Švédsko – Česko 1:2 (kon.) | Gruzie – Portugalsko 0:1 (kon.)
konec
Gruzie
0:1 (0:0)
Portugalsko
Neděle 02.07.2017, 18:00 • Stadioni Tengiz Burjanadze (Gori) • Mistrovství Evropy U19 • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase někdy na shledanou. (20:00:59)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:22.
     
    Je dobojováno. Gruzínci neodehráli vůbec špatný zápas a dlouho sahali minimálně po remízovém stavu. Jenže pak přišla pětašedesátá minuta, faul Giorgiho Kucii, jenž fauloval Pedra v pokutovém území a ten sám pak proměnil nařízený pokutový kop. V samotném závěru mohl Kucia svou chybu napravit, ale jeho rána skončila těsně nad břevnem domácí branky. Portugalci tak své hubené vedení uhájili až do samotného konce a připisují si veledůležité tři body do tabulky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě tu byl k dispozici volný přímý kop pro Gruzii, do pokutového území si naběhl i brankář Giorgi Čočišvili, ale jeho týmu se už nepodařilo dostat míč mezi tři tyče a po této standardce tak hlavní sudí už ukončí tento zápas.
    90+4. Kucia mohl srovnat, jeho rána ale skončila jen těsně nad břevnem.
     
    90+4
    Giorgi Kucia nyní mohl napravit chybu, kterou udělal v pětašedesáté minutě, kdy po jeho faulu Portugalci šli do vedení z pokutového kopu. Jenže jeho střela skončila jen těsně nad břevnem portugalské brány!
     
    90+3
    V pokutovém území byli nastěhováni snad všichni hráči Gruzie z pole, ale nikdo z nich nedokázal hlavičkou poslat míč za Costova záda. Ten tak bude mít k dispozici další odkop a spěchat rozhodně nebude.
     
    90+2
    Luka Lakvecheliani vyslal centr na Arabidzeho, jenže druhý jmenovaný znovu tři tyče netrefil. Vybojoval ale alespoň rohový kop. Zaprší z této standardní situace?
     
    90+1
    Giorgi Kočorašvili to zkoušel sám, jeho přízemní střela se ale otřela o nohu obránce Dioga Dalota a opět se jim skórovat nepodařilo.
     
    90
    Zápas bude nastaven o čtyři minuty navíc nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Gruzínci chybovali v obraně, jejich neopatrnost ale Portugalci nepotrestali. Následuje tak další únik před portugalskou branku, podaří se Gruzíncům srovnat?
     
    88
    Diogo Dalot vyslal bombu kousek od domácí branky, jenže ta byla sražena obranou Gruzie do bezpečí. Portugalci tak druhý pozdrav do gruzínské brány neposlali.
     
    87
    Diogo Costa si doběhl míč, který mířil před jeho branku a poté ho rovnou odkopl od své branky. Portugalci co nejdále drží balón od své branky a začínají svůj hubený náskok bránit.
     
    86
    Arabidze vyslal míč na nabíhajícího Luku Lakvechelianiho, jenže jemu snížil střelecký úhel portugalský brankář a z další gruzínské akce nebylo zhola nic.
     
    85
    Po sérii faulů na obou stranách následovaly další žluté karty, rozhodčí už tak na nic nečeká a v závěru zápasu takto uklidňuje hru.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Giorgi Čočišvili (Gruzie).
    Žlutou kartu dostává Rui Pedro (Portugalsko).
     
    83
    Čas Gruzíncům začíná velmi rychle utíkat, na to, aby s utkáním ještě něco udělali, jim zbývá něco málo přes sedm minut plus nastavený čas.
    81. Arabidzeho volný přímý kop vytěsnil Diogo Costa těsně nad branku.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 66. Pedro (pen.)

    Karty:   65. Kucia (GRU), 84. Čočišvili (GRU) – 45+2. G. Fernandes (POR), 54. Pires (POR), 84. Pedro (POR)   73. G. Fernandes (POR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:22.
    Gruzie: Čočišvili – Mali, Kobouri (C), Burdžanadze, Lakvecheliani – Kucia, Samurkasovi (74. Čogadze), Čakvetadze (58. Kvantaliani) – Sagrišvili, Arabidze, Kochreidze (35. Kočorašvili).
    Náhradníci: Gugešašvili – Chubašvili, Arveladze, Kočorašvili, Kvantaliani, Čogadze, Kachidze.

    Portugalsko: D. Costa – Dalot, J. Queirós, D. Queirós, Conté – Pires (C) – G. Fernandes, Quina (72. M. Luís) – Leao (56. Djú), Pedro, Filipe (79. Paz).
    Náhradníci: Figueira – Queta, Leite, Paz, M. Luís, Djú, F. Luís.

    Rozhodčí: Massa (Itálie) – Rexha (Albánie), Nijssen (Belgie)
    thejrc.org