Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2017 (kon.) | Tisková konference MFK Vítkovice (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Jablonec (kon.)
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tiskové konference PSG a Barcelony (kon.)
konec
Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2017

Úterý 25.07.2017, 11:05 • Univerzita Tomáše Bati, Zlín • Tiskové konference
     
    Tisková konference končí. (11:54:36)
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín:
    "Rally nelze odložit či přesunout. Jedeme týden po německé rally, která se jede jako Mistrovství Světa a kalendář FIA je jasně určený."
     
    Petr Machů, spolujezdec:
    "S Mirkem je velmi dobrá spolupráce, stejně jako dříve s Honzou Jelínkem. U Míry jde poznat, že získal několik úspěchů v Mistrovství Evropy. Podařilo se, že Míra pojede doma na Barum Rally."

    "Standardně se budeme připravovat. Auto chystá Vančík Motorsport, rozebírá se do posledního šroubku. Vozidlo sice není nejnovější specifikace, ale připravíme i nějaký test a budeme na něm dále pracovat."
     
    Jaromír Tarabus, soutěžní jezdec:
    "Nesedím tady letos s Danem Trunkátem, ale s Petrem Machů, se kterým jsem se dohodnul na dvoudenních závodech. Spolupráce nám vyhovuje a ani jednou jsme nemuseli odstoupit."

    "V Pačejově teď bude velká konkurence, protože ostatní budou testovat. Je to asi i poslední závod, který jsme vyhráli, když jsme testovali před Barumkou v roce 2014. Zatím nám letos 1. místa unikají ve sprintrally, ale pevně věříme, že to můžeme zlomit."
     
    Tomáš Kostka, soutěžní jezdec Rufa sport:
    "Jak na Kopné tak i na Barumce jsou vždy krásné rychlostní zkoušky. Měli jsme dnes zahájit testování v Rakousku, ale počasí to překazilo. Budeme testovat ve čtvrtek. Abych mohl uspět, tak potřebuji najet množství kilometrů. Budu startovat s Fabií R5 od Raimunda Baumschlagera."

    "Poslední dva roky se podílím na vývojových testech pro Audi a jiné automobily. Chtěl bych se v příští sezoně vrátit do Porsche Cupu."
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín:
    "V pátek začne program o hodinu dříve, tudíž v 16:00. Posouvá se také uzávěrka městské rychlostní zkoušky. Během čtrnácti dnů bude hotový nadjezd, kam pustíme i diváky. Pojede se v pravé části směrem na Jižní Svahy. Uvažujeme, že na nadjezdu budou postaveny kamiony, což by bylo bezpečnější pro diváky."
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín:
    "Jiný termín nepřichází v úvahu, protože se soutěž jede jakou součást Mistrovství Evropy v rally. Celá situace ohledně afrického moru prasat je nebezpečná pro lidi i domácí zvířata. Bylo nám sděleno, kde vedou hranice a jsou hotové pachové ohradníky. Centrum epidemie by se mělo oplotit. Slušovická erzeta bude zkrácena, protože se dostáváme na hranici. Diváci nebudou moci jet přes Hvozdnou a Veselou."
     
    RNDr. Alexander Černý, kvestor UTB ve Zlíně:
    "Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně je dlouholetým partnerem Barum Czech Rally Zlín. Jsme rádi, že můžeme alespoň skromně pomoci."
     
    Tisková konference začíná.
     
    V metropoli Zlínského kraje přesně za měsíc vypukne Barum Czech Rally Zlín 2017. Tradiční závody čeká již 47. ročník a i letos rally bude součástí seriálu FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC) a zároveň jako TrueCam Mistrovství České republiky v rally.
     
    Účastníci tiskové konference:
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín
    RNDr. Alexander Černý, kvestor UTB ve Zlíně
    Tomáš Kostka, soutěžní jezdec Rufa sport
    Jaromír Tarabus, soutěžní jezdec
    Petr Machů, spolujezdec
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    David Šimon

    thejrc.org