Karabach – Šeriff Tiraspol 0:0 (kon.) | Slavia – BATE 1:0 (kon.) | AEK Atény – CSKA Moskva 0:2 (kon.)
FCSB – Plzeň 2:2 (kon.) | Vardar – Kodaň 1:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Olympiakos 1:3 (kon.)
konec
AEK Atény
0:2 (0:1)
CSKA Moskva
Úterý 25.07.2017, 19:30 • Olympijský stadion, Atény • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (21:33:54)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:16.
     
    Je dobojováno, CSKA podniklo velmi důležitý krok k postupu do čtvrtého předkola Ligy mistrů, v Aténách totiž zvítězilo 2:0. Jednalo se o naprosto zaslouženou výhru, hosté byli po celý průběh utkání lepším celkem. První poločas nenabídl příliš atraktivní podívanou, v osmadvacáté minutě ale Wernbloomova tečovaná rána skončila na břevně. V nastaveném čase už se Gončarenkova družina gólu dočkala, když se po rohovém kopu hlavou prosadil Alan Dzagojev.

    Druhá půle se nesla v podobném duchu. Ruský celek do ní vstoupil opět aktivněji a už po jedenácti minutách hry přišel druhý úder, když se po dalším kopu od rohového praporku trefil Pontus Wernbloom. O pár minutek později nejprve Čalova bravurně vychytal Anestis, načež Dzagojev netrefil zcela odkrytou branku, a pohrdl tak možností vstřelení druhého gólu v utkání. Fotbalistům CSKA to ale zas tak vadit nemuselo, bezzubí domácí se totiž k ničemu vážnějšímu už nedostali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na Johanssonův centrovaný balon si naběhl Mantalos, jenž se pokoušel o akrobatické zakončení, spíše to ale byla poslední zoufalá snaha, která pouze podtrhla dnešní nevýrazný výkon domácího mužstva.
     
    90+2
    Po faulu na Makarova měli hosté pochopitelně k dispozici přímý kop. Střelu z nějakých pětadvaceti metrů vyslal Vitinho, jenž míč opět povedeně zakroutil, znovu jej ale nezvládl usměrnit do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit tři minuty.
     
    90
    Až nyní se sudí Fritz odhodlal k udělení žlutého kartónku. Jeho držitelem se stává domácí Patito Rodríguez, který tvrdým zákrokem zastavil unikajícího Makarova.
     
    90
    Kombinace AEK vyústila v Johanssonovu nahrávku pro Huga Almeidu. Ten už neměl s kým kombinovat, proto se rozhodl pro střelu z otočky, branka Igora Akinfejeva mu ale byla malá.
     
    89
    Makarov se vydal napadat rozehrávku soupeře, počínal si ale příliš aktivně a agresivně, když se dopustil faulu vůči Chygrynskému. Domácí tak budou rozehrávat přímý kop z hloubi obranné poloviny.
     
    87
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Čalov, přichází Makarov.
     
    86
    Nyní se k obléhací akci soupeřovy šestnáctky připojil i stoper Vranješ, který si všiml neobsazeného Almeidy. Ten se sice k balonu dostal, přijímal ho ale v jasném ofsajdu, jenž zraku pomezního sudího nemohl ujít.
     
    85
    Domácí fanoušci jsou velmi nespokojeni a hlasitým pískotem to svému týmu dávají jasně najevo. Aténští se stále nemohou propracovat alespoň k náznaku kontaktního gólu.
     
    84
    Rodrigo Galo si narazil s Rodríguezem, těsně před střeleckým pokusem mu ale míč ukopl Alexej Berezuckij. Po rozehrání rohového kopu to byl právě Rodríguez, kdo ohrozil Akinfejeva, ten ale znovu stačil zasáhnout.
     
    83
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Golovin, přichází Milanov.
     
    82
    Do konce tohoto duelu už mnoho času nezbývá. Vyhlídky domácích na postup do další fáze předkol Ligy mistrů nevypadají nikterak růžově, AEK se začíná nadechovat k závěrečnému tlaku. Dočká se Jiménezova družina alespoň kontaktní trefy?
     
    81
    Nebyla to vůbec marná rána. Podle očekávání se exekuce přímého kopu ujal Brazilec Vitinho, jenž balon zakroutil přes čtyřčlennou zeď, horní růžek Anestisovy pokladnice ale o několik decimetrů netrefil.
     
    80
    Chygrynskij si kousek před šestnáctkou počíhal na Vitinha, kterého se mu podařilo zastavit jen za cenu nedovoleného zákroku. Uvidíme tak další standardní situaci v podání hostí.
     
    79
    Ou, tohle může hostující tým mrzet! Na pravém křídle se díky Golovinově uličce uvolnil Mário Fernandes, na jehož přízemní centr si v pokutovém území naběhl Čalov, špičkou kopačky ale balon nasměroval mimo tři tyče.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 45+1. Dzagojev (Vasin), 56. Wernbloom (Vitinho)

    Karty:   90. Rodríguez (AEK)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:16.
    AEK Atény: Anestis – Galo, Chygrynskij, Vranješ, Bakakis – Johansson, Simões (60. Klonaridis), Ajdarević – Christodoulopoulos (71. Rodríguez), Livaja (61. Almeida), Mantalos (C)
    Náhradníci: Tsintotas – Lopes, Almeida, Ćosić, Galanopoulos, Klonaridis, Rodrígeuz

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, Vasin, A. Berezuckij – Fernandes, Dzagojev (75. Natcho), Wernbloom, Golovin (84. Milanov), Ščennikov – Čalov (87. Makarov), Vitinho
    Náhradníci: Pomazun – Ignaševič, Milanov, Makarov, Natcho, Kučajev, Olanaré

    Rozhodčí: Marco Fritz – Holger Henschel, Arno Blos (všichni Německo)
    Středa 02.08.2017
    CSKA Moskva - AEK Atény 1:0

    Branky: 74. Natcho (A. Berezuckij)

    Karty:   38. Golovin (CSK), 59. Fernandes (CSK), 67. Vasin (CSK) – 20. Vranješ (AEK), 33. Mantalos (AEK), 90+5. Christodoulopoulos (AEK)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 21:16.
    thejrc.org