Jamajka – Kanada 2:1 (kon.) | Mexiko – Honduras 1:0 (kon.)
konec
Jamajka
2:1 (1:0)
Kanada
Pátek 21.07.2017, 01:30 • University of Phoenix Stadium, Glendale • CONCACAF Gold Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:32:30)
     
    Jamajka tedy postupuje do semifinále, ve kterém se utká s vítězem utkání Mexiko – Honduras.
     
    Je konec! Jamajka zvládla čtvrtfinále letošního Gold Cupu a poráží Kanadu 2:1! Jamajčané udeřili hned z první šance, kdy se prosadil Shaun Francis ! Kanada poté mohla vyrovnat, jenže Larin hlavou těsně minul branku. O další vzruch se poté starali už jen fotbalisté Jamajky. Darrena Mattockse v úniku vychytal brankář, Powellovu ránu Borjan vyškrábl konečky prstů a v další šanci Mattocks z těžké pozice netrefil branku. Po změně stran navíc navýšil vedení Jamajky Romario Williams . Kanada se ale nevzdala a po hodině hry ji krásnou střelou vrátil do hry Junior Hoilett ! Stejný hráč poté mohl vyrovnat, jenže jeho ránu vytáhl Blake nad břevno. V 88. minutě ještě zakončoval Petrasso, ale Blake si poradil i s jeho přízemním pokusem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kanada v samotném závěru nastaveného času zahrávala ještě jeden rohový kop. Do vápna vyrazil také brankář, jenže na přetažený centr nedosáhl nikdo v červeném dresu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Kevon Lambert, přichází Michael Binns.
     
    90+2
    Scott Arfield se dokázal otočit na hranici pokutového území a pohotově vypálil levačkou. S jeho slabou střelou po zemi neměl Andre Blake problémy.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Darren Mattocks dobrým napadáním dostal pod tlak kanadské stopery a získal vhazování na polovině soupeře. Jamajka teď rozhodně nebude spěchat.
     
    89
    Scott Arfield bojoval o míč na levé straně hřiště. Kanadský záložník jej sice dokázal vypíchnout jednomu ze soupeřů, ale poté už jej neudržel ve hře.
     
    88
    Kanada se přeci jen dočkala velké šance na vyrovnání! Michael Petrasso obdržel přihrávku do pokutového území, ale z ostrého úhlu nechal vyniknout jamajského brankáře!
     
    87
    Anthony Jackson-Hamel otálel na pravé straně s odcentrováním do pokutového území, obránce jej obral o míč a navíc vybojoval vhazování.
     
    86
    Burke sprintoval po levé straně za krásným obloučkem, nicméně Manjrekar James se mu položil pod nohy a včasným skluzem mu zabránil v průniku.
     
    85
    Cory Burke poslal vysokou diagonální přihrávku na rozběhnutého Mattockse. Druhý jmenovaný si míč sice zpracoval hrudí, ale ihned o něj přišel.
     
    84
    Scott Arfield zahrával další standardní situaci Kanady. Záložník kanadského výběru poslal přízemní centr na přední tyč, se kterým neměla obrana žádné problémy.
     
    83
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Anthony Jackson-Hamel.
     
    82
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Romario Williams, přichází Ladale Richie.
     
    81
    Russell Teibert centroval levačkou na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v červeném dresu. Obrana Jamajky si tak připsala další snadný zásah.
     
    80
    Je to tak! Damion Lowe už je zpátky na nohou. Kanaďané mezitím vrátili míč soupeři. Do konce utkání zbývá deset minut. Čeká nás velké drama.
     
    79
    Hra je přerušena! Damion Lowe zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji a drží se za pravé koleno. Podle všeho však bude schopen pokračovat ve hře.
     
    78
    Romario Williams si ve snaze prodrat se za dlouhou přihrávkou na polovinu soupeře pomohl rukama a dopustil se útočného faulu. Kanada může znovu kombinovat.
     
    77
    Romario Williams se parádní kličkou zbavil svého strážce na levé straně hrací plochy, nicméně přes dobře postaveného Jakoviće už nedokázal odcentrovat.
     
    76
    Kanada se v posledních minutách tlačí do útoku. Alphonso Davies centroval z levé strany před branku, jenže na malém vápně zasáhl Damion Lowe.
     
    75
    Lucas Cavallini se vydal na individuální průnik středem hrací plochy, jenže střídající fotbalista narazil na pozorného Lamberta, který mu vystavil stopku.
     
    74
    Lambert obdržel za faul žlutou kartu a v případě postupu Jamajky přijde o semifinálový duel.
     
    73
    Mohlo být vyrovnáno! Junior Hoilett napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti a jeho parádní pokus vytáhl nad břevno až brankář Andre Blake!
     
    72
    Ani po rohovém kopu se Kanadě nepodařilo ohrozit soupeřovu branku. Stoper Damion Lowe přizvedl míč ven z pokutového území a Jamajka jej poté odkopla daleko od branky.
     
    71
    Scott Arfield zahrával další standardní situaci. Kanadský exekutor vymyslel centr mezi hlavičkáře, ale obrana Jamajky míč srazila na roh.
     
    70
    Gordon si na levé straně troufl na efektní patičku, trefil jednoho z obránců a vybojoval aut pro Jamajku. Do konce utkání zbývá dvacet minut a Kanada potřebuje skórovat.
     
    69
    Střídající Burke se ihned zapojil do hry. Nováček na hrací ploše se snažil prodrat na polovinu Kanady, jenže si v souboji s jedním ze soupeřů pomohl faulem.
     
    68
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Shaun Francis, přichází Cory Burke.
     
    67
    Další akci Kanady zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nyní nepohlídal Alphonso Davies.
     
    66
    Shaun Francis se rychlou kličkou na levé straně zbavil svého strážce a ihned se pokusil odcentrovat. Míč netrefil podle svých představ a centr prosvištěl do autu.
     
    65
    Přímý kop také na opačné straně. Jeho rozehrávky se chopil Scott Arfield, který rozehrál nacvičený signál, ale Kanaďané se nedostali k zakončení.
     
    64
    Jamajka zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Na prudký centr si naskočil Romario Williams, jehož hlavička minula branku o dobré tři metry.
     
    63
    Kanadě okamžitě narostlo sebevědomí a fotbalisté v červených dresech se nadále tlačí na polovinu ostrovního celku. Závěr utkání ještě bude zajímavý.
    61. Junior HOILETT - 2:1
     
    61
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je sníženo! Kanada se z ničeho nic najednou vrací zpátky do hry! JUNIOR HOILETT zkusil štěstí zpoza hranice pokutového území a jeho povedená technická střela zapadla k zadní tyči!
     
    60
    Darren Mattocks se znovu stal obětí ostrého zákroku. Na obráncích Kanady jsou patrné známky frustrace, což odnáší právě jamajský útočník.
    59. Mattocksova šance
     
    59
    Mohlo to být 3:0! Darren Mattocks se krásnou kličkou zbavil obránce a z ostrého úhlu vyslal technickou střelu, která prosvištěla těsně vedle zadní tyčky!
     
    58
    Hra je znovu přerušena! Na hřišti tentokrát zůstal ležet Owayne Gordon, který už musí opustit hrací plochu, aby mohl být ošetřen.
     
    57
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Cyle Larin, přichází Lucas Cavallini.
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Steven Vitoria, přichází Manjrekar James.
     
    56
    Scott Arfield tentokrát poslal nepovedený a krátký centr na přední tyč, kde hlídkoval osamocený obránce Alvas Powell, jež míč odkopl do bezpečí.
     
    55
    Larin si v pokutovém území naběhl na přetažený centr, zpracoval si míč hrudí a vrátil jej před branku. Kanada získala další rohový kop.
     
    54
    Scott Arfield se uvolnil na polovině Jamajky a vracející se Kevon Lambert jej faulem poslal k zemi. Kanada bude zahrávat další přímý kop.
     
    53
    Francis už je zpátky na nohou a rozhodčí jej neposílá za čáru, což se vůbec nelíbí fanouškům Kanady. Jamajčané soupeři sportovně vrátili míč.
     
    52
    Hra je přerušena. Po jednom ze soubojů na polovině Jamajky zůstává na hřišti ležet Shaun Francis. Autor úvodní branky se drží za rameno.
    50. Romario WILLIAMS - 2:0
     
    50
    Jamajka právě vstřelila branku!
    Jamajka navyšuje své vedení na 2:0 a vyrázně vykročuje do semifinále! ROMARIO WILLIAMS dostal přihrávku na hranici pokutového území, připravil si míč na pravačku a parádní střelou na zadní tyč rozvlnil síť!
     
    49
    Hollett dotíral na Powella na pravé straně hřiště. Kanadský křídelník dostal soupeře pod tlak a donutil jej zahrát pouze do autu.
     
    48
    Petrasso si tentokrát počkal na hranici pokutového území a ještě se snažil vylepšit pozici pro Teiberta. Druhý jmenovaný se špatným převzetím nechal vytlačit do autu.
     
    47
    Michael Petrasso táhl akci Kanady po pravé straně, posunul míč na Arfielda, který si nevěděl rady se zpracováním a o balón přišel.
     
    46
    Jamajka obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Jamajčané se ihned vydali do útoku, ale Darren Mattocks zboural soupeře v hlavičkovém souboji.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce zatím zaslouženě vede Jamajka. Jamajčané udeřili hned z první šance, kdy se prosadil Shaun Francis ! Kanada poté mohla vyrovnat, jenže Larin hlavou těsně minul branku. O další vzruch se poté starali už jen fotbalisté Jamajky. Darrena Mattockse v úniku vychytal brankář, Powellovu ránu Borjan vyškrábl konečky prstů a v další šanci Mattocks z těžké pozice netrefil branku. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se do útoku hnal Michael Petrasso. Krajní obránce Kanady ale zpackal přihrávku a Jamajčané podle všeho dohrají poločas s míčem na kopačkách.
     
    44
    Marcel de Jong motal hlavy obráncům na levé straně hřiště, ale poté si to rozmyslel a zpětnou přihrávkou raději uklidnil hru. Jamajce se daří zahušťovat pole.
     
    43
    Scott Arfield zahrával další přímý kop. Kanadský fotbalista vyslal vysoký centr na malé vápno, kde kraloval zadáci ve žlutém. Kanada však přidává na aktivitě.
     
    42
    Kemar Lawrence přečetl špatnou přihrávku Scotta Arfielda a okamžitě vystoupil proti kanadskému hráči. Jamajský obránce si nad věcí nelámal hlavu a míč odkopl na polovinu soupeře.
     
    41
    Junior Hoilett vyslal přihrávku do pokutového území, jenže Larin se rozběhl na opačnou stranu a osamocený stoper Taylor už celou situaci pohlídal.
     
    40
    Až nyní se Larin odhodlal k zakončení ze střední vzdálenosti. Kanadský útočník vyslal hodně prudkou střelu, která Blakovi sice vypadla, ale jamajský brankář ihned schoval míč do rukavic.
     
    39
    Kanaďané se usadili na polovině svého soupeře a hledají cestičku do pokutového území. Defenzíva Jamajčanů však v prvním poločase pracuje na výbornou.
     
    38
    Scott Arfield tentokrát zahrával rohový kop. Kanadský šikula poslal technický centr na hranici pokutového území, avšak Jermaine Taylor jeho úmysl přečetl.
     
    37
    Dejan Jaković váhal s rozehrávkou na vlastní polovině a dotírající Shaun Francis mu pořádně zavařil. Autor dosud jediné branky soupeře o bral o míč v citlivém prostoru.
     
    36
    Cyle Larin prodlužoval míč na malé vápno, kam si nabíhal de Jong, nicméně brankář Andre Blake vyrazil z brankové čáry a s jistotou si došel pro míč.
     
    35
    Russell Teibert měl spoustu času k odcentrování do pokutového území, přesto svým centrem nenašel nikoho v červeném dresu. Andre Blake bude rozehrávat.
     
    34
    Obléhání pokutového území Kanady je u konce. Darren Mattocks totiž zatahal za dres rozběhnutého Pietteho a hlavní arbitr mu odpískal faul.
     
    33
    Další šance Jamajčanů! Kanada nedokázala odkopnout míč ze šestnáctky a důrazný Darren Mattocks se natlačil před brankáře, jenže v pádu nedokázal trefit branku!
     
    32
    Jamajka zahrávala ještě jeden rohový kop. Tentokrát se do zakončení tlačil Jermaine Taylor, nicméně na zadní tyči si jej dobře pohlídal obránce Dejan Jaković.
     
    31
    Po následném rohovém kopu se Damion Lowe chystal na akrobatické zakončení, nicméně jeden z obránců před ním míč přizvedl a Lowe stříhl nůžkami naprázdno.
    30. Powellova povedená střela
     
    30
    To byla paráda! Alvas Powell se krásnou kličkou na pravé straně zbavil Daviese a skákavou střelou k levé tyči protáhl brankáře Borjana!
     
    29
    Je-Vaughn Watson si zbytečnou kličkou mezi dva hráče Kanady pořádně zkomplikoval život, ale svou chybu stačil napravit a vybojoval alespoň vhazování.
     
    28
    Dejan Jaković si pohlídal vysoký nákop na hranici pokutového území Kanady a hlavou prodloužil míč do rukavic brankáře Borjana.
     
    27
    Kanada zahrávala rohový kop. Scott Arfield tentokrát vyslal zajímavý centr na malé vápno, kde zakončoval Larin, jenže v záklonu poslal míč vysoko nad břevno.
     
    26
    Alphonso Davies se rychlou přešlapovačkou na levé straně zbavil obránce a dokonce se dostal k odcentrování. Jeho přízemní pobídku na malé vápno zastavil Damion Lowe.
     
    25
    Kanadský lodivod evidentně není spokojený s dosavadní hrou svého výběru a dává rady do Jongovi. Kanaďané se zatím trápí při překonávání pozorné defenzívy soupeře.
     
    24
    Darren Mattocks se dral za parádní přihrávkou do pokutového území, ale při velké aktivitě si pomohl faulem na Petrassa. Kanada teď měla velké štěstí.
     
    23
    Cyle Larin si znovu nabíhal na kolmici do pokutového území, avšak brankář Andre Blake úmysl Kanaďanů přečetl a byl u balónu o něco rychleji.
     
    22
    Jamajčané si dnešní duel užívají. Alvas Powell vybojoval míč těsně za polovinou, krásnou kličkou se zbavil obránce a rozehrál se svými kolegy z defenzívy.
     
    21
    Alphonso Davies nabral směr pokutové území Jamajky, jenže ihned k němu přistoupili dva fotbalisté ve žlutých dresech, kteří jej připravili o balón.
     
    20
    Marcel de Jong si naběhl na přihrávku na levou stranu hrací plochy, předal míč Arfieldovi, který okamžitě hledal spoluhráče v šestnáctce. Obrana Jamajky celou situaci kontrolovala.
     
    19
    Damion Lowe zahrál v pokutovém území vysokou nohou, ale hlavní rozhodčí, který měl souboj přímo před sebou, se rozhodl pro pokračování ve hře.
     
    18
    Na druhé straně se z levé strany řítil sám na brankáře Darren Mattocks, ale Borjan mu včasným výběhem snížil střelecký úhel a připsal si důležitý zákrok!
     
    17
    Cyle Larin se před brankou Jamajky natahoval po odraženém míči, ale brankář Milan Borjan vyrazil na malé vápno a sebral míč do rukavic.
     
    16
    Owayne Gordon se ujal exekuce následného přímého kopu. Záložník Jamajky však zvolil příliš vysoký centr, který opustil hrací plochu, aniž by jej kdokoliv tečoval.
     
    15
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání. Romario Williams si posunul míč kolem Vitorie, který jej musel faulovat za cenu žluté karty.
     
    14
    Cyle Larin se snažil zpracovat vysokou přihrávku mezi stopery Kanady, ale míč se mu od špičky kopačky odrazil daleko od nohy a Jamajčané uklidňují hru.
     
    13
    Michael Petrasso dobrým presinkem získal míč na polovině Jamajky a prudkou přihrávkou na přední tyč hledal Teiberta. Druhý jmenovaný v rychlosti posunul míč pouze do autu.
     
    12
    Cyle Larin je zatím hodně aktivní. Kanadský útočník se v pokutovém území vrhl do dalšího souboje, ale tentokrát se provinil proti pravidlům. Jeho aktivitu odnesl Damion Lowe.
    11. Larinova nebezpečná hlavička
     
    11
    Kanada zahrávala další přímý kop. Scott Arfield tentokrát vyslal centr na malé vápno, kde hlavičkoval osamocený Cyle Larin, jehož hlavička těsně minula branku!
     
    10
    Russell Teibert přenesl míč vysokou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy, odkud se Kanaďané postupně prokombinovali až na hranici šestnáctky, jenže se jim znovu nepovedlo zakončit.
     
    9
    Kanada spěchala do útoku s pokusem o rychlou odpověď. Larin se na hranici pokutového území opřel do odraženého míče, ale rána mu vůbec nesedla.
    7. Shaun FRANCIS - 1:0
     
    7
    Jamajka právě vstřelila branku!
    Jamajka se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Po pěkné přihrávce za obranu poslal jeden z Jamajčanů parádní zpětnou přihrávku na hranici pokutového území a dobíhající SHAUN FRANCIS odrazem o břevno poslal míč do sítě!
     
    6
    Larin si řekl o přihrávku na hranici pokutového území, jenže byl příliš staticky a stoper Damion Lowe jej stačil předkoskočit. Pro Kanadu se ale zatím otevírá místo.
     
    5
    Lawrence poslal zajímavý oblouček podél levé postranní čáry, jenže nikdo z jeho spoluhráčů se za míčem nerozběhl a balón propadl k obráncům Kanady.
     
    4
    Až nyní se Jamajka poprvé v utkání dostala do útoku. Po postupné kombinaci na vlastní polovině spěchal za míčem Francis, kterého pohlídal Michael Petrasso.
     
    3
    Centrovaný míč od rohového praporku už obraně Jamajky problémy nenadělal. Andre Blake vystartoval na malé vápno mezi hlavičkáře a balón vyboxoval.
     
    2
    Alvas Powell v blízkosti pokutového území fauloval Arfielda a Kanada zahrávala přímý kop. Sám Arfield poslal pěkný centr na malé vápno, který obrana srazila na roh.
     
    1
    Kanada obstarala výkop do dnešního utkání. Fotbalisté v červeném se ihned vydali do útoku, jenže přihrávka na levé křídlo byla příliš dlouhá.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Kanada bude hrát v červeném, zatímco Jamajka nastoupí k duelu ve žlutých dresech.
     
    Jak už je na Gold Cupu tradicí, začne duel s mírným zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    Jamajka: Blake (C) – Powell, Lowe, J. Taylor, K. Lawrence – Gordon, Lambert, J.-V. Watson, Francis – Williams, Mattocks.
    Náhradníci: D. Miller, Hyatt – Richie, S. Campbell, Fisher, Grandison, Burke, Binns, Nicholson, J. Johnson, R. Morris, Harriott.

    Kanada: Borjan – Petrasso, Jaković (C), Vitoria, A. Davies – Arfield, Piette, Teibert – Hoilett, Larin, M. de Jong.
    Náhradníci: Crépeau, Leutwiler – Aird, James, Adekugbe, Cavallini, Ricketts, Kaye, Straith, Jackson-Hamel, Bernier, J. Osorio.

    Rozhodčí: Montero – Mora, Corrales (všichni MEX).
     
    Vzájemné duely

    Naposledy se dnešní soupeři střetli na Gold Cupu v roce 2015. Jamajka se ve skupině radovala z těsné výhry 1:0.
     
    Jamajka

    Jamajka už dávno není pouze ostrovem Usaina Bolta či bobistů, ale tamní obyvatelé se naučili hrát fotbal. Na letošním Gold Cupu si postup zajistili druhým místem ve skupině C. V ní Jamajka nejdříve porazila Curacao, poté remizovala se silným Mexikem a nakonec znovu remizovala se Salvadorem.
     
    Kanada

    Země javorového listu do čtvrtfinále postoupila z druhého místa skupiny A. V ní na úvod porazila Francouzskou Guyanu, poté remizovala s černým koněm turnaje z Kostariky a nakonec v duelu o všechno uhrála bezbrankovou remízu s Hondurasem.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Gold Cupu. Společně se dnes zaměříme na čtvrtfinálový duel mezi Jamajkou a Kanadou. Výkop je stanoven na 01:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Francis (Mattocks), 50. Williams (Mattocks) – 61. Hoilett (Piette)

    Karty:   74. Lambert (JAM) – 15. Vitoria (CAN)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:13.
    Jamajka: Blake (C) – Powell, Lowe, J. Taylor, K. Lawrence – Gordon, Lambert (90+3. Binns), J.-V. Watson, Francis (68. Burke) – Williams (82. Richie), Mattocks.
    Náhradníci: D. Miller, Hyatt – Richie, S. Campbell, Fisher, Grandison, Burke, Binns, Nicholson, J. Johnson, R. Morris, Harriott.

    Kanada: Borjan – Petrasso, Jaković (C), Vitoria (57. James), A. Davies (83. Jackson-Hamel) – Arfield, Piette, Teibert – Hoilett, Larin (57. Cavallini), M. de Jong.
    Náhradníci: Crépeau, Leutwiler – Aird, James, Adekugbe, Cavallini, Ricketts, Kaye, Straith, Jackson-Hamel, Bernier, J. Osorio.

    Rozhodčí: Montero – Mora, Corrales (všichni MEX)
    thejrc.org