Spartak – FK Krasnodar 2:0 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
2:0 (2:0)
FK Krasnodar
Pondělí 31.07.2017, 18:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zákroky brankáře Rebrova (Spartak) – 2
    Zákroky brankáře Sinicyna (Krasnodar) – 7 (21:17:43)
     
    Spartak Moskva poráží Krasnodar 2:0. Domácí mužstvo mělo v utkání druhého kola nejvyšší ruské fotbalové soutěže herní převahu a jedná se o výhru zcela zaslouženou. Soupeř se víceméně nedostal k ničemu podstatnému. Rebrov těch těžkých zákroků měl skutečně málo. Moskevské mužstvo rozhodlo v prvním poločase, kdy se nejprve prosadil Promes z penalty do pravé poloviny hostující branky. Poté svůj přímý kop z levé strany otřel o levou tyč Fernando. Tím se favorit duelu výrazně uklidnil a bylo to na jeho herním projevu znát.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Glušakov se ještě snažil něco vymyslet, ale opět předvedl Spartak výbornou obranu, opět to měl Krasnodar v útočné fázi hodně složité a opět nepřekonal Rebrova, jelikož se ani nedostal k zakončení.
     
    90+2
    Spartak vhazoval z levé strany, ale jeho šance na třetí zásah v tomto zápase skončily po postavení jednoho z domácích hráčů v ofsajdu.
     
    90+1
    Domácí fotbalisté chvíli drželi balon na vlastní polovině, ale poté přišla chyba v rozehrávce nicméně vše napravil výborným obranným zákrokem Timofejev.
     
    90+1
    Dvě minuty se nastavují.
     
    90
    Celkem zajímavý centr z levé strany, ale na zadní tyči nezakončil Ze Luis. I tak má Spartak Moskva závěr zápasu zcela pod kontrolou a míří za třemi body.
     
    90
    Promes byl podle všeho faulovaný na pozici pravého záložníka, ale sudí Lapočkin se rozhodl neodpískat faul na domácího fotbalistu. Spartak vhazuje z pravé strany z vlastní poloviny.
     
    89
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Luiz Adriano, přichází Lorenzo Melgarejo.
    88.
     
    88
    Čas utíká pro hostující fotbalisty hodně rychle, Wanderson uspěchal střelu ze střední vzdálenosti z pravé strany. Balon šel nad branku domácích. Rebrov se pouze ohlédl za balonem a bude vykopávat.
     
    87
    Teď si domácí defenziva nechala projít kolmici Bocchetiho z levé strany mezi dvěma bránícími hráči Spartaku Moskva. Nakonec se o zakončení z levé strany levou nohou do levé boční sítě postaral Wanderson.
     
    87
    Následně si Petrov pro jistotu pomohl přihrávkou na Sinicyna. Ten rozehrál na levou stranu. V obraně byl ovšem vynikající Promes. Následovat bude autové vhazování hostů z levé strany z poloviny hřiště.
     
    86
    Ristič zůstal ležet na zemi, ale ruský sudí Lapočkin nechal hru nadále plynout. Spartak bude vhazovat z levé strany z vlastní poloviny.
     
    85
    Adriano vyzval svého spoluhráče k zakončení přihrávkou pod sebe z pravé strany. Jeden z hráčů hosté střílel z jedničky do bránícího fotbalisty Krasnodaru.
     
    85
    Promes vyzval k zakončení Adriana, kteréu dal přihrávku do druhé vlny. Avšak Adriano pokazil finální fázi. Nicméně je to Spartak Moskva, kdo kombinuje na vlastní polovině.
     
    84
    Znovu vynikající Promes na pozici pravého záložníka. Tohle je možná nejlepší hráč zápasu. Zatímco se neprosadil Mamajev. Takže Rebrov bude vykopávat a dává si hodně načas.
     
    83
    Posléze právě Promes dobře bránil, dobře stínoval. Hostující celek je poměrně chabý v útočné fázi, Krasnodar si vůbec nevěří.

    Vít Muzikář

    Branky: 38. Promes (pen.), 45+2. Fernando

    Karty:   35. Gricajenko (KRS)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:11. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:12.
    FK Spartak Moskva: Rebrov (C) – Ješčenko, Bocchetti, Džikija, D. Kombarov – Samedov (76. Timofejev), Fernando, Glušakov, Promes – Luís, L. Adriano (89. Melgarejo).
    Náhradníci: Maximenko – Petković, Ananidze, Tigijev, Bakajev, S. Samsonov, Ščerbakov, Melgarejo, Kutěpov, Timofejev, Davydov, I. Popov.

    FK Krasnodar: Sinicyn – Petrov, Martynovič (58. Ramírez), Granqvist (C), Gricajenko – Kaboré, Gazinskij – Joãozinho (58. Mamajev), Pereyra (75. Ristić), Wanderson – Claesson.
    Náhradníci: Safonov, D. Adamov – Naldo, Žirov, Ramírez, Žigulev, Mamajev, Ristić, Šiškin, Janbajev, Sulejmanov.

    Rozhodčí: Lapočkin
    thejrc.org