Liberec – Sparta 3:4 (po pr.) | Chomutov – Jekatěrinburg 4:3 (po pr.)
po prodl.
Piráti Chomutov
4:3 (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pátek 28.07.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a někdy u hokeje zase nashledanou. (20:05:08)
     
    První přátelské utkání chomutovských Pirátů je u konce. Vítězem vyrovnaného klání jsou nakonec Piráti, kterým se povedlo utkání vyrovnat z 1:3 na 3:3 a v prodloužení dokonat parádní obrat. Dvě branky si připsal v prvním utkání za Chomutov exkarlovarský Vojtěch Tomeček.
     
    Konec zápasu.
    64:42 TOMEČEK - 4:3
     
    64:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Parádní akce chomutovské trojky, Piráti vítězí! Jakub Lauko u pravého mantinelu oklamal bránícího hráče a naservíroval puk Máriu Grmanovi na modrou čáru. Jeho střílená přihrávka mířila na VOJTĚCHA TOMEČKA, jenž nabídku tečoval a následně dostal za záda Jakuba Kováře! Asistence: Mário Grman.
     
    63:56
    Hosté se již dostávali do dobré kombinace, vše bylo ovšem překombinované a nezakončené. Piráti jsou ovšem pod tlakem ruského celku.
     
    62:53
    Jakub Lauko a Tomáš Slovák prostě potřebovali vystřídat. Druhý jmenovaný nahazoval puk a šel si na pár chvilek odpočinout.
     
    62:02
    Denis Bobrov se elegantně zbavil dvojice bránících Pirátů a následně zakončil z mezikruží. Jeho pokus ale nakonec nebyl úspěšný.
     
    61:20
    Piráti zachybovali a Michal Čajkovský po levé straně postupoval do zakončení. Jeho rychlá střela ale skončila jen vedle branky.
     
    60:44
    Pirátská trojka motala hlavu ruským obráncům, ke střele ovšem nedošlo. Hra byla přerušena po natlačení Jakuba Sklenáře na branku Jakuba Kováře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nám branku, ani nějakou zajímavou podívanou nenabídla. O vítězi tak rozhodně pětiminutové prodloužení, případně nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:51
    Hosté v plném počtu.
    59:31
     
    59:31
    Celé snažení bylo zakončeno dalším pokusem Juraje Valacha. Ten bombou střílel do levé šibenice, ale Jakub Kovář naprosto neskutečně zakročil.
     
    58:45
    Domácí celek se ovšem do zakončení a nějakého tlaku nedostává. Od branky Jána Laca ale Piráti rozjíždějí útočnou akci.
     
    57:51
    Georgij Mišarin dává Pirátům ještě jednu šanci na rozhodnutí. Dvě minuty inkasuje hostující hráč za krosček.
     
    56:56
    Hosté v plném počtu.
     
    56:45
    Tvrdou střelu od modré čáry tečoval Luboš Rob. Nová pirátská posila tečovala puk mimo tři tyče a přesilovka domácích pomalu končí.
     
    55:54
    Piráti v přesilové hře dlouho kombinovali, nakonec se jim nepovedlo nic vymyslet. Puk skončil mimo útočnou třetinu.
     
    55:05
    A jaké budou tresty? Za Chomutov jdou na trestnou lavici Poletín a Huml, na druhé straně bude potrestaný Francis Paré a Taylor Beck.
     
    55:05
    Rivalita mezi Českem a Ruskem stále trvá. Nyní se to na ledě pořádně servalo, nejvýraznějším kohoutem byl Michal Poletín, jenž srazil na led jednoho z hostů.
     
    54:56
    Piráti si ke konci utkání zahrají přesilovou hru. Potrestaným hráčem bude Jevgenij Česalin, jenž zablokoval pronikajícího Slováka.
     
    54:02
    Piráti byli pod menším tlakem a nepovedlo se jim zaútočit. Jejich kombinace nakonec skončila odpískáním zakázaného uvolnění.
     
    52:48
    Střelu od modré čáry zkoušel tečovat Michal Poletín, což se mu ale nakonec nepovedlo. Následně stejný hráč mohl zakončovat do odkryté branky, ale puk netrefil ideálně.
     
    52:33
    Pirátům se povedlo těsně před druhou komerční přestávkou vymyslet zajímavou akci. Nicolas Hlava dostal puk k pravému mantinelu, od kterého následně zakončoval. Nakonec ale jen do připraveného Kováře.
     
    51:39
    Alexej Michnov se prodíral obranou chomutovského klubu, úspěšný ovšem nebyl. Bránících hráčů bylo na urostlého útočníka zkrátka moc.
     
    50:53
    Domácí v plném počtu.
     
    50:41
    Ruský celek se dostal do brankoviště, kde byl pořádný závar. Puku se nakonec ujal Martin Šťovíček, jenž puk vyhodil. Toto domácí celek přežije.
     
    50:16
    Následně se Avtomobilist nemohl dostat do pásma, poté se mu to povedlo. Ján Laco pokryl nahození na jeho branku a hru přerušil.
     
    49:35
    Hostující celek tak dlouho kombinoval, až o puk přišel. Ivan Huml zapracoval parádně v obraně a puk bekhendem poslal za branku Kováře.
     
    48:53
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Poletín – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:33
    Před branku si najel Vitalij Popov, jenž si elegantně položil Jána Laca a zakončoval do odkryté branky. Laco jej ale vychytal vyrážečkou!
     
    48:16
    Podél pravého mantinelu se pokoušel projít hostující útočník, jasnou stopku mu ovšem vystavil parádním hitem obránce Mário Grman.
     
    47:25
    Vladimír Růžička obešel obránce a přihrával na levý kruh Slovákovi. Těsně před ním zakročil bránící hráč, slovenský obránce již napřahoval.
     
    46:25
    Do výborné, téměř gólové situace si najel hostující Denis Mingalejev. Ruský útočník již zakončoval, ale do střely mu hokejku parádně vložil Jakub Lauko, jenž zneškodnil stoprocentní akci.
     
    46:14
    Po ofsajdu hostů ze čtvrtého největšího města ruské federace probíhá komerční přestávka. Po ní se bude pokračovat za stavu 3:3.
     
    45:51
    Hodně neurovnaná byla nyní hra. Obě obrany fungovaly skvěle a útočníkům se nedařilo proklouznout do zakončení. Hru ukončil ofsajd Pirátů.
     
    44:44
    Piráti se dostali v brankovišti do zajímavého závaru, nakonec ovšem ani jeden z hráčů nedokázal vstřelit branku. Nejblíže byl Jan Havel.
     
    43:56
    Ke skórování byl nyní vybídnut Denis Mingalejev, jenž si najel před branku. Jána Laca ale nedokázal překonat on, ani dorážející Nikita Trjamkin!
     
    43:03
    Jekatěrinburgu nevyšla kombinační hra a jejich kombinace skončila icingem. Vhazovat se bude před brankou Jakuba Kováře.
     
    42:45
    Hra třetí třetiny je zatím hodně pomalá a neurovnaná. Uvidíme, jaký celek se jako první dostane do nějaké slibné šance či kombinace.
     
    41:56
    Domácí v plném počtu.
     
    41:49
    Hodně zdlouhavá kombinace ruského vekloklubu nic nepřinesla. Přihrávka na modrou čáru byla nepřesná, tohle Piráti již přežijí.
     
    40:34
    V přesilové hře Francis Paré nahrával na modrou čáru, odkud zakončoval Kirill Ljamin. Jeho ránu ale zblokoval mimo branku Petr Koblasa.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ruský celek se dostal na začátku druhé třetiny již do dvoubrankového vedení, prosadil se Taylor Beck. Poté ale už stříleli jen Piráti. V přesilových hrách se prosadili Vladimír Růžička a Juraj Valach!

    Třetí třetina začne přibližně v 19:19.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Na lavici hanby míří na konci druhé třetiny Juraj Valach, provinil se nedovoleným držením. Jekatěrinburg nejspíše už nic nevymyslí.
     
    39:53
    V signalizované výhodě ujel po levé straně Alexej Michnov, kterému se ale z úhlu nepovedlo překonat připraveného Laca.
     
    39:16
    Od modré čáry to zkoušel Ondřej Dlapa, jenž se důrazně opřel do puku. Jakub Kovář byl ale u zadní tyčky pozorný a puk ukryl v rukavici.
     
    39:04
    Jakub Kovář špatně rozehrál a z pravé strany se jej pokoušel z otočky překonat Luboš Rob. Hostující brankář ovšem rychle zaklekl a situaci zachránil.
     
    38:18
    Pirátům následně nevyšla kombinační hra a píská se zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici Jána Laca, jenž si delší dobu nezachytal.
     
    38:09
    Hosté v plném počtu.
    37:21
     
    37:21
    Následně se do velké šance dostal Petr Koblasa, který dostal puk od Vojtěcha Tomečka. Před brankou bekhendem mířil těsně vedle.
     
    36:54
    Domácí celek dlouho v útoku kombinoval, nakonec bylo vše ukončeno u Ivana Humla. Ten se za brankou nechal obrat o puk.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Rok Tičar – 2 min., vysoká hůl).
     
    Dnešní utkání sleduje 3 141 diváků.
     
    35:52
    Mário Grman prošel po pravé straně do zakončení, proti Jakubu Kováři ovšem nebyl úspěšný. Podobně to zkoušel i Jakub Lauko, tomu bylo ovšem odpískáno postavení v brankovišti.
     
    35:12
    Piráti nyní hodně zajímavě získali vhazování ve středním pásmu. Rozehrávka se od brusle bránícího hráče odrazila do ochranné sítě za Kovářem.
     
    34:25
    Další bomba made by Juraj Valach. Slovenský obránce to zkoušel zajímavě, nyní se mu ale prostor tří tyčí nepovedlo trefit.
     
    33:36
    Nyní měl před sebou odkrytou branku útočník Marek Tomica. Skákavý puk se mu nakonec nepovedlo trefit, a tak se pokračuje za stavu 3:3.
     
    33:14
    Skrytou přihrávku zpoza branky dostal Vitalij Popov. Hostující útočník zakončoval, ale jeho slabší střela nakonec brankáři nenadělala problémy.
     
    32:26
    Divoké tempo pokračuje a nyní bude přerušeno komerční přestávkou. Po ní se bude vhazovat po pravici slovenského brankáře hájící barvy Chomutova.
     
    31:48
    Následně prošli Piráti do další velké šance. Na jejím konci byl Alex Rašner, kterému se ale nepovedlo prostřelit Jakuba Kováře, který se nyní zaskvěl parádním zákrokem.
     
    31:06
    Následně Piráti ujeli do protiútoku a Jakub Sklenář dostával žabičku k zadní tyčce. Zblízka se ale chomutovskému útočníkovi nepovedlo skórovat.
     
    30:19
    Do pásma si najel Vojtěch Tomeček a přes obránce zakončoval. Jeho pokus byl ztečovaný a po ledě se došoural jen za branku Jakuba Kováře.
     
    29:45
    Luboš Rob byl blízko velkému obratu! Střelu Ondřeje Dlapy vyrazil Kovář před sebe a českobudějovický odchovanec stanul před českým brankářem. Zakončoval ze vzduchu, brankově se ale nakonec neprosadil.
     
    29:39
    Ani následný útok ruského celku nevyšel, a tak se píská další zakázané uvolnění. Pokračovat se vhazováním po pravici Kováře.
     
    29:26
    Hned po vhazování u branky Jakuba Kováře poslali jeho spoluhráči puk mimo obranné pásmo. Píská se icing a vhazování se bude opakovat.
    28:56 VALACH - 3:3
     
    28:56
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nyní je už vyrovnáno a i Piráti využívají přesilovou hru! JURAJ VALACH dostal přihrávku na modrou čáru a neskutečnou dělovkou propálil vše, co mu mohlo stát v dráze střely. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    28:38
    Střelecky to hned zkoušel Brett Flemming. Jeho pokus od modré čáry ovšem za zády Kováře neskončil, český brankář si střelecký pokus pohlídal.
     
    28:23
    Piráti si zahrají další přesilovou hru. Na lavici hanby míří Kirill Ljamin. Jeden z asistentů kapitána se provinil krosčekem.
     
    27:31
    Pokračovalo se útokem hostů, který byl zakončen střelou od modré čáry. Střelecký pokus od modré čáry skončil vedle branky, kotouč byl ještě tečován.
     
    27:17
    Hodně rychlým kontrem se přestavili domácí Piráti. Jakub Sklenář najel podél levého mantinelu do pásma a připravil střeleckou pozici pro Vladimíra Růžičku. Ten ale trefil jen hruď Kováře.
     
    27:10
    Následně rozhodčí utnuli zápolení u mantinelu a pokračovat se bude po komerční přestávce. Vhazovat se bude po pravici Jána Laca.
     
    26:57
    Domácí v plném počtu.
     
    26:31
    Dalším neúspěšným střelcem byl od modré čáry obránce Michal Čajkovský. Ten svého národního kolegu nemohl slabší střelou prostřelit.
     
    25:49
    Do pásma si následně najel Rok Tičar a z pravého kruhu rychle zakončoval. Lapačka Jána Laca byla ovšem proti vstřelení branky.
     
    25:37
    Brett Flemming a Jakub Sklenář nyní skvěle zapracovali v obraně a povedlo se jim poslat puk mimo obrannou třetinu. Jekatěrinburg musí začít zde.
     
    25:09
    Hosté v plném počtu.
     
    24:57
    Tak ne. Petr Koblasa se provinil nedovoleným zákrokem a bude dalším potrestaným hráčem večera.
     
    24:25
    Piráti stále hrají přesilovou hru, ale aktuálně jsou s pukem u své branky. Co nevidět se to ale budou chtít pokusit napravit.
    23:42 RŮŽIČKA - 2:3
     
    23:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se domácímu celku povedlo vstřelit korigující branku! VLADIMÍR RŮŽIČKA si vzal puk u pravého mantinelu, najel si na pravý kruh a přesným pokusem přidal svůj druhý bod v utkání! Bez asistence.
     
    23:35
    Domácí v plném počtu.
     
    23:33
    Vojtěch Tomeček dostal přesnou přihrávku na levý kruh a následně zakončoval po ledě. Jakub Kovář se ovšem včasně přesunul.
     
    23:09
    Následně fauloval Alexandr Vasilevskij a Piráti budou mít výhodnou přesilovou hru. Dočkáme se snižovací branky ze strany domácích?
     
    23:07
    Podél pravého mantinelu ujel Vladimír Růžička, jenž si najel až před branku, kde zakončoval pod víko. Branku Kováře ale jen přestřelil.
     
    22:32
    Avtomobilist dobře kombinoval a vše zakončil tvrdým střeleckým pokusem od levého mantinelu. Střela ale nakonec skončila jen vedle branky.
     
    21:50
    Síly na ledě se hned vyrovnají. Piráti v oslabení ujeli a Ščemerov musel zatáhnout za záchranou brzdu. Čtyři na čtyři.
     
    21:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Slovák – 2 min., držení protihráče).
    21:05 BECK - 1:3
     
    21:05
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Další parádní kombinace ruského celku končí, třetí branka! ROK TIČAR zužitkoval skvělé práce Taylora Becka, který obešel bránícího hráče a přihrál mu před odkrytou branku! Asistence: Taylor Beck.
     
    20:30
    Následně dostal Ivan Huml puk na levý kruh a zakončoval zápěstím. Jeho pokus nebyl ničím nebezpečný a Jakub Kovář udělal pohodový zákrok.
     
    20:14
    Ivan Huml projel do útočné třetiny a hned střílel. Jeho dělovka ale skončila jen vedle branky Jakuba Kováře. Piráti jdou ale dále houževnatě za pukem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky jsou zpátky na ledové ploše a druhá třetina utkání začne.
     
    Je za námi úvodní třetina utkání mezi Piráty a Jekatěrinburgem. Hosté zatím vedou díky dvěma přesilovým hrám, prosadili se Paré a Jegoršev. Za chomutovské se poprvé prosadil Vojtěch Tomeček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Nicolas Hlava kličkoval za brankou a následně po mantinelu přihrával na modrou čáru. Jeho nabídka byla ovšem moc rychlá a bránící hráč puk nezachytil.
     
    18:45
    Piráti si následně přihrávali na malém prostoru, a to nikdy nedělá dobrotu. Jekatěrinburgští se dostali k puku a poslali jej do útočné třetiny.
     
    18:02
    Parádní střela Juraje Valacha byla ještě tečována, Michal Poletín to zkoušel slibně, kotouč se ale nakonec ocitl jen nad brankou Jakuba Kováře.
     
    17:56
    Útočným faulem se následně provinil Jevgenij Česalin, odsedí si dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    17:48
    Ján Laco vyjel z branky a rozehrával dopředu. Jeho nahození ovšem nebylo pochopeno, puk skončil za brankou a píská se icing.
    17:00 JEGORŠEV - 1:2
     
    17:00
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A i druhá přesilová hra hostujícího celku je využita! STANISLAV JEGORŠEV dostal nabito na pravý kruh, odkud se důraznou a nekompromisní střelou prosadil! Asistence: Jegor Milovzorov a Alexandr Kučerjavenko.
     
    16:41
    Lehkým, ale viditelným háčkem si pomohl ve středním pásmu kapitán Pirátů, Ivan Huml. Zkušený střelec inkasuje dvouminutový trest.
     
    16:30
    Po střele od modré čáry několikrát zakončoval Kirill Pilipenko. To se vůbec nelíbilo Máriu Grmanovi, jenž jej důrazně poslal k zemi.
     
    15:54
    Domácím nevyšla kombinace a od modré čáry nebezpečně nahazoval Denis Bobrov. Pozorný Ján Laco puk viděl a vyrazil jej za branku.
    15:15 TOMEČEK - 1:1
     
    15:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nejdříve se pokoušel z dorážky prosadit Jan Havel, ale puk špatně trefil. Akce pokračovala a nakonec byla zakončena brankou! VOJTĚCH TOMEČEK dostal parádní přihrávku zpoza branky a v předbrankovém prostoru se nezmýlil. Asistence: Vladimír Růžička.
     
    13:50
    Po žabičce Martina Šťovíčka zkoušel zakončovat Jakub Lauko. Jeho pokus zpoza branky nebyl úspěšný, Jakuba Kováře ovšem zajisté vyděsil.
     
    13:09
    Opět to zkoušel od modré čáry Vitalij Popov. Od modré čáry střílel po ledě ke vzdálenější tyčce, tam se ale zjevila lapačka pozorného Laca.
     
    12:41
    Účastník KHL se prodral do zakončení, Vitalij Popov nahodil puk a přerušil hru. Pokračovat se bude vhazováním po pravici brankáře, vše po pauze.
     
    12:26
    Hosté pokračují v nátlaku a Piráti se museli osvobodit vyhozením až za branku Jakuba Kováře. Zpoza branky musejí znovu zaútočit hokejisté Avtomobilistu.
    11:37 PARÉ - 0:1
     
    11:37
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Naprosto luxusní kombinace končí první brankou ruského celku! FRANCIS PARÉ dostal přihrávku přes celou šířku kluziště, aby následně mohl trefit prázdnou branku! Asistence: Taylor Beck a Arťom Gerejev.
     
    11:09
    Pirátům se následně povedlo vyhodit a ruský velkloklub se do pásma musel dostávat znovu. Nahození Ján Laco ukryl ve své lapačce.
     
    10:19
    Parádní přihrávku dostal před branku Francis Paré, který hned zakončoval. Mířil do pravé šibenice, ale branku nakonec tristně minul!
     
    09:47
    Brett Flemming se mimo hru střetl na obranné modré čáře se soupeřem a bude za to oceněn prvním trestem v sezoně.
     
    08:38
    Do skvělé střelecké pozice se dostal mezi kruhy Jakub Lauko. Chomutovský mladík vyslal rychlou střelu, která ale orazítkovala jen plexisklo nad brankou.
     
    08:20
    Hosté v plném počtu.
     
    07:45
    Tomáš Slovák zachytil přihrávku a od modré přihrával na Ivana Humla. Ten ale ukázal, že je začátek přípravy a o puk přišel.
     
    06:50
    Pirátům se zatím nepovedlo získat útočné pásmo a Juraj Valach za brankou svého krajánka hledá možnosti. Mezitím trenér Růžička střídá.
     
    06:20
    Po komerční přestávce uvidíme přesilovou hru. Rok Tičar bránil nedovoleně pronikajícího Jakuba Sklenáře a odsedí si první dnešní trest.
     
    05:49
    Rozehra domácích hokejistů byla přerušena na obranné modré, rozhodčí ovšem viděl ofsajd ruského celku. Pokračovat se bude vhazováním.
     
    04:32
    Následně pokoušel štěstí Luboš Rob. Přes obránce zakončoval, jeho pokus nicméně skončil jen vedle branky. Pokračuje se hrou hostů.
    04:04
     
    04:04
    Parádní přihrávku dostal před branku Nicolas Hlava! Chomutovský útočník stanul sám před Kovářem, puk ovšem netrefil dobře a ten skončil vedle branky.
     
    03:34
    Po vhazování to zkoušel obránce Jaroslav Mrázek, který ovšem nenadělal Jakubu Kováři nějaké problémy. Puk skončil na jeho betonu.
     
    03:26
    Následně se do útoku pokoušeli dostat také hosté. Přihrávka zpoza branky byla ovšem rychlá a pro útočníka Jekatěrinburgu nezpracovatelná.
     
    02:44
    Do další šance se rval Jakub Lauko. Talentovaný útočník střílel z pravého kruhu, jeho střelecký pokus byl ovšem zblokován a skončil vedle branky.
     
    02:11
    První šance Patrika Kadeřávka v Pirátech! Martin Šťovíček jej našel u pravé tyčky, bekhendem ovšem trefil pouze boční síť.
     
    01:49
    Následně se Piráti pokoušeli projít do útočného pásma podél levého mantinelu, obrana ruského celku ovšem skvěle zakročila.
     
    01:17
    První střelecký pokus vyslal Michal Čajkovský. Jeho bomba od modré čáry byla ovšem ztečována a skončila vysoko nad brankou Jána Laca.
     
    00:54
    Juraj Valach dostával ve středním pásmu puk na hokejku. Slovenský obránce ovšem neměl rychlost, a tak puk nahodil za branku.
     
    00:05
    Ivan Huml vyhrál úvodní vhazování a bránící hráči nahodili puk za branku Jakuba Kováře. Zde se bude svádět souboj o puk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a utkání za pár chvilek začne. Sledujte náš přenos!
     
    Krásný červencový pátek z chomutovské SD ARÉNY! Právě probíhá rozbruslení obou celků a za nějakých dvacet minutek začne utkání mezi Piráty a Jekatěrinburgem. V brance hostů je reprezentační brankář Jakub Kovář!
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Kadeřávek, Grman – Tomica, Huml, Havel – Sklenář, Růžička, Tomeček – Koblasa, Rob, Hlava – Poletín, Lauko, Šťovíček.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Gross) – Ljamin, Trjamkin, Jegoršev, Bodrov, Vasilevskij, Čajkovský, Ščemerov, Mišarin – Tičar, Paré, Beck – Milovzorov, Kučerjavenko, Mingalejev – Michnov, Pestunov, Garejev – Pilipenko, Popov, Česalin..
     
    PŘÍCHODY A ODCHODY PIRÁTŮ CHOMUTOV

    ODCHODY
    Jan Strmeň (Oceláři Třinec), Jan Rutta (Chicago Blackhawks, NHL), Tomáš Kudělka (Medveščak Záhřeb, EBEL), David Kämpf (Chicago Blackhawks, NHL), Marek Račuk, Adam Raška (oba Orli Znojmo, EBEL).

    PŘÍCHODY
    Luboš Rob (ČEZ Motor České Budějovice), Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary), Tomáš Slovák (HC Škoda Plzeň), Jan Havel (HC Sparta Praha – zkouška), Patrik Kadeřávek (Orli Znojmo, EBEL – zkouška), Alex Rašner (HC Olomouc – zkouška), Mário Grman (MsHK Žilina – zkouška).
     
    HISTORIE ČESKOSLOVENSKÝCH HRÁČŮ V JEKATĚRINBURGU


    Vladimír Hudáček (2008/2009)
    Radek Philipp a Jan Novák (2009/2010)
    Angel Krstev (2010/2011)
    Kamil Piroš a Josef Straka (2012/2013)
    Jakub Kovář (2013-2016, 2017/2018)
    Jakub Petružálek (2014/2015)
    Petr Koukal (2015 – 2017), Ondřej Roman (2015/2016)
    Jan Buchtele (2016/2017)

    Tomáš Slovák (2009 – 2011)
    Michal Sersen a Miroslav Lazo (2010/2011)
    Branislav Mezei a Rastislav Špirko (2012/2013)
    Michal Čajkovský (2017/2018)
     
    AVTOMOBILIST JEKATĚRINBURG

    Hokejový klub z Jekatěrinburgu byl založen až v roce 2006, od roku 2009 navíc nastupuje v druhé nejrozšířenější hokejové soutěži světa, ruské KHL. Týmem prošlo již několik českých hokejistů, největší stopu zatím udělal Jakub Kovář, jenž v celku začne již čtvrtou sezonu. Speciální utkání to bude pro chomutovského Tomáše Slováka, jenž v Jekatěrinburgu hrál dva roky. V posledním ročníku skončil celek ze čtvrtého největší města ruské federace na jedenáctém místě Východní konference a do play-off se tak neprobojoval.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Čtvrtý celek posledního ročníku Tipsport extraligy zahajuje přípravu na nový ročník již potřetí v řadě s celkem z ruské KHL. Vladimír Růžička se bude muset obejít bez druhého nejproduktivnějšího obránce základní části extraligy Jana Ruttu, jenž podepsal smlouvu s Chicagem Blackhawks. Stejně jako reprezentant a chomutovský odchovanec David Kämpf. Piráti přivedli minimum posil a s oslabeným kádrem z minulé sezony budou navazovat na poslední úspěchy. Prvním testem je jedenáct let starý hokejový klub hrající KHL.
     
    Krásný den všem fanouškům českého hokeje! Příprava extraligových celků pomalu a jistě startuje. Piráti Chomutov vyzvou potřetí v řadě ruský celek, po dvou letech Omsk vystřídá Avtomobilist Jekatěrinburg! Utkání v SD ARÉNĚ začíná v 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 16. Tomeček (Růžička), 24. Růžička, 29. Valach (Růžička), 65. Tomeček (Grman) – 12. Paré (Beck, Gerejev), 17. Jegoršev (Milovzorov, Kučerjavenko), 22. Tičar (Beck)


    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Kadeřávek, Grman – Tomica, Huml, Havel – Sklenář, Růžička, Tomeček – Koblasa, Rob, Hlava – Poletín, Lauko, Šťovíček.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Gross) – Ljamin, Trjamkin, Jegoršev, Bodrov, Vasilevskij, Čajkovský, Ščemerov, Mišarin – Tičar, Paré, Beck – Milovzorov, Kučerjavenko, Mingalejev – Michnov, Pestunov, Garejev – Pilipenko, Popov, Česalin.

    Diváci: 3 141
    thejrc.org