Tiskové konference PSG a Barcelony (kon.) | Tisková konference FK Pardubice (kon.)
Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference SFC Opava (kon.)
Tisková konference MFK Karviná (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
konec
Tisková konference FK Ústí nad Labem

Středa 26.07.2017, 09:30Tiskové konference
     
    Konec tiskové konference FK Ústí nad Labem. (10:16:34)
     
    Petr Heidenreich se loučí s informací, že ve 2. kole MOL Cupu nastoupí Ústí proti třetiligovému Vltavínu. Mělo by se hrát 8. srpna na hřišti Vltavínu."
     
    Petr Heidenreich:

    "Směrem k fanouškům jsme začali lépe využívat systém turniketů, prodáváme permanentky s čárovým kódem, to se týká i vstupenek, které prošly grafickou změnou. Hrací čas zápasů bude v pátek 18:00 pod umělým osvětlením."
     
    Plánované akce na fotbalovém stadionu:

    Jiří Dušek, místopředseda představenstva:
    "Na našem městském stadionu se odehraje kvalifikační turnaj o postup na ME v kategorii U17, kvalifikační zápas U21 proti San Marinu (zápas bude v TV), ženy nastoupí proti Němkám, také v televizi. Plánuje se zde i finále McDonald Cupu v květnu."
     
    Petr Heidenreich:

    "Chceme poděkovat městu, že podporují sport ve městě, ať už se jedná o fotbal, hokej nebo další sporty. Díky městu FK Ústí může fungovat. Situace na svazu se nás zatím tolik nedotýká, ale v dlouhodobém horizontu, pokud se situace nezlepší, byl by mládežnický fotbal ohrožen."
     
    Projevuje se krize ve fotbalovém svazu s dotacemi i na úrovni druholigových klubů?

    Jiří Dušek: "Zatím nás to úplně neohrožuje, ale uvidíme, jak to dopadne. Doufáme, že co máme slíbeno od FAČR, dostaneme. Ale fotbalu takové kauzy určitě neprospívají."

    Libor Zajíček: "Spíš se kauza projevuje negativně u partnerů, když už dlouhodobě je sport v Ústí a v kraji podfinancovaný. A jít si do státního sektoru pro peníze, je ošemetné. Teď už má člověk skoro strach jít do veřejné sféry si jít pro peníze, a stejně to bývá i v komerční sféře. Bohužel fotbal nemá společenskou prestiž a nedaří se nám ho zpopularizovat. Marketingové peníze do fotbalu tak dávají srdcaři, bývalí fotbalisté nebo někteří majitelé, kteří ho mají rádi."
     
    Kapitán Jan Peterka:

    "Partu máme dobrou, noví hráči zapadli do kabiny, cítíme se dobře. Věřím, že to tak bude vypadat i na hřišti."
     
    Dotaz, proč Arma v minulé sezóně hrála lépe venku než doma:

    Jiří Skála: "Soupeři se na nás dobře připravovali, oproti tomu venku jsme hráli jednodušeji, hráči byli volnější, bez nervů. Domácí týmy na vlastním hřišti chtěly útočit a my jsme toho uměli využít."
     
    Dotaz na útočníka Štěpána Kacafírka:

    Jiří Skála, trenér: "Je to hráč, který nám scházel. Je vysoký, důrazný, toho jsme neměli. Což se projevovalo v zápasech proti Opavě nebo Třinci, který měl vysoké hráče a nám se nedařilo prosadit."

    Otázka na brankáře Kotěru:

    "Je to hráč, který v mládeži působil ve Spartě, hrál ve Vlašimi, naposledy v Košicích. Nakonec padla volba na Jakuba Kotěru. Jestli bude jednička, to uvidíme."
     
    Ambice klubu v sezóně 2017-2018:

    Jiří Dušek: "Rádi bychom byli v první polovině tabulky. Vidíme naše možnosti. Samozřejmě bychom se rádi vrátili k časům, kdy se nám podařilo v posledních deseti letech postoupit do první ligy."

    Trenér Jiří Skála: "Rádi bychom se posunovali dále, los v úvodu soutěže nemáme špatný, takže bychom rádi nasbírali body už od prvních kol FNL. Hodnotit můžeme zhruba po šesti kolech."
     
    Dotaz na utkání v MOL Cupu proti Vykáni, Arma vyhrála 4:0.

    Trenér Jiří Skála:

    "Po vyrovnaném prvním poločase jsme se ve druhé půli rozehráli a kvalitativně soupeře přehráli. MOL Cup umí být zrádný, ostatně už některé druholigové kluby ze soutěže vypadly."
     
    Petr Heidenreich:

    "Měli jsme v programu ještě na soustředění v Modré odehrát přípravný zápas s juniorkou Teplic, ale jelikož měli nízký počet hráčů, tak z toho sešlo."
     
    Trenér Jiří Skála:

    "Letošní sezóna začíná o týden dříve než loňská, takže není překvapením, že jsme sehráli menší počet přípravných zápasů. Také jsme se chtěli zaměřit více na trénink."

    Role Jiřího Pimpary:

    "Je to hráče velkého charakteru, je lídrem a v rámci druhé ligy je velmi zkušený. V defenzivě se o něj chceme opírat."

    Favorité FNL?

    "Počítám s Opavou, Budějovicemi, Hradec Králové i Příbram se budou chtít vrátit do první ligy a dobře hraje i Vlašim."
     
    Jaký je rozpočet klubu?

    Heidenreich: "Dohromady spolu s mládeží čítá 20 milionů, pro áčko se pohybuje kolem 15 milionů. To je v rámci druhé ligy v průměru."
     
    Heidenreich pokračuje: "Jsme rádi, že i v nelehkých časech pro fotbal jsme přivedli některé hráče na přestup a už připravujeme rozpočet na další sezónu."
     
    Petr Heidenreich:

    "Kvituji, že kromě Matějky z Viktorie Plzeň jsem rád, že jsme ostatní fotbalisty přivedli na přestup, což je pro nás posun. Dřív jsme byli závislí na mateřských klubech, co s hráči udělají. Tak jako s Katěřiňákem, který nakonec skončil v Třinci. Nebo Pavla Moulise, který se vrátil z hostování do Olomouce. Proto jsme šli nyní jinou cestou a noví hráči přišli na přestup."
     
    Trenér Jiří Skála:

    "Máme za sebou přípravné zápasy, utkání nám ukázala, kde máme určitě rezervy a na čem bychom měli ještě pracovat. Sezóna ale může vypadat jinak. Nejlépe hodnotím utkání s Teplicemi."

    "Odchody Kateřiňáka, Poučka a Moulise čítají dvacet gólů z minulé sezóny a to nebude snadné nahradit. Proto jsme přivedli ofenzivní hráče Kacafírka, Pilíka a Matějku. Ti by je měli nahradit. V ambicích pro sezónu budu tentokrát opatrný. Budu spokojen s tím, když na podzim získáme dostatek bodů pro jaro. Chceme hlavně zabrat na podzim, abychom se dostali do klidných vod v tabulce."
     
    Jiří Dušek se vyjadřuje k odchodům z klubu.

    "Odešlo několik hráčů, někteří přišli. Z nových hráčů u nás zůstává Richter, Kotěra, Kacafírek, Matějka, Pilík. Máme devatenáct hráčů, kteří by měli odehrát celou sezónu."
     
    Zajíček pokračuje: "Přebrali jsme do správy stadion, což má pro nás výhody i nevýhody. Je to práce na víc, protože v omezeném počtu lidí se ještě musíme starat o stadion. Výhodou je, že můžeme provozovat stadion tak, aby vyhovoval všem sportovním klubům, kteří stadion používají a především vyhovoval pro nás a náš "A" tým.
     
    Úvodní slovo si bere předseda představenstva Libor Zajíček:

    "Jsme městský klub a situace je taková, že v rámci rozpočtu si stojíme velmi slušně a rozpočet máme zajištěn na celou sezónu a už připravujeme rozpočet na sezónu další. Ale jelikož jsme městským klubem, nemáme strategického partnera, a proto patříme do dolní poloviny rozpočtů v rámci klubů ve FNL. Ale to neznamená, že bychom měli nízké sportovní cíle. Jsme nízkorozpočtovým klubem a podle toho se musíme chovat."

    Martin Pešout

    bahis siteleri