Ural – Rostov 1:1 (kon.) | Tosno – Ufa 0:1 (kon.) | Machačkala – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
konec
FC Tosno
0:1 (0:0)
FC Ufa
Sobota 15.07.2017, 16:30 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:29:30)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:21.
     
    Je dobojováno! Ufa zvládla vstup do nového soutěžního ročníku a v úvodním klání na půdě Tosna zvítězila 1:0! V prvním poločase si více šancí vypracovali domácí hráči, ale Anton Zabolotnyj pohrdl šancí otevřít skóre. Po přestávce jsme se přeci jen dočkali branky. Střídající Dmitrij Sysujev se trefil z těsné blízkosti. Domácí si šanci na vyrovnání vypracovali až v nastavení, ale Karnickému nevyšel krok.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí celek měl k dispozici přímý kop. Povedený centr nakonec proskákal až na zadní tyč, kde se po něm natahoval Aljaxandr Karnicki, jenže tomu scházel krok!
     
    90+2
    Sylvester Igboun se snažil uvolnit svého spoluhráče, jenže ten si nepohlídal své postavení a ocitl se za hranicí ofsajdu. Tosno může pokračovat v rozehrávce.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Kehinde Fatai, přichází Igor Bezdenežnych.
     
    89
    Aljaxandr Karnicki centroval z levé strany do pokutového území. Jeho centr se však snesl do míst, kde nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    88
    Kehinde Fatai se na hranici pokutového území natahoval po prudké přihrávce, jenže míč jen prodloužil do rukavic připraveného brankáře.
     
    87
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Mladen Kašćelan, přichází Rustem Muchametšin.
     
    86
    Vitalij Šachov poslal nadýchaný centr do pokutového území, kde se stačil uvolnit Anton Zabolotnyj, jenže domácí útočník už na míč nedosáhl.
     
    85
    Rade Dugalić si v souboji s Fataiem sice pomohl rukama, ale hlavní rozhodčí to nechal bez povšimnutí. Tosno může znovu zaútočit.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Živogljadov (FC Ufa).
     
    83
    Ani hostům se však rozehrávka přímého kopu vůbec nepovedla. Viktor Patraško vyslal centr, který opustil hrací plochu, aniž by jej kdokoliv tečoval.
     
    82
    Žlutá karta také na druhé straně! Rade Dugalić zastavil šlapákem unikajícího Paureviće.
     
    81
    Z následného přímého kopu však domácí fotbalisté soupeřovu branku neohrozili. Alexandr Bělenov vystartoval mezi hlavičkáře a míč schoval do rukavic.
     
    80
    Pavel Alikin se při návratu na vlastní poloviny provinil nedovoleným zákrokem, za který vidí žlutou kartu!
     
    79
    Sylvester Igboun táhl akci hostujícího celku po pravé straně. Igboun poslal přihrávku podél pravé postranní čáry, nicméně pozorný Jevgenij Černov získal míč.
     
    78
    V posledních minutách se hraje už takřka výhradně na polovině hostujícího celku. Hráči Tosna se tlačí do útoku, jenže Pavel Alikin si skvěle diriguje obranu.
     
    77
    Mladen Kašćelan se na levé straně zbavil svého strážce a ihned odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídka ale nenašla nikoho ze spoluhráčů.
     
    76
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Azamat Zasejev, přichází Vladimir Zubarev.
     
    75
    Dmitrij Živogljadov se po levé straně hnal do rychlého protiútoku, ale při cestě za míčem se opřel o jednoho z obránců a fauloval.
     
    74
    Vagiz Galiulin centroval z levé strany, ale svou pobídkou nenašel nikoho v bílém dresu. Ufa se zatím brání bez problémů.
     
    73
    Obránci domácího celku kombinují na polovině hrací plochy a snaží se prodrat na polovinu soupeře. Hosté se však opravdu skvěle pohybují.
     
    72
    Exekuce rohového kopu se Tosnu vůbec nepovedla. Přetažený centr přiletěl na zadní tyč, kde číhal Nuno Rocha, ale ve výskoku na balón nedosáhl.
     
    71
    Dobíhající Mladen Kašćelan se v pokutovém území opřel do odraženého míče, avšak střela mu vůbec nesedla a obránce míč srazil na roh.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a fotbalisté domácího celku se stále ne a ne prodrat do zakončení.
     
    69
    A přeci jen se domácí fotbalisté prodrali do pokutového území. Anton Zabolotnyj se snažil zakončit z jeho hranice, jenže trefil jen prvního z obránců.
     
    68
    Domácí celek se rázem trápí. Hráči Tosna si nevědí rady s dobře se pohybující záložní řadou Ufy a mají obrovské problémy s přechodem do útoku.
     
    67
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Jevgenij Markov, přichází Nuno Rocha.
    66. Dmitrij SYSUJEV - 0:1
     
    66
    Ufa právě vstřelila branku!
    Přeci jen jsme se dočkali gólu! Ufa se ujímá vedení! Sylvester Igboun se uvolnil na hranici pokutového území, přihrál před branku, kde se k míči dostal střídající DMITRIJ SYSUJEV, jež ihned po svém příchodu na hřiště otevřel skóre!
     
    65
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Ivan Obljakov, přichází Dmitrij Sysujev.
     
    64
    Ivan Obljakov už je odnášen na nosítkách do útrob stadionu. Na lavičce hostujícího celku se už chystá střídající hráč.
     
    63
    Ivan Obljakov si při zakončení z předchozí minuty podle všeho natáhl stehenní sval a nyní zůstává ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    62
    Mladen Kašćelan dostal opravdu těžkou přihrávku, přišel o míč a hosté najednou zahrozili! Ivan Obljakov vypálil ze střední vzdálenosti a domácí brankář musel vytáhnout pěkný zákrok!
     
    61
    Alexandr Bělenov dával dobrý pozor a vyrazil na hranici pokutového území, kde do rukavic schoval padající míč.
     
    60
    Alexandr Suchov odcentroval z pravé strany vnějším nártem na malé vápno. Stoper Vitalij Šachov ale neponechal nic náhodě a míč dopravil na rohový kop.
     
    59
    Viktor Patraško dirigoval rozehrávku hostujícího celku na polovině Tosna. Hostující fotbalista přenesl hru na levou stranu. Po přestávce se nám ze hry vytratily šance.
     
    58
    Anton Zabolotnyj uspěl ve vzdušném souboji na polovině Ufy, jenže míč z jeho kopačky přiletěl jen k nohám pozorného obránce.
     
    57
    Jevgenij Markov se na polovině Ufy dostal k odraženému míči, jenže si nepotykal se zpracováním a dobře postavený Ivan Paurević mu míč ukradl.
     
    56
    Domácí fotbalisté vyslali centr na přední tyč, kde číhal Jevgenij Markov, nicméně pozorný Pavel Alikin dokázal míč akrobatickým způsobem odkopnout.
     
    55
    Střídání v týmu FC Tosno: ze hřiště odchází Denis Kutin, přichází Ruslan Abazov.
     
    54
    Hra je znovu přerušena! Georgi Melkadze se v hlavičkovém souboji srazil s Paurevićem a zůstává ležet v nefotbalové pozici.
     
    53
    Hosté zahrávali další standardní situaci. Brankář David Jurčenko ale stačil vyrazit mezi hlavičkáře a padající balón vyboxoval do bezpečí.
     
    52
    Vitalij Šachov si zpracoval vysokou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, ale s míčem se nedokázal otočit kolem obránce. Ufa může rozehrát.
     
    51
    Ufa zahrávala rohový kop. Pavel Alikin míč ještě prodloužil na přední tyči, ale nikdo v červeném dresu se neprobil do zakončení.
     
    50
    Sylvester Igboun sice v jednom ze soubojů ztratil stabilitu, ale ihned se vrátil na nohy a vybojoval míč nazpátek. Ufa kombinuje v blízkosti šestnáctky.
     
    49
    Sylvester Igboun napadal rozehrávku domácího celku na polovině Tosna. Hostující fotbalista ale vypíchl míč jen do autu a domácí mohou pokračovat v kombinaci.
     
    48
    Hra je přerušena. Hlavní rozhodčí si ještě přizvyl oba kapitány a vysvětlil jim, že takhle by to teda nešlo.
     
    47
    Hlavní rozhodčí musel klidnit emoce na polovině domácího celku! Jeden z obránců se pustil do potyčky s Paurevičem. Zatím se to obešlo bez karetních trestů.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Tosno se ihned vydalo do útoku, ale vysokou přihrávku zastavil Denis Tumasjan.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali útočný fotbal. Jedinou šanci Ufy zahodil ve 22. minutě Obljakov, jehož ránu vykopl Jurčenko na poslední chvíli. Poté si šance vypracovali jen domácí fotbalisté. V největší z nich se v závěru prvního poločasu objevil Zabolotnyj, jehož hlavička těsně minula branku! Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    A ještě jedna možnost pro Tosno! Anton Zabolotnyj si tentokrát naskočil na centr z levé strany, jenže z malého vápna vůbec netrefil branku!
     
    45
    Další možnost domácího celku! Anton Zabolotnyj si rychlou kličkou připravil míč k zakončení a střelou k levé tyči prověřil hostujícího brankáře!
     
    44
    Sylvester Igboun zboural ve vzdušném souboji v pokutovém území domácího brankáře. Hostující fotbalista může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    43
    Na druhé straně se do zakončení prodral Anton Zabolotnyj, který se pěknou kličkou uvolnil kolem obránce, avšak jeho rána postrádala razanci.
     
    42
    Dmitrij Živogljadov upadl v souboji s domácím obráncem na hranici pokutového území a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Rozhodčí ale jeho prosbu nevyslyšel.
    41. Galiulinova střela
     
    41
    Aljaxandr Karnicki táhl rychlý protiútok domácího celku středem hřiště, předal míč Galiulinovi, který se dostal ke střele a pořádně protáhl soupeřova brankáře!
     
    40
    Fatai se tentokrát ocitl v roli přihrávajícího hráče. Na jeho pobídku si naběhl Sylvester Igboun, kterého si dobře hlídal Vitalij Šachov.
     
    39
    Vitalij Šachov se znovu pustil do souboje s Fataiem. Hostující útočník si ve snaze probít se k míči pomohl zatažením soupeře za dres.
     
    38
    Fatai se málem dostal k nepřesné přihrávce domácích stoperů. Bývalý útočník pražské Sparty se mohl hnát do šance, ale Vitalij Šachov jej zastavil.
     
    37
    David Jurčenko vystartoval ven z brankové čáry a došel si pro skákavý centr. Domácí brankář balón schoval před dobíhajícím Fataiem.
     
    36
    Hosté se nastěhovali do blízkosti pokutového území Tosna, jenže nikdo v červeném dresu zatím nenašel odvahu k zakončení.
     
    35
    Dmitrij Živogljadov se přihlásil o přihrávku na levou stranu. Míč také ihned obdržel, ale už si jej nedokázal zpracovat a balón mu utekl do autu.
     
    34
    Jevgenij Černov se na polovině hřiště natlačil před Zasejeva, který jej ihned poslal k zemi. Rozhodčí se zatím rozhodl nechat žlutou kartu v kapsičce.
     
    33
    Další nepřesnost při rozehrávce Ufy. Hostující fotbalisté zatím mají obrovské problémy s přechodem na polovinu soupeře. Pavel Alikin poslal nepřesnou přihrávku do autu.
     
    32
    Jevgenij Černov se z pravé strany prosmýkl na hranici pokutového území, jenže místo zakončení zvolil přihrávku, kterou poslal jen zadákům Ufy.
     
    31
    Fotbalisté Ufy se nyní snaží uklidnit hru a kombinují s míčem na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu jejich postupnou rozehrávku neatakuje.
     
    30
    Po další standardní situaci se do odraženého míče opřel Aljaxandr Karnicki. Rána domácího záložníka z hranice šestnáctky minula branku o dobré dva metry.
     
    29
    Rozehrávka rohového kopu se domácímu celku vůbec nepovedla. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde kraloval připravený Alexandr Suchov.
     
    28
    Chernov si na pravé straně obhodil statického obránce, potáhl míč vpřed a dokonce odcentroval. Jeho střílený centr obránce srazil na roh.
     
    27
    Další práce pro Bělenova. Hostující brankář musel dávat pozor na prudký centr na malé vápno a bez problémů jej vyboxoval do bezpečí.
     
    26
    Alexandr Suchov se vydal podpořit ofenzívu Ufy náběhem po pravé straně hřiště, jenže při snaze dostat se za obránce si pomohl faulem.
    25. Kašćelan a jeho povedená střela
     
    25
    První obrovská možnost také na druhé straně! Mladen Kašćelan napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti a jeho rána se otřela o břevno!
     
    24
    Před branku Ufy přiletěl další povedený centr. Alexandr Bělenov ihned vystartoval z brankové čáry a míč přizvedl ven ze šestnáctky.
     
    23
    Jevgenij Černov vyslal prudkou přihrávku po pravé straně, nicméně nenašel nikoho ze spoluhráčů a odevzdal míč stoperům Ufy.
    22. První velká šance Ufy
     
    22
    Obrovská šance Ufy! Ivan Obljakov si na hranici pokutového území naběhl na povedenou přihrávku z levé strany a jeho pohotovou střelu vykopl Jurčenko na brankové čáře!
     
    21
    Anton Zabolotnyj teď napadal poněkud statickou rozehrávku soupeře. Domácí útočník dostal stopery pod tlak a donutil je k malé domů.
     
    20
    Anton Zabolotnyj se dral za prudkou přihrávkou na levou stranu, ale také domácí útočník se provinil proti pravidlům, když rukou stáhl Patraška.
     
    19
    Aljaxandr Karnicki si pokryl míč tělem a dotírající Denis Tumasjan jej rukou poslal k zemi. Domácí mohou pokračovat v útočení.
     
    18
    Anton Zabolotnyj si znovu brousil zuby na centr z levé strany, nicméně tentokrát jej zradilo zpracování a míč se od něj odrazil k hráčům Ufy.
     
    17
    Anton Zabolotnyj si zpracoval prudkou přihrávku na hranici pokutového území a tlačil se do zakončení. Na poslední chvíli mu možnost obranným skluzem zhatil Viktor Patraško.
     
    16
    Po rohovém kopu se do zakončení tlačil Georgi Melkadze, kterého ale dobře bránil Dmitrij Živogljadov. Domácí fotbalista se navíc dopustil faulu.
     
    15
    Domácí fotbalisté se po zákroku Ivana Paureviće v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu. Rozhodčí ale ukázal pouze rohový kop.
     
    14
    Ivan Obljakov si pohybem řekl o vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Úmysl hostujícího celku však přečetl Vitalij Šachov, jež balón odhlavičkoval.
     
    13
    Domácí celek kombinuje s míčem na vlastní polovině. Hráči Tosna hledají cestičku mezi obránce soupeře, avšak defenzíva Ufy je zatím pozorná.
     
    12
    Kehinde Fatai dostal spoustu prostoru na pravé straně, připravil si míč k odcentrování a poslal míč na přední tyč. David Jurčenko si pro něj bez problémů došel.
     
    11
    Denis Kutin centroval z blízkosti rohového praporku na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Anton Zabolotnyj, nicméně obrana Ufy stačila zasáhnout.
     
    10
    Ivan Obljakov si na polovině hřiště vyšlápl na Markova, který po jeho ostrém zákroku bude potřebovat ošetření. Zatím se hraje hodně bojovně.
     
    9
    Mladen Kašćelan si řekl o přihrávku mezi obránce soupeře, jenže ihned k němu přistoupil Ivan Paurević, který jej k balónu nepustil.
     
    8
    Dmitrij Živogljadov potáhl míč přes polovinu hrací plochy až k pokutovému území soupeře. Poté ale akci zabrzdil a zvolil přihrávku na stopery.
     
    7
    Domácí brankář David Jurčenko musel vystartovat ven z branky a míč zachytil až za hranicí pokutového území. Jurčenko míč odkopl před dotírajícím soupeřem.
     
    6
    Exekuce přímého kopu se zhostil Jevgenij Markov. Domácí fotbalista poslal centr na značku pokutového kopu, kde kralovali hostující zadáci.
     
    5
    Vagiz Galiulin se po pravé straně prohnal kolem trojice obránců, natlačil se s míčem na hranici pokutového území a byl faulován.
     
    4
    Poprvé v utkání se do útoku vydala také Ufa. Fatai si řekl o přihrávku na polovinu soupeře, jenže si nepotykal se zpracováním a přišel o míč.
     
    3
    Vagiz Galiulin se uvolnil na levém křídle, přehodil si míč na levačku a odcentroval do šestnáctky. Nikdo z jeho spoluhráčů však na centr nedosáhl.
     
    2
    Jevgenij Markov to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s agresivitou a dopustil si nedovoleného zákroku. Ufa může pokračovat v kombinaci.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Ufa rozjela postupnou kombinaci na vlastní polovině a do útoku se zatím netlačí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí TOsno bude hrát v bílém, zatímco Ufa přijela v červeném.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Tosno: D. Jurčenko – J. Černov, Šachov, Dugalić, Kutin – Karnicki – Markov, M. Kašćelan, Melkadze, Galiulin – A. Zabolotnyj.
    Náhradníci: Oparin – Abazov, Alšin, Bujvolov, Anderson Carvalho, Dudijev, Kazajev, Rustem Muchametšin, Rocha, Palienko, Sucharev, Trošečkin.

    FC Ufa: Bělenov – Suchov, Živogljadov, Patraško, Alikin, Tumasjan – Zasejev, Paurević, Obljakov – Fatai, Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Abdulavov, Bezdenežnych, Jokić, Carp, Krotov, A. Nikitin, Safronidi, Sysujev, Vaněk, Zubarev..
     
    FC Tosno

    FC Tosno je nováček, který v minulé sezóně obsadil druhé místo ve druhé lize. Tosno před letošní sezónou sehrálo tři přípravné duely. V prvním z nich remizovalo 2:2 s Chimki, poté zvítězilo 4:0 nad celkem Dolgoprudny a v generálce schytalo porážku 1:3 s Cukarički.
     
    FC Ufa

    Ufa v loňské sezóně obsadila sedmé místo ruské Premier Ligy a i v té letošní by chtěla patřit mezi týmy v horní polovině tabulky. V přípravě na letošní sezónu sehrála Ufa čtyři duely a hned ve třech se radovala z vítězství. Jedinou porážku schytala od Chabarovsku, ale porazila například nizozemský Utrecht.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z prvního kola ruské ligy! Společně se dnes zaměříme na souboj mezi FC Tosno a FC Ufa. Duel startuje v 16:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 66. Sysujev (Igboun)

    Karty:   82. Dugalić (TSN) – 80. Alikin (UFA), 84. Živogljadov (UFA)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:21.
    FC Tosno: D. Jurčenko – J. Černov, Šachov, Dugalić, Kutin (55. Abazov) – Karnicki – Markov (67. Rocha), M. Kašćelan (87. Rustem Muchametšin), Melkadze, Galiulin – A. Zabolotnyj.
    Náhradníci: Oparin – Abazov, Alšin, Bujvolov, Anderson Carvalho, Dudijev, Kazajev, Rustem Muchametšin, Rocha, Palienko, Sucharev, Trošečkin.

    FC Ufa: Bělenov – Suchov, Živogljadov, Patraško, Alikin, Tumasjan – Zasejev (76. Zubarev), Paurević, Obljakov (65. Sysujev) – Fatai (90. Bezdenežnych), Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Abdulavov, Bezdenežnych, Jokić, Carp, Krotov, A. Nikitin, Safronidi, Sysujev, Vaněk, Zubarev.
    thejrc.org