Liberec – Zlín 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (kon.) | Sparta – Bohemians 1905 1:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:2 (0:2)
SK Sigma Olomouc
Neděle 30.07.2017, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, díky za pozornost a někdy příště se budu těšit na počtenou. (19:07:29)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 5:1.
     
    Je dobojováno, také druhý nováček do nového ročníku naší nejvyšší fotbalové soutěže vstupuje vítězně, Olomouc totiž v Mladé Boleslavi zvítězila poměrem 2:1! První poločas se nesl v režii domácích, ti ale žádnou ze svých možnosti neproměnili, naopak Sigma svému soupeři uštědřila lekci z produktivity, když jediné dvě šance v góly přetavil Šimon Falta. Druhý poločas Jílkova družina pouze bránila, Středočeši svého soka sice jasně přehrávali, dnes ale nebyli dostatečně důrazní v koncovce. V šestaosmdesáté minutě se sice o snížení postaral Nikolaj Komličenko, jednobrankový náskok už si hosté ale vzít nenechali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Hosté odrazili poslední nápor.
     
    90+3
    Málem bylo přeci jen srovnáno! Douglas Da Silva podnikl skrze obranu soupeře povedený slalom a poté nahrál volnému Chramostovi, jenž sice překonal vybíhajícího Buchtu, těsně před brankovou čárou ale Sigmě výhru zachránil jeden z obránců.
     
    90+3
    Na závěrečný centr do šestnáctky soupeře přiběhl i domácí gólman Diviš, obrana Sigmy už ale žádné komplikace nepřipustila. K odraženému balonu se sice dostal Matějovský, branku ale vysoko překopl.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází David Houska, přichází Jiří Texl.
     
    90+1
    Matějovský neudržel nervy na uzdě a vydal se vynadat polehávajícímu Chorému, načež i on od hlavního rozhodčího obdržel žlutou kartu.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodl nastavit tři minuty.
     
    90
    Bidje Manzia se postavil před Marka Matějovského a nedovolil mu rozehrávku přímého kopu, načež mu sudí Zelinka udělil žlutou kartu.
     
    89
    Na druhé straně byl faulován Matějovský, domácí tak zahrávali přímý kop. Petr Mareš ale opět trefil pouze zeď, od níž se balon sice odrazil k Magerovi, ten ale pod tlakem bránícího Sladkého zakončit nezvládl.
     
    88
    Manzia si v rohu hřiště poradil s napadajícím Fabiánem, načež se s míčem přilepeným u nohy prodral až do šestnáctky, kde pokusem na bližší tyč zkusil překvapit Diviše, ten si ale celou situaci zkušeně pohlídal.
     
    87
    Žlutou kartu dostává David Houska (SK Sigma Olomouc).
    86. Nikolaj KOMLIČENKO - 1:2
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak pozor, domácí se krátce před koncem utkání dočkali snížení na rozdíl jediné branky! Přímý kop Petra Mareše olomoucká zeď tečovala na rohový kop, po jehož rozehrávce se v šestnáctce v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval NIKOLAJ KOMLIČENKO, a dal tak Mladé Boleslavi ještě malou naději. Olomoučtí reklamovali střet jednoho z domácích hráčů s brankářem Buchtou, sudí ale gól uznal.
     
    85
    Matějovský si došel pro faul, Fleišman na to konto dlouhým balonem z hloubi vlastní poloviny nalezl Lukáše Mageru, po jehož přiklepnutí byl nedovoleně zastaven Komličenko. Opět to bylo v pozici, ze které by se domácí po dobře zahraném přímém kopu mohli dočkat snížení.
     
    84
    Ne, Mladoboleslavským dnešní utkání zkrátka a dobře nevychází. Posledních patnáct minut se domácí nedostali k žádné gólem zavánějící možnosti, vše nasvědčuje tomu, že Olomouc dokráčí ke tříbodovému zisku.
     
    83
    Dnešnímu duelu v mladoboleslavské Adidas Aréně přihlíží 3577 diváků.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 86. Komličenko – 37. Falta, 45+2. Falta (Plšek)

    Karty:   45. Fabián (MBL), 74. Jánoš (MBL), 90+1. Matějovský (MBL) – 32. Chorý (OLO), 54. Radaković (OLO), 87. Houska (OLO), 90. Manzia (OLO)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 5:1.
    FK Mladá Boleslav: Jakub Diviš – Fabián, D. Da Silva, Čmovš, Fleišman – J. Rada (46. Komličenko), Mareš – Jánoš (77. Levin), Matějovský (C), Chramosta – Mebrahtu (65. Magera).
    Náhradníci: Vejmola – Keresteš, Levin, Takács, Komličenko, Magera, Nečas.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (64. Moulis), Houska (90+2. Texl), Plšek (82. Manzia), Kalvach, Falta – Chorý.
    Náhradníci: Reichl – Buchvaldek, Moulis, Manzia, Škerle, Texl, Linhart.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Ondřej Pelikán, Dušan Pospíšil

    Diváci: 3577
    bahis siteleri