Jamajka – Kanada 2:1 (kon.) | Mexiko – Honduras 1:0 (kon.)
konec
Jamajka
2:1 (1:0)
Kanada
Pátek 21.07.2017, 01:30 • University of Phoenix Stadium, Glendale • CONCACAF Gold Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:32:30)
     
    Jamajka tedy postupuje do semifinále, ve kterém se utká s vítězem utkání Mexiko – Honduras.
     
    Je konec! Jamajka zvládla čtvrtfinále letošního Gold Cupu a poráží Kanadu 2:1! Jamajčané udeřili hned z první šance, kdy se prosadil Shaun Francis ! Kanada poté mohla vyrovnat, jenže Larin hlavou těsně minul branku. O další vzruch se poté starali už jen fotbalisté Jamajky. Darrena Mattockse v úniku vychytal brankář, Powellovu ránu Borjan vyškrábl konečky prstů a v další šanci Mattocks z těžké pozice netrefil branku. Po změně stran navíc navýšil vedení Jamajky Romario Williams . Kanada se ale nevzdala a po hodině hry ji krásnou střelou vrátil do hry Junior Hoilett ! Stejný hráč poté mohl vyrovnat, jenže jeho ránu vytáhl Blake nad břevno. V 88. minutě ještě zakončoval Petrasso, ale Blake si poradil i s jeho přízemním pokusem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kanada v samotném závěru nastaveného času zahrávala ještě jeden rohový kop. Do vápna vyrazil také brankář, jenže na přetažený centr nedosáhl nikdo v červeném dresu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Kevon Lambert, přichází Michael Binns.
     
    90+2
    Scott Arfield se dokázal otočit na hranici pokutového území a pohotově vypálil levačkou. S jeho slabou střelou po zemi neměl Andre Blake problémy.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Darren Mattocks dobrým napadáním dostal pod tlak kanadské stopery a získal vhazování na polovině soupeře. Jamajka teď rozhodně nebude spěchat.
     
    89
    Scott Arfield bojoval o míč na levé straně hřiště. Kanadský záložník jej sice dokázal vypíchnout jednomu ze soupeřů, ale poté už jej neudržel ve hře.
     
    88
    Kanada se přeci jen dočkala velké šance na vyrovnání! Michael Petrasso obdržel přihrávku do pokutového území, ale z ostrého úhlu nechal vyniknout jamajského brankáře!
     
    87
    Anthony Jackson-Hamel otálel na pravé straně s odcentrováním do pokutového území, obránce jej obral o míč a navíc vybojoval vhazování.
     
    86
    Burke sprintoval po levé straně za krásným obloučkem, nicméně Manjrekar James se mu položil pod nohy a včasným skluzem mu zabránil v průniku.
     
    85
    Cory Burke poslal vysokou diagonální přihrávku na rozběhnutého Mattockse. Druhý jmenovaný si míč sice zpracoval hrudí, ale ihned o něj přišel.
     
    84
    Scott Arfield zahrával další standardní situaci Kanady. Záložník kanadského výběru poslal přízemní centr na přední tyč, se kterým neměla obrana žádné problémy.
     
    83
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Anthony Jackson-Hamel.
     
    82
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Romario Williams, přichází Ladale Richie.
     
    81
    Russell Teibert centroval levačkou na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v červeném dresu. Obrana Jamajky si tak připsala další snadný zásah.
     
    80
    Je to tak! Damion Lowe už je zpátky na nohou. Kanaďané mezitím vrátili míč soupeři. Do konce utkání zbývá deset minut. Čeká nás velké drama.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Francis (Mattocks), 50. Williams (Mattocks) – 61. Hoilett (Piette)

    Karty:   74. Lambert (JAM) – 15. Vitoria (CAN)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:13.
    Jamajka: Blake (C) – Powell, Lowe, J. Taylor, K. Lawrence – Gordon, Lambert (90+3. Binns), J.-V. Watson, Francis (68. Burke) – Williams (82. Richie), Mattocks.
    Náhradníci: D. Miller, Hyatt – Richie, S. Campbell, Fisher, Grandison, Burke, Binns, Nicholson, J. Johnson, R. Morris, Harriott.

    Kanada: Borjan – Petrasso, Jaković (C), Vitoria (57. James), A. Davies (83. Jackson-Hamel) – Arfield, Piette, Teibert – Hoilett, Larin (57. Cavallini), M. de Jong.
    Náhradníci: Crépeau, Leutwiler – Aird, James, Adekugbe, Cavallini, Ricketts, Kaye, Straith, Jackson-Hamel, Bernier, J. Osorio.

    Rozhodčí: Montero – Mora, Corrales (všichni MEX)
    thejrc.org