Gruzie – Švédsko 2:1 (kon.) | Česko – Portugalsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:2 (1:1)
Portugalsko
Středa 05.07.2017, 18:00 • David Petriashvili Stadium, Tbilisi • Mistrovství Evropy U19 • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (20:03:03)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:11.
     
    Tohle se jen tak nevidí, sudí totiž nastavil čtyři minuty, utkání však ukončil o minutu dříve. Je tedy dobojováno, čeští mladíci nakonec prohrávají s Portugalskem 1:2, rozhodně ale mají právo na to cítit velkou křivdu. V úvodu první půle byli favorizovaní Portugalci lepší, žádnou šanci si ale vypracovat nedokázali. V devatenácté minutě naopak Costa parádním zákrokem o gól připravil Hlavatého, od té doby tempo hry diktovali svěřenci Jana Suchopárka. Do vedení však šel soupeř, když se v pětatřicáté minutě trefil dnes výtečně hrající Mésaque Djú, nedlouho nato ale vyrovnání zařídil Martin Graiciar.

    Druhá půle už se nesla v poklidnějším duchu. Češi toho směrem do útoku už příliš nepředvedli, Portugalci naopak stále stupňovali svůj tlak. Patnáct minut před koncem asi přišlo nevyhnutelné, když svěřencům lodivoda Sousy vedení vrátil Rui Pedro. Češi se v devadesáté minutě dočkali vyrovnání, když brankáře Costu ranou z uctivé vzdálenosti zaskočil Matěj Chaluš. Sudí Palabıyık gól ale neuznal, jednalo se totiž o nepřímý kop, a Suchopárkova družina tak dnes končí bez bodu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Za obranu českého týmu si na Dalotův pas naběhl Rui Pedro, jeho snaha o vrhnutí se do šestnáctky však už byla zbytečná, pomezní sudí totiž ihned zamával praporkem a odpískal ofsajd.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodl nastavit čtyři minuty. Povede se českému týmu srovnat?
    90. Neuznaná branka českého týmu.
     
    90
    Češi se dokázali prosadit, když Costa za svá záda nechal dolétnout pokus z pořádné vzdálenosti od Chaluše. Suchopárkovi svěřenci se pochopitelně začali radovat, turecký sudí však branku uznat nemohl, jednalo se totiž o nepřímý kop...
     
    90
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Mésaque Djú, přichází Bruno Paz.
     
    89
    Tohle nevypadalo vůbec špatně! Granečného dlouhý aut v šestnáctce za sebe prodloužil Michal Sadílek, načež se v malém vápně k hlavičce pokoušel prodrat Šašinka, pomohl si ale jasným faulem proti Piresovi.
     
    88
    Holík poslal za obranu soupeře skákavý balon, načež se kousek za šestnáctkou odehrál vzdušný souboj mezi Contém a Turynou. Český útočník z něj vyšel jako poražený a dožadoval se odpískání faulu, sudí ale měl jiný názor.
     
    87
    Portugalský bek ale balon odvrátil pouze na rohový kop. Jeho exekuce se opět ujal Sadílek, na jehož centr si na hranici pokutového území seběhl Alex Král, českého stopera ale zradilo zpracování, čehož okamžitě využil Florentino Luís.
     
    86
    Denis Granečný zvedl hlavu, rozhlédl se kolem sebe a poté vyslal krásný balon pro rozběhnutého Turynu. Ten se k zakončení však nedostal, vylámal si totiž zuby na vracejícím se Dalotovi.
     
    85
    Chaluš se nevyvaroval další nepřesnosti v rozehrávce, a balon tak v podstatě pouze daroval Sousovým svěřencům. O chvíli později ale chybovali i Portugalci, ke střele se na to konto dostal Šašinka, jeho pokus ale skončil vedle branky.
     
    84
    Čas začíná Suchopárkovu družinu nepříjemně tlačit, do konce utkání už mnoho času nezbývá. Čechům se navíc nedaří zabydlet na obranné polovině svého soupeře, Portugalci závěrečné minuty tohoto mače zatím s přehledem kontrolují.
     
    83
    Matěj Chaluš se nyní nedomluvil s Holíkem, málem z jejich chyby v komunikaci vznikla gólová situace Portugalska, český kapitán ale včas zatáhl za záchrannou brzdu a balon rezolutním způsobem poslal mezi diváky.
     
    82
    Portugalci pokračují v nastoleném trendu a drží se s balonem na útočné polovině. Djú si jej nyní u postranní čáry v poklidu vyměňuje s Contém, čeští reprezentanti je zatím nemohou odzbrojit.
     
    81
    Po faulu na Šašinku zahrávali čeští mladíci přímý kop. Po centru do vápna odvrátila portugalská defenziva pouze na kousek za šestnáctkou čekajícího Sadílka, jeho technický pokus ale nemohl Costu zaskočit.
     
    80
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Martin Graiciar, přichází Daniel Turyna.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 40. Graiciar – 35. Djú, 74. Pedro

    Karty:   74. Havelka (CZE), 76. Granečný (CZE) – 64. D. Queirós (POR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:11.
    Česko: Jedlička – Holík, Král, Chaluš (C), Granečný – Havelka, Tischler – Chvěja, Hlavatý (62. O. Šašinka), Sadílek – Graiciar (80. Turyna).
    Náhradníci: Plachý – Mareček, Turyna, Lingr, O. Šašinka, Novotný, Čech.

    Portugalsko: D. Costa – Dalot, D. Queirós, J. Queirós, Conté – Pires (C), M. Luís, Quina (78. F. Luís) – Djú (90. Paz), Pedro, Filipe (69. Leao).
    Náhradníci: Figueira – Leite, Queta, Paz, F. Luís, Leao.

    Rozhodčí: Ali Palabıyık (Turecko) – Daniel Da Costa (Portugalsko), Jurij Chomačenko (Bělorusko)
    thejrc.org