Astana – Jūrmala 1:1 (kon.) | Vardar – Malmö 3:1 (kon.) | Alaškert – BATE 1:3 (kon.)
Samtredia – Karabach 0:1 (kon.) | Víkingur – Hafnarfjördur 0:2 (kon.) | New Saints – Rijeka 1:5 (kon.)
Budućnost Podgorica – Partizan Bělehrad 0:0 (kon.)
konec
The New Saints
1:5 (0:1)
HNK Rijeka
Úterý 18.07.2017, 20:00 • Park Hall, Oswestry • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro dnešek je to ode mě vše, avšak ve čtvrtek se na vás budu těšit u on-line přenosů z předkol Evropské ligy. Do té doby na shledanou! (21:56:01)
     
    Odveta duelu druhého předkola Ligy mistrů mezi The New Saints a Rijekou je minulostí. Favorizovaný mistr Chorvatska sice o poločase vedl pouze 1:0, ale posléze přidal další čtyři branky a v nastavení druhého poločasu ještě trefil břevno. Domácí naopak kontrovali pouze jedním zásahem Cieślewicze, jenž v 69. zmírnil drtivou porážku. Rijeka se tak může těšit na souboj s rakouským Salzburgem, jenž k postupu nakročil ráznou úvodní výhrou 3:0.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Florentin Matei (HNK) trefil v nastavení břevno
     
    90+2
    Šestou branku Rijeky ještě mohl přidat Florentin Matei. Hostující útočník se dobře zorientoval mezi bránícími hráči a z hranice pokutového území trefil břevno.
     
    90+1
    Brobbel rozehrál volný kop nadýchaným centrem do pokutového území, nicméně míč se stal kořistí hostující defenzívy.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Přeci jenom ještě bude zaměstnán Stefan Sluga. The New Saints získalo volný kop ve vzdálenosti přibližně 20 metrů od brány.
     
    89
    Domácí hráči se ještě v závěru snaží vymyslet něco kloudného, nicméně již několik minut naráží na dobře se pohybující soupeře.
     
    87
    Aktivitou hýřící Rijeka si znovu vypracovala možnost rohového kopu. Djokovićův centr však hosté nemohli využít, neboť byl pískán útočný faul.
     
    86
    Ani další akce hostů nepřinesla přímé ohrožení Paula Harrisona. Navíc byl odpískán útočný faul jednoho z fotbalistů Rijeky.
     
    84
    Standardní situace hostujícího týmu sice nic nepřinesla, ale po výkopu Harrisona se k míči znovu dostává Rijeka. Pět gólů v síti domácího brankáře hostům zřejmě nestačilo.
     
    83
    Rijeka ještě pokračuje v útočení a soupeře vůbec nepouští k míči. Výsledkem je nyní zisk dalšího rohového kopu, který bude rozehrávat Mišić.
     
    81
    Hostující celek už si naprosto v pohodě kontroluje zbytek zápasu. Veškerý odpor TNS se vypařil paradoxně po vstřelení jediného gólu welšského týmu.
    79. Mario GAVRANOVIĆ - 1:5
     
    79
    Rijeka právě vstřelila branku!
    Před samotným závěrem utkání ještě přichází pátá branka v síti TNS. Bradarić si počkal na přihrávku za obranu domácích, ale posléze se nechoval hamižně a přihrávkou před prázdnou bránu oslovil MARIA GAVRANOVIĆE. Hostující forvard pak v pohodě přidal svůj druhý zářez.
     
    78
    Utkání už nenabízí moc pohledného fotbalu. Více ze hry má nadále Rijeka, která se snaží dostat k dalšímu ohrožení soupeřovy brány. Zatím bez výsledku.
     
    76
    Nejprve byl v ofsajdu nachytán Florentin Matei, avšak posléze se naprosto stejným způsobem nechali načapat i domácí. Postavení si nepohlídal Mullan.
     
    75
    Utkání je v posledních minutách poněkud rozkouskované. Faulem se nyní provinili také fotbalisté chorvatského mistra.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 69. Cieślewicz (Mullan) – 41. Matei (dos Santos), 54. Gavranović, 61. Gorgon (Ristovski), 64. Ristovski (Gorgon), 79. Gavranović (Bradarić)

    Karty:   74. Routledge (TNS)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 9:14.
    The New Saints: Harrison (C) – Spender, Saunders, Rawlinson, Pryce – Brobbell, Edwards (65. Holland), Routledge – Mullan, Quigley (62. Draper), Fletcher (56. Cieślewicz)
    Náhradníci: Wycherley – Draper, Parry, Hudson, Holland, Darlington, Cieślewicz

    HNK Rijeka: Sluga – Ristovski, Elez, Župarić, Zuta – Vešović (52. Gavranović), Bradarić (C), Mišić, Matei – dos Santos (62.Djoković), Gorgon (68. Črnic)
    Náhradníci: Nevistić – Punčec, Črnic, Gavranović, Ajayi, Djoković, Maleš

    Rozhodčí: Georgi Kabakov – Martin Margaritov, Georgi Dojnov (vš. BUL)
    11.07.2017
    Rijeka - New Saints 2:0

    Branky: 4. Mišič, 69. Matei (Ristovski)

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 11:0. Střely mimo: 10:1. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:4.
    thejrc.org