
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Patino, přichází Čchang-ťie Tu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas branku nenabídl a oba tábory tak mají k vítězství pořád stejně daleko. Největší šanci úvodního dějství měl na kopačce český záložník Bořek Dočkal, který svůj přímý kop nasměroval jen pár centimetrů nad hostující branku. Náznaky šancí měli také hosté, avšak ani jeden neskočil v síti Jen Wua. Na konci poločasu se navíc zranil domácí forvard Patino a Henan to bude mít o to složitější. Druhý poločas začne přibližně v 14:40.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí vstoupili do druhého dějství drtivým náporem, po kterém se málem Čchang-t´ie Tu (Henan) prosmýkl kolem brankové čáry.
     
    48
    Gomesova hlavička byla na Dočkala příliš dlouhá, s míčem momentálně hrají hráči Tianjinu Teda.
     
    49
    Z ničeho nic obrovská šance pro hosty! Diagne dostal nezištnou přihrávku mezi zadáky a tváří v tvář Jen Wuovi trefil pouze nohu domácího brankáře.
    49. Diagne v obrovské šanci selhal.
     
    50
    U pravé postranní čáry byl faulován Čuo-i Feng (Henan) a k exekuci standardní situace se nestaví nikdo jiný, než Bořek Dočkal.
     
    51
    Šance i na druhé straně! K míči se dostal Ťin-pao čung, jehož střela plachtící ke vzdálenější tyči zhruba o metr minula branku.
     
    52
    Na hřišti je k vidění nespočet nedovolených zákroků. Nyní na trávníku skončil Chung-lu-e čao (Tianjin).
     
    53
    O další faul se postaral tentokráte hostující útočník Brown Ideye, který za svůj čin vidí žlutý kartónek.
     
    55
    Dočkal rozehrával tentokráte rohový kop, který doputoval pouze na hlavu protihráče. Následný protiútok hodně rychle skončil, neboť směrem dozadu velmi dobře zapracoval právě český reprezentant.
     
    56
    Gomes se nechal ve vzduchu předskočit a posléze to na hřišti opět začalo vřít. Hostující forvard Diagne totiž při snaze zakončit fauloval Jen Wua.
     
    57
    Domácí rychle rozehráli a k míči se uvnitř vápna dostal Čchang-ťie Tu, který byl ale rychle odcizen o míč. Henan posléze fauloval.
     
    58
    Druhý poločas je o dost záživnější, než ten první. Úvodních několik minut nabídlo hned několik velmi zajímavých šancí.
     
    59
    Hosté se rychlou kombinací dostali až k šestnáctce, kde byl ale proti přesile bezmocný Brown Ideye.
     
    60
    Nigerijský útočník stále leží na trávníku a bude zapotřebí lékařské ošetření. Vypadá to, že Ideye bude pokračovat ve hře.
     
    61
    Míč se stěhuje až na nohu hostujícího brankáře Čchi-pcheng Janga, který balón okamžitě rozehrává po zemi svým spoluhráčům.
     
    62
    Tung Wang zatáhl za záchranou brzdu a je třetím žlutě napomínaným hráčem dnešního utkání.
     
    62
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Čao Kche, přichází Cheng Liou.
     
    65
    Jen Wu (Henan) přispěchal pro vzdušný balón, který vyrazil přímo na nohu jednoho z protihráčů, jehož hlavička doplachtila daleko od branku.
     
    66
    Ze hry se úplně vypařil Bořek Dočkal. Český reprezentant byl spíše vidět v prvním poločase, nicméně i v tom druhém zahrává všechny standardní situaci svého týmu.
     
    67
    Čcheng Lung (Henan) si počínal zkušeně a balón otřel o nohu jednoho ze soupeře. Autové vhazování pro Henan z jeho vlastní poloviny.
     
    68
    V zápase je ale nedostatek střeleckých pokusů. Hráči obou celků mnohdy zbytečně kombinují, místo toho, aby se pokusili o střelu.
     
    69
    Pár ostrých slov si řekli dva protihráči, pomezní rozhodčí musí uklidňovat situaci.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Chuej ťia-kchang (Tianjin Teda FC).
     
    71
    Chuej ťia-kchang (Tianjin) nyní zabrnkal o nohu soupeře, Bořek Dočkal tak bude mít další práci v podobě standardní situace.
     
    72
    Centr mířil do velmi nebezpečného prostoru, kde se nakonec objevila hlava hostujícího hráče.
     
    73
    V šestnáctce soupeře si na centr počíhal Čuo-i Feng (Henan), který ale nedokázal balón usměrnit do branky. Místo toho poslal balón vysoko nad branku.
     
    74
    U míče byl opět Chuej ťia-kchang (Tianjin), který tentokráte zahrál rukou. Hosté se nemohou vymanit z drtivého tlaku.
     
    75
    Bořek Dočkal tentokráte svůj centr dost přetáhl. Míč pouze proletěl nad hlavami jeho spoluhráčů, Čchi-pcheng Jang (Tianjin) bude vykopávat.
     
    76
    Diagne dosti ošklivým způsobem nakopl protihráče a po zásluze vidí žlutou kartu. Tohle k fotbalu rozhodně nepatřilo.
     
    78
    Atraktivita utkání trochu upadla. S míčem se hraje převážně ve středu hřiště a po šancích není ani vidno.
     
    79
    Chung-lu-e čao (Tianjin) se snažil doběhnout balón, při své realizaci o to ale podrazil protihráče a je pískán faul.
     
    80
    Přízemní centr byl zablokován, ten další jak by smet. Domácí i přesto zůstávají kolem pokutového území.
     
    81
    Své emoce dal najevo Bořek Dočkal, kterému nebyla adresována naprosto jednoduchá nahrávka. Český záložník si bouchnutím o zem pomohl od emocí.
     
    81
    Střídání v týmu Tianjin Teda FC: ze hřiště odchází Chung-lu-e čao, přichází Paj Jüe-feng.
     
    83
    Bránit se musel pro změnu Henan. Do jeho pokutového území totiž přiletěl centrovaný balón, který si našel hlavu Jang Cchaa. Hlavička doplachtila vysoko nad branku.
     
    84
    Čchang-ťie Tu (Henan) si předkopl až příliš balón, ten tak končí daleko v zámezí. Hosté budou vhazovat na své polovině hřiště.
     
    85
    Jak by řekl Jaromír Bosák "Nuda, nuda, šeď, šeď." Hra naprosto postrádá větší atraktivitu, chybí moment překvapení.
     
    85
    Jüan-i Li (Tianjin) si musel pomoci přidržením protihráče a je tak dalším hráčem, co vidí žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu Tianjin Teda FC: ze hřiště odchází Chuej ťia-kchang, přichází Chu žen-tchien.
     
    87
    Domácí fandové ještě ženou svoje miláčky za vítězstvím. Upřímně to už nevypadá, že bychom viděli nějakou branku.
     
    88
    Tung Wang (Tianjin) sice ještě stačil píchnout do míče, ten se ale i přesto stočil za postranní čáru.
     
    88
    Prvním žlutě odměněným hráčem na straně Henanu je Eddi Gomes, který podrazil Diagneho.
     
    89
    Přímý kop si vzal na starosti Tung Wang (Tianjin), který svým technickým pokusem pouze otřel balón o dobře postavenou zeď.
     
    90
    Hosté posléze vybojovali rohový kop, který zahrával tentýž hráč. Balón odvrátil jeden z domácích od branky.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Ťing-chang Chu (Henan) si za zády protihráče vyskočil na vzdušný centr, který stačil nasměrovat pouze doprostřed branky.
     
    90+3
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Ťing-chang Chu, přichází C'-ťie čchen.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Druhý poločas byl sice o něco atraktivnější, i přesto jsme branku neviděli. Nejblíže k ní měl na domácí straně Bořek Dočkal, který málem udeřil z přímého kopu. Na druhé straně se do velmi dobré šance dostal Diagne, který ale svůj únik zakončil střelou do nohou Jen Wua. Utkání ke konci postrádalo větší náboj, a tak si oba celky připisují po bodu.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:18.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (15:31:08)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   88. Gomes (HNN) – 25. Wang-sung Tchan (TIT), 53. Ideye (TIT), 62. Tung Wang (TIT), 69. Chuej ťia-kchang (TIT), 76. Diagne (TIT), 85. Jüan-i Li (TIT)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 11:18.
    Henan Jianye FC: Jen Wu – Kchuo Jang, Cchao Ku, Gomes (C), Čcheng Lung, Ťin-pao čung – Čao Kche, Čuo-i Feng, Dočkal, Ťing-chang Chu – Patino
    Náhradníci: Kuo-ming Wang, Wej Lung, Cheng Liou, Cheng Luo, Jao Lu, Čchang-ťie Tu, C'-ťie čchen

    Tianjin Teda FC: Čchi-pcheng Jang – Jang Cchao, Seok-Ho Hwang, Wang-sung Tchan, Chung-lu-e čao – Tung Wang, Li-jü Jang, Mirahmetjan, Jüan-i Li – Diagne, Ideye
    Náhradníci: Paj Jüe-feng, Tu ťia, Kuo Chao, Chu žen-tchien, Chuej ťia-kchang, Pchan Si-ming, Čchi-ming čou

    Rozhodčí: Haixin Li (China)
    thejrc.org