Liberec – Sparta 3:4 (po pr.) | Chomutov – Jekatěrinburg 4:3 (po pr.)
po prodl.
Piráti Chomutov
4:3 (1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Pátek 28.07.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a někdy u hokeje zase nashledanou. (20:05:08)
     
    První přátelské utkání chomutovských Pirátů je u konce. Vítězem vyrovnaného klání jsou nakonec Piráti, kterým se povedlo utkání vyrovnat z 1:3 na 3:3 a v prodloužení dokonat parádní obrat. Dvě branky si připsal v prvním utkání za Chomutov exkarlovarský Vojtěch Tomeček.
     
    Konec zápasu.
    64:42 TOMEČEK - 4:3
     
    64:42
    Piráti právě vstřelili branku!
    Parádní akce chomutovské trojky, Piráti vítězí! Jakub Lauko u pravého mantinelu oklamal bránícího hráče a naservíroval puk Máriu Grmanovi na modrou čáru. Jeho střílená přihrávka mířila na VOJTĚCHA TOMEČKA, jenž nabídku tečoval a následně dostal za záda Jakuba Kováře! Asistence: Mário Grman.
     
    63:56
    Hosté se již dostávali do dobré kombinace, vše bylo ovšem překombinované a nezakončené. Piráti jsou ovšem pod tlakem ruského celku.
     
    62:53
    Jakub Lauko a Tomáš Slovák prostě potřebovali vystřídat. Druhý jmenovaný nahazoval puk a šel si na pár chvilek odpočinout.
     
    62:02
    Denis Bobrov se elegantně zbavil dvojice bránících Pirátů a následně zakončil z mezikruží. Jeho pokus ale nakonec nebyl úspěšný.
     
    61:20
    Piráti zachybovali a Michal Čajkovský po levé straně postupoval do zakončení. Jeho rychlá střela ale skončila jen vedle branky.
     
    60:44
    Pirátská trojka motala hlavu ruským obráncům, ke střele ovšem nedošlo. Hra byla přerušena po natlačení Jakuba Sklenáře na branku Jakuba Kováře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nám branku, ani nějakou zajímavou podívanou nenabídla. O vítězi tak rozhodně pětiminutové prodloužení, případně nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:51
    Hosté v plném počtu.
    59:31
     
    59:31
    Celé snažení bylo zakončeno dalším pokusem Juraje Valacha. Ten bombou střílel do levé šibenice, ale Jakub Kovář naprosto neskutečně zakročil.
     
    58:45
    Domácí celek se ovšem do zakončení a nějakého tlaku nedostává. Od branky Jána Laca ale Piráti rozjíždějí útočnou akci.
     
    57:51
    Georgij Mišarin dává Pirátům ještě jednu šanci na rozhodnutí. Dvě minuty inkasuje hostující hráč za krosček.
     
    56:56
    Hosté v plném počtu.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 16. Tomeček (Růžička), 24. Růžička, 29. Valach (Růžička), 65. Tomeček (Grman) – 12. Paré (Beck, Gerejev), 17. Jegoršev (Milovzorov, Kučerjavenko), 22. Tičar (Beck)


    Piráti Chomutov: Laco (Král) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Kadeřávek, Grman – Tomica, Huml, Havel – Sklenář, Růžička, Tomeček – Koblasa, Rob, Hlava – Poletín, Lauko, Šťovíček.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Gross) – Ljamin, Trjamkin, Jegoršev, Bodrov, Vasilevskij, Čajkovský, Ščemerov, Mišarin – Tičar, Paré, Beck – Milovzorov, Kučerjavenko, Mingalejev – Michnov, Pestunov, Garejev – Pilipenko, Popov, Česalin.

    Diváci: 3 141
    ocianews.com