TK SK Slavia Praha před utkáním s Borisovem (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference FC Vysočina Jihlava

Pondělí 24.07.2017, 14:00Tiskové konference
     
    Já se s vámi loučím z jihlavského stadionu. Nyní už se můžeme těšit na první duel FC Vysočina, který odstartuje o víkendu na karvinské půdě. (14:28:08)
     
    Tiskový mluvčí MIroslav Fuks právě ukončil dnešní předsezonní tiskovou konferenci FC Vysočina.
     
    "Zaprvé budu rád, když se dostanu do sestavy. To je můj první úkol. Pak záleží také na postu, kde budu nastupovat. Já už si ale tyhle cíle nedávám. Radši budu, když se bude dařit týmu a třeba Davis dá patnáct gólů. Já už se nikam neprodám. On ano. Ti mladí hráči mají kvalitu, jde jen o to, aby to dokázali prodat v zápase. Bez nás zkušených to tam ale nedá. Musíme mu pomoct. Základem ale bude dobře odstartovat."
     
    Na kolik gólů si věří Lukáš Vaculík?
     
    "Věřím, že budeme lepší než v minulé sezoně. Takže řeknu, že kdyby to bylo víc jak osm, byl bych velmi spokojený. Chceme vycházet ze zabezpečené obrany. Věřím, že ty nuly budou přibývat a budeme úspěšní."
     
    Otázka na Jana Hanuše: Na kolik nul si věří?
     
    "Kluci z juniorky mají určitě nějaké předpoklady. On, Šerý... Na druhou stranu by ale nebyli tolik vytěžovaní v A-týmu. Bavíme se s nimi, snažíme se jim nabídnout angažmá v MSFL. On si ale přál jít hrát do Žďáru nad Sázavou. Chtěli jsme, aby se nějaké řešení našlo."
     
    Otázka na trenéra Kopeckého: Čestmír Vitásek na hostování?
     
    "Chci, aby se vyjádřila celá kabina. Budeme to řešit v průběhu tohoto týdne."
     
    Otázka na trenéra Kopeckého: Kdo bude kapitánem?
     
    "Snažíme se najít optimální sestavu, abychom uspěli. Uvidíme. Máme na to týden. Zatím ale bylo málo času na to, abych mohl konkrétně odpovědět."
     
    Otázka na trenéra KOpeckého: Jaký systém chce hrát?
     
    Ivan Kopecký: "Petr Nerad se zranil v utkání s Teplicemi. Joža Urblík měl přetržený křížový vaz. Nechceme takové těžké zranění rozhodně uspěchat. Ten dostane svolení nejdříve v srpnu. Jinak je ale zdravotní stav hráčů v pořádku. Drobný problém měl Hany, vypadá to ale, že bude připravený."
     
    Ivan Kopecký: "Momentálně vycházíme z kádru, který tu máme. A uvidíme, jestli se nám podaří ještě někoho přivést. Bavíme se o nějakých jménech a postech. Ale bylo by předčasné to pouštět ven."
     
    Je kádr uzavřený?
     
    "Nejdřív k mojí pozici. Samozřejmě je to můj první ligový zápas v pozici trenéra. Strach z toho ale nemám. Těším se na to. A vážím si toho, že můžu vést ligový tým. Je jedno, jestli začínáme s favoritem, nebo ne. Karviná udělala loni velký pokrok. Čeká nás stejně jako třeba na Slavii těžké utkání. Musíme se soustředit sami na sebe. Nechci spekulovat, jestli hrajeme doma, venku. Snažíme se bodovat všude."
     
    Otázka na trenéra Kopeckého: Jak se těší na první ligový duel?
     
    Ivan Kopecký: "Klíma dostane šanci. Má potenciál na to, aby hrál. Chceme mu dát šanci."

    Jan Staněk: "V letní přípravě makal naplno. Chceme jít touhle cestou a dát mu šanci. Prospěšné hostování měl loni."
     
    "Věřím, že když dobře odstartujeme, uděláme bod v Karviné, porazíme Slovácko, tak to snad bude krok k tomu, aby lidi začali chodit."
     
    Jan Staněk: "Byl bych spokojen, kdyby bylo na všech utkáních vyprodáno. Pokud ale budeme realisti, doufáme, že v letních měsících bude i dle našich výsledků slušná návštěva, čili 3 700 až 800 diváků. A kolem 3 200 v průběhu podzimu."

    Petr Jindra

    bahis siteleri