Fürth – Plzeň 5:1 (kon.) | Darmstadt – Jihlava 3:0 (kon.)
konec
SpVgg Greuther Fürth
5:1 (3:0)
FC Viktoria Plzeň
Úterý 11.07.2017, 18:00 • Westendorf • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Viktoria Plzeň se v rámci letní přípravy utká s rakouským Fürthem. Český vicemistr sehraje první utkání na rakouském soustředění ve Westendorfu, na kterém je od soboty. Soupeřem bude Fürth, jenž hraje druhou německou Bundesligu.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Staronový kouč západočeského celku Pavel Vrba může být s přípravou zatím spokojený. Viktorka všech pět předešlých zápasů vyhrála, produktivita v útoku není taktéž špatná. Naposledy se čtyřnásobný český mistr radoval minulý týden proti Českým Budějovicím, ty na domácím hřišti porazil 5:1. Po dnešním utkání čeká na Plzeň ještě anglický Wolverhampton a Watford.
     
    SpVgg Greuther Fürth

    Pro fanoušky německého fotbalu to není žádná velká neznámá. Tento celek se již třikrát radoval ze zisku titulu v Bundeslize, ačkoliv je to už nějaká doba. Naposledy Fürth skončil ve druhé Bundeslize na osmém místě. V přípravě se severobavorskému celku moc nedaří, v domácí přípravě se jim povedlo zdolat zatím jen Zwickau. Dříve prohrálo s Ansbachem a Aalenem.
    Viktoriáni trénovali střelbu... a nechyběl humor
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hrošovský, Hořava – Petržela, Kolář, Zeman – Bakoš..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájili úvodním výkopem hráči Plzně, kteří ale chvíli poté míč ztratili.
     
    2
    Hráči německého klubu faulovali na polovině soupeře, po nepovedené rozehrávce standardní situace ale Plzeňští ztratili míč.
     
    3
    První nadějná šance Plzeňských se zrodila z ničeho nic. Centrovaný míč na pravé křídlo jeden z hráčů Plzně zkoušel dostat do vápna, tam byl ale připravený brankář Furthu.
     
    4
    I na polovině Plzně vidíme tvrdé střety, po jednom z nich budou mít hráči Furthu možnost na ohrožení Bolkovy branky.
     
    5
    Hráči Furthu kombinovali na polovině soupeře, následně se odhodlali ke dvou střelám. První z nich musel řešit brankář Bolek, na dorážku nějak velký ohled brát nemusel, jelikož letěla hodně nad jeho svatyni.
     
    7
    Další akce Furthu přišla opět v niveč, jelikož přihrávka za obranu Plzně skončila až u brankáře Bolka. Následně byl faulován zřejmě Limberský a hráči v červenomodrých dresech mohou rozjet další akci.
     
    8
    Plzeňští se snažili o rychlý únik po pravém křídle, v jejich neprospěch byl ale odpískán ofsajd. Podle všeho neprávem.
     
    9
    První obrovská šance plzeňských! Na přetažený centrovaný míč z levého křídla si naskočil jeden z hráčů Plzně, překonat brankáře Furthu ale nedokázal, ten se blýskl vynikajícím zákrokem!
     
    15
    Fürth právě vstřelil branku!
    Jako první se do vedení dostává německý celek! Po rohovém kopu se úspěšnou hlavičkou prosadil SERDAR DURSUN!
     
    18
    Fürth právě vstřelil branku!
    Následně se Fürth prosadil podruhé a jde na začátku utkání již do dvoubrankového vedení! Střelecky se opět prosadil SERDAR DURSUN, který utekl obraně a střelou po zemi se trefil k levé tyčce.
    18. Serdar DURSUN - 2:0
     
    22
    Omlouváme se za technické potíže. Hra pokračuje a nyní budou hosté němečtí fotbalisté rozehrávat standardní situaci. Vše po faulu Milana Petržely.
     
    23
    Nyní se pokoušel projít podél pravé lajny Radim Řezník, který ovšem nezachytil míč, a tak bude vhazovat Fürth.
     
    24
    Aktivita německého celku byla opět slušná a k vidění byl rohový kop z levé strany. Po centru do vápna byl ovšem odpískán útočný faul.
     
    25
    Benedikt Kirsch dostával míč na kopačku, ten ovšem nezpracoval dobře, a tak míč chytil Petr Bolek. Následně je ošetřován David Limberský.
     
    26
    Následoval faul Fürthu, a tak uvidíme standardní situaci plzeňských. Rozehrávat ji bude z nějakých třiceti metrů Milan Petržela.
     
    27
    Centr na zadní tyčku byl odvrácen a následoval rychlý útok celku z druhé německé Bundesligy. Střela ovšem nepřišla, u míče je Petr Bolek.
     
    29
    Dalším faulem se provinili fotbalisté ze severobavorského města. Uvidíme standardní situaci Plzně, u míče je již Martin Zeman.
     
    29
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází David Limberský, přichází Jan Kopic.
     
    30
    Ten do vápna poslal nadýchaný míč, v závaru před Megyerim se ovšem ani jeden z hráčů v červenomodrém nedokázal prosadit.
     
    31
    Viktorka se pokoušela o nějaký útok, ale na polovině hřiště byla o míč připravena vinou špatné rozehry. Aut budou rozehrávat fotbalisté v černých dresech.
     
    33
    Velká šance pro Fürth. Po faulu těsně před vápnem uvidíme standardní situaci z hranice vápna. Povede se zakončujícímu hráči přestřelit zeď a obelstít brankáře Bolka?
     
    34
    Fürth právě vstřelil branku!
    Ano! NIK OMLADIČ se postavil k exekuci přímého kopu a krásnou střelou do levé šibenice navýšil vedení svého celku. S Plzní to nevypadá vůbec dobře.
    34. Nik OMLADIČ - 3:0
     
    36
    Následně se Viktoria dostala do vápna, míč na penaltu dostával jeden z hráčů, svým pokusem ale trefil jen dobře připraveného bránícího hráče.
     
    37
    Dlouhý míč za obranu Plzně měl za úkol najít volného Khaleda Nareye. Ten se ale k míči vinou ofsajdu nedostal, Petr Bolek bude odkopávat.
     
    38
    Zajímavý střelecký pokus vyslal z hranice vápna plzeňský Patrik Hrošovský. Jeho pokus ovšem nebyl přesný, míč skončil jen vedle levé tyčky.
     
    39
    Z dálky to zkoušel Benedikt Kirsch, další branku ale nepřidal. Jeho pokus skončil vysoko nad brankou Petra Bolka, který dnes již třikrát inkasoval.
     
    40
    Do další střelecké pozice se dostal Tomáš Hořava. Jeho pokus z hranice vápna ovšem šla vedle, naštěstí pro Plzeň trefila bránícího hráče. Rohový kop.
     
    41
    Ten našel opět Tomáše Hořavu, který hlavičkou zakončoval k pravé tyčce. Nakonec zamířil ale jen těsně vedle tyčky, odkop od branky Fürthu.
     
    43
    Fürth je i nadále aktivní. Přihrávka na penaltu se nepovedla, tak se do střelecké pozice opřel Serdar Dursun. Jeho pokus ale skončil vysoko nad brankou.
     
    44
    Khaled Narey se po centru z pravé strany pokoušel zakončovat ve vzduchu. Míč ovšem netrefil dobře a ten skončil na těle bránícího hráče.
     
    45
    Velká šance Greutheru! Ve vápně se ke střele dostal Patrick Sontheimer, vyběhnutého Bolka obstřelil, ale po jeho pokusu se rozezvučela jen tyč!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Plzeň zatím prohrává s druholigovým Fürthem 0:3. O první dvě branky se postaral Serdar Dursun, tu třetí přidal ze standardní situace Nik Omladič. Plzeň se do útoku snaží, ale krom pokusu Radima Řezníka z toho moc nebylo. Uvidíme, jestli se to změní ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Patrik Hrošovský, přichází Diego Živulič.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Marek Bakoš, přichází Michael Krmenčík.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Daniel Kolář, přichází Jakub Řezníček.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hořava, přichází Andreas Ivanschitz.
     
    46
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Balász Megyeri, přichází Sascha Burchert.
     
    47
    Plzeň hned vybojovala rohový kop, který byl zahrán nakrátko. Následně jeden z plzeňských poslal míč na zadní tyč, kde se ale nikdo neprosadil.
     
    48
    Po následném rohovém kopu to zkoušel z hranice vápna Michael Krmenčík, jeho rána byla ovšem zblokovaná a skončila v rukavicích brankáře.
     
    49
    Roh se kopal i na straně druhé. Maximilian Wittek poslal míč z pravé strany do vápna, ale ani tam hlavičkově nikdo neuspěl.
     
    50
    Do slibné šance se dostal jeden z hráčů německého celku. Ve vápně následně zakončoval, ale trefil jen padajícího hráče Viktorky. Dobrá obranná práce.
     
    52
    Hodně riskantně nyní rozehrával brankář Burchert před dotírajícím Michaelem Krmenčíkem. Nicméně mu to vyšlo a u míče jsou hráči Fürthu.
     
    53
    Fürth právě vstřelil branku!
    Fürth se prosazuje počtvrté a vede již 4:0! Velkou roli na poslední brance má opět SERDAR DURSUN, jež si naběhl do vápna a levačkou dokonal svůj hattrick!
    53. Serdar DURSUN - 4:0
     
    55
    Po povedené akci se následně poprvé prosadila Viktorka, respektive Michael Krmenčík. Jeho branka ale kvůli ofsajdu nebyla uznána.
    55. Neuznaná branka Michaela Krmenčíka
     
    56
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Daniel Steininger, přichází Manuel Torres.
     
    57
    Do vápna si nyní slušně naběhli fotbalisté německého celku, jejich snažení bylo ovšem ukončeno po odpískání ofsajdu. Odkopávat se bude od branky Petra Bolka.
     
    59
    Velká šance Jakuba Řezníčka! Nová plzeňská posila dostala míč ideálně do šestnáctky a hned zakončovala. Nakonec ale jen vedle branky.
     
    60
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní to již Viktorce vyšlo, je tu snížení! Jakub Řezníček našel přihrávkou z pravé strany volného JANA KOPICE, jenž se nemýlil!
     
    61
    Fürth právě vstřelil branku!
    Vzápětí ovšem přichází pátá branka německého celku. Branky se v útoku hned po rozehře prosadil SEBASTIAN ERNST!
     
    62
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Nik Omladič, přichází Tom Scheuchenpflug.
     
    Kvůli technickým potížím z místa konání akce vám do konce utkání nabídneme důležité události.
     
    65
    Jakub Řezníček se dostal opět do dobré střelecké pozice, ani nyní se mu ovšem nepovedlo skórovat. Zamířil jen vedle branky Saschy Burcherta.
     
    68
    Ve Westendorfu se spustil hustý déšť a utkání doprovází také vydatná bouřka. Hra je tak v posledních minutách obtížná pro oba celky.
     
    70
    Tvrdě byl poslán k zemi plzeňský Radim Řezník. Loktem dostal do břicha a nevypadá to s ním vůbec dobře...
     
    71
    Po rohovém kopu se ke střele dostal Andreas Ivanschitz, kterému se ovšem nepovedlo trefit branku. Odkopávat se bude od branky německého celku.
     
    72
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Zeman, přichází Lukáš Pfeifer.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Radim Řezník, přichází Filip Vacovský.
     
    74
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Serdar Dunsun, přichází Michael Guthörl.
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Maximilian Wittek, přichází Dominik Sollfrank.
     
    75
    V momentě, kdy se Michael Krmenčík dostával do zakončení, ale míč mu zůstal v louži, se trenéři dohodli na konci utkání. Fürth vítězí 5:1.
     
    75
    Konec zápasu.
     
    Utkání bylo ukončeno o patnáct minut dříve kvůli silnému dešti. Viktoria během hodiny a čtvrt dostala pět branek, hned třikrát se prosadil Serdar Dursun, trefili se i Nik Omladič a Sebastian Ernst. Za Viktorku zaznamenal čestný úspěch Jan Kopic.
     
    Plzeňský celek ještě čeká dvojice utkání s anglickými celky. Textové přenosy budou připraveny na onlajnech, srdečně vás zveme.

    Pro dnešek je to vše, děkujeme za pozornost a zase někdy nashledanou. (19:36:50)

    David Panuška

    Branky: 15. Dursun, 18. Dursun, 34. Omladič, 53. Dursun, 61. Ernst – 60. Kopic


    SpVgg Greuther Fürth: Megyeri (46. Burchert) – Wittek (74. Sollfrank), Gugganig, Dursun (74. Guthörl), Caligiuri (46. Schao) , Pinter (46-56. Steininger (56. Torres)), Kirsch (46. Gjasula), Berisha (46. Ernst), Narey (46. Cigerci), Omladič (62. Scheuchenpflug), Sontheimer (46. Sama)
    Náhradníci: Burchert – Sama, Gjasula, Ernst, Torres, Ciğerci, Steininger, Schao, Scheuchenpflug, Guthörl, Sollfrank.

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Řezník (72. Vacovský), Hejda, Hájek, Limberský (29. Kopic) – Hrošovský (46. Živulič), Hořava (46. Ivanschitz) – Petržela, Kolář, (46. Řezníček), Zeman (72. Pfeifer) – Bakoš (46. Krmenčík).
    thejrc.org