Tisková konference zlínského hokejového klubu (kon.) | Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.)
Tlačová konferencia FC Spartak Trnava (kon.)
konec
Tlačová konferencia FC Spartak Trnava

sk Čtvrtek 20.07.2017, 13:00Tiskové konference
     
    Tlačovka FC Spartak Trnava je na konci. Klub odohrá prvý zápas ligy už v sobotu o 19:00, doma proti Zemplínu Michalovce. (13:26:57)
     
    V Trnave sa predalo 800 permanentiek, v minulej sezóne to bolo v 1200. Približne 60% ľudí si neobnovilo permanentky, ale zväčša sú to ľudia, ktorí nechodia na internet, takže po sobote sa to číslo určite zvýši. Bude to niekde okolo 1000.
     
    Hoftych: "També je pre mňa komplikovaný prípad, pretože veci okolo neho sa omieľajú pol roku. My sme mu ponúkli novú zmluvu, on ešte vyčkáva. Tréner ho zobral do tímu, my budeme riešiť, ako sa zachovať. Adam Jakubech je neustále sledovaný. V posledných dňoch sa objavujú kluby, ktoré by mali záujem. Tréner vie, že varianta odchodu je stále možná. Máme náhradu v podobe Vantrubu, ktorý sa javil dobre. Adam však v sobotu nastúpi do zápasu."
     
    El Maestro: "Brigant má teoreticky po zdravotnej stránke šancu zasiahnuť do prvého kola. Máme však 21 alebo 22 hráčov, ktorí sú pripravení hrať."
     
    Nestor El Maestro:

    Je to veľký klub, kde je vyvíjaný tlak na trénera: "Bol to jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol pre Trnavu. Veľký tradičný klub s veľkým tlakom na trénera. Je to atraktívnejšie pôsobiť v takomto tíme. Veríte, že tu môžete niečo dosiahnuť, zmeniť veci, dodať mu silu, ktorá sa skrývala v jeho potenciáli. Trnava je najväčšia futbalové mesto na Slovensku, čo je veľmi pozitívne."

    O Miroslavovi Karhanovi: "Prišiel som po Karhanovi a niekto príde po mne. Poznám ho ako hráča, mal veľa úspešných sezón nie len v Nemecku. Chápem, že je pre tento klub veľkou osobnosťou. Neviem vám povedať, či budeme mať nejaký osobný kontakt. Neviem ani to, či trénoval dobre, alebo zle, nebol som tu."
     
    Lukáš Greššák: "Sme vyše mesiaca spolu a od prvého tréningu máme nové veci. Hneď od začiatku sa robili veci, ktoré sú iné. Potom to bolo vidieť aj v zápasoch, že vieme držať viacej lopty a dokážeme kontrolovať hru."
     
    Nestor El Maestro: "Myslím, že chcem viesť tímy stále tak isto počas celej sezóny. Verím, že je to možné, ak máte najlepší tím v lige, napríklad Žilina. My však musíme byť viac pragmatickí. Mnoho vecí ostane konštatných po celú sezónu, ako defenzíva atď... Ale zároveň sa musíme sem-tam adaptovať na hru súperov a zamerať sa na detaily každého zápasu individuálne. Identita a filozofia tímu je veľmi pekná. Hlavne chceme vyhrávať a to je najväčšia priorita."
     
    Nestor El Maestro: "Káder je uzavretý. Neočakávam ďalších hráčov. Máme v tíme dostatok kvality. je ťažké povedať, či sme tým doplnili dostatkom kvalitu. Som rád za chlapcov, ktorí prišli, pretože majú kvalitu a dobre sa s nimi pracuje."
     
    Pavel Hoftych: "Je tu jeden jasný cieľ a to je dostať sa do prvej šestky. Tá súťaž je z môjho pohľadu urobená atraktívnym modelom. Čo to prinesie, sa uvidí. Nie je to jednoduché pre trénerov, pretože Trnava sa dve sezóny pohybovala niekde na ôsmom mieste a potom to dohnala. Chceme byť v prvej šestke a potom sa uvidí, čo ďalej."
     
    Lukáš Greššák o stretnutí s majiteľom: "Nebolo tam nič vážne. Prišiel nám popriať šťastie do novej sezóny. Aby sme odštartovali dobre a aby sa nám darilo."
     
    Pavel Hoftych o predaji klubu čínskym investorom: "Informáciu som dostal ráno, že to ide v rádiu a potom som si prečítal článok, kde bolo napísané, že pán Póor nič nepredáva. Napriek tomu pokračovali špekulácie. Nič z toho, čo je v článku nie je pravda. Napriek tomu ten príbeh pokračoval."
     
    Lukáš Greššák, kapitán: "Začali sme prípravu 15.7. Vedeli sme, že budú zmeny a noví hráči. Každý sa tešil, stretli sme sa v šatni, videli sme nové tváre. Sme viac-menej spokojní, že prišli tieto posily. Týždeň sme boli v Bohuniciach, ale väčšinou doma. Sme radi, že sme nemuseli cestovať. Uvidíme, ako sa nám bude dariť v zápase s Michalovcami."
     
    Nestor El Maestro: "Dobrý deň všetci. Som veľmi rád, že som tu. Budem hovoriť pomaly a zrozumiteľne, možno budete rozumieť. Tí mladší. Mám tu však tlmočníka. Som šťastný a hrdý, že môžem byť vo fantastickom klube so skvelou tradíciou. Zatiaľ sa mi tu páči a odvádzame v tréningoch skvelú prácu. Snažím sa odovzdávať to najlepšie zo seba. Samozrjeme verím, že v sobotu odštartujeme ligu úspešne."
     
    Pavel Hoftych zhrnul prípravné obdobie a blízku budúcnosť: "Na začiatku prípravy prišiel nový tréner El Maestro so svojím asistentom. Hráč, ktorého by v tímu nechcel, tak by tu nebol. Sám chcel, aby ostalo gro skúsených hráčov. Vedeli sme, že potrebujeme posilniť ofenzívy. Myslím, že sa nám to celkom podarilo. Väčšinou sme si hráčov vytipovali, tréner si ich aj osobne preveril a potom sme sa bavili o podmienkach príchodu.Som rád, že prišli hráči, ktorí majú zaujímavú minulosť. Hlavne verím, že tímu prospejú Pekár a Brigant. Všetko ukáže až sezóna, ale ja osobne mám z toho pozitívne pocity. Sezóna bude veľmi ťažká, ale dúfam, že pozitívna,"
     
    Na tlačovej konferencii sa zúčastní tréner Nestor El Maestro, kapitán tímu Lukáš Greššák a generálny manažér Spartaku Trnava Pavel Hoftych.
     
    V súvislosti s Trnavou sa začalo špekulovať, že jej majiteľ Vladimír Poór sa snaží klub predať čínskym investorom, ale až najbližší čas ukáže čo je na tom pravdy.

    Z futbalových vecí však cez leto zaujal hlavne odchod trénera Miroslava Karhana, ktorého nahradil srbský kormidelník Nestor El Maestro.

    Z hráčskeho kádru sa oproti minulej sezóne porúčalo niekoľko známych mien ako Ivan Schranz, Peter Čögley, Emir Halilovič či Anton Sloboda. Nahradili ich mená ako Čanturišvili, Lovás, Pehlivan, Egho, Pekár alebo Brigant.
    Oficiálna fotografia FC Spartak Trnava pred novou sezónou 2017/18.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

    Matej Kubove

    bahis siteleri