Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2017 (kon.) | Tisková konference MFK Vítkovice (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Jablonec (kon.)
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tiskové konference PSG a Barcelony (kon.)
konec
Tisková konference MFK Vítkovice

Úterý 25.07.2017, 12:30Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference tímto končí. Děkuji za pozornost. (13:11:31)
     
    Přítomný člen vedení Roman Galač odpovídal na otázku, jaké části stadionu budou v této sezóně otevřeny pro diváky:
    Stejně jako v minulém ročníku to bude pouze hlavní tribuna, poté případně sektory pro hosty, což se týká hlavně Opavy.
     
    Oldřich Jakubek: Samozřejmě základním cílem sezóny je nespadnout.
     
    Otázka na všechny. Koho považujete za největšího favorita FNL a kde vidíte Vítkovice?
    Oldřich Jakubek: Opavu, ta bude nejvíce chtít. Co se nás týče, tak ve středu tabulky.
    David Mikula: Jednoznačně Opava. Co se nás týče, budu rád, když to nebude tak hektické a nebudeme mít problémy se záchranou.
    Pavel Filipčík: Sice nejsem z opavské sekce, ale i tak favorizuji Opavu. Co se nás týče, kluci klidně mohou být v pohodě kolem šestého místa. Mám v současný realizační i hráčský tým plnou důvěru.
    Roman West: Pro mě je také hlavním favoritem Opava z důvodu stabilizovaného mužstva, které je kvalitně doplňované. Otázkou je, kdo půjde s ní. Chtěl bych být optimista, abychom hráli střed tabulky. Pokud nám všechno sedne, mohli bychom na to mít. Jaro to ukázalo. Musíme však ke všemu přistupovat s pokorou. Jsme v druhé lize teprve druhým rokem. Cokoliv mimo sestup bude úspěchem.
    Lubomír Adler: Bylo by pro mě velkým překvapením, kdyby Opava nepostoupila. Druhého nedokážu odhadnout, v tom bude soutěž nevyzpytatelná. Ale myslím si, že Příbram by si to mohla hlídat. Co se nás týče, tak jaro jsme sledoval pouze zvenčí. Na jaře se povedl husarský kousek a pro všechny soupeře budou nyní Vítkovice tahákem. Bylo by fantastické, kdybychom se pohybovali v horní polovině tabulky, dosáhnout se toho dá.
     
    Lubomír Adler je zároveň také šéftrenérem mládeže. Vzhledem k tomu mu páteční domácí zápasy vyhovují, bude mít na utkání dorostu a juniorů mnohem více času. Vzhledem k tomu, že klubu dorůstají kvalitní borci, bude je chtít začít zapracovávat i do A týmu.
     
    Pavel Filipčík na téma pátečních domácích utkání:
    K tomu, že domácí zápasy budeme hrát v pátek od šesti, vedla dlouhá debata vedení klubu. Na tomto termínu jsme se nakonec všichni shodli. Sice tam hrozí několik kolizí s hokejovými zápasy, ale ty budeme řešit operativně.
     
    Roman West pokračuje:
    Pro nás je toto obrovská výhoda. Víme, že s hráči můžeme počítat na celý rok. To se potom úplně jinak pracuje.
     
    Oldřich Jakubek na téma hráčů na hostování:
    S výjimkou Pavelky mají všichni hráči hostování na celou sezónu. Celkem jich je 11 i s Prajzou. Z nich je tu 7 opakovaně, nejdou do neznáma.
     
    David Mikula pokračuje:
    Ve všem souhlasím s trenérem. Pro mě je největší poučení, že se dá zvládnout všechno, když tým pracuje a věří si. Jen je tomu potřeba hodně obětovat.
     
    Na téma poučení z minulé sezóny začíná Roman West:
    I na podzim jsme odehráli několik dobrých utkání, ve kterých jsme zbytečně ztratili body. Na jaře se to rozjelo hlavně vítězstvím ve Varnsdorfu, které nás psychicky nesmírně nakoplo a právě psychická pohoda potom hrála klíčovou roli. Tu bychom rádi udrželi. Být připraven v hlavě je základ úspěchu.
     
    Roman West pokračuje:
    Je obrovským úspěchem klubu, že se podařilo většinu kádru udržet, ačkoliv velkému množství hráčů končily smlouvy a hostování. Netvoříme nové mužstvo, netvoříme nový realizační tým. Proti stavu před rokem jsme udělali výrazný pokrok.
     
    Pavel Filipčík na téma přestupů:
    Velmi nečekaný byl pro mě odchod Lubomíra Kovaříka, hlavně na základě jeho veletoče v poslední možný okamžik. S Ivanem Kopeckým jsme se sice snažili dohodnout na pokračování spolupráce, ale rozešli jsme se v dobrém. Tím, že zůstal Roman West, si myslím, že kontinuita je zachována.
     
    Lubomír Adler zhodnocuje přípravu:
    Mužstvo je velmi pracovité. S prvním měsícem jsem spokojen. Pokud budou hráči pokračovat v dosavadní práci, mohla by být sezóna velmi zajímavá.
     
    David Mikula pokračuje:
    V tom by mohla být naše síla. Většina soupeřů své týmy celkem hodně obměňuje, kdežto my pokračujeme téměř ve stejné sestavě, mohli bychom být sehranější. Dan Ožvolda a Martin Bzirský, kteří přišli do zálohy, dobře zapadli. Myslím, že kvalita tu je.
     
    Roman West na téma stability sestavy:
    Samozřejmě budeme sestavu tvořit podle aktuálních soupeřů. Ale jsme rádi, že se nám vesměs podařilo udržet úspěšný jarní kádr. Jediné ztráty ze základní sestavy jsou záložníci Richard Vaněk a Jiří Texl, které musíme nahradit.
     
    Roman West na téma stavu kádru:
    Jsme rádi, že jsme 6 týdnů přípravy přečkali bez větších zranění. Do týmu se vrací obránce Jakub Prajza, který tu velmi dobře odehrál minulou sezónu, ale přípravu dosud s námi neabsolvoval. Dále přichází záložník Filip Twardzik jako volný hráč, ale ten je po vážnějším zranění, takže na něj se bude chvilku čekat, než bude zcela fit. A v jednání je ještě jeden hráč.
     
    Pavel Filipčík doplňuje na téma atmosféry:
    K záchraně výrazně přispěl konec hádek sportovního manažera s trenérem. Funkce byly nyní sloučeny.
     
    Pavel Filipčík na téma stavu klubu:
    Klub se podařilo stabilizovat. Město i kraj zaujalo kladný přístup a také se nám daří shánět sponzory. V klubu panuje dobrá atmosféra.
     
    Tisková konference je zahájena.
     
    Přítomni jsou:
    vedoucí mužstva Oldřich Jakubek
    kapitán A týmu a hrající asistent trenéra David Mikula
    předseda představenstva Pavel Filipčík
    hlavní trenér Roman West
    asistent trenéra Lubomír Adler

    Libor Štěpán

    thejrc.org