Vítkovice – Val. Meziříčí 1:0 (kon.) | Příbram – Vlašim 2:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Pardubice 1:1 (kon.)
Hr. Králové – Varnsdorf 3:2 (kon.) | Brno – Trnava 2:3 (kon.) | Jihlava – Prešov 0:0 (po pr.)
Dukla Praha – Prešov 1:1 (6:5 po pen.) | Zlín – Michalovce 5:1 (kon.) | Teplice – Ústí n. L. 3:2 (kon.)
Opava – Opolí 2:1 (kon.) | Plzeň – Č. Budějovice 5:1 (kon.) | Dukla Praha – Jihlava 2:3 (kon.)
Hr. Králové – Jablonec 0:4 (kon.) | Ostrava – Slovácko 6:1 (kon.) | Zagłębie S. – Karviná 1:4 (kon.)
Žilina – Olomouc 3:3 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
5:1 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Středa 05.07.2017, 17:00 • Luční, Plzeň • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný den všem fanouškům plzeňského a českobudějovického fotbalu. Domácí Viktoria přivítá v rámci přípravy na novou sezónu Dynamo, které se po mistrovi utká i s vicemistrem české fotbalové ligy. Utkání v Plzni startuje v 17:00.
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ
    Svěřenci Pavla Vrby odehráli v letní přípravě již čtyři utkání, ve všech byli zatím úspěšní. Nejdříve nasázeli desítku Rokycanům, pár dní na to viktoriáni porazili plzeňský Petřín 2:0. Následovala drtička druholigového Ústí nad Labem 8:1, naposledy čtyřnásobný český mistr porazil Sokolov 3:2. Po utkání s Jihočechy čeká Plzeň cesta do Rakouska na soustředění.
     
    SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE
    Druholigové Budějovice mají za sebou teprve tři přáteláky. Hned v tom prvním se radovaly z vysoké výhry 6:0 na půdě Sezimova Ústí. Poté prohrály s ligovým kolegou Táborskem 0:1 po penaltách, naposledy ovšem ubojovaly bezbrankovou remízu s pražskou Slavií.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Limberský, Hejda, Hájek, Kovařík – Zeman, Živulič, Hořava, Kopic – Řezníček, Krmenčík.
    Náhradníci: Hruška – Řezník, Vacovský, Janža, Hrošovský, Petržela, Suchan, Kolář, Bakoš, Pfeifer, Ivanschitz.

    SK Dynamo Č. Budějovice:
    I. poločas: Křížek – Řezáč, Havel, Novák, Funda – Moravec, Čavoš, Javorek, Wermke – Pouček, Kadula.

    II. poločas: Staněk – Loduha, Jáša, Kladrubský, Vaněk – Řehoř, Benát, Hála, Pešek – Moravec – Mashike..
     
    Krásné odpoledne všem čtenářům našeho online přenosu! Vše je připraveno na úvodní výkop utkání mezi domácí Plzní a hosty z Českých Budějovic. Začínáme za pět minut.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jindřich Kadula rozehrál míč se svými spoluhráči. Jeden z nich mu míč vracel do běhu, hostující útočník se ovšem k míči nedostal, a tak jej mají fotbalisté Viktorie.
     
    2
    Po pravé straně se do vápna dostával hostující Roman Wermke, který se pokoušel dávat míč na penaltu. Jeho pokus byl ale nakonec zblokován.
     
    3
    Jan Kopic se na levé straně uvolnil a posunul míč na Hořavu. Ten byl těsně před vápnem faulován, a tak uvidíme první standardní situaci utkání.
     
    4
    K míči se postavil sám faulovaný, který se pokoušel obstřelit obranný val před sebou. Místo branky ovšem trefil připraveného obránce ve vápně.
     
    5
    Na pravé straně byl na hranici žluté karty faulován Roman Wermke. Skluzem se provinil domácí obránce Lukáš Hejda. Standardka také pro hosty.
     
    6
    Centr do vápna byl odvrácen a následný nákop skončil jen v zámezí. Odkopávat se tak bude od branky Petra Bolka, brankáře plzeňské Viktorky.
     
    7
    První zajímavá akce utkání! Jindřich Kadula vymyslel parádní centrovaný míč na zadní tyč. Tam se objevil Lukáš Pouček, před odkrytou brankou ovšem míč ideálně netrefil!
     
    8
    A další faul domácího celku. Tomáš Hájek špatně rozehrál a svou chybu tak musel hasit faulem na českobudějovického hráče. U míče jsou tak hosté.
     
    10
    Pronikající Jan Kovařík, jenž se na polovině hřiště elegantně zbavil obránce, byl faulován. Pavel Vrba nabádá své svěřence, aby hned rozehráli a dostali se do útoku.
     
    11
    Slušný centr za obranu dostával hostující Lukáš Pouček. Hostující útočník ovšem nadýchaný pokus nedokázal zachytit, a tak se bude odkopávat od branky Petra Bolka.
     
    12
    Následně Jan Kovařík posílal míč z levé strany do vápna. Střílená přihrávka nebyla ovšem nikým v červeném zachycena, ačkoliv se několik z nich snažilo.
     
    13
    David Limberský hledal svým centrem z pravé strany hlavu Jakuba Řezníčka na přední tyči. Zkušený útočník se ale do zakončení díky dobré obraně nedostal.
     
    15
    Další parádní centr Jana Kovaříka. Ten to zkoušel z levé strany, na zadní tyčce se mu ovšem nepovedlo najít nikoho, kdo by otevřel stav utkání.
     
    16
    Plzeňští se pokoušeli opět zakombinovat na útočné polovině, nic se jim ale nepovedlo vymyslet. Centr Davida Limberského skončil v rukavicích Zdeňka Křížka.
     
    17
    Následoval rychlý protiútok Dynama, který byl zakončován zblízka. Po centru Romana Wermkeho střílel Patrik Čavoš, Bolka ovšem nepřekonal!
     
    18
    Napadání Michaela Krmenčíka bylo ukončeno faulem na bránícího hráče Českých Budějovic. Píská se tedy faul a odkopávat se bude od branky Křížka.
     
    20
    Je za námi prvních dvacet minut. Viktorka je sice aktivnější na míči, zatím se jí ale nepodařilo vstřelit první branku. Větší šance měli hosté.
     
    22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Následný rohový kop již končí první brankou utkání! Jan Kopic našel nadýchaným centrem MICHAELA KRMENČÍKA, jenž se pohodlnou hlavičkou prosadil. Domácí tak vedou 1:0.
     
    23
    České Budějovice se hned hnaly do útoku a po faulu na jednoho z nich se píská standardní situace. Dokáže Dynamo hned vrátit úder?
     
    24
    Jindřich Kadula poslal do vápna solidní centr, nikdo se ovšem k míči nedostal. Ten nakonec zapadl do zámezí, a tak se bude odkopávat od branky Bolka.
     
    25
    Viktorka byla opět nebezpečná ve vápně, nikdo z hráčů se ovšem do zakončení nedostal. Uvidíme, co západočeský celek vymyslí nadále.
     
    27
    Dlouhodobější snažení domácího celku bylo zakončeno hodně nepovedeným centrem Jana Kovaříka do vápna. Míč skončil vysoko nad brankou.
     
    28
    V útočném snažení si domácí počínali nedovoleně, a tak se bude rozehrávat z obranné poloviny Dynama. V posledních minutách je mnohem aktivnější Plzeň.
     
    29
    Před vápnem kombinoval Jan Kopic, který následně zakončoval. Jeho pokus byl přes bránící hráče ztečován a skončil přímo v rukavicích Křížka.
     
    30
    Petr Bolek na druhé straně pokryl tři šance Dynama! Vyrazil střelu z dálky, hlavičku po rohovém kopu a nakonec chytil i volej Jindřicha Kaduly!
     
    31
    Do vápna elegantně prošel Jan Kopic, jenž na zadní tyčce hledal volného Zemana. Ten ale před prázdnou brankou míč špatně zpracoval.
     
    33
    V další akci vybídl ke střele Jan Kopic ofenzivního kolegu Tomáše Hořavu. Ten udělal bránícímu hráči kličku, trojici dalších hráčů ovšem neprostřelil on, ani Jakub Řezníček.
     
    34
    Lukáš Hejda hledal centrovaným míčem na pravou stranu lépe postavené spoluhráče. Nedopadlo to ale vůbec dobře, hosté budou rozehrávat aut.
     
    35
    Ze střední vzdálenosti a za běhu zakončoval domácí Diego Živulič. Posila Viktorie to zkoušela zajímavě, nicméně trefila dobře postaveného bránícího hráče.
     
    37
    Plzeň se hnala do rychlého útoku, Jakub Řezníček dával míč na pravou stranu, kde se ovšem nikdo v červeném nenacházel. U míče je tak Dynamo.
     
    39
    Stále vidíme aktivní Viktorii Plzeň na útočné polovině. Druhá branka utkání zatím nepadla, uvidíme, jak tomu bude v následujících minutách.
     
    40
    Jan Kopic to z dobré pozice zkoušel střelecky, jeden z bránících hráčů ovšem míč zblokoval a ten málem skončil za zády jeho vlastního brankáře.
     
    41
    Jan Kopic je všude. Nyní prošel po pravé straně a odcentroval na Tomáše Hájka. Tomu na penaltě trvalo, než si míč zpracoval. O míč jej celkem rychle obrali fotbalisté v černém.
     
    43
    Na zemi se objevil Jindřich Kadula, jenž po zákroku mohutně zakřičel. Hostující fotbalista bude ovšem v pořádku, píská se ofsajd hostí.
     
    44
    Míč do vápna dostával Jan Kopic, který se jej pokoušel zpracovat a následně zakončit. Balon ale nakonec skončil až v zámezí.
     
    45
    Ke konci poločasu ještě jedna velká šance. Diego Živulič posunul míč do vápna na Jakuba Řezníčka, který zakončoval na dlouhou nohu. Křížka ale nepřekonal!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas přátelského utkání mezi Plzní a Českými Budějovicemi. Viktoria byla v prvním poločase aktivní, dala ovšem jedinou branku. Druhý poločas může ovšem vypadat úplně jinak, na obou stranách by měly nastoupit odlišné sestavy.
     
    SESTAVY PRO DRUHÝ POLOČAS

    Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Janža – Petržela, Hrošovský, Ivanschitz, Kovařík – Kolář – Bakoš.

    České Budějovice: Staněk – Loduha, Jáša, Kladrubský, Vaněk – Řehoř, Benát, Hála, Pešek – Moravec – Mashike.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Daniel Kolář nepřesně přihrával a do útoku se hnali hosté. Těm se ale nepovedlo vymyslet nějakou akci, která by skončila vyrovnávacím gólem.
     
    47
    Erik Janža centroval z levé strany do vápna, kde se levačkou pokoušel prosadit jeden z domácích. Tomu se ale míč nepovedlo ideálně trefit.
     
    49
    Po akci hostů se k odraženému míči dostával Jan Hála, jenž z dálky zakončoval. Svým pokusem ovšem trefil jen otevřenou náruč Aleše Hrušky.
     
    50
    Po centru Jana Kovaříka z levé strany se do dobrého hlavičkového pokusu dostal Daniel Kolář, skvělým zákrokem jej ovšem vychytal brankář Staněk!
     
    51
    V další solidní šanci se nacházel Milan Petržela, který ve vápně zakončoval z pravé strany k levé tyčce. Branku ale nakonec nedokázal trefit.
     
    53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní to ale již brankou končí! DANIEL KOLÁŘ dostal míč do vápna, kde obešel brankáře a počkal na volné místo v brance. Tam následně poslal míč, Viktorka vede 2:0!
     
    55
    Dynamo kombinuje a pokouší se něco vymyslet. Zatím se to ale jihočeskému celku moc nedaří, Viktoria hraje ve druhém poločase aktivně.
     
    56
    Rohový kop hostů byl zakončen hlavičkovým pokusem z vápna, Elvis Sukisa Mashike ale branku netrefil, míč skončil vysoko nad.
     
    58
    Milan Petržela zachytil míč a pokoušel jej dát do běhu. Ke Kolářovi se míč ovšem nedostal, skvěle zapracoval bránící hráč.
     
    59
    Jan Kovařík dostal slušnou přihrávku na střed hřiště, následně pokoušel celou situaci vylepšit centrem na pravou stranu. Tam byl ovšem jako první bránící hráč.
     
    60
    Po rozehrání rohového kopu se ke střele dostával Jan Hála. Hostující fotbalista to zkoušel z voleje, míč ale nakonec skončil na připravených obráncích.
     
    62
    Po pravé straně se pronikal Petr Řehoř, přes bránící hráče ovšem cesta nevedla. Skvěle pozičně zapracovala obrana plzeňské Viktorie.
     
    65
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po několika nepřesnostech v útoku Viktorie přišla parádní přihrávka a ještě lepší zakončení! Andreas Ivanschitz našel DANIELA KOLÁŘE, jenž hlavičkou trefil pravou šibenici!
     
    65
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Lukáš Hejda, přichází Filip Vacovský.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Lukáš Pfeifer.
     
    67
    Plzeňští hrají opět aktivně a pokouší se o vstřelení další branky. Dynamu se směrem dopředu moc nedaří a hraje aktivně jediný tým.
     
    69
    Fanoušky nyní pobavil svou přihrávkou Daniel Kolář. V pádu odehrál míč nůžkami, nic z této příhry ovšem nebylo. U míče Jihočeši.
     
    70
    Začíná posledních dvacet minut řádné hrací doby. Domácí celek je stále aktivní a hru kontroluje. Uvidíme, zda se mu povede ještě něco vymyslet.
     
    72
    Lukáš Pfeifer si parádně narazil s Danielem Kolářem a vyslal jej do úniku. Střelec dnešních dvou branek odcentroval, ale našel jen rukavice Staňka.
     
    74
    Domácí celek stále kombinuje na útočné polovině a hraje v pohodě. Do nějakého zakončení se ale domácí fotbalisté nějakou dobu nedostali.
     
    75
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Parádní akce Plzně končí čtvrtou vstřelenou brankou! Milan Petržela si naběhl až k pravé tyčce, kde krátkou přihrávkou oslovil MARKA BAKOŠE. Tomu následně nedělalo problém trefit levačkou odkrytou branku.
     
    76
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hájek, přichází Jan Suchan.
     
    78
    Elvis Susika Mashike rozjel rychlou útočnou akci. Míč poslal na pravou stranu, odkud jeden z jeho spoluhráčů hledal Lukáše Poučka. Ten na míč ale nakonec nedosáhl.
     
    80
    Následně domácí aktivně kombinovali na útočné polovině, nic se jim ale vymyslet nepovedlo. Míč následně skončil v zámezí, rozehrávat budou hosté.
     
    81
    Do střelecké pozice se dostal i talentovaný Lukáš Pfeifer. Po přihrávce od Daniela Koláře zakončoval, trefil ale jen připravenou zeď.
     
    81
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další branka a další asistence pro Andrease Ivanschitze! Rakouský záložník našel ve vápně JANA SUCHANA, který střelou z voleje navýšil vedení svého celku.
     
    83
    Od pravé lajny se pokoušel odcentrovat Petr Řehoř, jeho centrovaný míč byl ovšem zblokován. Dynamo tak bude alespoň rozehrávat roh.
     
    84
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A přecijen je tu snížení skóre! PETR BENÁT se po chybě obrany dostal do zakončení a přesnou střelou alespoň zmírnil prohru svého celku.
     
    86
    Další aktivní snažení hostů bylo ukončeno po přihrávce do vápna. Sukisa Mashike byl nalezen v ofsajdu, a tak akce nemohla pokračovat.
     
    87
    Na pravém křídle se pokoušel projít přes dvojici bránících hráčů Milan Petržela. Sice se mu to nepovedlo, i tak ovšem budou domácí rozehrávat aut.
     
    89
    Pronikající Lukáš Pouček byl na útočné polovině faulován, Dynamo tak bude v závěru druhého poločasu rozehrávat standardku.
     
    90
    Milan Petržela vedl akci svého celku a přihrávkou za obranu se pokoušel oslovit Daniela Koláře. Ten ale na jeho příhru nakonec nedosáhl.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Viktoria si v posledním domácím přátelském utkání poradila s Dynamem České Budějovice vysoko 5:1! Ve dvou rozdílných poločasech se postupně prosadili Michael Krmenčík, Marek Bakoš, Jan Suchan a dvakrát Daniel Kolář. Na druhé straně dal jedinou branku Petr Benát.
     
    Já vám děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dnešního dne. (18:47:59)

    David Panuška

    Branky: 22. Krmenčík, 53. Kolář, 65. Kolář, 75. Bakoš, 81. Suchan – 84. Benát


    FC Viktoria Plzeň:
    I. poločas: Bolek – Limberský, Hejda, Hájek, Kovařík – Zeman, Živulič, Hořava, Kopic – Řezníček, Krmenčík.

    II. poločas: Hruška – Řezník, Hejda (65. Vacovský), Hájek (76. Suchan), Janža – Petržela, Hrošovský, Ivanschitz, Kovařík (65. Pfeifer) – Kolář – Bakoš.

    Náhradníci: Vacovský, Suchan, Pfeifer.

    SK Dynamo Č. Budějovice:
    I. poločas: Křížek – Řezáč, Havel, Novák, Funda – Moravec, Čavoš, Javorek, Wermke – Pouček, Kadula.

    II. poločas: Staněk – Loduha, Jáša, Kladrubský, Vaněk – Řehoř, Benát, Hála, Pešek – Pouček, Mashike.
    thejrc.org